Ne liioittellut maahanmuuton kustannukset.

Perussuomalaiset kuulemma liioittelee maahanmuuton kustannuksia, kun budjettikirjassakin on ihan eri lukuja, kuin mitä Perussuomalaiset ovat esittäneet.

Vuonna 2018 Kela maksoi toimeentuloa turvaavia sosiaaliturvaetuuksia 10,7 miljardia euroa. Tästä summasta maahanmuuttajille maksettiin 1,36 miljardia (13 %) ja Suomessa syntyneille 9,32 miljardia euroa (87 %). Kyseessä ovat muun muassa asumistuki, työmarkkinatuki ja peruspäiväraha, lapsilisä ja vanhuuseläke.

Väestömäärään suhteutettuna etuuksia maksettiin keskimäärin 2 243 euroa vuodessa Suomessa syntynyttä kohden ja 4 676 euroa vuodessa maahanmuuttajaa kohden. Ero maahanmuuttajien ja Suomessa syntyneiden välillä muodostuu työttömyysturvan, asumistukien ja toimeentulotuen kokonaisuudesta. Suomessa syntynyttä henkilöä kohden näitä etuuksia maksettiin noin 900 euroa vuodessa ja maahanmuuttajaa kohden noin 3 300 euroa vuodessa.”

On hyvä huomata, että tässä esitetään ainoastaan maksatukset, palveluista syntyvät kustannukset lisätään näiden päälle, eli todelliset kustannukset ovat paljon suuremmat.

 

 

14 vastausta artikkeliin “Ne liioittellut maahanmuuton kustannukset.”

 1. Entä kohdistetut tulot ja verot sekä siirrot takaisin yhteiskunnan kulutukseen ja asumisen rattaisiin ? Entä työvoima työntekijöinä?

  Persujen matematiikka on tarkoitettu vain niille hölmöille ja höynäytettäville, jotka osaavat laskea vain kustannuksia ja ymmärtävät sanan maahanmuutto kauhistuksena.

  1. Sinähän voit esittää laskelmia esille nostamistasi asioista, ei se sen vaikeampaa ole.

   Miksi sosiaaliturvaa maksetaan ?

    1. Sille en mahda mitään, että Kelan tilastofaktat johtavat sinua harhaan, mutta edelleen voit esittää laskelmat asioista, joita aiemmin nostit esille.

   1. Siksi maksetaan sosiaalitukea kun ihmiset ei tule toimeen pienellä palkallaan kerroppa mikä toinen muoto olis parempi
    Ja voit itse sanoa miksi maksetaan mitään muutakaan tukea niitä kun vaikka yrityksille menvät miljardit
    Kuitenkaan ne ei työllistä vaikkat uke asaavatkin terv tepivaari

    1. Tepi, näin korona aikana yrityksille on tosiaan mnenyt miljardeja ja hyvä niin, mutta normaalioloissa suoria yritystukia maksetaan noin miljardi vuodessa, loput miljardit ovat alempia verokantoja, eli jos niistä haluaa eroon nin silloin haluaa nostaa verotusta oikein huolella.

 2. ”Entä kohdistetut tulot ja verot sekä siirrot takaisin yhteiskunnan kulutukseen ja asumisen rattaisiin ? Entä työvoima työntekijöinä?”
  Mitenkäs se yhteiskunta hyötyy, kun rahaa kierrätetään lompakon kautta kulutukseen? Se raha on siltimpoissa yhteisestä kassasta eikä henkilö tuota yhteiskunnalle mitään kokonaisuutena.
  Mitenkäs se työvoima toimii, jos eletään tukiaisilla?
  Joka tapauksessa nuo tukiaiset ovat kuluerä, minkä pitäisi olla paljon pienempi kaiken kaikkiaan.

 3. Juurihan täällä päästiin kehumasta Sakari Puiston sinänsä asiallisia kannanottoja. Puisto nosti esiin maahanmuuton kohdalla taloudellisen huoltosuhteen. Sillä on merkitystä Suomelle, kun mietitään tulevaisuuden pärjäämistä.

  Nämä Kelan tilaistoista esiin käyvät seikat puhuvat juuri sen puolesta, että entistä enemmän tulee kiinnittää huomiota maahanmuuttajien laatuun, ei määrään.

  Olen usein esittänyt kysymyksen, miksi maahanmuuton kaikista yhteiskunnallemme aiheutuneista kustannuksista ei saada tehtyä kunnon laskelmia.

  Suomessa pystytään laskemaan euron tarkkuudella esim. alkoholista koituneet kustannukset. Poliisille, palo- ja pelastustoimelle, sosiaali- ja terveyspalveluille, työnantajille, vakuutusyhtiöille ym.alkoholista aiheutuneet kustannukset ja tulon menetykset pystytään laskemaan. Eli aika monimutkainen kokonaisuus.

  Mutta maahanmuutoista vastaavaa ei pystytä tekemään.

  Ei pystytä, koska ei haluta.

 4. Maahanmuutto ei poistu laskelmilla ja laki on laki maksaa sosiaalitukia niin suomalaisille kuin muille maasss olijoille kansalaisille.
  Persujen teemaa ei kannata jatkaa. He elävät tai varmaan kuolevatkin maahanmuuton ahdistukseen.

  1. Pitääkö tämä ymmärtää niin, että tunnustat sosiaalitukien olevan kuitenkin kuluja?

   Ei minua ainakaan ahdista yhtään, entä sinua?

  2. Laki on laki ja niitä voidaan muuttaa.

   Kansainväliset turvapaikan hakuun liittyvät sopimukset periytyvät 1950-luvulta, jolloin tilanne maapallolla oli aivan toinen. Silloin yksilöt hakivat turvaa. Nykyisin kansakunnat hakevat uuta tonttia, kun oman maan resurssit eivät enää riitä elättämiseen.

   [ Tähän ei kannata vetää 1500- 1800 –lukujen tapahtumia, jolloin eurooppalaiset valtasivat Pohjois- ja Etelä-Amerikan tappaen alkuperäisväetön lähes sukupuuttoon.]

 5. Laskelmat ovat laskelmia ja lait on lakeja, mutta pointtihan oli se, että Suomessa ei haluta myöntää sitä, kuinka kalliiksi haittamaahnmuuto maallemme koituu.

 6. Kun en itse saa mitään yhteiskunnalta esim hammashoitoa ja maksan veroja melkoisesti joka vuosi
  niin menkööt sitten niille jotka tarvitsee vaikka maahan muuttajile terv tepivaari

Kommentoi