Ottavatkohan hiljattain synnyttäneet ns. lapsivakuutusta lapsilleen?

Poliitikoista hiljattain synnyttäneitä ovat mm. pääministeri Marin, opetus ja kulttuuriministeri Andersson ja Vihreistä Iris Suomela on synnyttämisen partaalla, ellei jo ole synnyttänyt.

Kaikki mainitut edustavat hallituspuolueita ja näin ollen he edustavat myös sote-uudistusta, joka takaa kaikille yhdenvertaiset sosiaali ja terveydenhuollon palvelut, näin ollen otsikossa mainitsemani ns. lapsivakuutus on liene heille tarpeeton, yhteiskunnallista eriarvoisuutta lisäävä, kasvottomien pörssiyhtiöiden ja terveysjättien osinkoja ruokkiva tuote.

Kun terminologia vaikutti olevan suuri ongelma ja jätti avauksen varsinaisen asian taakseen niin muutin avausta.

P.s. Terveydellä ei saa tehdä bisnestä.

 

12 vastausta artikkeliin “Ottavatkohan hiljattain synnyttäneet ns. lapsivakuutusta lapsilleen?”

 1. Kyllähän minustakin niin luonnollisen toiminnan kuin lapsen saamisesta, näin poliitikoiden suhteen ihan, mielestäni turhan suurilla kirjaimilla kirjoitetaan.
  Toisaalta, en tuota poikimista oikein hyvänä terminä pitäne.

 2. Miksipä vanha hyvä ”synnyttää” pitäisi vaihtaa, vaihtamisen ilostako vain?

  1. Pentti, vaihdetaanhan niitä sukupuoliakin nykyään, ehkä jopa vaihtamisen ilosta, joten yksittäinen termi ei liene iso ongelma kokonaisuudessa.

 3. Pentu ja toukka lienevät tulevaisuuden termejä, ellemme pane hanttiin.

 4. Kun nyt käyttämäni terminologia häiritsee niin totean, että näillä seuduin ei puhekielessä ole ollut tavatonta käyttää raskaana olevasta sanaa tiineenä, eikä synnyttämisestä sanaa poikiminen, nuoremmille sanat, kuten lähes kaikki muutkin paikalliset ilmaisut ovat toki vieraita, mutta vieraita ovat monet muutkin aiemmin niin kovin tavalliset asiat.

  Avauksen pointti on kuitenkin ns. lapsivakuutus ja sen ilmeinen tarpeettomuus, jopa suoranainen yhteiskunnallinen vahingollisuus.

 5. No, kyllä ydinmaaseudulla asun ja puheilmaisut tunnen. Tunnen myöskin takavuosien kautta Porin seudunkin ilmaisut. Kyllä siellä synnytys oli synnytys ja eläinten poikiminen eläinten lisääntymistä.

  1. Kalle, jotain minäkin tämän alueen puheilmaisuista tiedän ja pysyn kannassani.

 6. Meillä täällä eteläisellä Pirkanmaalla, tai oikeastaan perusHämeessä olisi aika uskaliasta mennä sanomaan, että ai rouvakin on tiineenä, koskas on tarkoitus poikia.

  Kyllä meillä on lehmä tiineenä ja se poikii viikon päätä. Siasta voidaan joskus sanoa, että se ”porsii”, hevonen ”varsoo” ja lehmä ”vasikoi” ja kana ”munii”.

 7. Tuolle ” vasikoi ”sanalle on toinenkin tarkoitus, miettikääpä.

 8. Markku, poistin jo herkkähipiäisempiä loukkaavan terminologian poikimisesta.

  Varsinaiseen asiaanhan ei kellään vaikuta olevan mielipidettä.

Kommentoi