Päästölähde josta ei paljon puhuta?

Tässä ajassa autoilu ja jopa asunnon lämmittäminen vaikuttaa olevan suoraan syvältä saatanasta, vanhan vihtahousun tekosia maailmanlopun nopeuttamiseksi.

On kuitenkin eräs päästölähde, josta ei edes ympäristöpuolueiksi julistautuneet kovin suurta mekkalaa pidä, nimittäin ”kauneudenhoitotuotteet”.

Ajatelkaahan paljonko varsinkin naiset läträävät kaikenlaisten rasvojen, linimenttien, meikkien ja muiden vastaavien kanssa.

On aamuvoidetta, päivävoidetta, yövoidetta, kuorintavoidetta ja värejä löytyy niin kulmiin, ripsiin, poskiin, huuliin jne.jne.

Ympäristöstä kovin huolissaan olevia kansanedustajiakin on, jotka muistuttavat itänaapurin iloista tyttöä ajalta ”suuren ja mahtavan” ja pakkelia on enemmän kuin vanhassa ”teini-corollassa”.

Jotain päästöjä kait mainittujen ”välttämättömyyksien” valmistaminenkin tuottaa, mutta eipä juuri ole haittaveroja esitetty.

 

 

 

9 vastausta artikkeliin “Päästölähde josta ei paljon puhuta?”

 1. Pitää paikkansa, mutta on muuta, mikä kirpaisee vieläkin enemmän teknologian teollisuudessa. Ne ovat pesuaineet, joiden hajusteet ja kemikaalit menevät suoraan ilmaan ja loput ja viemäriin joko puhdistamon kautta tai suoraan luontoon.

  Vastasin Unileverissä mm. arkikosmetiikan ja pesuaineiden myynnin/tuotannonsuunnittelusta ja myös myöhemmin hammastahnojen, deodoranttien, ml. miestentuotteiden ml. partavedet markkinoinnista.
  Tuotteet mm. Omosta Pepsodenttiin ja Rexonaan jne..

  Hajusteita eivät käytä pelkästään naiset, vaan erityisesti joidenkin kulttuurien miehet. Niitä lisätään elintarvikkeisiin, jalostettuihin paperilaatuihin, vaatteisiin, kalusteisiin, Wunderbaumeihin ja ties minne. Niiden markkinat ovat valtavat ja kalleimmat hajusteet maksavat tuhansia euroja / ml.

  Näitä minäkin olin hankkimassa aikanaan maailmalta. Alla hyvä kuvaus, mistä on kalleimmillaan kysymys:

  ”Yksi pisara voi olla kalliimpaa kuin kulta”

  Vain yksi komponentti koostumuksessa voi nostaa hintalappua taivaalle. Monet kalliit hajuvedet on valmistettu todellisesta myskistä, jonka erittävät harvinaiset peuralajit tai vaikeasti saatavissa olevat iirisjuuren öljyt, herkkien kukkasten terälehdet. Tällaiset koostumukset eivät ole halpoja, koska ne on valmistettu käsin kerätyistä luonnollisista aineosista. Otetaan esimerkiksi Jean Patou’s Joy – yhden pullon tekemiseen tarvitaan 400 ruusua ja 10 600 jasmiinikukkaa. Lisäksi koostumus sisältää muita erityisiä komponentteja: siittiövalasambra, harvinainen oud, bulgaria ruusu.

  Ruusuöljy on arvokas materiaali, joka on tuotu Sofiasta. Silmujen keräys järjestetään varhain aamulla, ennen auringonnousua. Kukkien lisäsuojausta ja jatkuvaa kastelua tarvitaan, jotta kukat eivät pilaannu auringon alla. Jokainen kukka leikataan käsin erittäin huolellisesti. Väri kuljetetaan heti tehtaalle kiinteissä astioissa, jossa se jalostetaan välittömästi.

 2. Ekologinen muoti on kasvava juttu, mutta vielä pieni.

  Joskus kun olin pienempi, mäntysuopa oli ympäristöystävälliseksi mielletty tuote jolla pesemistä pidettiin fiksuna. Nykyään se on pahin myrkky mitä kosmos allaan kantaa.

 3. Kosmetiikan lisäksi turhamaisuutta hylätään käyttökelpoisia vaatteita ja ostetaan uusia. Ennen vaatteita paikattiin ja lopuksi otettiin ehjät kohdät paikkaustarpeiksi.

 4. ”Riikka Karppinen on suomalainen poliitikko ja ympäristövaikuttaja. Hän on vihreiden varapuheenjohtaja sekä toisen kauden kunnanvaltuutettu ja valtuustoryhmän puheenjohtaja Sodankylässä. Poliittisen työnsä ohella Karppinen on tullut tunnetuksi kaksinkertaisesti suojellun Viiankiaapa-suon puolustajana. Wikipedia
  Syntyi: 30. heinäkuuta 1994 (ikä 27 vuotta), Sodankylä
  Puolue: Vihreä liitto
  Koulutus: Sodankylän Lukio (2012), Helsingin yliopisto.” – Wikipedia.

  Tämä naapurikunnan tyttö nousi takavuosina julkisuuteen Viikinkiaavan alle suunnitellun kaivoshankkeen jyrkkänä vastustajana. AA Sakatti Mining Oy:n mukaan kaivos tulisi syvälle Viikinjkiaavan alle, suo ei kuivuisi eikä suon luontoarvot heikkenisi juurikaan yhtään.

  Tämä Riikka oli jyrkästi kaivoshanketta vastaan. Muistaakseni hänen isänsä on hankkinut perheelle leivän etupäässä kaivostöissä. Mutta isät on isiä, tyttäret tyttäriä.

  Riikka on kaunis tyttö ja aina niin meikeissä, että melkein tippuu, kuten Vanhat sanoisivat.

  Aivan viime aikoina, lehtitietojen mukaan, Riikka Karppinen on kritisoinut aika kovasti vihreiden nykymeininkiä.

 5. Eipä löytynyt yhtään kuvaa ilman täyspakkelointia.
  Senkin saatuttamisen voisi kieltää.

 6. Tiedoksi tälläinen :

  ”Helen nostaa kaukolämmön hintaa jopa 30 prosenttia – näin yhtiö selittää
  Helenin mukaan kuluttajahinnat nousevat veronkorotusten sekä sähkön, päästöoikeuksien ja polttoaineiden hintojen nousun takia.” (IL)

  Osmo Soininvaara Vihreistä on Helenin puheenjohtaja…

  Tällaiset on Vihreiden toimet. Veikkaan että kyseinen firma myydään ulkomaisille tahoille …

Kommentoi