Paheksutaan ” Nallea” ja suljetaan silmät.

Nalle on sijoittanut rahaa kuin vanha vihtahousu Luxenburgiin sijoittuvien veroparatiisiyhtiöiden kautta, hyi Nalle, paha Nalle!

Mitä ihmettä ?

Luxenburg on  EU:n jäsenvaltio, siis sen saman EU:n joka on vuosikausia taistellut veroparatiiseja vastaan, miten tämä on mahdollista?

Hassua kyllä, eräs Luxenburgin veroparatiisijärjestelmän pääarkkitehdeista Jean-Claude Juncker, johti pitkään myös EU:n taistelua veroparatiisijärjestelmää vastaan.

Sen sijaan, etä Jean-Claude Junckerin olisi pitänyt olla AA:ssa (anonyymit alkoholistit) hän johtikin EU:ta ( euforia ja utopia) yhdistystä ja samalla tiellä ollaan edelleen.

17 vastausta artikkeliin “Paheksutaan ” Nallea” ja suljetaan silmät.”

 1. Nalle pelaa Nallen korteilla. Sen jälkeen kun mies puliveivasi valtiolta omaisuutensa pohjan, hänellä on ollut varaa säätää. Ja hän totesi että hitto, tämähän on hyvä diili ja otti sen.

  Omat päättäjämme ovat täysin tietoisesti halunneet, että meillä on tällainen veronkierto-optio olemassa. En syytä mitään puoluetta; kyllä tämä on ollut yhteinen tahtotila, oli pöydän lippu sitten sininen, punainen tai vihreä.

  Olemme saaneet juurikin, tarkalleen, sataprosenttisesti sitä mitä olemme tilanneet. Ja nyt näemme laskun. Onneksi on vielä muutama koulu ja terveyskeskus mitä voidaan sulkea paikataksemme talouden aukot.

  1. Nallen omaisuus juonsi Holkerin hallituksen ja Koiviston yhteisvaluuttaleikin aiheuttamista ketjureaktioista. Yli satavuotinen kasvun kausi, ”euroopan japani”, tyssäsi siihen kuin tossu paskaan. Lipposelta ja Niinistöltä puuttui äly. Yhteisvaluutan oireyhtymä muuttui krooniseksi. Parannusta ei ole näkyvissä.
   Ei ole lohtua edes vahingonilosta Välimeren maiden vielä pahemmasta tilanteesta, koska joudumme ottamaan velkaa niiden auttamiseksi.

  2. Nallen omaisuuden puhallus perustui 90- luvun pankkilamaan, jossa hän onnistui verkostoillaan kiemurtelemaan itselleen merkittävän omaisuuden. Pankkien omistuksien uudelleen järjestelyissä oli mukana mm. Pentti Kouri, Peter Fryckman ei niin hyvällä menestyksellä. Moni niistä lepää mullan alla. Nalle, Uffe ja Wegelius vielä porskuttavat.

 2. Sipilän hallituksessa

  ”Kyse on tiettävästi ensimmäisestä tapauksesta Suomessa, jossa hallituksen ministeri on ollut mukana verokeidasyhtiössä.”

  Verokeitaiden tärkein olemassa olon peruste on verojen kiertäminen.
  Omistuksien kätkemiseen ne myös soveltuvat,

  Artikkelista:
  ”Luxemburgilaisen yhtiön kautta hallinnoidaan ruotsalaisen parkettivalmistaja Kährsin omistuksia. Berner toimi vuosina 2010–2013 suomalaisen parkettivalmistaja Karelia-Upofloorin hallituksen jäsenenä.”

  **************************************************************************************
  https://yle.fi/uutiset/3-8288620

  15.9.2015

  Ministeri Berner mukana veroparatiisiyhtiössä

  Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner oli pitkään hallituksen jäsen luxemburgilaisessa yhtiössä.

  Ministeri Anne Berner (kesk.) on toiminut johtotehtävissä veroparatiisiyhtiössä, jonka toimintaan liittyy myös verosuunnittelua.

  Kyse on tiettävästi ensimmäisestä tapauksesta Suomessa, jossa hallituksen ministeri on ollut mukana verokeidasyhtiössä.

  Berner nimitettiin hallituksen jäseneksi luxemburgilaiseen Saltri II LuxCo-yhtiöön joulukuussa 2012. Luxemburgin kaupparekisterin mukaan Berner on edelleen virallisesti yhtiön hallituksen jäsen. Liikenne- ja viestintäministeri kuitenkin kertoo jättäneensä eroilmoituksen hallitusjäsenyydestä jo toukokuussa 2015.

 3. Kummaltako ne sijoitukset ovat pois , Suomelta, vaiko Ruotsilta, vai ovatko kummaltakaann.

 4. Jos kaikki suomalaiset veroparatiisiyhtiöt, suoraan tai välillisesti pajastettaisiin, kenelläkään ei olisi enää haluja maksaa veroja normaalin kaavan mukaisesti Suomessakaan.
  Se ei koske vain L:a, vaan Panamaa, Man-saaria, Caymania, Maltaa jopa USA:ta, jne.
  Mutta pieniä ovat suomalaisten marjat vrt. oligarkit .
  Veron(laillinen)välttely on moraalilakinen väärys.

 5. Ammattilaiset ilmastonpilaajat, formulakuskit, ansaitsevat maininnan tässä yhteydessä.

  Pohjoismaiden rikkain henkilö, silkkaa sontaa myyvän Ikean omistaja, natsahtava Kamprad-vainaa, piileskeli verosyistä Sveitsissä ja Liechstensteinissä.
  (Ikean korvamatomainos on nostanut viime aikoina stressitasoani)

 6. Minä nyt en vain jaksa kadehtia kenenkään en isompia jos en pienempiäkään rikkauksia.
  Omassa elämässäni riittää haasteita kylliksi; ei kiinnosta Putin, ei Kim, ei edes Biden, Bolsonarokaan ei kuulu tuttavapiiriini, minulle kovin kaukaisia asioita.

  1. Avauksen tarkoitus ei suinkaan ole kadehtia Nallen omaisuutta, enkä ymmärrä miten siitä sellaisen kuvan voi saada.

 7. Kateus näyttää kuitenkin olla keskeinen tekijä elämässäsi, koska otit sen puheeksi.
  Yhteiskunnan tulevaisuudesta kiinnostuneella henkilöllä olisi toisenlaiset motiivit.

  1. Tämä korona panee maailmanjärjestystä pysyvästi uusiski. Se tappaa niin rikkaat kuin köyhätkin joskin hiukan toisenlaisessa järjestyksessä. Yhteiskunnallisten palvelujen ja sosiaalinen yhdenvertaisuus tulee kasvamaan.
   Onneksi mitään viranomaiskenttää ei ole yksityistetty. Jos olisi, mikään ei toimisi kuin rahan verukkeella.

 8. Tällainen verokikkailu on tosiaan suoraan pois maamme verotuloista. Tässä tosin menee keskustelu usein sekaisin.

  1. Jos verojen maksu ulkoistetaan toiseen maahan, rahat ovat pysyvästi meiltä pois.
  2. Jos verojen maksua ajoitetaan mutta pidetään Suomessa (vakuutuskuoret, esimerkiksi), veroja maksetaan lopulta vastaava summa Suomeen mutta viiveellä.

  Mielestäni tyyppi 1 on ongelma, tyyppi 2 on lähinnä pieni ärsyttävyys.

 9. Ei tälläisistä järjestelyistä halutakaan eroon, koska hyötyjiä on paljon. Heitä on päättäjissä ja päättäjiin läheisesti sidoksissa olevissa ihmisissä ja yrityksissä.

  Järjestelystä hyötyvillä on myös laajat yhteiskunnalliset verkostot ja heidän lobbausvoimansa on suuri.

  Piskuisessa Suomessa, suhteellisen pienten omaisuusmassojen maassakin on kilvan kehitelty omia ”veroparatiisijärjestelmiä”. Johtavat poliitikot ovat luoneet järjestelmiä, joista he itse tai heidän kaverinsa henkilökohtaisesti tai yritystensä kautta saavat hyötyä.

 10. Nalle on aikamme ikoni jonka naamataulun näkeminen jo oksettaa, entinen sosialisti nykyinen roistokapitalisti, pärjäisi hyvin Venäjällä …

 11. Valtio ja kunnat keräävät veroja voidakseen tueta palvelut.

  (Terveys, Tiestö, Hallinto, Opetus, Puolustusvoimat. Työttömyys, Koronatuet, Huumeongelmallisten hoito j.n.e)

  *
  On olemassa suuri joukko ihmisiä, jotka eivät mitenkään pysty kiertämään veroja – työnantaja ohjaa osan palkasta suoraan verottajalle.

  Mitä enemmän on veroja kiertäviä ihmisiä ja yrityksiä, sitä enemmän veroja kiertämättömät maksavat veroja.

  Ei siis ole kysymys (pelkästään) kadehtimisesta.

 12. Se on verosuunnittelua kun pyrkii välttämään verojen maksua – niin on julkinen päättäjämoraali. Jos lait olisivat toisin, mutta ne päättää jotka hyötyy…
  Ainoastaan palkalla eläjä maksaa verot niinkuin ne pitäisi kaikkien maksaa…

Kommentoi