Suomalaiset suhtautuvat ”nihkeästi” esillä olevaan soteuudistukseen.

Aiheesta tehdyn kyselyn perusteella:

”Hallituksen ajama rakennemuutos, jossa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut ovat siirtymässä jatkossa maakuntien vastuulle, ei saa isoa kannatusta suomalaisilta.

Kyselyssä vajaa neljännes eli 23 prosenttia suomalaisista katsoo, että sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut pitäisi jatkossa järjestää maakuntien toimesta. Yli puolet eli 55 prosenttia on taas sitä mieltä, että palvelut pitäisi säilyttää nykyisellään eli kuntien tai kuntayhtymien vastuulla. Reilu viidennes eli 22 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa asiaan.”

Ehkä suomalaiset eivät koe uutta hallintotasoa tarpeelliseksi, jota se ei myöskään ole.

Toisaalta sote-esityksessä on useita puhtaasti ideologisia elementtejä, jotka kasvattavat kustannuksia ja ovat haitaksi kansalaisille:

https://www.verkkouutiset.fi/sote-uudistus-juridisoi-laakarin-tyo-lisaisi-valtavasti-kustannuksia/#09b401d7

Tästä syntyy vielä vääntöä valiokunnissa, erityisesti perustuslakivaliokunnassa ja yksimielisen päätöksen aikaansaaminen saattaa olla työn takana.

 

11 vastausta artikkeliin “Suomalaiset suhtautuvat ”nihkeästi” esillä olevaan soteuudistukseen.”

 1. Ehkä keskiverto suomalainen ei ole tyhmä narusta vedettävä pässi, kuten vihervasurit kuvittelevat.
  Omalla järjellä ajattelevia toki on liian paljon ainakin joidenkin sellaisten mielestä, jotka ovat vaatimassa hallituksen hypettämistä ja Marinin kehumista kaikessa.

   1. Ei sitten kaiken tietävältä ja kaiken osaavalta pystynyt tulemaan asiaan liittyvää kommenttia, vaan pelkkää paskaa.
    Ei sekään toki yllätä.

 2. Mitkähän tulokset?
  Munimiset näkyvät, sote menee päin perustuslakia ja tärkeät päätökset siirtyvät seuraaville hallituksille – kustannusvastuineen.

 3. Sote on hyvä ja keskittämällä saadaan säästöä. Ei joka kunnassa ole järkeä pitää sairaalaa. Mutta soten myötä pitää antaa lopputili ylimääräisille virkamiehille kunnissa jja alentaa kunnanjohtajien palkkoja. Kuntien virkakoneistot ovat mammutteja.

   1. Tarkoitus on saada maakuntahimmeli ja sosialistisote.
    Tiedossa on, että seuraavat vuodet kustannukset vain lisääntyvät, mutta pääongelmat eivät suinkaan vähene saati poistu.
    Maakuntavero tulee nostamaan verotusastetta eikä sosialistisotessa ole tarvetta parantaa ja tehostaa toimintaa, koska maakuntaveroa voidaan helposti nostaa.

  1. Niilo, kunnanajohtajien palkat tuskin alentuvat, ne kun eivät ole millään tavalla sidoksissa soteen.

   Pahoin pelkään myös, että ylimääräisiä virkamiehiä vähenee huomattavasti vähemmän kuin voisi odottaa, ja toisaalta kun niitä siirtyy joka tapauksessa maakunnan tai hyvinvointialueen palvelukseen, niin lopputulos on + – 0, toki lisäksi syntyy uusia virkatetäviä, joten sote-esitys paisuttaa julkista sektoria, mutta se ei liene yllätys kun sitä vasemmistosta ohjataan.

 4. Palataanpas taas asialinjalle. Nykyinen kehitys,tai paremminkin Kiurun ”vedätys” on kallis ja todella syvältä. Suuri osa on nykyäänkin hyvin, jos annetaan kunnille toimintaedellytykset. Laitetaan terveyskeskukset kuntoon ja niihin kunnon lääkärit, hinnalla millä hyvänsä. Turha on on tuhlata miljardeja nyt ja sitten taas mijardeja. Paras pudottaa se Kiuru maan pinnalle.

  1. Valitettavasti tuo ei helpolla onnistu.
   Kepulit saivat maakuntahimmelinsä ja demut tuon sosiaslistisotensa keskinäisellä lehmänkaupalla.
   Tällä hetkellä näyttää siltä, että sootku kaatuu vain hallituksen pikaisella erolla tai perustuslakivaliokunnan tiukalla kannalla.

Kommentoi