Suomi ei kuulu jalkapallon arvokisoihin.

Suomi pääsi osallistumaan jalkapallon EM-kisoihin lähinnä syystä, että kisoja laajennettiin 24 joukkueeseen ja lopputulos oli mikä oli.

Nyt Suomi pelaa MM- karsintaotteluita ja kisoihin pääsy on jo nyt lähinnä enää ohuen teoreettisen mahdollisuuden päässä, mutta ei Suomi kyllä kisoihin edes kuuluisi.

Katselin eilen pari Mestarien liigan ottelua ja ihan rehellisyyden nimissä, meillä pelataan potkupalloa, jalkapallon sijaan.

Pelinopeus, yksilötaito, syöttötarkkuus, pelisuunnitelma, fysiikka jne. ovat kaikki valovalovuoden edellä seurajoukkue tasolla vs. kotimainen veikkausliiga, joten miten maajoukkue olisi sen kummempi, kun niitä meidän ”tähtipelaajia” on pari kolme ja monella muulla niitä on koko kentällinen+ vaihtopenkki.

Jos mikäli meillä oikeasti haluttaisiin jalkapallosta iso laji, niin ihan ensimmäisenä pitäisi mielestäni Veikkausliiga supistaa max. 8 joukkueeseen, Suomesta ei vaan löydy tasokkaita pelaajia enempään ja toisaalta kun joukkeita on liikaa niin on liian paljon tilaa keskivertopelaajille ( sama koskee jääkiekkoa).

Ruohonjuuritason juniorityöstä ei viitsi edes puhua tahi siitä miten lapset tarvitsevat nykyään seuran pelatakseen ja kentällä pikkumussukat kuskataan autoilla, kuinkas muutenkaan.

2 vastausta artikkeliin “Suomi ei kuulu jalkapallon arvokisoihin.”

  1. No tässä kaupunkin osassa on asia niin ne mussukat menee tuosta mun ikkunan alta tuonne kentälle
    Pelaavat pelin ja palaavat kottin mennen ja tullen polkupyörillä valtaosin noinkin voi kaupunkin osan pelit mennä terv tepivaari

  2. Mitenkäs mahtaa käydä helmareiden, hyvinhän ovat pelanneet nekin.

    Nyt tulikin mieleeni, kerran kysyin mikä pitää puita pystyssä. Ainakin meillä menee heti nuriin, kun minä otan sahalla sahanpurun pois tyvestä.

Kommentoi