Viikon kevennys tuli Iiris Suomelalta.

Eilisnä esitin voittajan viikon poliittiselle selitykselle ja nyt on vuorossa viikon kevennys, jonka  voittaja on Iiris Suomela.

Eilisessä A-Talk ohjelmassa Iiris kantoi suurta huolta siitä, ettei maahanmuuttajille tarjota riittävästi mahdollisuuksia oppia fluenttia suomen kieltä

😉

15 vastausta artikkeliin “Viikon kevennys tuli Iiris Suomelalta.”

 1. 😅. Tästä on twitterissä videopätkä,,,fluenttia,,,mitä se on syömistä vai ?

  1. Iiris sanoi naisten kärsivän siellä kaukana. Pakkopalautusten yhteydessä voitaisiin ottaa pari naista vaihdossa. Joku kylmäpäinen persu voisi mennä valkkaamaan tarjokkaista.

   Iiris saattaa kärsiä mamupeliriippuvuudesta eikä pysty lopettamaan, vaikka meiltä menisi kaikki lainaamamme valuutat.
   Kiristä näyttää kiinnostavan mamupelin nappuloina erityisesti nuoret miehet, vaikka naisten hädästä puhuukin ehkä hämäysmielessä.

   Olisikohan mamupeliriippuvuuteen saatavissa mitään hoitoja? Tässä alkaa sivullisia jo hiukan hirvittää.

   Keskustelussa oli mukana sveitsiläistaustainen Bideau. Ääni kuulosti siltä, että voipi olla syövän tapaista kehittymässä. Ensin pitäisi hoitaa kurkku kuntoon ja sitten mamupeliterapiaan viipymättä.

   1. Tekstinkäsittelyohjelmani ei tunnustanut iiristä fluentisti.

 2. Iiris tarvitsisi itsekin ilmeisesti lisäopetusta suomen kielessä. Yritti taas kerran olla fiksumpi kuin onkaan.

  Katselin itsekin tuota lähetystä ja jotenkin vaan taas kävi niin, että kuvaruudun oikeassa reunassa istuneet saivat puistatuksia aikaan. Kyllä oli niin maailmoita halailevaa ulosantia.

  Ongelmallista oli myös ja on aina, että toimittaja Sirkkanen tykkää liiaksi omasta äänestää eikä taaskaan saanut näitä kahta suupalttia ruotuun.

 3. Ovatkohan Iiris Suomela (vihr.) ja Eva Biaudet (r.) koskaan tuottaneet jotakin millä voisi auttaa pakolaisia. Pakoaliset, ymmärtääkseni , tarvitsevat ruokaa, vaatteita ja asunnoin – noin tärkeimmästä päästä lueteltuna.

  Mitkä ovat yhteydet Suomelalla ja Biaudetilla suomalaisin ihmisiin, jotka tuottavat pakolaisten tarvitsemia tuotteita – niin tai ovat tuottamassa vientiin tuotteita, joiden tuloilla voidaan hankia tuotteita Suomeen.

  .
  Iiris Suomela (vihr.) ja Eva Biaudet (r.) kuuluvat porukkaan, joka haluaisi tehdä suomalaisista kehitysmaiden ihmisten orjia.

  *
  https://areena.yle.fi/1-50647026
  .
  A-Talk: Miten Suomen turvapaikkapolitiikkaa pitää muuttaa?
  .
  Afganistanin kriisi herätti keskustelun Suomen ja EU:n turvapaikkapolitiikan tilasta. Mikä on Suomen linja? Vieraina kansanedustajat, suuren valiokunnan jäsenet Iiris Suomela (vihr.), Eva Biaudet (r.), Jani Mäkelä (ps.) ja Pia Kauma (kok.). Juontajana Sakari Sirkkanen

 4. Kaksi listallani ”ärsyttävimmät poliitikot”. On se niin huimaa jalat irti maasta menoa kovalla kiihkolla.

 5. En katsonut kyseistä A-studiota. Eikä ole niin väliäkään. Tämä Iiris näkyy olevan puoluekannaltaan vihreä, feministi ja Suomen nuorin kansanedustaja. Sen lisäksi vielä milleniaali.
  Jos jotakin voisin tehdä hänen hyväkseen, tietenkin hänen suostumuksellaan, antaisin hänelle kaksi kirjaa, Aristoteleen ”Nikomakhoksen etiikka” ja ”Ernest Dimnetin ”Ajattelemisen taito”, ja sanoisin: ”Viisaat sanovat – jos haluat olla onnellinen yhden päivän, juo itsesi humalaan. Jos haluat olla onnellinen vuoden, mene naimisiin. Jos haluat olla onnellinen koko elämäsi ajan, rupea harrastamaan filosofiaa”.

  Saattaisin vielä sanoa, jos olisin kärtyllä päällä:” Jokaisella on toki oikeus olla oman elämänsä idiootti. Dostojevskilla on sen niminen romaani.”

 6. Iiris Suomela ja Eva Biaudet ovat ehkä lukeneet Aristoteleen teoksen Nikomakhoksen etiikka, mutta ovat ymmärtäneet teoksen sanoman väärin. He näyttävät saavan onnellisuutensa haalimalla suomalaisten vastatavaksi mahdollisimman paljon maailmaa syleileviä velvoitteita.
  .
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Nikomakhoksen_etiikka
  .
  Nikomakhoksen etiikka (kreik. Ἠθικὰ Νικομάχεια, Ēthika Nikomakheia; lat. Ethica Nicomachea) on Aristoteleen eettinen pääteos, joka keskittyy hyveisiin.
  .
  Aristoteleen perusajatus on se, että yksilön tulee käyttäytyä jatkuvasti hyveellisesti ja kehittää hyveitä, sen sijaan että hän tekisi vain yksittäisiä hyviä tekoja. Nikomakhoksen etiikka painottaa eettisen käyttäytymisen asiayhteyttä — teko, joka on oikein jossain tilanteessa, saattaa olla väärin jossain toisessa tilanteessa. Aristoteles oli sitä mieltä, että onnellisuus on elämän päämäärä, ja niin kauan kuin yksilö pyrkii hyvyyteen, hyvät teot seuraavat automaattisesti tästä kamppailusta, tehden yksilöstä hyveellisen ja siten onnellisen.

 7. Iiris Suomela on vähän turhan kova populisti makuuni – mutta hän on oikeassa.

  Uskokaa tämä henkilöltä joka on avustanut maahanmuuttajia pitkän aikaa tässä maassa. Suomen kielen koulutusta ei tarjota lähellekään tarpeeksi. Ei. Lähellekään. Tarpeeksi.

 8. Kyuu, en tiedä onko Iiris oikeassa, mutta sen tiedän ihan faktaksi, että kielen opiskelusta kieltäydytään jopa yllättävän paljon, tai oikeammin pakotetaan kieltäytymään, kun kunnioitetaan kulttuuria.

  Iiriksen toinen, hyvin mielenkiintoinen väite oli se, että Suomesta käännytetään kymmeniä lähi / sairaanhoitajina työskenteleviä ihmisiä vuosittain.
  Väitteelle ei kyllä löydy minkäänlaista tukea yhtään mistään vaikka kuinka hakisi ja jos asiaa kysyt Vihreiltä, niin sinut bannataan.

  1. Väite saattaa toki pitää paikkansa.
   Käännytetään henkilöitä, jotka OVAT JOSSAIN TYÖSKENNELLEET sellaisissa tehtävisä – ilman pätevää koulutusta ja ammattitaitoa.

 9. Mika, tämäkin on totta, eivätkä ne poissulje toisiaan.
  1. Moni kieltäytyy kielikoulutuksesta – osa koska ei huvita, laiskottaa, ei keksi tarvetta, ja osa koska perheen mies päättää että nainen ei saa opiskella.
  2. Moni ei saa kielikoulutusta vaikka kuinka sitä haluaisi, toivoisi ja tarvitsisi.

  Kumpikin on ongelma.

 10. Norppa 3.9.2021 22:15 : Kaksi listallani ”ärsyttävimmät poliitikot”. On se niin huimaa jalat irti maasta menoa kovalla kiihkolla.

  Olen samaa mieltä.

  ,*************************************************************************************

  Iiris Suomela voi olla osin oikeassa suomenkielen opetuksen tarjonnassa, mutta monessa muussa väärässä.

  Iiris Suomela (ja Eva Biaudet) näyttävät saavan onnellisuutensa haalimalla suomalaisten vastatavaksi mahdollisimman paljon maailmaa syleileviä velvoitteita.

 11. https://areena.yle.fi/1-50647026

  [ 19.00] , Eva Biaudet : Me olemme ottaneet pieniä määriä ihmisiä pakolaisleireiltä, mutta me voisimme ottaa huomattavasti suurempiä määriä ihmisiä.

  ******************
  Onko Biaudet yhtä kuin ME. Mitä Biaudet on tuottanut jo nyt maahan tulleille pakolaisille?

  *..* **************
  Eva Biaudet haluaa suomaisten jatkavan ’maailman kärsimysten liennyttämistä’ velkarahalla – suomalaisista ei niin väliä. [ Suomen valtion budjetti on yli seitsemän miljardia euroa alijämäinen.]
  *..*
  Jaa’a, kiintiöpakolaisten määrän nostaminen tuhannella vuodessa. Olisiko kovinkaan merkittävää maalle , joka on nostanut väkilukuaan 20 vuodessa 20 miljoonasta 40 miljoonaan? Muistettava on , että maailmassa on muitakin hädänalisia alueita.
  *..*

  Eva Biaudet : On keskeistä, että Euroopassa otetaan vastuuta turvapaikan hakijoista.

  { No nyt meidän pitäisi tietää mikä on meidän keskeisin tehtävä.]

  *..*
  Eva Biaudet : Meidän on jaettava vastuuta EU:ssa pakolaisista. [ Tällä hän varmaan tarkoittaa, että Suomen olisi otettava enemmän pakolaisia kuin on ottanut.]
  *..*

  Sakari Sirkkanen: ”Presidentti Sauli Niinistö on sanonut, että maahanmuuton kielteisitä puolista on pystyttävä puhumaan. Miten kommentoisitte tätä?
  [ .. ei yhtään kommenttia, Iris Suomela alkoi puhua aivan muusta asiasata..]

  *..*
  [ 9.30 ] Eva Biaudet : Pakolaiset eivät ole vain miehiä, vaan yleisesti ottaen pakolaista on puolet naisia.

  [ Eva Biaudet taitaa olla ulalla tässäkin asiassa. ]

  1. Ehkä pakolaisista on puolet naisia, mutta Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista vain pieni osa. Kyllähän nuo puhuvat mitä sattuu, Italiaankin muka saapui eniten vuodessa turvapaikanhakijoita Syyriasta vaikka Afrikasta tuli kymmeniä tuhansia ja Syyriasta vain pari tuhatta,

   Se että kieikoulutusta tulee tarjota pitäisi tietysti olla itsestään selvää, toinen juttu on sitten se paljonko tänne otetaan pakolaisia tai kuka saa turvapaikan.

Kommentoi