Passi ja se toinen passi

Kovasti vaaditaan koronapassia?
Pidän sitä turhana toimenpiteenä.
Passi edellyttää lakimuutosta.
Passi rokotetuille – ne jotka passia oikeasti tarvitsisivat
ovat heitä joita ei vielä ole rokotettu.
Entä rokotettu sillä hänkin voi levittää virusta
ja virus taitaa levitä myös rokotettujen mukana?
– Suositus maskin käytöstä taitaa jäädä pitempiaikaiseksi,
mutta miksi suositus ei tehoa?
– Tilaisuuksien kävijät ja järjestäjät laiminlöivät suosituksen valvonnan
ja ovat sillä pilanneet tulevan joka johtaa
rajoituksiin?

31 vastausta artikkeliin “Passi ja se toinen passi”

  1. Korona passi ei auta ketään miksi sellasta pitää eds vaatia terv tepivaai

  2. Tuo lääkäreiden kirjoitus Aamulehdessä oli sinänsä asiallinen. Se mikä minua hieman arveluttaa on tuon kirjoituksen suuri painitus yksilönvapauksien ja ihmisten itsemääräämisoikeuden osalta.

    Lainaus tuosta kirjoituksesta: ”Vapaa yhteiskunta sallii ihmisten tehdä itsenäisiä päätöksiä, joilla he valitettavasti myös voivat vahingoittaa itseään.”

    Tuo pitää kyllä paikkansa, mutta onko vapaassa yhteiskunnassa pakko sallia ihmisten tehdä päätöksiä, joilla he voivat vahingoittaa muita ihmisiä?

    Onko pakko sallia ihmisten tehdä itsenäisiä päätöksiä, joilla yhteiskunnan toimintakyky, vrt sairaanhoidon kestävyys, saatetaan vaaraan?

    Lääkäreiden tekemä rinnastus alkoholin myötä aiheutettuihin, terveydenhoitoa kuormittaviin vammautumisiin on mielestäni ontuva ja turha.

    Jos tuolle tielle lähdetään, niin sitten joudutaan keskusteluun siitä, mitä itse aiheutettuja vammoja ja sairauksia ylipäätään tässä yhteiskunnassa hoidetaan

  3. Se tuo koronapassi; jos Sinulla sellainen on Suomeen tullessasi, edessäsi on vapaa väylä, jos ei, saat tyypin epämiellyttävästi ronkkimaan nenääsi. Mikä ihmeen ongelma tässä olisi?
    Ethän autoakaan saa ajaa ilman ajokorttia.
    Tämä yhdenvertaisuusteesi alkanee jo mennä överiksi.
    Koronapassi ehdottomasti osoittaa vastuullisuuttasi muiden ihmisten suhteen.
    Mielestäni tuo passi pitäisi olla Ranskan mallin mukaan Suomessakin.

    1. Olen tässä asiassa Pohjolan kanssa samaa mieltä.
      On se perseestä, että ”yksilönvapaus” kulkea ympäriinsä tartuttamassa muita ylittää muiden oikeuden terveyteen.
      Eihän muitakaan vakavia tartuntatauteja sairastavia päästetä vapaasti levittämään sitä, joten miksi noiden puberteettiaikuisten pitäisi saada tehdä se vapaasti.
      Toki on niin, että rokottamattomat, mutta rokotteen haluavat siinä kärsivät, mutta tekopyhän yhdenvertaisuuden takia sitten kaikkien pitäisi kärsiä ja talouden sakata.

      1. Noinhan nuot pieruperseet teki Tampereella jossa koronaa on ollut siedettävä määrä
        Tammer festin jälkeen nousi koronan tartunnat ja melkoisella määrin kuka perkele antoi luvan turhan päiväsille festareille
        Nyt ne tulokset näkyy kaikki vain rahan vuoksi mutta miksi
        Tuossa ne oman edun tavoitteljat voi katsoa peiliin ja kantaa vastuunsa moisesta terv tepivaari

  4. Eikö ihmiset voisi siruttaa kuten kissat ja koirat, voi sirun piipata laitteessa joka lukee onko ”passia” vai ei … Valtio voisi myös seurata asiakkaitaan tarkemmin, nähdään missä ”Matti & Maija” päivänsä viettää 😅😅😅

  5. Meillä on jo olemassa ”koronapassi”. Sen voi tulostaa Omakannasta. Sen nimi on EU:n koronatodistus. Se todistaa, että todistuksen haltija on saanut kaksi annosta koronarokotetta.

    Sillä Koronatodistuksella pääsee esimerkiksi ylittämään EUn rajan ilman että tarvitsee tehdä koronatestiä ja jäädä eristykseen odottamaan testin tulosta. Esimerkiksi Viroon ja Virosta takaisin – tai Latviaan ja Latviasta takaisin.

    Nyt väännetään kättä siitä voisiko sillä todistuksella päästä vaikkapa teatteriin tai ravintolaan.

  6. Ongelma koko passissa on se, että sen saavat ikäjärjestyksessä tms. vakavasta syystä rokotetut. Mutta evät ne, jotka haluausivat rokotuksen, mutta se ei ole käytännössä mahdollista vielä kaikille.

    S…na, festarit pitää lopetta heti ja pitkäksi aikaa ja kuri palutettava määräyksin, ei suosituksin. Tämä on kuin sotatila, jossa viholliset piileksivät kuin vakoojat jokossamme.

    Ulkomaanmatkailu pitää kieltää ilman ertyistä tarvetta ja syytä niin sisään kuin ulos.

    Väärä ajatus on se,että yhteiskunta palaisi entiseen normaaliin. Ei palaa koskaan lähellekään kuin joillekin paikallisille alueille. Mutta toimintavavat eivät.

  7. Ulkomaan matkailua ei voi mm perustustuslaillisista syistä kieltää. Suomalaisella on aina oikeus palata Suomeen; sanktiot, mm karanteeni ja testit sitten aivan eri asia.

    1. Koskee Suomalaisia, valitettavasti myös niitä, jotka lähtevät virusmaihin lomille huvittelemaan ja tuovat ”tuliaisia” väärin dokumentein tai kiertävät karanteenin.

          1. Kuka sinusta puhui,,,minä vastasin Heikille, vai osuiko ja upposi…? 😅

      1. Heikki mitäs sanot marjanpoimijoista sellasta se elämä vaan on terv tepivaari

  8. Se koronapassi vaaditaan nykyisin myöskin Eestiin mennessä. Hyvä passi kuitenkin; ei kaikissa asioissa voi vaatia tasa-arvoa; esim auton ajokortti.

  9. Eipä tuota koronatodistusta tänä aamuna Tallinnassa tarvittu, vaikka niin uutisissa mainittiin sen pakollisuudesta Eestiin matkustettaessa ja sellainenkin mainittiin, että jälkimmäisen rokotuskerran tulee olla vähintään 14 vrk vanha. Ei tuota todistusta ollut kukaan vaatimassa eikä tarkastamassa.
    Siitä sitten vaan ajeltiin suoraan Nömmen torille, hankinnoille. Valkosipulin hintakin oli sitten taas kerran noussut.
    Saas nähdä kun huomenissa palaan Suomeen, tarkistetaanko Helsingissä.

    1. Siinä kannetaan rahaa vieraan maan kauppiaille. Omassa maassa kun on niin kallista niin mikset muuta Viroon??? Eläke saisi olla sen Viron eläkkeen kokoinen…

  10. Niin sitä kantaa moni ihan Suomessakin rahaa vieraan maan kauppiaalle.
    Se on kuule aivan oma asiani, missä asun ja eläkkeeni olen itse tienannut, jatka Sinä vaan oman eläkkeesi tienaamista, minun eläkkeeni ei Sinulle kuulu.

  11. Mitäs jos ahneet Suomi kauppiaat ovat matkustamisiin suurimpia syyllisiä ja voivat syytellä vain tseään kun mani menee muualle
    Hinnat on nyt jo noussut Suomessa liian kanssa terv tepivaari

  12. Niin ja katos Tepi, esim Jögevamaan valkosipulia kun ei Suomesta saa, ostan Eestistä kun muutakin asiointia on ihan kahdeksi päiväksi.

    1. Tuota jögemaata pitää kokeilla kunhan käyn Tallinnassa terv tepivaari

  13. Lainaus tuosta kirjoituksesta: ”Vapaa yhteiskunta sallii ihmisten tehdä itsenäisiä päätöksiä, joilla he valitettavasti myös voivat vahingoittaa itseään.” – ja niin, vahingoittaa toisia ihmisiä
    .
    On se vaan niin syrjivä, kun ajokortittomat eivät saa ajaa autoa

    *
    https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/54417003-27f0-4f63-a5cd-92116e927a29
    .
    Useat Euroopan maat, kuten Tanska, Ranska ja Italia, ovat ottaneet koronapassin käyttöön edellytyksenä esimerkiksi ravintoloihin pääsylle. Miksei Suomessa tehdä samoin hetimmiten?

    [ Onkos tämä Suomi jokin ihmeellinen maa? ]

    Koronapassin näyttäminen tulisi olla vapaaehtoista.

    [ Voi pyhä sylvi..]

    ****************************************************************************
    Tanskassa koronapassi:
    .
    https://en.coronasmitte.dk/rules-and-regulations?__cf_chl_captcha_tk__=pmd_cba69b81adc833ad8b8baf3af05b718d5d0087e7-1627998831-0-gqNtZGzNAw2jcnBszQci
    .
    Restaurants, cafés and bars are open. You must present a corona passport when served inside restaurants, cafés and bars.
    .
    It is not necessary to present a valid corona passport when served outdoors. Please note that restaurants, cafés and bars close no later than 02:00.
    *
    Museums, amusement parks, theatres, cinemas, concert venues, zoos, stadiums and other sports venues are open with infection prevention measures.

    .
    You must present a valid corona passport to enter indoor theatres, concert venues and cinemas with more than 500 seated spectators.

  14. Marjanpoimijat saa luvan perästä vahinkoittaa muita ihmisiä koronalla terv tepivaari

  15. IS:

    New Yorkissa ravintolaan vain koronapassilla

    Yhdysvalloissa New Yorkin suurkaupunki alkaa vaatia rokotetodistusta ihmisiltä, jotka haluavat vierailla esimerkiksi ravintoloissa, kuntosaleilla ja muissa julkisissa sisätiloissa. New Yorkista tuli samalla ensimmäinen merkittävä yhdysvaltalaiskaupunki, joka antoi määräyksen asiasta.

    –  Jos olet rokotettu, sinulle on annettu avain, jolla pääset sisään. Mutta jos et ole ottanut rokotetta, et valitettavasti pääse ottamaan osaa moniin asioihin, sanoi pormestari Bill de Blasio.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *