Politiikan lyhyt muisti

Kokoomus ehdotti maahanmuuttajien sosiaaliturvan eriyttämistä
ja kuinkas kävikään.
Halla-Aho vastaa että se oli edellisellä hallituskaudella heidän ehdotuksensa
joka törmäsi perustuslakiin.
Maallikkona jään miettimään kokoomuksen ajatuksen juoksua eli oliko
tarkoitus kalastella itselle kannatuksen nousua?
Lopputulos oli kompastus.
Ylläoleva omaa ajattelua ja alla linkki IS-artikkeliin.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000008163203.html

24 vastausta artikkeliin “Politiikan lyhyt muisti”

  1. Pitäis saada perustuslakituomioistuin politrukkien tulkintojen yläpuolelle.

    Mutta politrukit eivät halua perustuslakituomioistuinta, koska moni 1990 -luvun poliitikko voisi joutua syytteeseen valtiopetoksesta eu-liityntäsiassa.
    Merkittävä vallansiirto unionille olisi edellyttänyt perustuslainsäätämisjärjestystä.

    Myös ”Koiviston konklaaviin” osallistuneita saattaisi joutua syytteeseen..

    Pakkoruotsiasiakin saattaisi saada uuden tulkinnan.

  2. Suomen Perustuslain mukaan suomalaiset ovat tasa-arvoisia.

    Kokoomuksen ehdotus alemmasta sosiaaliturvasta koski porukkaa, jotka eivät ole suomalaisia, eivätkä edes opetelleet suomea. Kokoomuksen tarkoitus on että mamut opettelevat suomea, kotoutuvat Suomeen ja menevät töihin.

  3. Näinhän se vähän on että tämä juna meni jo. Jos aikanaan olisi kirjattu sosiaaliturvan kuuluvan kansalaisille, olisi eri asia.

    Kokoomuksella oli hyviä ajatuksia joukossa kosolti, mutta perusteluja olisi varaa vielä kehittää, sekä metodeja. Askel eteenpäin kuitenkin.

  4. Kokoomus lähtee siitä, että kun tänne kerran on ängennyt ja änkeää mamuja, niin ne on saatava kotoutumaan ja töihin – ellei se onnistu niin sitten takaisin sinne mistä tulivatkin.

    Minusta se pyrkimys on oikea, keinot sitten ovat oman keskustelunsa arvoisia.

  5. Ihmekonsteja minulla ei ole mutta ainakin pari ideaa.

    – TE-toimistot voisivat lopettaa ”et sinä tuota työtä kuitenkaan saa” -asenteensa ja rohkaista mamuja hakemaan töitä enemmän, eikä vaan käskeä heitä istumaan.
    – Suomen kielen kursseja pitäisi olla saatavilla kaikille mamuille, matalalla kynnyksellä.
    – Hoitajakoulutukseen pitäisi ottaa mamuja rohkeammin. Nyt esim. kielen ja ammattitaidon yhdistävä koulutus on saatavilla vain ulkomaisille (ei jo Suomessa oleville) ja se on hyvin kallis. Täällä olisi potentiaalia paljon.
    – Vuokratyöfirmat voisi ampua kuuhun – tai ainakin vaatia heitä lopettamaan etninen profilointi toiminnassaan.
    – Ja toki se sama joka auttaisi kotoperäisiäkin: tehdä helpommaksi ottaa vastaan mitä tahansa työntä, pientäkin, ilman että kaatuu byrokratiaan.

    1. Vuokratyöfirmat ovat välttämättömiä ainakin siihen saakka kun ay-mafia murskataan. Irtisanomisen pitää olla nopeaa, helppoa ja halpaa. Kun se ei ole, niin on pakko olla mahdollisuus vuokrata työvoimaa.

  6. Näyttää kokoomuksessa olevan nykyään joka sortin kulkijoita, syviä rasisteja ja äärikosolalaisia ikäänkuin pahimpia persuja, keskitien kulkijoita ja enää pieni vähemmistö entistä sivistyskansaa.
    Ja johdolla asiat sekaisin kuin mummon aamuinen takkutukka.

    1. Mediaa seuranneille alla oleva ei ole uutta.
      .
      Sellaisille ihmisille, jotka eivät seuraa mediaa:

      ”Kokoomuksen eduskuntaryhmä esittää..””

      http://www.piakauma.fi/kotoutetaan-tyohon-ei-tyottomaksi-ja-tuodaan-velvollisuuksia-oikeuksien-rinnalle/

      23.7.2021

      Kokoomuksen eduskuntaryhmä esittää muutoksia maahanmuutto- ja etenkin kotoutuspolitiikkaan.

      *****************************************************************
      Nyt koko kokoomuksen eduskuntaryhmä on ’jokasortin’ kulkijaa.

  7. Näilläkin palstoilla on usein esitetty, että Suomeen pitäisi perustaa suojeluskunnat. Siis Kosoloiden ja Pihkalan veljesten ym täysin äärioikeistolaisten tyyppien tapaan.
    Meillähän ovat maakuntajoukot, jotka avustavat viranomaisia ihan ilman mitään sotilaallista funktiotakin; entäs nuo menneet suojeluskuntalaiset, kovin vähän heitä ei sotilaallisiin tehtäviin saatiin.

  8. Suojeluskuntaorganisaatiota on jälkikäteen kiitelty ansioista maanpuolustustahdon lisääntymisessä ja armeijan tukijana sodan aikana.

    Asekätkijät näyttivät suojeluskuntaorganisaatiots hyväkseen suojeluskuntien tietämättä, tieto ei päässyt vuotamaan.

    ——-

    Suojeluskuntien syntyyn toi lisävauhtia maamme marxilaisten pyrkimys diktatuuriin proletariaattia ja sen hädänalaista tilaa hyväksi käyttäen.

    ———–

    Nykyään marxilaisten diktatuuripyrkimykset ovat lievemmät, vaikka ay-liikkeessä piileskeleekin syndikalisteja odottaen sopivaa tilaisuutta.

    Jos valtiomme pakotettaisiin maksamaan valtavia velkojaan, niin se johtaisi yleiseen kurjuuteen, jolloin syndikalistit käyttäisivät tilaisuutta hyväkseen yleislakoin ja rettelöin.

    Suojeluskuntia tarvittaisiin turvaamaan talouselämän toimintakykyä.

    Nykytilanteessa suojeluskuntien ohjelma kuitenkin tähtäisi puolustautumiseen maan ulkoista uhkaa vastaan, mistä se sitten tulisikin, vaikka ulkoavaruudesta.

  9. Kyllä tuo aloite oli Kokoomukselta ihan silkkaa populismia. Tarkoitan tässä populismilla sellaista politiikkaa jossa esitettän asioita joiden tiedetään olevan mahdottomia mutta koska äänestäjät eivät sitä tiedä niin saattavat mennä vipuun. Samanlaista populismia kuin aikoinaan kokoomuslaisten ehdotukset jalkaväkimiinojen poistamisesta jota olivat ensin itse olleet mukana poistamassa ja varsin hyvin tiesivät ettei Ottawan sopimuksesta enää erron pääse kun siihen on jo menty. Ja vasta vähän aikaa sitten Orpo oli lykkäämässä Perussuomalaisia pois hallituksesta kun Halla-ahosta tuli puheenjohtaja – ”arvojen takia”! Mitäköhän ne arvot olivat? Ja kukas se sanoikaan suuren siirtolaistulvan aikana maahantulijoiden motiivien arvailun olevan rasismia?

    Kokoomuksessa kannattaisi muistaa, että vaikka tunteita kiihottamalla voi saada joidenkin kannatustakin, niin ennen kaikkea kannattaisi olla rehellinen. Sitä äänestäjätkin eniten arvostavat.

    1. Todellisuudessa nimenomaan Kokoomus vastusti viimeiseen saakka voimakkaasti jalkaväkimiinat kieltävän Ottawan sopimuksen allekirjoittamista – mutta voima ei riittänyt estämään allekirjoitusta.

      Kokonaan toinen asia on ratifioiminen. Kokoomuksen johdon mielestä Suomen piti olla johdonmukainen – kun kerran Suomi oli allekirjoittanut sopimuksen, niin sitten se piti myös ratifioida, ettei Suomi näyttäisi tuuliviiriltä. Se Kokoomuksen johdon kanta oli mielestäni väärä, eikä kansanedustajia olisi saanut pakottaa äänestämään ratifioinnin puolesta.

      Kokoomuksen ylin päättävä elin Puoluekokous on vaatinut Kokoomuksen johtoa toimimaan sen puolesta, että Suomi irtisanoisi Ottawan sopimuksen.

  10. Oppositiossa ollessa on joskus nostettava vähän volyymiä että saa keskustelua aikaan. Ehkä sitä volyymiä oli vähän liikaa, ehkä sopivasti, mutta keskustelua tuo aihe kaipaa.

    Emme vieläkään saa sanottua sitä, että pahin uhka onnistuneelle työperäiselle maahanmuutolle on hallitsematon humanitaarinen maahanmuutto. Emme uskalla sanoa, että jos kansalla on laajalti huono fiilis maahanmuutosta, se on tuhoisaa kaikille osapuolille. Emme saa ymmärrettyä että syrjäytyneiden maahanmuuttajaryhmien suuri määrä vähentää maan houkuttelevuutta.

    Tässä se ydinasia nähdäkseni on: jos haluamme lisää maahanmuuttoa, ensin pitää oppia tekemään hyvää maahanmuuttoa pienemmillä määrillä.

  11. Suomen maahantulopolitiikan tulos ilman politiikkaa:

    Maahantulijat pyörittävät arkista Suomea, kun me niin itse tahdomme, tilaamme ja ostamme:

    Kebabintekijöitä, foodooria, siivoojia, kaupan kassoja, taksi-bussikuskeja, lehdenjakajia, sairaala-avustajia, partureita, ravintoloitsijoita, maatilatyöntekijöitä, marjanpoimijoita, torimyyjiä, laajan palvelualan thaiväki. Pääosa löytyy vain maahanmuuttajista.
    Entä rakennusalalla, raudoittajia, peltiseppiä, muurareita, entisöijiä, timpureita, apumiehiä; Baltiasta ja Puolasta, Unkarista, Venäjältä.
    Suomi ei enää pyöri ilman heitä ja heidän perheitään ja jälkeläisiään eikä tulevaisuus etenkään. Missäs ne meikäläiset luuraa ?

    Yliopistot ovat pullollaan ulkomaisia opiskelijoita.

    Sitä ei kukaan tiedä, kuinka moni noista edellisistä tuli pakolaisena tms..

    Mikä politiikka ja kuka sen on ominut ? Persut tuota kaikkea on vastustanut iät ja ajat olipa kuka tahansa matu tai mamu ja kokoomukselleko se on ongelma ?

    1. Niin mikä olikaan mamujen työllistymisaste verrattuna muuhun väestöön?
      *
      Ulkomaalaistaustaisten työttömyysaste oli Helsingissä vuoden 2019 lopussa 17,0 prosenttia ja 20–64-vuotiaiden työllisyysaste 58,0 prosenttia. Suomalaistaustaisten työttömyysaste oli 7,5 prosenttia ja työllisyysaste 78,1 prosenttia vastaavassa ikäryhmässä.6.5.2021

      https://www.ulkomaalaistaustaisethelsingissa.fi/fi/tyollisyystyottomyys

      **************************************************************************
      Kokoomuksen eduskuntaryhmän esityksestä:

      • Lyhennetään prosessit murto-osaan nykyisestä, kuten Norjassa
      • Kehitetään kotiinpaluurahaa houkuttelevammaksi, kuten Tanskassa
      • Asetetaan pysyvän oleskeluluvan edellytykseksi työpaikka sekä riittävä kielitaito ja tuntemus suomalaisesta yhteiskunnasta
      • Annetaan oikeus täysiin sosiaalitukiin vain työn tai pysyvän oleskeluluvan perusteella
      • Eriytetään maahanmuuttajien ja Suomessa pysyvästi asuvien Suomen kansalaisten* sosiaaliturva, kuten hallitus esitti 2016, mutta sidotaan se koulutukseen, kielitaitoon ja riittävään tuntemukseen suomalaisesta yhteiskunnasta

      *********************************************************************

      Muuten, mamuja ei pidä sekoittaa EU-alueelta tulleeseen työvoimaan ,joiden tyllisyysaste on varmasti lähellä 100 prosenttia.

  12. Tuon miinasopimuksen pääarkkitehti oli kenr Olli Nepponen (kok), joka erottuaan palveluksesta, ryhtyi politikoimaan.
    Halonen presidenttinä ja Tuomioja ministerinä eivät Putkisen väittämisistä huolimatta, kaksistaan eivät edes olisi pystyneet kovinkaan paljon vaikuttamaan mutta kokoomus puolueena, pystyi kyllä.

  13. Punainen ja Halonen ja Toverinsa Tuomioja toimivat Ottawan sopimuksen läpi viennissä täysin!

    ”Matti Vanhasen (Kesk) ensimmäinen hallitus päätti vuonna 2004, että Suomi valmistelee liittymistä sopimukseen. Hallituspuolueina olivat tuolloin Keskusta, Sosialidemokraatit ja Ruotsalainen kansanpuolue. Ulkoministerinä oli Erkki Tuomioja (SDP) ja puolustusministerinä Seppo Kääriäinen (Kesk). Vanhasen II hallitus päätti jatkaa samalla tiellä vuonna 2009. Hallituksessa oli tuolloin Keskusta, Kokoomus, Vihreät ja RKP. Ulkoministerinä toimi lyhyen aikaa Ilkka Kanerva (Kok), sen jälkeen Alexander Stubb (Kok). Puolustusministerinä oli Jyri Häkämies (Kok).

    Molempien hallitusten aikaan Suomen ulkopolitiikkaa johti tasavallan presidentti Tarja Halonen. Miinakieltosopimukseen liittyminen on nähtävä erityisesti presidentti Haloselle tärkeänä projektina ja liittymisen valmistelut aloitettiin Halosen pitkäaikaisen toverin Erkki Tuomiojan toimiessa ulkoministerinä.”

    http://www.suomensotilas.fi/kenella-on-poliittinen-vastuu-ottawan-sopimukseen-liittymisesta/

  14. Kissa-Kalle voi opponentoida fiksumminkin jos pystyt, todistappa ettei näin ole, pelkkä mielipide ei riitä, laita lähde…

  15. Ei tämä kait nyt mitään tohtorinväitöskirjan tekoa liene opponentteineen; tämä lienee hämäläis – savolaista mielipiteiden vaihtoa kommentteineen.
    Suomen Sotilas on yhden alan tiedotuslehti, eikä perustu mihinkään tutkittuun faktaan, samaa luokkaa Ruotuväkilehden kanssa; molemmat tunnen huomattavasti pidemmältä ajanjaksolta kuin Sinä.
    Mitä tulee Ottawan sopimukseen; sen synty on käsitelty moneen kertaan ja lisää voit lukea rakastamastasi Wikipediasta.
    Tuo Kissa-Kalle muuten on ihan mukava nimitys kun nimitellä tahtoo; en pahastu.

  16. Juu, täytyykin lukea.

    Henkilömiina soveltuu parhaiten puolustukseen, huonommin hyökkäykseen.

    Niitä on käytetty m.m. panssarimiinoituksen purun hankaloittamiseen, siis hyökkäyksen torjumisessa.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Ottawan_sopimus

    Sopimuksen ulkopuolella:

    Armenia

    Azerbaidžan

    Bahrain

    Myanmar

    Kiina

    Kuuba

    Egypti

    Mikronesia

    Georgia

    Intia

    Iran

    Israel

    Kazakstan

    Pohjois-Korea

    Etelä-Korea

    Kirgisia

    Laos

    Libanon

    Libya

    Mongolia

    Marokko

    Nepal

    Oman

    Pakistan

    Palestiina

    Venäjä

    Saudi-Arabia

    Singapore

    Sri Lanka

    Syyria

    Tonga

    Yhdistyneet arabiemiirikunnat

    Yhdysvallat

    Uzbekistan

    Vietnam

  17. Orpolle tehtiin 16.6 Meilahden sairaalassa pallolaajennus. Sairaslomalta palattuaan hän antoi haastattelun.

    *
    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008152795.html

    Kokoomuksen Orpo: Maahanmuuton ongelmista puhumista ei saa jättää vain perussuomalaisille
    .
    YHTENÄ esimerkkinä tällaisesta voi nähdä Orpon Ilta-Sanomille antaman haastattelun nostattaman pöyristymisen kokoomuksen ja perussuomalaisten mahdollisesta hallitusyhteistyöstä. Haastattelussa Orpo totesi, että pitää hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa luontevana mahdollisuutena.

    SPEKULAATIOITA perussuomalaisia lähentyvästä linjasta herätti myös kaksi viikkoa sitten julkaistu kokoomuksen kotouttamispoliittinen ohjelma. Ohjelmassa muun muassa esitettiin maahanmuuttajien sosiaaliturvan perusteiden eriyttämistä muusta sosiaaliturvasta.
    .
    Kokoomuksen kotouttamispoliittinen ohjelma
    .
    Kokoomuksen Mykkänen ja Kauma avaavat keskustelua herättänyttä kotouttamisohjelmaa: Tarkoituksena ei ollut erotella ihmisiä etnisen taustan perusteella – Politiikka | HS.fi

  18. Miinojen poisto oli käsittääkseni juuri Halosen ajama asia. Hän käsitteli asiaa tunteella: Afrikassa voi nähdä miinojen silpomia lapsia, siispä miinoista on päästävä maailmassa eroon. Se ettei Suomen miinoilla varastoissa ollut asian kanssa mitään tekemistä ei Halosta haitannut. Hän ajatteli kaiketi pasifistin logiikalla: kun minä en tapa niin on yksi tappaja vähemmän. Maailma vaan ei toimi sillä logiikalla valitettavasti. Kokoomusta voi syyttää siitä että se oli mukana hallituksissa jotka asiaa ajoivat eikä laittanut kovaa kovaa vasten. Asiaa ei kai pidetty tarpeeksi tärkeänä ja tärkeämpää oli päästä saamaan muita, taloudellisia tavoitteita, läpi. Jälkeenpäin on turha hurskastella kun on ollut itse mukana päätöksissä.

    Näen tässä maahanmuutto -kannanotossa samaa. Vielä vähän aikaa sitten maahanmuuttajien motiivien arvailu oli Orpon mukaan rasismia ja Halla-aho paaria -luokkaan kuuluva rasisti. Mutta nyt kun Keskusta on kuihtunut ja Perussuomalaiset kasvanut arvot saavat mennä siltä osin. Tärkeämpää olisi päästä hallitukseen alentamaan hyvätuloisten veroja. Muilla arvoilla kuin taloudellisilla Kokoomus heittää vesilintua tarvittaessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *