Maalaisjärjen puute tappaa maaseudunkin.

Hyvin usein kuulee, että huonoksi osoittautuneiden päätösten jälkeen peräänkuulutetaan maalaisjärjen käyttöä, jotta vastaavilta vältyttäisiin.

Mutta kun maalaisjärki ei noudatakkaan kaikkien kohdalla samaa kaavaa, joillekkin se on syvän sivistyksen esiaste ja joillekkin helvetin esikartano.

Itse kun olen tutustunut vanhoihin kansanviisauksiimme ja joita joskus kuulee käytettävän ainakin iäkkäimmän kansanosan keskuudessa, niin hyvin pitkälle niissä piilee sitä maalaisjärkeä, joka on kokemusperäisesti hankittua  ja kantapään kautta opittua ja soisin kyllä nuorisonkin niiden viisauksiin paneutuvan ja onkeensa ottavan, monelta murheelta vältyttäisiin.

Jos nyt joitakin esimerkkejä annan vaikka ensin tuolta talouden puolelta, niin siinä pätee niin yksilön kuin yhteiskunnankin kohdalla totuuden siemen kun sanotaan että ei pidä syödä enempää kuin tienaa ja tämä on sitä maalaisjärkeä, jota olisi soinut hallituksemmekin noudattavan.  Mutta vielä mitä, nyt siitä palkitaan korkeimmalla kunniamerkillä mikä talosta löytyy ( Marin )  Pääministerin omassa taloudenpidossa ylensyönnistä saa vatsanpuruja vain hän itse, mutta kansakunta joutuu hamaan tulevaisuuteen elämään niukkuudessa, kun on syöty etukäteen jo tulevienkin sukupolvien eväät.  (moni kakku päältä kaunis… jne )

Tämä vihersosialistinen hallitus toimii kuten hölmöläiset.  Kun vuotavaa kattoa ei voi sateella korjata ja poudalla se ei vuoda, niin valtakunnassa kaikki hyvin.

Esimerkkejä maalaisjärjen puuttumisesta on tämän hallituksen toimesta tullut kuin liuku hihnalta ja tämä blogi olisi pitkä kuin nälkä vuosi jos niitä tähän alkaisin luettelemaan, joten jätä toiseen kertaan.

 

 

 

15 vastausta artikkeliin “Maalaisjärjen puute tappaa maaseudunkin.”

 1. Yliopisto järkeä ne käyttää se onko se hyvää en allekirjoita mistään kohtaa terv tepivaari

 2. Miten se opin puute on näin alas vajonnut, kun pitkin maailmaa meille täytyy kertoa, kuinka hyviä me Suomessa olemme, erityisesti, pääministeri, presidentti, Haavisto, Kaikkonen, armeija, Natoon hakuprosessi, kansantalous kriisissäkin, koronan hallinta, huoltovarmuus, teknologia, velan määrä kansantalouden mittarein vrt. isot Euroopassa, luonto.
  Roman Schaz, ex-saksalaisenkin se täytyy oiken huutaa, kun suomalainen juntti ei näe sitä kuusiaitansa sisältäja portti kiinni tai melskatessaan pienessä vesilasistaan.

  Kuukausiliite | ”Nauran ääneen sille, että onneksi asun Suomessa” — Roman Schatz selittää, miksei Euroopan asejätti Saksa halua auttaa Ukrainaa:

  https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000009218011.html?share=74e24bc852b599229778dba157794679

 3. Marin on ollut heikko johtaja ja hän on ennen kaikkea keskittynyt vain
  pääasiassa itseensä ja sanoisin, että meillä on onneksi vielä pää vedenpinnan yläpuolella, Marinista huolimatta.

  1. Suomella on ollut hyvä herraonni. Niinistö, Marin, Kaikkonen, Haavisto. Tekijät ja vastuunkantajat erikseen kuin pölhökustaat ja suun pieksäjistä.

   1. Minun silmissäni sotaleikkeihin osallistuminen ja suomen niihin sitominen on suurinta hulluutta mitä voidaan tehdä, mutta vain pölhökustaat tätä kannattaa.

    1. Olet tainnut unohtaa talvisodan opit, kuka osallistuu ja millä tavoin ja kenenkä kanssa yhteisrintamassa ja varustein, kun naapurina on taas täysin puolihulluja kaheleita psykopaatteja.

 4. Onneksi meillä on Marin joka on johtanut läpi pahimpien kriisien. Valitettavasti meillä on kepu joka ei ymmärrä missä mennään pilaa jopa omiensa hyvien maineen.

 5. Pian tulee täyteen neljä vuotta tätä Somoraa ja Comorraa ja tämän haureuden ja jumalattomuuden piehtaroinnin tulevat maksamaan tulevat sukupolvet aina kolmanteen ja neljänteen sukupolveen asti.
  Pitäisihän se tietää, että kun annetaan kansakunnan moraalisen selkärangan katketa, niin sen kokoon parsiminen viekin moninkertaisesti enemmän aikaa kuin sen tuhoaminen on vienyt.
  Jos pyromaanille annat tulitikut, niin yhtä vaarallista on antaa vihersosialisteille valtakunnan avaimet.

 6. Sinähän osaat lopettaa työtyömyyden siirtämällä tehtaat työtyömien luokse.
  Hallitset Kiinan tuonnin koronoineen.
  Huoltovarmuuden parantamisen.
  Ukrainan hyökkääjän kahlitsemisen.
  Naton kumppanuudet.
  EUn yhteiset rahat ja kaverisi Trumpit ja Orbanin Erdoganeineen.
  Energiavirrat. Tuulet ja ydinvoimat.
  Jos Suomella olisi tuollaiset kahelit johdossa, olisitko hakemassa varapresidentiksi ?
  Onneksi meillä on ……………….

  1. Heikki,- myöhäistä rypistää kun on pahat housuissa ja maito pitkin lattiaa.
   Ette ottaneet neuvostani vaarin silloin, niin miksi niin nytkään tekisitte.
   Jos ei kykene korjaamaan virheitään, vaan hakkaa vain yhä uudestaan ja uudestaan päätänsä petäjään, niin se ei ole hulluutta, vaan parempi nimi sille on tyhmyys. .

 7. Ei se maalaisjärki mihinkään täältä muuta, mutta osa muuttaa ja on muuttanut kaupunkiin. Eipä tunnu tulevan ikäväkään.

 8. Tuo maalla asuminen ja sen henkissä pito pitäisi olla kaikkien sydämessä

  Oma kohtaisesti minusta ei ole maalla asujaksi vaikka nyt onkin toipuminen aika hyvällä tasolla mutta koskaan ei tidä milloin tarvii sairaalaa terv tepivaari

 9. Joskus sitä miettii, että olisiko maailmanloppu tullut, olisiko ihmiset kuolleet pandemiaan, olisiko kaikki ukrainalaiset jo tapettu, olisiko heinäsirkat vallanneet maailman, jättäisikö aurinko aamulla nousematta ellei Marin olisi ollut pääministerinä?

  No ei olisi, hän ja muu hallitus ovat toimineet jossain hyvin, jossain huonosti ja jossain hyvin huonosti.

  1. Oletko ihan varma?
   Näyttää meinaan siltä, että jonkun mielestä maailma kaatuisi ilman Marinia.

Kommentoi