16 vastausta artikkeliin “Olen suhtautunut epäilevästi, jopa kielteisesti Twitteridiplomatiaan”

 1. Jos Suomi olisi NATOn jäsenmaa, niin suomalaiset ilmatulenjohtajat voisivat osoittaa maaleja myös amerikkalaisille, englantilaisille ja vaikkapa espanjalaisille monitoimihävittäjille.

  1. Puolustusvoimilla on mm YouTubessa, Facebookissa ja Twitterissä mainioita videoita toiminnasta. Olen suhtautunut näihin aina positiivisesti. Puolustusvoimat on palkittu monesti videoistaam maailmanlaajuisesti ja mm Combat Camera videot on maailma huippu laatua. Siinä hyvä ja lyhyt otos moisesta, on Puolustusvoimien video ja turvallinen katsoa.

   https://youtu.be/-dehdL10a_Y

   1. Niin, minä olen jo ikivanha ja suhtaudun epäillen kaikkeen mitä internetistä löytyy. Netissä on taatusti hyödyllistä tietoa, mutta on myös vahingollista ryssien propagandaa – puhumattakaan haittaohjelmista.

    Esimerkiksi antamastasi linkistä ei näy millään tavoin mistä se on peräisin – Pietarin trollitehtaalta, Venäjän sotilastiedustelulta GRU, vaiko Venäjän KGBltä (nykyiseltä nimeltään FSB).

    Alkuperäisessä artikkelissani linkki on Kokoomuksen Verkkouutisiin, joten se vähentää todennäköisyyttä, että sieltä tulisi vahingollista aineistoa.

    1. Niin, kyllä tämä nyt on Suomen Puolustusvoimien virallinen sivu. Painat siitä Puolustusvoimat kuvakkeesta. Siitä sen näkee.

      1. Okei. PV:n on. Siitä kun klikkaa niin näkee myös muita videoita. Eli Puolustusvoimien merkin päältä 🇫🇮👍

 2. En voi olla jatkamatta internetin turvallisuudesta.

  Hyvin moni käyttää nykyisiä älypuhelimia huolettomasti. Ne ovat yhteydessä puhelinverkkoon ja internettiin. Siten ne ovat hakkeroitavissa ja niiden kautta on sitten helppo vaikkapa tyhjentää varomattoman käyttäjän pankkitilit.

  Sama koskee tietysti tietokoneita, jotka ovat jotenkin kytkettyinä nettiin.

  Näin sotilaana (Eesti Kaitseliit) en voi olla kiinnittämättä huomiota siihen, että sotilasorganisaatioilla niin Suomessa kuin Virossa on valitettavasti taipumus käyttää mobiiliverkkoja ja nettiä sotilaallisessa viestinnässä – se on täysin perseestä ja pitää lopettaa ihan kokonaan.

  1. Jos Suomeen isketään nyt niin ilman internetverkkoja ja puhelinyhteyksiä (digitaaliset), mikään ei toimi päiviin tai viikkoihin. Se tiedetään. Sitten on se mitä vastapuoli EI tiedä. Sitä tuskin täällä huudellaan..

  1. Eli haen sitä takaa kun Ukrainan kanssa on keskusteltu siirtyy keskustelu Iivanan kanssa…ei tämä johda enää mihinkään

 3. Menossa tälläistä ”diplomatia” mahdollisesti…?

  ”Norjan tietoliikennekaapelin yhteys Huippuvuorilta mantereelle katkesi – Norjassa pelätään, että merikaapeleihin kohdistuu sabotaasia” (YLE)

   1. Jep. Nyt pitää seurata kuinka homma meni, oliko vika vai katkaistu..erikoista, sattumaa, en usko sattumiin…

    ”Norjan Huippuvuorilla sijaitsevan, maailman suurimman satelliittiaseman SvalSatin toisen merenalaisen kaapelin tietoliikenne katkesi kolmisen viikkoa sitten Jäämeren syvyyksissä.

    Vian aiheuttaja on yhä tuntematon. Syy voi olla luonnollinen, mutta kiristynyt maailmanpoliittinen tilanne on nostanut esiin myös sabotaasin mahdollisuuden. Poliisi tutkii asiaa Norjan yleisradion NRK:n mukaan.” (YLE)

  1. NATOn pääsihteeriksi on tapana panna varovaisia vasemmistolaisia.

   Tulisipa seuraava pääsihteeri Virosta. Mielellään Isamaa-puolueen entinen ulkoministeri ja entinen puolustusministeri Urmas Reinsalu.

Kommentoi