9 vastausta artikkeliin “Saksa ja Ranska pettää vielä”

  1. Saas nähdä miten käy.

    Kun Venäjä hyökkäsi Georgiaan 2008, niin länsimaat kieltäytyivät toimittamasta Georgialle aseita, jotta Georgia voisi puolustaa itseään.

    Nimenomaan Ranska ja Saksa isännöivät aseleposopimuksen, jonka jäljiltä Venäjä miehittää edelleen Georgian Abhasiaa, ns. E-Ossetiaa ja Akhalgoria.
    https://jput.fi/Georgian_sota_2008.htm

    Entäpä 2014 kun imperialistinen roistovaltio Venäjä hyökkäsi Ukrainaan – taaskaan hyökkäyksen uhrille ei toimitettu aseita ja samat Ranska ja Saksa isännöivät Minskin sopimukset, joiden perusteella Venäjä jäi miehittämään merkittäviä Ukrainan alueita, kuten Krimi ja osa Donbasista.

  2. Montako kertaa on Saksa pettänytkään Suomen Ranskasta en sano oikeasti mitään se kun on ollut sitä mitä ovat
    Saksaa saamme kiittää mm puolustusvoimistamme terv tepivaari

  3. Tottakai. Saksa on riippuvainen Venäjän kaasusta. USA:n johdossa on henkilö joka kuuluu hoivakotiin. Ranska ei ole voittanut yhtään sotaa tietääkseni.

    1. https://fi.wikipedia.org/wiki/Ranskan_sotahistoria

      Ranskan sotahistoria on pitkälti yli tuhannen vuoden mittainen aikakausi historiassa, joka käsittää Ranskassa, Euroopassa ja Ranskan siirto¬maissa tapahtuneet aseelliset konfliktit. Tähän toimintaan ovat osallistuneet historian kuluessa maasotavoimat ja merivoimat laivastoineen, ja uusimpina tulokkaina ilmavoimat sekä ydinasepelote.

  4. Tuskinpa on siitä riippuvainen tiukan paikan tullen ne korvaa sen kaasun muualta ja loput kivihiilellä jota on oman maan sisällä
    Mitä taas tulee hoivakotiin niin toisessa maassa on aivan sama tilanne
    Ranskan voitot on Napoleonin aikana tulleita voittoja terv tepivaari

  5. Saksa ja Ranska saattavat jatkuvalla änkyröinnillä löytää pian edestään melkoisen ryhmän itäisemmän puolen jäsenmaita, jotka ovat sitä mieltä että ei vetele.

  6. Venäjä saa energiastaan tuloja Kiinasta ja Intiasta. Meidän ostomme vähentäminen ei muuta tilannetta paitsi itse kärvistelemme korkeimpien hintojen seurauksesta.
    Nykytoimilla ei pysäytetä ainoastaan pitkitetään.
    Tilanteen pitkittyessä tulee ruokakriisi ja sekin sataa hyökkääjän laariin.

    1. Maakaasun viennin muuttaminen Euroopasta vaikkapa Kiinaan tai Intiaan ei ole helppoa, eikä halpaa.

      Euroopan pitää päästä nopeasti irti venäläisen maakaasun ostamisesta, se tuntuu ryssien kukkaroissa. Saksa teki äärettömän suuren virheen suostuessaan Nordstream kaasuputkiin. Saksan olisi pitänyt rakentaa runsaasti ydinvoimaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *