24 vastausta artikkeliin “Ääriperusnatsirasistit vallanneet rajavartiolaitoksen ?”

 1. Kyllä puolustusvoimamme lähtee siitä että se raja aita olisi siellä pitänyt olla koko ajan
  Ja maamme viisumi pakko on aivan ehdoton terv tepivaari

 2. Siellä on varmaan facistit, natzit ja kaikki muutkin estämässä idän venäläisten reserviläisten tuloa Suomeen lomailemaan turistipassilla. Aivan kauheaa.

 3. Marko, siivosin kommenttiasi, ei ole mitään tarvetta mennä henkilöön tälläkään kertaa. Ei vaikka joku muu tekisi samoin.

  Muistatko ennen kouluikää kun opastettiin että jos joku kiusaa, ei saa kiusata takaisin?

  Pystytä siis mieleesi raja-aita kuin jutussa ikään ja varmista tehokkain, passiivisin toimin ettei siitä tulla yli.

 4. Tehkääpä tämä testi:

  Oletko äärioikeistolainen? Testaa!

  1. Olet hetero
  2. Olet valkoinen
  3. Olet sukupuoleltasi mies/nainen
  4. Käyt töissä
  5. Et käytä huumeita
  6. Kannatat ydinperhettä
  7. Pidät kansaasi ja maatasi säilyttämisen arvoisena

  Jos vastasit yli kolmeen kyllä, olet äärioikeistolainen!

 5. Jiri Keronen Twitter:

  ”Vuonna 2015 heitettiin läppää, että jos Venäjältä alkaisi lapata Suomeen kymmeniätuhansia sotilasikäisiä miehiä, niin rajat ois varmaan silloinki auki ja vihreät toivottamassa tervetulleeksi.

  Vuonna 2022 me huomattiin, että ei ollutkaan läppä.”

  Miltä kuulostaa ja miltä tämä näyttää nyt?

 6. En ota kantaa muurien/ aitojen pystyttämiseen, sen sijaan ihmisyydessä se piilevä puoli, että kaiken maailman sontaa voi ihmisten pään sisältä löytyä aivan ammattikuntaan katsomatta; eikä sitä oikein muuten esiin saa paitsi kaivamalla se sieltä ulos kenties pienellä oveluudella. Mikseivät rasistit voisi tulla kaapista aivan samaan tapaan kuin joku muukin vähemmistö-joukko, ownata sen mitä edustavat sen sijaat, että piileksivät yhteiskuntarakenteissa. Voisi olla yksi näkökulma asiaan.

  1. Taidat pitää rasismina sitäkin, ettei halua käyttää Suomen verovaroja elintasoturistien elättämiseen, vaan omien kansalaisten elämän parantamiseen.

 7. ”Onhan tämä aika kaltevalla pohjalla”, Kekomäki sanoo.

  Kekomäki ei ole ehkä havainnut, että koko Eurooppa on nyt kaltevalla pinnalla.

  ’Kekomäki sanoo, ettei kyseistä Schengen-artiklan kohtaa tuskin koskaan ole sovellettu koskemaan kollektiivisesti kaikkia jonkin maan matkustajia.’

  Niin ei ole Suomessa, mutta, Kekomäki, kuinka monessa EU-maassa tehdään juuri näin tällä hetkellä.

  Eipä Venäjä ole aikaisemin tehnyt näin massiivista hyökkäystä naapurimaahan.

  Mistä työstä Kekomäelle maksetaan palkkaa?

  *****************************************************************

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009097045.html

  *
  SISÄMINISTERIÖN kansainvälisten asioiden yksikön neuvotteleva virkamies Kalle Kekomäki kritisoi perusteita, joilla käytännössä pysäytettäisiin venäläisten turistien tulo Suomeen.
  .
  ”Onhan tämä aika kaltevalla pohjalla”, Kekomäki sanoo.
  .
  KEKOMÄKI kritisoi sitä, että päätös perustuu Schengenin rajasäännösten yhteen epämääräiseen artiklakohtaan. Siinä mainitaan matkustajista, jotka voivat vaarantaa maan kansainvälisiä suhteita.

  Hallituksen on määrä tehdä periaatepäätös siitä, ovatko kaikki venäläiset turistit mainehaitta Suomen kansainvälisille suhteille. Tiedossa ei vielä ole, miten asia täsmälleen perustellaan.
  Kekomäki sanoo, ettei kyseistä Schengen-artiklan kohtaa tuskin koskaan ole sovellettu koskemaan kollektiivisesti kaikkia jonkin maan matkustajia.

 8. MTV tietää kertoa:

  ”Venäjän mukaan se ei vaadi maasta kutsuntojen takia poistuneiden venäläisten luovuttamista.

  Venäjän puolustusministeriö sanoo lausunnossaan, ettei se ole lähettänyt luovutuspyyntöä Kazakstanin, Georgian eikä muidenkaan maiden viranomaisille. Ministeriön mukaan se ei myöskään ole suunnittelemassa luovutuspyynnön lähettämistä.”

  Toteama. Missä nämä majoittuu? Kuka nämä ruokkii? Onko näille joku tehtävä annettu mm Suomessa….🤔

 9. Voihan se olla, että nyt on suomalais-rasistien momentum loistaa ja ulostulla tässä ”ryssän” torjunnassa. Sama laajemmin maahanmuuttoon liittyen. Silti voisivat mielestäni ownata juttunsa rehellisesti sen kieltämisen sijaan. Kohtaan arjessa päivittäin syrjintää, joten turha sitä netissäkään ihmisten kieltää-sievistellä. Varjot on hyvä kohdata.

 10. Mikä himo meillä on takertua titteleihin?

  Minua on haukuttu aika lailla kaikeksi mahdolliseksi suvakkimädättäjästä natsihirviöksi, hintiksi, heteroksi, kommunistiksi, oikeistolaiseksi, vaikka mitä ja tusina päälle.

  Entä sitten? Olkoon rajavartiolaitoksen työntekijät vaikka höpönassuja, sillä kun ei ole mitään väliä.

  Tässä tietovisa. Oletetaan skenaario, että venäläinen pyrkii luvatta yli rajan. Rajavartija havaitsee tämän. Kumpi seuraavista johtaa siihen, että rajanylitys torjutaan:
  1. Rajavartijan taidot ja valtuudet
  2. Rajavartijalle annettu hassu titteli

  1. Jos unohdetaan hetkeksi rajavartiolaitos ja keskitytään sanoihin. Todellakin joillekin sanoilla vielä on merkitystä, eivätkä ne ole vain helinää. Jos on aivan tavallinen valkoihoinen mies, on helppoa sanoa, ettei nimittelyllä ole väliä, mutta heille, jotka todella kuuluvat vähemmistöön, asialla on väliä. Eri asia, jos itseni näköiset ihmiset nimittelisivät minua miksi heitä lystää, olisivat samassa venessä kanssani, aivan kuten rasistikin voi marssia sateenkaarilipun alla. Näin tämä asia voi hahmottua.

  2. Lainatakseni erään Pirkanblogistin sanoja:
   ”Niin kauan, kun jokin asia ei koske juurikaan itseään, niin on mukava leikkiä hyvistä.”
   — pitää minusta melko hyvin kutinsa myös syrjintään liittyen.

   Eräs lastenpsykiatrian erikoislääkäri joskus kahvilla ollessamme kuvasi minulle hienosti oman ammatti-ylpeytensä vaaraa sanoen, että tyhmintä mitä hän voisi tehdä olisi kuvitella voivansa ymmärtää potilaitaan lääkärin koulutuksella. Itse asiassa hän on vieläpä akateemisesti tuplakouluttautunut. Mutta siinä teki eron mielestäni hienosti kognitiivisen älyllistämisen ja todellisen ymmärryksen välillä. Hän siis määritteli niin, että todellinen ymmärrys vaatii sen, että kaksi ihmistä ovat kokeneet täysin saman [ja siltikin ihmisten kokemukset poikkeavat toisistaan].

   Kyse ei siis todellakaan ole stereotypioiden kautta asioiden katsomisesta eikä titteleihin takertumisesta myöskään, vaan ihmisten asenteista ja käytöksestä sekä todellisesta kohtaamattomuudesta.

 11. Liisa on mielestäni oikeassa ja väärässä.

  Erittäin oikeassa siinä että joillekin ihmisille sanoilla on väliä.

  Hieman väärässä siinä että raja menisi valkoihoisuuden tai ns. tavallisuuden kohdalla. Sitä ei voi koskaan tietää mikä ilkeily osuu ketäkin ihmistä kovimmin. Siten en suosisi etnistä profilointia tässä keinona.

  Kuten eivät rajavartijatkaan tee. Jokainen tapaus käsitellään omanaan. Se on hyvä linja.

  Toisin sanoen: mitäpä jos emme haukkuisi ja nimittelisi tarpeettomasti ketään luonnollista ihmistä?

  Asiasta tulee keskustelu blogeissa pian, yritän torstaihin mennessä olla tarpeeksi ehjä.

 12. Asioita on helppo kommentoida muita nenänvartta pitkin katsoen.
  Asiat eivät ole edelleenkään mustavalkoisia eikä toisten ymmärtäminen vaadi, että on kokenut juuri samat asiat ja kokemukset.
  Toisaalta se, että ihmisten taustat ja kokemukset ovat erilaisia, ei tarkoita, että se automaattisesti johtaisi rasismiin, vaikka niin tunnutaan jossain määrin ajattelemaan.

 13. Ymmärrän Juhak:n näkökulmaa, kuitenkin kysymys on enemmästä kuin netissä kommentointi, sanat tai nimittely itsessään. Itse en tarkoittanut kokemushorisonttien eroavaisuuksien johtamista rasismiin, vaikkakin näkisin yhden hyvin tehokkaan keinon rasismin ehkäisemiseksi olevan aivan tutti-ikäisten erinäköisten lasten saattaminen samoille hiekkalaatikoille toisiaan rääkkäämään, jolloin he aivan taaperosta oppivat muodostamaan oman suhteen erilaisuuteen. Aikuisena varmasti useille peli saattaa olla melko lailla menetetty tässä suhteessa.

 14. ”Suomen Sosialidemokraattinen Puolue (SDP) on yhdessä useiden muiden puolueiden ja suomalaisten sekä länsimaalaisten instituutioiden tavoin omaksunut Yhdysvalloissa luodun kriittisen rotuopin. Tämä äärivasemmistolainen oppi lähtee ajatuksesta, että valkoinen heteroseksuaalinen mies on syyllinen kaikkeen maailmassa esiintyvään yhteiskunnalliseen epäoikeudenmukaisuuteen ja sortoon. SDP on laajentanut vuonna 2018 hyväksytyssä kriittiseen rotuteoriaan perustuvassa yhdenvertaisuusohjelmassaan syyllisyyden ulottumaan myös heteroseksuaalisiin kantasuomalaisiin naisiin.”

  Ote Mikko Paunion blogista Oikeassa Mediassa 14.2.2021.
  Lääkintöneuvos Paunio on paljastanut kirjoissaan ja artikkeleissaan monta mustanpuhuvaa sylttytehdasta.

  1. Kuten Myllynmatti täällä blogeilla on oivaltavasti huomauttanut, niin äänestämisessä kuten ei myöskään elämässä hyvään johda täydellisyyden tavoittelu, jonka asemesta vaihtoehdoista kannattaisikin valita se vähiten huono. Tässä mielessä itselleni SDP voisi toimia.

    1. Kun niitä ei ole, vaan on vain velkamellastavia punademareita, niin ei hyvää lupaa.

 15. Kommunismihenkinen puhuu wokemmin natsismista kuin fasismista.
  Unkarilaisen kirjailjan Denes Kissin mukaan fasismia on kahta väriä – mustaa ja punaista.

Kommentoi