Aika juurevaa .

Tulipa eilisnä käytyä isolla kirkolla kaupassa kuten pari kertaa kuussa on tapana ja oli aika juurevat ostokset.

Punajuurta, keltajuurta, raitajuurta,mustajuurta ja juuri persiljaa, joten mainosta lainatakseni ”se on juurikin näin”.

Sanotaan, että ruoka on kallista ja onhan se, mutta kyllä edullisestikin hyvää ruokaa ja vieläpä kotimaista saa tehtyä kunhan jaksaa nähdä vaivan.

Mustajuuri sopii muutoin aivan erinomaisesti esim. Rosamunda perunan kanssa kasvissosekeittoon tai vaikkapa parsa ja kukkakaalin kansa gratiiniin.

Keltajuuresta ja raitajuuresta saa maukkaita esim.paahtamalla lohkoina.

Paistettua ahventa kaveriksi niin mikäs on köyhän ollessa 😄

 

 

3 vastausta artikkeliin “Aika juurevaa .”

  1. Kotimaiset kasvikset ovat olleet vuosisatojen ajan ravintomme kova ydin – ja voivat olla sitä vastakin.

    Viikonloppuisin sitten voi pistää lihaa kylkeen. Se, mikä oli aikanaan välttämättömyys, voi olla tänä päivänä hyve.

  2. Perustietämys kasvistosta on kadonnutta kansalaistaitoa.
    Suomalaisten geeniperimä tunnistaa vuodenaikojen vaihetelun mukaisen ravinnon oikea-aikaisuuden.
    Nyt on juuresten aika aina loppukevääseen saakka. Ei salaattien, tomaattien eikä Närpiön kurkkujen, eikä etelän hedelmien kuin koristeiksi. Niillä ei ole terveyden kannalta mitään muuta virkaa kuin vatsan täyte ja sokeritasapainon sekoittaminen.
    Oikea säilöntätapa kotimaisista marjoista ja sienistä on arvokasta. Ainoa ravintorikas kotimainen tuorevihannes on lehtikaali ja keräkaali.
    Aasialaisetkin ovat perustaneet tänne pohjolan perukoille omat markettinsa, joissa on heille sopivimia ruokia. Ja he tietävät sen luonnostaan. Muuten aika houkuttelevia tuotteita laajuudessaan. Kävin eilen tutustumassa Tampreen ”Anttilan” kulmilla.

Kommentoi