Kinastelua epäsosiaalisessa mediassa vaiko pilkille?

No pilkille tietenkin.

Mateen paras pyyntiaika on ihan siinä hilkulla ja viikonloppuna onkin tarkoitus lähteä Porin pohjoisosiin ja Merikarvialle koittamaan josko tuota herkkua tarttuisi matkaan.

Lottovoitto olisi pullea mammamade mäteineen, siinä sitä on ”kaviaarien kaviaaria”.

Ikävä kyllä niin kovi moni yhdistää mateen ainoastaan keittoon, kun todellisuudessa made, kuten muutkin kalat taipuvat moneen ja julkiskokki Kari Aihisen kanssa olen kyllä voimakkaasti eri mieltä mateen käsittelyn hankaluudesta.

Syödään kotimaista villikalaa, joko itse pyydettynä tai tiskiltä ostettuna !

10 vastausta artikkeliin “Kinastelua epäsosiaalisessa mediassa vaiko pilkille?”

 1. Reikiä rannan kaislikon läheisyydessä ja suuntaisesti, rannan pohjukkaan päin.
  Illalla painollisen siiman ja tapsin päähän iso koukku ja silakka vaaka-asentoon. Syötti aivan pohjan tuntumaan.
  Aamulla nostokoukku mukaan ja helvetin iso ahkio, niitä meinaan tulee tällä tavalla.

 2. Sain tuollaisella mikrojigillä viimeyönä viisi madetta ja se olikin riittävästi, kolme rommimadetta ja kaksi koirasta. Helppoja käsitellä; nahka pois ja mäti talteen, minä pakastan pusseineen ja vakumiin. Soppaakin syödään tänään ja Mirrille siivutin nahat.

 3. Meillä täällä jäät ovat melko turvallisia kunhan tiedostaa vuotuiset railopaikat. pikkuisen olen innostunut noihin mikrojigeihin ja saalistakin on tullut.

 4. Kyllä matikka taipuu moneksi vaikka eipä se keittokaan huonompia ruokia ole hyvä kala on kyseessä
  Ja tosiaan itse pyydettynä vieläkin parempaa terv tepivaari

 5. Kyllähän made todellakin sopii muuhunkin kuin sopan raaka-aineeksi. Uuniin eri muodoissa, pannulle fileinä, muhennoksiin ym. Kerma ja made ovat mielestäni parhaat kaverit keskenään.

  Eikä tuo mateen käsittely todellakaan ole noin ikävää kuin Aihinen antaa ymmärtää.

 6. Tuo Kari Aihinen; julkkiskokki, en kauhean korkealle arvosta, vaikka julkkiskokki onkin.
  Mitä mateeseen tulee, olen savustanut, tehnyt muhennosta, keittoa ja kylmäsavustanutkin olen leikkeleeksi. Aivan mainio kala kesälläkin.

 7. Minä kun en ole mikään kalan ystävä, vaikka melkein vesirajassa asunkin. Eräänä keväänä minullakin muutama katiska järvessä, ihan vaan huvin vuoksi. Eihän sieltä koskaan mitään tullut, en edes odottanut sitä. Sitten eräänä kauniina aamuna ei tahtonut katiska pysyä paikallaan niin kovasti heilui. Nostin katiskan veneeseen ja hyvä etten juossut karkuun, olisin kai juossut jos olisi ollut vähemmän vettä. Se toinen joka pistelin pitkin muoviveneen laitoja oli metrin mittainen ankerias. Ja se toinen arvata sopii oli puolen metrin matikka. Kumpaistakaan en huolinut, vaan annoin naapurille molemmat, oli muka mielissäänkin vielä.

 8. Meillä tuota ankeriasta ei esiinny, ja hyvä niin, erittäin uhanalainen kala kun on.
  Made kesälläkin on aivan oivallinen saalis, kuhan verestämisen tekee heti.

 9. Jos huushollissa on läpituuletus, voisi siitä taikoa vaikka mitä. Tuoksu on kuin turskalla.
  Niin paljon olen sen kanssa pulannut, etten enää kaupungissa viitsi.

 10. Yksioikoisuudessani koen mateen kausikalaksi ja sen aika on juuri nyt. Täytyy mainita että talviverkosta olen saanut kuuden kilon mammamateen joka pahus oli ehtinyt kutea, mahapuoli oli kuin tyhjä muovikassi.
  Niin olen urautunut että mateesta teen joko keittoa tai muhennosta johon raastan sitruunan kuoren ja lisään myös sen mehun, kermaista sen pitää olla.

  Nyt vanhemmiten kun olen laiskaksi tullut kalastamaan ostin eilen naapurin kalastajalta kaksi komeaa madetta, toisella parikiloisella isot mätipussit, nyt pakastimessa odottavat blinikestejä jotka pian pidän pojan ja tyttären perheen kanssa.

Kommentoi