Kun EU:saa esitetään jotain järkevää niin se ei käy hallitukselle.

Kun EU:saa keksitään kaikenlaista pönttöä tai etsitään maksumiehiä niin huulipunahallitus on ollut valmiina eturivissä suostumassa ihan mihin tahansa, mutta kun keksitään jotain aidosti järkevää niin sehän ei sitten käy.

https://www.suomenuutiset.fi/hallituksen-eu-linjaukset-aiheuttavat-taas-hammennysta-sen-kerran-kun-eussa-saadaan-aikaan-jarkevaa-saantelya-niin-suomi-jattaa-tarvittavat-lakimuutokset-tekematta/

 

”EU-sääntely mahdollistaisi keskitetyn tietojärjestelmän hyödyntämisen myös esimerkiksi viisumimenettelyissä, menettelyissä kansalaisuuden saamiseksi sekä maahanmuuttomenettelyissä mukaan lukien turvapaikkamenettelyt.

 

– Tietenkään punavihreän hallituksen esitykseen ei sisälly lakimuutoksia, joilla mahdollistettaisiin järjestelmän käyttäminen tällaisiin tarkoituksiin. Kun Maahanmuuttovirastolla ei ole keinoja saada tietoa henkilöiden ulkomailla tekemistä rikoksista, on mahdollista, että myös hyvin vakaviin rikoksiin ulkomailla syyllistyneet henkilöt onnistuvat saamaan maastamme turvapaikan tai jopa kansalaisuuden. Tämä on merkittävä turvallisuusongelma”.

Ei tästä toki osaa yllättyä.

8 vastausta artikkeliin “Kun EU:saa esitetään jotain järkevää niin se ei käy hallitukselle.”

 1. EUn maahanmuuttopolitiikka ei ole yhtenäinen millään muotoa. Ensin pitäisi saada yhteiset säännöt ja jakopolitiikka tulijoista, mutta ei sekään käytännössä toimisi.
  Yksi tietokanta mutta missä sitä hoidettaisiin ja tulisiko siihen merkittyä oikein ao henkilöiden nimet sillä osa tulee ilman papereita kummin kaimoina jne.
  Ei meidän hallitus voi voi hyväksyä ellei ole laatimassa jne ja taas kuka maksaa.

  1. Asialla ei ole mitään tekemistä yhtenäisen maahanmuuttopolitiikan kanssa vaan yhteisen rekisterin josta mm.rikokset tulisivat ilmi.

   Mutta eihän tietenkään meidän vihervasemmistolaisten kultturisensitiivinen jauhojengi voi tällaista hyväksyä. On jotenkin jännempää kun emme saa tällaisia tietoja tulijoista emmekä omalta osalta kerro muille mikäli joku töpeksii täällä.

  2. Mielestäni EU-tarvitsee toimivan rajavalvonnan – ei mitään Frontexiä
   .
   https://frontex.europa.eu/
   .
   Frontex on aivan ilmeisesti ottanut tehtäväkseen auttaa perille saakka (Italiaan, Kreikkaan, Espanjaa) ihmissalakuljettajien EU-rajoille toimittamat alueelle pyrkivät ihmiset.
   .
   Tolkuttomasti väkilukua kasvattavilta alueilta kyllä riittää kasvavassa määrin tulijoita.
   .
   Niilo : ”Ensin pitäisi saada yhteiset säännöt ja jakopolitiikka tulijoista, mutta ei sekään käytännössä toimisi.”

   *
   Aiheesta:

   https://www.pirkanblogit.fi/2022/albanus/mika-suomi-tulisi-olla-vuona-2050/

 2. Kannatan äärimmäisen väkevästi voimakkaita yksilön oikeuksia ja yksityisyyden suojaa. Ilman niitä ei ole tippaakaan vapaasta demokratiasta. Maassamme tilanne on aivan päin helvettiä, poliisit ja muut vakoilevat ex-puolisojen ja julkkisten tietoja jopa satoja kertoja vuodessa, osin uteliaisuutta, osin myydäkseen medialle. Siitä pitäisi menettää työ samantien, täällä ei aina saa edes sakkoja. Yksityisyyden suojaa pitää nostaa, ei laskea.

  MUTTA jos on tehnyt rikoksen, on samalla menettänyt monia vapauksia ja oikeuksia. Siten tässä asiassa näen persujen näkökulmassa myös paljon tuettavaa. Demokratiassa pitää suojella niitä, jotka demokratiassa haluavat elää. Törkeiden rikosten tekeminen tarkoittaa, että ei halua elää demokratiassa.

 3. Jos ei edes Helsingin henkilökunnan palkkoja saada maksetuiksi, saadaanko EU-rajat ylittävä henkilötietorekisteri toimimaan.
  Älkää untä nähkö, meillä on Unkareita ja muita ”fiksuja” mukana.
  Miten estät muutaman miljoonaa ukrainalaista tai venäläistä joillakin mamu-lakimuutoksilla rajoja ylittämästä. En ole yksin, joka nauraa taas.

  1. Niin sinulle ihmisten liikkuminen on kuin luonnonvoima jolle ei koskaan voi kukaan tehdä yhtään mitään ja ku ne bussikuskitkin ovat niin kivoja.

   No se, että haluaa tänne kaikki ”korkeasti koulutetut” rikastuttamaan varsinkin rikostilastoja on valinta sekin, mutta naurstko nyt EU:ole, josta käsin tätä asiaa esitetään vai nauratko kenties näille ”korkeasti koulutettujen” uhreille.

  2. Jos HK:n ajatusmaailmaan kuuluu, että ei millään keinoilla Suomi voisi estää miljoonien ihmisten pyrkyä yli rajan, niin hän varmaan suosittelee ’pyyhkeen heittämistä kehään’.

   HK:”Miten estät muutaman miljoonaa ukrainalaista tai venäläistä joillakin mamu-lakimuutoksilla rajoja ylittämästä. En ole yksin, joka nauraa taas.”

 4. Minä luotan rajavalvontaviranomaisiimme jossain määrin enemmän kuin luotan populisteihin.

  Peruskysymys on tämä: jos rajoilla ei voi tehdä rajavalvontaa, tarpeen mukaan kevyempää tai raskaampaa, miksi meillä rajat on? Huolellinen rekisteri tuomiotaan pakoilevista rikollisista tai aiemmin tuomituista ongelmatapauksista on tärkeä työväline viranomaisille. On vain varmistettava että riippumaton kolmas osapuoli auditoi järjestelmää väärinkäytösten varalla.

  Tässä ei ole vain yksityisyyden suoja vaan järjestelmän teho. USA:ssa vastaava toiminta hajosi pitkälti siksi koska siellä oli laadutonta tietoa.

Kommentoi