Nato keskustelun takanakin on elämää…

Otsikossa esitän hurjan väitteen joka saattaa vaikuttaa aivan hullulta. mutta seison sen takana.

Suomalaiset ovat yksi maailman koulutetuimmista kansoista, jota on ehkä vaikea uskoa kun seuraa medioita, joiden mukaan kaikki odottivat henkeä pidätellen presidentin ja pääministerin ilmoituksia kannoistaan suhteessa Natoon.

No oikeasti haluan uskoa, että hyvin harvalle edellä mainittujen ulostuloilla olisi asian suhteen paskankaan merkitystä vaan ihmiset osaavat muodostaa ihan itse oman kantansa.

No samaan aikaan kun kaikki huomio on nato-keskustelussa niin paljon menee mediassa aika pienellä huomiolla ohitse, kuten esim. se miten avoimesti ja rakentavasti hallitus+ylikansallinen Kokoomus suhtautuu verotusoikeuden lisäämiselle Brysseliin.

Onneksi sentään nyt on ihan  virallista  se, että meillä ei juurikaan edes pyritä vaikuttamaan EU:ssa päätöksiin vaan odotellaan valmiita esityksiä ja niihinkin tehdään vastine  julkisuudelta piilossa, kunnes suuren salin nukketeatteri suorittaa näennäisen äänestyksen.

Nato-keskustelun takana tapahtuu paljon kaikenlaista hullua, joista voisi mainita montakin asiaa, mutta jos nyt vaikka todetaan vielä, että hallituksen hahmottelun mukaan Suomen kansalaisuuden voisi saada vastaisuudessa  vaikka väärin paperein, niin mikä voisikaan mennä pieleen  ?

Lopuksi pitää kysäistä, että miten tämä on mahdollista, kun ”asiantuntijat” ovat voimakkaasti olleet aivan päinvastaista mieltä?

P.s. itsepyydetyn villikalan hinta ei ole juuri viime keväästä noussut 😉

4 vastausta artikkeliin “Nato keskustelun takanakin on elämää…”

 1. Mistä milloinkin keskustellaan on kumma juttu. Esimerkiksi koronan alkuaikoina ei muusta juuri puhuttukaan. Hallitusta ylistettiin hyvistä koronatoimista mutta nyt kun korona tappaa ihmisiä paljon enemmän ovat sekä media ja hallitus koronan suhteen aika hiljaisia.

  NATO on nyt suuri asia meille ja sen kuuluukin näkyä medioissa. Itse olen Marinin ja Niinistön kanssa samaa mieltä että NATOoon ripeästi. Jännityksellä odotan mitä demarit puolueena pian sanovat, kyllä vaiko ei NATOlle.

 2. Duuman kansainvälisten asioiden komitean varapuheenjohtaja Vjatšeslav Nikonov ’n luulisi tajuavan, että maa,. joka uhkaa ydinaseilla on myös ydinaseilla tapahtuvan vastaiskun kohdemaa.
  .
  Vyacheslav Nikonov, Vice-Chairman of the Duma’s Committee on International Affairs, would think that the country. which threatens nuclear weapons is also the target of a nuclear counterattack.

  *******************************************************************************
  .
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2f37e8b8-c449-43b7-b1c9-5a4f7852e142
  .
  Kreml: Suomen liittyminen Natoon antaa syyn vastatoimille
  .
  Duuman kansainvälisten asioiden komitean varapuheenjohtaja Vjatšeslav Nikonov kommentoi aiemmin venäläismedia Gazetalle, että ”maat, jotka tarjoavat alueitaan Nato-tukikohdille, tulevat olemaan myös ydinaseidemme kohteita”.

 3. Itse näin symboliikkkaa tämänpäiväisessä.

  Marin teki reilusti pesäeroa presidenttiin pari vuotta sitten, jopa ilkeästi, vähän semmoista ”kalifiksi kalifin paikalle” menoa. Toki on tärkeää että pääministeri ottaa sen vallan joka hänelle kuuluu, mutta ehkä pientä tyylivirhettä sattui.

  Nyt he ovat taas löytäneet toisensa ja ennen kaikkea ymmärtäneet, että ulkopolitiikassa yhtenäinen Suomi on vahva Suomi.

  En tiedä ketään pitää kehua joten kehutaan kaikkia.

Kommentoi