Se on nyt taas se aika vuodesta…

Nimittäin renkaiden vaihtoaika ja tulipa rykäistyä omaan, appiukon ja naapurin autoon talvitamineet alle, joten on yksi murhe vähemmän tai oikeastaan kolme ellei jopa 12, miten nyt sitten haluaa laskea.

Siinä vanhemmille valtiomiehille yritin ehdottaa, että josko ensi talveksi sitten kitkat, kun näillä nyt alle laitetuilla ei enää seuraavaa talvea ajella.

Jumalan tähden kun tuli asiantuntemusta syvällä rintaäänellä, eikä ihan välttämättä tältä, eikä ihan viime vuosikymmeneltäkään, vuosisadastakin olen hieman epävarma, mutta asiantuntemusta yhtä kaikki.

No joskus on parempi vaan todeta, että kyllä näin on ja lopettaa siihen, mutta tosiasia kuitenkin on, että kitkat ovat kehittyneet aivan valtavasti, eikä nastarenkaalle kyllä välttämätöntä tarvetta ole kuin ehkä joissain aivan ääritilanteissa, mutta niissäkin oikea tilannenopeus on tärkein turva.

7 vastausta artikkeliin “Se on nyt taas se aika vuodesta…”

  1. Enpä kyllä lämpene kitka kumille ei ne vastaa piikkipyöriä
    On ollut alla jo pariviikkoa terv tepivaari

  2. Tarkistaa kannattaa myös samalla akku ja tulpat ei tule talvella harmia terv tepivaari

  3. Itse ostin kitkat jo varhain keväällä, koska muuta ei saanut. Maksoin vähemmän kun mitä tänä päivänä maksaisi, että kai se hyvä on.

  4. Muutamaan autoihin vaihdoin minäkin ja nimenomaan nastarenkaat. Täällä maaseudulla asuvana en huoli kitkarrenkaita, kun joskus saattaa olla sitä jääkeliäkin. Jääköön sanomatta kummasta renkaasta silloin on apua.

    Keskustelua herätti se, että vaihdetaanko niitä renkaita tänään, huomenna vaiko vasta viikon päästä. Sillä kun ei ole mitään merkitystä, varsinkaan näin syksyllä, kun liukasta saatta olla milloin hyvänsä ja renkaatkin kuluvat vähemmän, kuin keväällä.

    1. Kun asuu saaressa soratien varressa, niin ei se jää aivan outo elementti ole täälläkään.

Kommentoi