Venäjä on terroristivaltio!

Otsikon mukaisen julistuksen on EU tehnyt tänään ja aivan aiheesta.

No julistuksella ei itsessään ole mitään suoranaista juridista merkitystä, enkä tiedä onko sillä edes symbolista merkitystä kuin ehkä joillekin, jotka sellaista nyt sitten haluavat siitä kokea.

Merkitys julistuksella löytyy kuitenkin sen kautta, että se voi olla perustelu diplomaattisuhteiden katkaisemiselle ja kysynkin tulisiko EU maiden kutsua suurlähettiläät Venäjältä kotiin ja sulkea lähetystöt?

Itse olen sitä mieltä, että näin tulisi toimia vaikka se olisikin rankka toimenpide, mutta sille on olemassa perusteet, eihän tuollaista toimintaa mitä Venäjä harjoittaa tule hyväksyä, eikä ymmärtää.

 

8 vastausta artikkeliin “Venäjä on terroristivaltio!”

 1. Venäjä on ”roistojen valtakunta” ja koska venäläiset kollektiivisesti hyväksyy tämän he on itsekin roistoja. Jokainen.

  1. Marko, siltähän se vaikuttaa, että enemmistö venäläisistä hyväksyy Venäjän toimet Ukrainassa, joten sormella ei voi osoittaa ainoastaan Venäjän hallintoa.

 2. Itse olen sitä mieltä, että lähetystöjen sulkeminen voisi olla toimenpide joka voisi ehkä havahduttaa venäläiset, tai sitten ei.

  Mitään neuvoteltavaa Venäjän kanssa ei kuitenkaan ole ennen kuin se on vetäytynyt koko Ukrainan alueelta.

  EU:n tulisi omalta osaltaan tehdä selväksi, että Venäjä on hylkiö, jonka kanssa ei haluta olla missään tekemisissä vaikka se väliaikaisesti aiheuttaisi ongelmia myös EU maille.

 3. Siteeraan monivuosisataista klassikkoa: If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck

  Eli jos se näyttää terroristivaltiolta, toimii kuin terroristivaltio, viestii kuin terroristivaltio … ehkäpä se sitten vaan on?

  1. Kyuu, näinhän se on.

   Iso kysymys kuuluukin, että annetaanko Venäjän harjoittaa terroria puuttumatta siihen muutoin kuin Ukrainaa auttamalla nykyisen mallin mukaan?

 4. Sergei Lavrov kommentti Venäjän terrorismista Ukrainassa

  *
  https://twitter.com/mfa_russia/status/1595671989137678337

  24.11.2022

  Question: What can you say about the European Parliament’s resolution accusing Russia of being a “sponsor of terrorism”?
  Sergey #Lavrov: I think it is obvious to all sane people. I don’t have a medical degree.

  *++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Kysymys: Mitä voit sanoa Euroopan parlamentin päätöslauselmasta, jossa Venäjää syytetään ”terrorismin sponsorina”?

  Sergei #Lavrov: Mielestäni se on selvää kaikille järkeville ihmisille. Minulla ei ole lääketieteen tutkintoa.
  *
  Hmm – nii’i

 5. Totta puhuen ei meillä ole paljoa keinoja venäjää vastaan. Voisimme aseistaa Ukrainan kunnolla eikä vain leikitellen kuten nyt.

  Voisimme myös kieltää EU:ssa olevia tankkereita kuskaamasta venäläistä öljyä ja kaasua.

  Paljon muuta ei liene tarjolla?

Kommentoi