8 vastausta artikkeliin “Kumpi on parempi tankki: leopard2 vai Abrams??”

 1. Eiköhän se ole täysin mahdoton arvostella, varsinkin näin näkemättä. Aikanaan näin vain ”Nikitoita” Parolassa. Siitä on aikaa.

 2. Siinä on vielä kisaajana se brittien challenger2, mikä ei tarvitse köyhdytettyä uraania ammuksiinsa ainakaan 5 kilometriin asti jenkkien tavoin.

  1. Ei köyhdytetyssä uraanissa mitään vikaa ole, käytetäänpä sitä ammuksessa tai vaikka panssaroinnissa – ei stä tietenkään syödä kannata. Uraanin ominaispaino, eli tiheys on suuri, joten ammuksessa sillä on suurempi läpäisevyys kuin kevyemmillä materiaaleilla.

 3. Sota ei ratkea tankeilla. Ilmatorjunta tärkein sekä panssarien torjunta maalla. Venäjän ohjukset torjuttava ilmasta pommikoneineen.
  Tankkiarmeijalla hyökkääjä voitaisiin ajaa omalle puolelleen, mutta rajan takaa tulisi edellee rapelia.

 4. No ainoa tarkoitus noilla tankeilla on kuitenkin tappaa ihmisiä mikä niistä on parempi on vain sivuseikka terv tepivaari

  1. Joo, itse heittäisin lonkilta, että siperian tiikeri on varmaan kaunis.

 5. Nykyaikainen sodankäynti on valtava eri aselajien yhteistoiminta, jota ohjaa laaja korkeatasoinen etä- ja tiedustelutoiminta. Mutta kun siihen liitetään moderni digi-tutka-harhautus-dronet, tankeilla,ei sitä ratkaista kuin loppumetreillä, kuka on osannut suojata ne vihollisilta parhaiten.

 6. Leopard lienee helpommin huollettavissa ja nopeammin käyttöön otettavissa Ukrainan olosuhteissa. Abrams on vaativampi mutta kumpi sitten taistelussa on parempi riippuu ehkä tilanteesta, jos eroa voidaan saada. Molemmissa on sama Rheinmetallin kanuuna. USA:n omissa Abramseissa on köyhdytettyä uraania käytetty myös tankin panssarointiin, mutta suojarakenne on sotasalaisuus eikä USA anna sillä varustettuja tankkeja Ukrainalle vaan jotain vientimallia.

  Ukraina tarvitsee tankkeja torjuakseen Venäjän tankkeja sekä voidakseen hyökkäämällä vallata omia alueitaan takaisin. Jossakin vaiheessa Ukrainan omat neuvostoaseet käyvät vähiin eikä uusia tule, joten länsiaseet ovat ainoa vaihtoehto. Saa nähdä miten käy sitten hävittäjien kanssa, läntisiin hävittäjiin kouluttaminen ei varmaan onnistuisi niin kuin tankkeihin ja hintakin olisi jotain ihan muuta.

Kommentoi