Taas uutta tekoniveltä saamaan

 

Pian vuosi kulunut kuin sain oikeaan polveen tekonivelen. Erinomaisessa Coxassa operaatio tehtiin. Paraneminen oli nopeaa, eikä ongelmia ole ollut. Mitä nyt pieniä muistutuksia silloin tällöin lievien kolotuksien muodossa.

Päivän päästä torstaina 26.1 2023 on vuoro vasemman polven. Sama paikka ja sama ortopedi Mika Niemeläinen. Mitkä ovat tunnelmani kun H-hetki lähestyy? Kieltämättä aina kun kehoa ronkitaan, pyörii ajatukset mietteliäinä.

Sairaalassa tuntee kyllä olon turvalliseksi. Huippuammattilaiset saavat sen aikaan. Elävässä elämässä kuitenkin aina sattuu ja tapahtuu, joten ei kannata leveillä tyyliin: No niin, pistetään homma pyörimään, että pääse täältä poiskin. Totta kai huolta on leikkauksen onnistumisesta, kun on sydämentahdistin ja parivuotta sitten yllättäen laskimotukos ylävartalossa. Voi siis sanoa, hieman jännittää, mutta ketäpä ei jännittäisi.

Luonto on kuitenkin pitänyt huolen, että lihakset ovat kunnossa. Kahden talon isot pihat on saanut kolata aika tiuhaan. Kunto noussut mukavasti. Tietysti myös tansseissa on käyty ahkeraan. Viimeksi lauantaina Ruoveden Urheilutalolla otettiin hiet irti humpan tahdissa.

Kotiutuminen ja sen myötä kuntottaminen on se vaativin osa potilaalle. On napapiikkiä, ettei laskimotukos iske ja monenmoista venyttelyjä ja voimisteluita oikeassa suhteessa – ei liikaa, mutta ei liian vähääkään. Lääkkeiden vähentämistä ym. ym. Vatsakin pitää saada toimimaan.

Tänään soittavat klo. 13.00-15.00 välillä mihin aikaan huomenna aletaan. Voi olla, kun tätä kirjoitan klo. 8.49, että huomenna olen jo operaatiossa. Se tietää aikaista herätystä kun kaverini Antin kanssa riennämme kohti Coxaa.

Pikku kisu Vilma jo aavistelee kun toin sisälle kävelysauvat ja on huolestuneen oloinen. Taasko sama rumba. No, Mirjam kumppani tulee pitämään kisulle seuraa. Tässä tämän hetkinen tilanne. Ystävät hyvät, pidän teitä ajantasalla kuinka homma alkaa toimimaan.

Hannu

25.1.2023

 

6 vastausta artikkeliin “Taas uutta tekoniveltä saamaan”

 1. Lippu korkealle Tohtorit tekevät sen mitä heille hommasta kuuluukin, Sinulle kuuluu kuntoutus ja liikunta ettei paikat jäsähdä !

 2. Tuommoisen perään kun muistaa kuntoutuksen ja noudattaa ohjeita lääkäriltä niin on taas takaisin jaloillaan. Se on iso osa hoitoa.

 3. No mutta tsemppiä huomisiin koitoksiin!

  Itseltäkin taannoin niskarangan ahtauma operoitiin neurokirurgisella, kun ilmeisesti lapsena saadun jonkinlaisen niskaan kohdistuneen trauman johdosta oli tuo ahtauma sitten vuosien mittaan lähtenyt muodostumaan. Ja oli siinä itselläni myös jännittävät hetket ennen operaatiota puntaroida riskejä, kun niin ylhäällä niskassa oleva leikkaus epäonnistuessaan olisi voinut johtaa melkoisiin ikävyyksiin. Toisaalta ahtauman paheneminen sekin aiheutti halvaannusriskin.

  Toivon siis hyvää jälkeä sekä voimia toipumiseen.

 4. Noinhan se on ja sama matka niillä on menty mutta kun vanha alkaa oleen tiensä päässä silloin laitetaan uutta niveltä
  Ja matka jatkuu Hannullakkin terv tepivaari

 5. Eikun tsemppiä leikkaukseen. Huomenna se on tähän aikaan jo ohi.Kun edellinen operaatio oli vain vuosi sitten, tiedät miten toimia, mitä voi tehdä ja mitä ei. Eli lippu korkeella ja avoimin mielin Coxaan aamusella. Jännittähän se aina, mutta eiköhän se kuulu asiaankin.

 6. Kiitos ystävät kannustuksesta. Klo. 9.00 on saapumisaika Coxaan. Nyt vielä vähän aikaa lämmitän hellaa ja seitsemän aikaan lähdetään kohti Tamperetta.

Kommentoi