Ukraina esitti keskusteluja Horneteista- ei Marin. Muu on vaalipropagandaa !

Näin se meni. Asioita vääristellään tarkoituksellisesti vahingoksi Suomelle ja pääministerille että Ukrainalle.

Niinistö totesi, että keskustellaan jos on tarve, mutta mitään muuta pyyntöä ei ole vielä tullut.

HS:n tiedot: Ukraina on esittänyt Suomelle pyynnön Hornetien luovuttamista koskevasta keskustelusta – Politiikka | HS.fi

48 vastausta artikkeliin “Ukraina esitti keskusteluja Horneteista- ei Marin. Muu on vaalipropagandaa !”

 1. ”HELSINGIN Sanomien hankkimien tietojen mukaan Ukraina on esittänyt Suomelle pyynnön kolmenvälisistä Hornet-hävittäjiä koskevista keskusteluista Suomen, Ukrainan ja Yhdysvaltojen välillä.

  Pyyntö on tullut sen jälkeen, kun pääministeri Sanna Marin (sd) keskusteli Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa mahdollisuudesta luovuttaa maalle poistuvia Hornet-hävittäjiä.”

  Huom:

  Pyyntö on tullut sen jälkeen, kun pääministeri Sanna Marin (sd) keskusteli Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa.

  1. Aauksessa esität Ukrainan tehneen aloitteen Hornet keskusteluista, mutta kyllä se oli Marin joka otti Hornetit puheeksi käydessään Kiovassa ja tämän hän myös myönsi IS:n vaalitentissä, joten ?

 2. Tämä uutinen vahvistaa käsitystäni siitä, että pääministeri Marinin ukrainalaisille antaman kuvan mukaan Suomi olisi valmis neuvottelemaan Hornettien nopeasta toimittamisesta Ukrainaan.

  Koska mistään tällaisesta – siis koko Hornettien toimittamisesta – ei Suomessa oltu käyty minkäänlaista sisäistä keskustelua, Marin Hornet – kommentit osoittivat selvää harkintakyvyn puutetta.

 3. Marin toimii aivan liikaa omin päin ohi muun valtionjohdon.

  Miksi edes avata keskustelua Hornetin luovuttamisesta nyt, kun korvaavien koneiden saapumiseen on vielä useampi vuosi?

  Jos ja kun pääministeri maailmalla suunsa avaa hänen tulee pitää huoli siitä, että puhe on riittävän punnittua ja ettei väärinkäsityksen mahdollisuutta ole. Nyt oli ja hän saa toistuvasti selitellä sanomisiaan.

  1. Ootteko uunoja. Jos USA antaa luvan muutamalle vanhalle, ”koulutuskäyttöön” ja toimittaa tilaalle samat tai korvaavat muut uudet Suomeen, niin… ”tästä ei sitten muuta tehdä kuin keskustellaan”.
   Fakta on, että lännen pitää toimia erilaisin naamioiduinkin keinoon jne..
   Lopullista totuutta julkisesti ei saada. Saattaa olla naamioitu härnäyskin.

   1. Ehkä ollaankin, mutta muutoin kommenttisi on pelkkää höpinää.

    USA toimittaa kyllä Suomelle hävittäjiä, mutta kuten totesin, niin vasta parin kolmen vuoden päästä.

    Ja juu. Lännen naamioitu hämäyshän tässä on kyseessä. Onko sinulla muita yhtä hauskoja spekulaatioita asian tiimoilta?

 4. Yksi sana: väärinkäsitys

  Ehkä Marin lipsautti sanansa vähän harkitsemattomasti, ehkä joku ymmärsi hänen sanomansa väärin, tässä on turha pohtia kenen ”syytä” ristiriita on.

  Mutta olisi ollut asiallista tiedostaa ongelmatilanne jo varhain.

 5. On se vaan kumma, että, kun marin aukoi päätään horneteista Ukrainassa, niin syy on aina jonkun toisen.

  1. Ei ole valmis…
   Kun nyt on julkisesti monelta taholta todelttu, että ne hornetit eivät niistä luovuttaessa enää ole lentokelpoisia, niin marin jaksaa jauhaa soopaa ja selitellä.

 6. Henkilö joka on täysin kyvytön tunnustamaan omia virheitään, on suorastaan vaarallinen johtajana.

 7. Se mikä suomalaisessa järjestelmässä on hyvää, on se, ettei pääministerillä ole valtaa tehdä tuollaisia päätöksiä yksin vaan ulko ja turvallisuuspolitiikkaa johtaa presidentti yhdessä valtioneuvoston kanssa.

  Mutta jo se, että hän nostaa tuollaisen puheeksi ilman, että on keskustellut asiasta kotimaassa presidentin ja valtioneuvoston kanssa on yksinkertaisesti väärin ja se pitäisi kyetä tunnustamaan, eikä suinkaan kaivaa kuoppaa syvemmäksi.

 8. Asia etenee. Meille näyttää tulevan uusi ylipäällikkö, kun vahoilla menee paskat housuun. Niin kuin sanoin, jotain on oikeasti meneillään, josta ei voi puhua muuta kuin poliittisen savuverhon takana.
  Lopetan keskustelun tähän, seurataan asiaa.

  1. Onneksi marinista ei tupe koskaan presidenttiä.
   Kyvytön myöntänää tosiasioita ja sooloilee täysin muista ja valtuuksistaan piittaamatta.
   Saattaisi olla yhtä typerä kuin edellinen punedemu.

  2. Heh…kannattaisi varmaan tutustua valtiosääntöön, ei ylipäällikkö lahjoita hävittäjiä yhtään sen enempää kuin pääministerikään.

 9. Noinhan se oikeasti on ja onko se edes mahdollista
  Mutta se on myös Yhdysvaltojen asia joka ei lahjoita hornettejaan se voikin sanoa terv tepivaari

 10. Jonkun pitää johtaa Suomea ja Eurooppaa edestä. Jos ette ole vielä huomanneet, Suomikin on sodassa, mutta reservinä tukijoukoissa, Ukraina on eturintamassa. Olemme kaikki samassa veneessä.

  Suomen Hornetteja voidaan korvata monella tavalla, Ruotsin ilmapuolustuksella, Norjasta, Tanskasta Hornetteja Suomi mukana.
  Jos ette tiedä, ukrainalaisia on jo koulutettu näihin koneisiin jonkon aikaa.

  Nyt kaikilla muilla on päät pensaissa kuin suomalaisella pääministerillä. Missä ovat eturivin johtajat, takaa huutelijoita riittää.

  1. Pienessä kuplassa jalat tukevasti ilmassa, kuten mariin, voi huudella puskista kaikkien tosiasioiden vastaista propagandaa.
   Ukrainalaisia ei ole koulutettu horneteihin missään maassa, vaikka muihin koneisiin jonkin verran onkin.
   On turha jauhaa satuja ja potaskaa, kun et näytä tosiasioita ymmärtävän eikä näytä marinkaan.

  2. Heikki, niin kaikki muut ovat väärässä ja Marin on oikeassa, eikö? Miten ihmeessä Suomi on pärjännyt Marinia ennen, pitäisikö Marini kohottaa Suomen Putiniksi, koska demokratia, valtiosääntö ja yli 100 vuotta toiminut järjestelmä rajoittaa erehtymättömän toimia ?

 11. Oikeastaan se, että jotkin henkilöt ovat tehneet kanteen Marinin Hornet avauksesta on hyvin ymmärrettävää, mutta ymmärrettävää olisi myös vakavammatkin pohdinnat.

  No Kokoomuksen Häkkänen on pyytänyt hallitukselta selvityksen Marinin puheista ja se on vähintä mitä voi odottaa, eikä Marin voi sitä välttää, hyvä niin.

 12. Ei näista tulla jonkun puolueen vaatimusten perusteella avaamaan. Marinilla on pääministerin mandaatti toimia ja hän toimii. Perästä kuuluu. Tältä osin jo toinen piste, perästä kuuluu.

  1. Heikki, olet yksinkertaisesti väärässä, pääministeri ja valtioneuvosto on velvollinen antamaan selvityksen eduskunnalle sitä pyydettäessä.

   Suomessa on demokratia, ei diktatuuri.

   1. Keskustelun avauksiin ei kysytä lupaa Eduskunnalta. Selvitykset annetaan joko julkisesti tai sisäisesti.
    Nyt keskustelua käy ja vaatii media ja vaaliehdokkaat.

    Siteeraan omaa kommenttiani US/ Ilaskivi blogissa näin:

    ”Missä pääministeri on ylittänyt toimivaltansa keskustelun avauksien osalta ?

    USA:n kongressi/ Pentagon:

    ”Käytettyjen hävittäjien luovuttamisen hyviä ja huonoja puolia pohdittiin näin.

    ”Käytettyjen hävittäjien toimittamisesta voisi olla hyötyä Ukrainan ilmavoimille, sillä se lievittäisi Neuvostoliiton aikaisen kaluston ylläpitoon liittyviä haasteita (kuten edellä on kuvattu) ja nostaisi Ukrainan ilmavoimille tarjolla olevien aseiden määrää, tyyppiä ja kehitysastetta”, taustapaperissa lukee.

    ”Tällä lähestymistavalla on tiettyjä etuja. Se olisi Yhdysvalloille (tai sen liittolaisille) kaikkein nopein tapa toimittaa lentokalustoa. Yhdysvalloissa ja jossakin Naton jäsenmaassa valmistettujen koneiden luovuttaminen parantaisi Ukrainan ilmavoimien suorituskykyä, muun muassa taistelussa ilmasta ilmaan ja ilmasta maahan ja sekä vaikuttamisessa ilmapuolustukseen.”

    Taustapaperi mainitsee kolme konetyyppiä, jotka voisivat palvella Ukrainan ilmavoimia monitoimihävittäjinä. Ne ovat F-16, F-18 Hornet ja JAS 39 Gripen. Nämä koneet voivat käyttää pitkälle kehitettyjä asejärjestelmiä kuten Amraam-ohjuksia ja JDAM-täsmäpommeja.

    Taustapaperin liitteessä on mainittu Suomi yhtenä F/A-18 C/D Hornet -kaluston käyttäjämaista. ”

    1. Heikki, selvitystä pyytää istuva kansanedustaja ja pääministerin on se annettava ihan vaalien läheisyydestä riippumatta. Asiassa ei ole mitään epäselvää, eikä tulkinnanvaraa.

      1. Häkkänen on pyytänyt selvitystä ja näin ollen hän tietää pyyntönsä sisällön. Tuleeko se julkiseksi vai ei, se nähdään sitten joskus.

       1. Pointti on se, että Suomessa pääministeri on vastuussa eduskunnalle, ei päinvastoin.

    2. ”Taustapaperin liitteessä on mainittu Suomi yhtenä F/A-18 C/D Hornet -kaluston käyttäjämaista. ”
     Ihan yllättäen jollekin Suomea ei ole mainittu yhtenä hävittäjien mahdollisen luovuttajana…

     1. Mitäs tämä Pentagonin paperissa tarkoittaa:

      ”Taustapaperin liitteessä on mainittu Suomi yhtenä F/A-18 C/D Hornet -kaluston käyttäjämaista.”

      1. Lue se niin kuin se on kirjoitettuja koita ymmärtää se samalla tavalla.

 13. Pari vuotta kuluu niin Hornetit puretaan ja otetaan arvokkaat metallit talteen ja saadaan paljon rahaa. Niin hiljakkoin purettiin yksi Finnairin vanha matkustajakone. Se mitä jäi on Kuusakoskella käsiteltävänä.

  1. Heikki sensuroikoon vapaasti kommenttini ja jatkakoon sitten pääministeristä märkä-uneksimistaan.

 14. Tämä avaus on oikea malliesimerkki sosiaalisen median negatiivisistä puolista, eli esitetään täysin valheellisia väitämiä tosina.

  Jo itse otsikko on suoranainen vale, joten kaikki vastineet mitkä otsikkoa tukevat ovat suoranaisia valheita.

  Fakta on, että Ukraina ei nostanut Suomen Hornetteja keskusteluun vaan sen teki pääministeri Marin, jonka tarina aiheesta on muuttunut jo useaan kertaan.

  1. Otsikko kertoo juuri sen miten asiaa on otsikoitu mediassa.

   Pysykää nyt edes asian ytimessä eikä henkilökuvauksissa aiheen ulkopuolelta.

   Elisabet Rehn tykitettiin ”kuoliaaksi”, kun kehtasi käydä armeijan käyneiden körmyjen kimppuun Hornetteja hommattaessa.
   Nyt Marin jatkaa, mutta tositilanteessa eturintamalta äijien vai huudellessa inttijuttujaan poteroistaan.

 15. Kaikkien jotka levittää Suomen puolustuksesta julkisuuteen oikeasti yhtään mitään lukekaa sotilaspassinne teksti mitä siitä voitte edes julki tuoda

  Ja Naiset jotka ei ole armeijaa käynyt voitte ottaa selvää mitä saa julkisuudessa julki tuoda

  Naiset jotka ovat armeijan käyneet asian tietää varmaan sen asian myös ymmärtävät

  Mutta niitä asioita onkin aikas vähän mitä julkistaa voi terv tepivaari

  1. Keskustelun ydin: Marin aloitti omavaltaisesti keskustelun Suomen hornetien luovuttamisesta Ukrainalle – ei mikään muu.

   1. Kyllä keskusteli niinkuin oli keskusteltu jo laajemminkin. Ja hyvä, että keskustellaan. Se johtaa johonkin konkreettiseen tavalla tai toisella. Mikään vaihtoehto ei ole vielä suljettu pois.

Kommentoi