Mitä on sähköinen vaino.

Tällä blogauksella kehotan edelleen jokaista yksityisyydestään välittävää miettimään viisaasti nettialustoilla toimintaansa. Itse voin toimia varoittavana esimerkkinä siitä, miten nettivelhojen valtapelissä ei Suomen laista eikä poliisista piitata, vaan kun kerran on huomattu miten kykenemätön Suomen poliisi on edes tutkimaan verkkorikollisuutta, niin tätä jatketaan entistä hävyttömämmin sekä suuremmalla ilolla.

Voin havainnollistaa, että kun vaikka teen k-ruokakauppaan tilauksen netissä, seuraa siitä viikkotolkulla spämmiä puhelimeeni, jonne saan ”vitsikkäitä” foodora-viestejä:ja
Kysehän on Fsecurella suojatulla laitteella tehdystä ruokatilauksesta, josta viestit ikivanhaan kakkospuhelimeen, jossa ei edes ole älyominaisuuksia.

Tai kun saan älypuhelimeeni, jolla olen tänne Pirkan blogeille kirjautunut, random trolliviestin, jossa numeroni on liitetty johonkin ryhmään, jonka nimi ”asshole”.

ja kun sitten katson ryhmän tiedoista keitä muita tuossa on:


Ja kun menen nettiin numeropalvelusta selvittämään näitä random numeroita:

niin tämäkin heijastuu trollaamisena blogeille:

 

Tai kun lähetän älypuhelimesta viestin läheiselle vastauksena hänen minulle lähettämään kuvaan poimimistaan sienistä, heijastuu tämä välittömästi Pirkan blogeille, joissa joku samana päivänä ”vitsikkäästi” tekee avauksen sienistä.

Tai kun otan kesällä älypuhelimella  valokuvia unikoista, saan täällä blogeilla sen jälkeen lukea tietyiltä käyttäjiltä höpinää unikoista.

Tai kun läheiseni hankkii koiran, joka on tietyn rotuinen (mopsi)  ja josta koirasta täällä blogeilla eräät käyttäjät tietävät ja epäsuorasti blogeissaan tiedottavat jo ennen kuin itse saan koiran hankinnasta tiedon omalta läheiseltä.

Jne.

Suosittelen jokaista vähääkään yksityisyydestään välittävää miettimään yksityisyyden suojaansa nettiforumeilla operoidessaan.

Yksi vastaus artikkeliin “Mitä on sähköinen vaino.”

  1. Tosi on jos haluaa välttyä ei käytä älylaitteita ja taas toisaalta ellei käytä putoaa monesta pois.
    Älylaitteet on otettu käyttöön vajavaisenkeskeneräisinä vailla kunnon suojausta…

Kommentoi