Kyykkääkö Kokoomus ?

Kokoomuksessa vaaditaan muilta nöyryyttä, mutta itse ajattelen ettei suomalaiseen taida moinen ylimielisyys upota, mitä mieltä te muut olette?

Perinteisesti Kokoomusta äänestäneet konservatiivit ovat sosiaalisen median foorumeilla edelleen aika tuohtuneita siitä miten Kokoomuksen johto niin hanakasti lähti kieltämään biologiset faktat ja pohtivat nyt äänestämisen mielekkyyttä, joka on harvinaista Kokoomuksen perinteisten äänestäjien keskuudessa.

Jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin vaalien alla puhjenneet maahanmuutto ja jopa EU-kriittisyydet eivät kyllä vakuuta, kun puolue on vuosia ajanut täysin päinvastaista.

Annas kattoo nyt, mutta näin jälkikäteen viisastellen, ehkä Kokoomuksen viimeinen puheenjohtajavaali ei ollut tuloksellisesti täysin onnistunut.

18 vastausta artikkeliin “Kyykkääkö Kokoomus ?”

 1. Kokoomus on vienyt nyt paljon PS puolueen agendaa itselleen mm maahanmuutto politiikassa, eri asia on toteuttaako ne asioita vaalien jälkeen niin kuin puhuvat. Jos ovat hallituksessa PS puolueen kanssa on Kokoomuksen sitten toteutettava lupauksensa…

 2. Taitaapa kyykätä, ei menestytä vaaleissa leikkauspuheilla.

  Nöyryys on aika suhteellinen juttu, näkyykö nöyryyttä esimerkiksi Marinin ja Mäkysen ulostuloissa.

 3. Aika yleinen arvio kolumneissa ja politiikan toimittajien parissa on että Orpo onnistui aika hyvin vaaliväittelyissä – vaan katsooko niitä kukaan ja riittääkö se?

  Paha sanoa. Kaiken kaikkiaan olen äärimmäisen pettynyt kotipuolueeni kampanjointiin. On niin äärivarovaisen äärikorrektia hissuttelua, ei oikein mitään uskalleta sanoa tai mistään ottaa kantaa. Kun ketään ei loukata, ketään ei myöskään vakuuteta.

   1. Eivät ole, vaan suuri virhe poliitisesti. Niinkuin joskus sanoin, velkatalouden tilanne on riittävän selvä kaikille vähänkin asioista perillä oleville syineen.
    Mutta sen ottaminen pääteemaksi ikäänkuin meidän lompakostatamme häviäisi heti kohta kasa rahaa noiden maailmanlaajuusten katastrofien syystä, ei ole totta.
    Ja vielä joku, anteeksi, aivan onneton Orpo vastaväittelee sanavalmiitten Marinin, Anderssonin, Saarikon ja Purran kanssa papukaijana, Orpon pannukakku on lässähtänyt äänestäjien silmille.

    1. Kunpa ihmiset äänestäisivät enemmänkin harkintansa, faktojen eikä sanavalmiuden, ihmisen sukupuolen ja iän pohjalta

     1. Faktat ovat riittävän selvät. Mutta ratkaisut niihin eroavat kuin yö ja päivä kokoomuksella ja muilla.
      Hyvän keskustelupohjan sote- juttuihin antoi Mika Salminen Perjantai-ohjelmassa ml. leikkaukset.

  1. Kyuu: ”Kaiken kaikkiaan olen äärimmäisen pettynyt kotipuolueeni kampanjointiin. On niin äärivarovaisen äärikorrektia hissuttelua, ei oikein mitään uskalleta sanoa tai mistään ottaa kantaa. Kun ketään ei loukata, ketään ei myöskään vakuuteta.”

   — Ote sinimustan liikkeen ehdokkaan Ville Nurmelan haastatteluista:

   ”Kulttuurimarxismi, huumeet, anarkismi sekä juutalaisten ja sionismin vaikutus maailmanpolitiikassa ja talousmaailmassa ovat myös asioita, joihin hallittu oppositio ei uskalla ottaa mitään selkeää kantaa leimautumisen pelossa. Vastarintaliike sen sijaan on tuonut näitä asioita päivänvaloon selvästi kantaa ottaen ja tarjoten näihin myös ratkaisuja poliittisella manifestillaan. Lisäksi kunnia ja vastuu olivat edesauttavia ominaisuuksia, jotka alati vahvistuessaan tukivat päätöstäni ylipäätään siirtyä poliittiseen toimintaan.”
   (vastarinta.com)

   *
   Nurmela partisaanin jutussa:

   ”Mikäli pääset läpi, mitkä tulevat olemaan kärkiteemojasi?

   Nolla maahanmuuttajaa, pakkopalautukset käyntiin ja etninen rekisteri käyttöön.
   Loppu sateenkaaripropagandalle. Homo- ja transuaktivismi on aika julistaa laittomaksi ja kansalle haitalliseksi toiminnaksi.
   Ero Euroopan Unionista. Suomella ei ole enää minkäänlaista itsemääräämisoikeutta kun kaikki lait ja säädökset sanellaan liittovaltiotasolla.
   Ei Natolle. Suomen sotilaallinen kyky puolustaa itseään tulee olla ainoastaan sen oman ja kansallisen armeijan käsissä.”
   (partisaani.com)

   1. CV Ville Nurmela:

    – 2022, Törkeä vahingonteko, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, ampuma-aserikos; 1 vuosi 3 kuukautta ehdollista vankeutta (koeaika päättyy 2.1.2024)
    – 2016, Rattijuopumus, huumausainerikos, kätkemisrikos, huumausaineen käyttörikos, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, lievä vahingonteko; 130 päiväsakkoa
    – 2016, Rattijuopumus, huumausainerikos, ampuma-aserikos, räjähderikos, huumausaineen käyttörikos, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantaminen; 5 kuukautta ehdollista vankeutta (valvontarangaistus)
    – 2016, Pahoinpitely, huumausainerikos, lievä ampuma-aserikos; 60 päiväsakkoa
    – 2015, Näpistys, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapito; 25 päiväsakkoa
    – 2015, Rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, ajoneuvoverorikkomus; 40 päivää vankeutta
    – 2015, Rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, ajoneuvoverorikkomus; 40 päivää vankeutta (yhdyskuntapalvelua 40 tuntia)
    – 2014, Liikenneturvallisuuden vaarantaminen, vammantuottamus, näpistyksen yritys; 30 päiväsakkoa
    – 2014, Huumausainerikos, huumausaineen käyttörikos; 5 kuukautta ehdollista vankeutta

    1. ”Eduskunta­vaalien ehdokas tuomittu käräjä­­oikeudessa synagogan töhrimisestä ja useista muista rikoksista – –

     Uusnatsijärjestössä aiemmin toimineen miehen taustalla on tuomioita räjähteiden, rynnäkkökiväärin patruunalippaiden ja huumausaineiden käytöstä ja hallussapidosta.”

     (https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009425232.html)

     1. Psykopatia:

      Psykopatia on viralliseen tautiluokitukseen kuulumaton luonnehäiriö, jota voidaan mitata luotettavasti. Sille ominaisia piirteitä ovat itsekeskeisyys sekä myötäelämiskyvyn, syyllisyydentunnon ja pidäkkeiden puute. Psykopatiasta kärsivää henkilöä kutsutaan psykopaatiksi. Psykopaatille tyypillisiä piirteitä ovat julmuus, epäsosiaaliset teot, alkoholin ja huumeiden käyttö, vastuuttomuus ja moraalittomuus. Kokonaisväestöstä psykopaateiksi voidaan luokitella yksi-kaksi prosenttia. Miehillä se on kolme kertaa yleisempää kuin naisilla.

      Cleckleyn luettelo psykopatian piirteistä:

      – Pinnallinen viehätysvoima ja älykkyys
      – Harhaluulojen ja muiden irrationaalisten ajattelun merkkien puuttuminen
      – Hermostuneisuuden tai psykoneuroottisten oireiden puuttuminen
      – Epäluotettavuus
      – Valheellisuus ja epärehellisyys
      – Katumuksen ja häpeän puuttuminen
      – Epäsosiaalinen käyttäytyminen, joka on heikosti motivoitunutta
      – Huono arvostelukyky ja kyvyttömyys oppia kokemuksista
      – Patologinen itsekeskeisyys ja kyvyttömyys rakastaa
      – Yleinen tunneköyhyys
      – Oivalluskyvyn spesifi puute
      – Välinpitämättömyys ihmisten välisissä suhteissa
      – Outo ja luotaantyöntävä käyttäytyminen juopuneena ja joskus muulloinkin
      – Tekee harvoin itsemurhan
      – Sukupuolielämä on persoonatonta, triviaalia ja heikosti integroitunutta
      – Elämän suunnitelmattomuus

      (Wikipedia)

 4. Liisa, jätän nyt nuo kommenttisi paikoilleen, mutta pyydän, että et esitä enempää ”diagnooseja” avauksessani.

 5. Itse en näe Kokoomuksen avointa linjaa leikkauksista ongelmallisena, pikemminkin ajattelen sen olevan demarien ”mistään ei tarvi leikata” linjaa huomattavasti rehellisempi ja niin vaikuttaa gallupeissa ajattelevan moni muukin.

  Ylimielisyys sen sijaan paistaa räikeästi Kokoomuksen johdossa ja se on tuhoisaa suomalaisessa sielunmaisemassa.

 6. Eiväthän nuo Kokoomuksen leikkaussuunnielmat, eivätkä varsinkaan kylminä lukuina ketään innosta. Kyllähän luulisi koulutettujen poliitikkojen ja varsinkin päätoimisten puolueen johtotehtävissä olevien keksivän paljonkin houkutteleviempien vaalimainoksia. Ainakin minun ajatukseni tympääntyy niihin, olkoonkin vaikka miten tosia.

 7. Vaalipuheissa ja mainoksissa kannattaa unohtaa hokema: Rehellisyys maan perii.

  1. Matti, hyvä on myös kuunnella mitä oikeasti sanotaan, eikä niinkään sitä mitä joku kuvittelee sanottaneen.

   Demarien ja Vasemmistoliiton puheenjohtajat esittävät omia harhaisia mielikuviaan siitä mitä esim.Kokoomuksessa tai Perussuomalaisissa esitetään, eikä Kepulien puppugeneraattori juuri mainituista eroa.

Kommentoi