Marinin hallituksen ideologia – intersektionaalinen feminismi.

Kun Marinin hallitus muodostettiin niin intersektionaalista feminismiä korostettiin oikein urakalla suunvuorosta toiseen ja erityisesti johtoviisikon toimesta.

Itseäni ihmetytti se miten tuollainen kultin omainen ideologia saa kannatusta muissakin kuin jo valmiiksi woke kulttuuriin hurahtaneissa yliopistoihmisissä , mutta mitäpä se minulle punaniskalle kuuluu.

Kukin tavallaan ja aikuiset ihmiset varmasti tietävät mitä tekevät ja kannattavat.

Miksi nostin tämän nyt esille johtuu siitä, että intersektionaalisen feminismin ja woke kulttuurin jäljet näkyvät eri puolilla maailmaa juuri nyt ja tässä.

”Hamasin hyökkäys Israeliin on löytänyt yllättävää tukea länsimaisilta yliopistokampuksilta. Juutalaisvihamieliseksi aktivismiksi kärjistynyt liikehdintä on tullut monille yllätyksenä viimeisen kahden viikon aikana. Antirasistisen yhdenvertaisuustoiminnan johtajana amerikkalaisessa korkeakoulussa toiminut Tabia Lee ei näe asiassa mitään yllättävää. Hän kertoo tuoreeltaan, että intersektionaalinen feminismi oli avainroolissa valtavirtaistamassa juutalaisvihamielisyyttä. Viime vuosina maailmalla yleistynyt woke-henkinen ”monimuotoisuuden”, ”yhdenvertaisuuden” ja ”mukaan ottamisen” muotioppi ei käytännössä kattanutkaan juutalaisten yhdenvertaisuutta, sillä heidät nähtiin ”valkoisina sortajina”. Lee erotettiin Piilaaksossa toimivasta De Anza Collegesta yritettyään luoda aidosti yhdenvertaista opiskeluympäristöä myös juutalaisille. Hän kertoo omista kokemuksistaan ja siitä, miten ilmiö on levinnyt myös laajemmalle yliopistomaailmaan.”

Intersektionaalinen feminismi ja antirasismi ajavat juutalaisvihamielisyyttä valtavirtaan

39 vastausta artikkeliin “Marinin hallituksen ideologia – intersektionaalinen feminismi.”

 1. Harvardista on lähtenyt pois monia kokeneita, erinomaisia akatemian henkilöitä, vastalauseena perinteikkään yliopiston terrorismia suosiva ajattelu.

  Se on verrattain vakava ilmiö.

 2. Kun silloista hallitusta muodostettiin niin missä olivat ne ns munattomat miehet jotka antoivat vallan?

  1. Jokaisessa puolueessa on omat prosessit siitä minkä paikan ja tehtävän kukin saa, joten kyse on puolueiden sisäisistä asioista, joten en kannata arvailla.

 3. Kuitenkin Suomessa saa ihminen muuttaa vaikka maasta pois terv tepivaari

  1. Ihan vapaasti, mutta suureen ääneen tehdyt lupaukset ja niistä luistaminen ovat oma narsimin lajinsa.

 4. Valitettavasti intersektionaalinen feministinen ajattelu on lyönyt leimansa enenevässä määrin myös suomalaiseen yhteiskuntaan ja mielipiteisiin.

  Vallalla on ajattelu, me ja he. Mustavalkoisuus leimaa tiettyjen ryhmien ajattelua. On vain sortajat ja sorretut.

  Vaikka ihon värillä tai syntyperällä ei saisi olla mitään merkitystä, niin silti nämä intersektionaalit näkevät sortajina vain valkoisen rodun edustajat ja heistäkin lähinnä miehet.

  1. Femakot ja punavirheet pitävät suomalaista miestä syyllisenä kaikkeen – siihenkin, mitä naiset tekevät.

  2. Juha U, pohjimmiltaan kyseessä on eräänlainen uhrikultti, jonka eri kasteihin synnyttään, eikä esim. valkoisella miehellä ole mahdollisuuksia nousta eräänlaisesta epäihmisen asemasta ylös vaikka kuinka nöyristelisi, mielistelisi ja tekisi katumus harjoituksia syntyperänsä vuoksi.

  3. Vanhastaan arabit luetaan valkoiseen rotuun, siksi RKP tykkää heitistä. Me fennot taas olemme keltaista rotua kallonmittausten perusteella ja miesgenomien osalta. Siksi varmaan hurrit katsovat meitä alta lipan.

   Kiinalaiset, japanilaiset ja turkkilaiset taitavat pitää meitä sukukansana.

   Oikeastaan tekis mieli lähteä Mongoliaan sukuloimaan.

 5. Intersektionaalisen feminismin mukaan Helsingin alueella syntynyneellä suomalaisen narkkariäidin pojalla on enemmän tasa-arvoa ja ihmisarvoa kuin Helsingin alueella syntyneellä irakilaisen lääkäriperheen tyttärellä.

  Voiko tuollaiseen soopaan uskoa kukaan? Kyllä voi.
  George Orwell kirjoitti tosissaan dystopiakuvauksena ”Vuonna1984” varoitukseksi ihmiskunnalle. Orwell osallistui vapaaehtoisena Espanjan sisällissotaan tasavaltalaisten puolella, siellä hän tuli tutamaan, ettei kommunistisella hulluudella ole määrää eikä mittaa.

 6. 3.9.2022 18:31 MUOKKAA
  https://yle.fi/uutiset/3-7689203

  Nykyfeminismistä on solidaarisuus kaukana.

  Vuoden 2006 ylistetympiin poliittisin ilmiöihin on kuulunut ruotsalainen feminismi: Feministiskt iniativ-puolue sai edustajan Euroopan parlamenttiin ja Ruotsiin muodostettiin myös nyt jo kuollut ja kuopattu feministihallitus.

  Entäpä kun Ruotsissa pitäisi puhua etenkin Afrikasta ja Lähi-idästä saapuneiden maahanmuuttajanaisten oikeuksista – ollaan hiljaa, ja nimenomaan feministit ovat hissun kissun.

  Tänä kesänä Nörrköpingissä paljastui tapaus, jossa pakallisen koulun 30 maahanmuuttajataustaiselle tyttölapselle oli tehty ympärileikkaus, sen radikaalein muoto jota voi ja pitää kutsua silpomiseksi.
  Mitä tekivät Ruotsin feministit?
  Olivat hissun kissun.

  Viime vuonna Ruotsissa julkaistiin hätkähdyttävä uutinen, jonka mukaan maassa asuu 70 000 nuorta – pääasiassa naisia – jotka elävät kunniaväkivallan ja esim. järjestetyn avioliiton uhan alla.
  Ryhtyivätkö ruotsalaiset feministit leppymättömään taisteluun kunniaväkivaltaa ja sen lieveilmiöitä vastaan?
  Eivät ryhtyneet.

  Näin siis maassa, joka kutsuu itseään maailman tasa-arvoisimmaksi, ja jossa jokaisella naisella tulisi olla yhtäläinen
  oikeus päättää omasta seksuaalisuudestaan ja mahdollisuus osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan.
  ——————————————————————-
  ”Pientä on miehen alistamisen halu naisia kohtaan, verrattuna naisen alistamisen haluun toisia naisia kohtaan.” – Kirjailija ja presidentin rouva Sylvi Kekkonen.

 7. Toisaalta Marinin hallitus ei tietääkseni mitenkään erityisesti korostanut feminismiä tai intersektionaalisuutta mitenkään. Sen sijaan edellisen, Juha Sipilän hallituksen opetusministeri Sanni Grahn -Laasonen ( hmm, missäköhän hän on nyt?) lahjoitti verovaroistamne kaikille peruskoulun päättäville nuorille kirjan ”Miksi meidän kaikkien kuuluisi olla feministejä”. Varsin kovaa feministipropagandan levittämistä siis, Marinin hallitukselta ei taida löytyä vertaista?

  1. Norppa, ihanko huvikseen nostivat intersektionaalisen feminismin esille lähes jokaisessa suunvuorossa kun Marinista tuli pääministeri?

   Näkyykö intersektionaalisen feminismi ja woke kulttuuri myös suomalaisissa yliopistoissa ja korkeakouluissa ja lisääntyikö se Marinin hallituskaudella?

   jne.jne.

   Voiko se osoittaa näkyneen jossain yksittäisessä päätöksessä, ei varmasti, mutta ei se muuta sitä faktaa, että johtoviisikko ihan itse vannoi sen nimiin kun hallitus aloitti.

   1. Kuten sanottua, vaikka joku hallituksesta ( Ohisalo?) olisi sanonut ”intersektionaalinen feminismi” niin se ei näkynyt, niin kuin myönnätkin, missään yksittäisessä päätöksessä.

    Yliopistomaailmassa varmaan esiintyy intersektionaalista feminismiä joidenkin parissa, mutta siihen tuskin Marinin hallituksella on osaa tai arpaa. Ehkä Grahn-Laasosella sitten kun jakoi feministipropagandaa kaikille tuleville lukiolaisille ja sitä myötä monille yliopistoonkin meneville.

    1. Norppa ei nyt aivan noin. Marinin hallituksen tasa-arvo-ohjelma.

     ”Hallituksen tasa-arvo-ohjelma 2020-2023 perustuu kesäkuussa 2019 sovittuun hallitusohjelmaan,
     jonka pohjalta nykyinen hallitus aloitti toimintansa joulukuussa 2019. Hallitusohjelma sisältää
     ennätysmäärän sukupuolten tasa-arvoa edistäviä toimenpiteitä. Ne ovat olleet perustana myös tasa-
     arvo-ohjelman valmistelussa. Tasa-arvon edistäminen sukupuolten välillä edellyttää
     intersektionaalista näkökulmaa; sukupuolten lisäksi on kiinnitettävä huomiota myös muun muassa
     sosioekonomiseen asemaan, ikään ja etniseen taustaan.”

 8. ”Helvetissä on erityinen paikka niille naisille, jotka eivät auta toisia naisia.”

  Entinen pääministeri Sanna Marin (sd) julkaisi sitaatin Instagram-tarinoissaan keskiviikkopäivällä, avaamatta tarkemmin, mihin sitaatti liittyi tai keneen se on kohdistettu. Marin kieltäytyi kommentoimasta asiaa Iltalehdelle.” – Iltalehti 23.8.2023.

  Tuo sitaatti on lähtöisin Amerikan femakoilta. Takavuosina ihmisyyttä vastaan taisteleva femakko, Anne Moilanen, viljeli myös kyseistä slogania.

  Tuo länsifeministien slogan korreloi ”mukavasti” islaminuskoisiin naisiin. Länsifeministien mielestä islaminuskon naisilla on oikeus niin kotimaissaan kuin myös muutettuaan länsimaihin, pukeutua patriarkaattinsa määräämällä tavalla sekä tarvittaessa oikeus tulla alapäästään silvotuksi kuin myös oikeus tulla marttyyriksi kunniamurhan kautta sekä tietysti oikeus pysyä poissa länsifeministien dominoimilta parittelumarkkinoilta.

  Jos joku kaipaa lisätietoa, sitä löytyy esimerkiksi ihmisoikeusaktivisti Ayaan Hirsi Alin kirjasta ”Neitsythäkki”.

 9. Tyttöjen silpomiseen ei uskalleta puuttua Suomessa.

  Joka 11. sekunti jossain päin maailmaa silvotaan tyttö. Britanniassa joka tunti joku tyttö tai nainen havaitaan silvotuksi tai hoidetaan silpomisen seurausten johdosta. Unicefin mukaan maailmassa elää jopa 200 miljoonaa ympärileikattua tyttöä ja naista. Vuosittain 3 miljoonaa tyttöä on vaarassa joutua ympärileikatuksi (WHO 2008: 1).

  Yhdysvalloissa silpomisvaarassa on jopa 500 000 tyttöä: heitä lennätetään tutustumisretkille esi-isiensä kotimaihin kertomatta siellä odottavasta silpomisesta. Britanniassa ja Kanadassa tuhannet tytöt joutuvat silvotuiksi kesälomien aikana. Skotlantilaisten asiantuntijoiden mukaan perheet keräävät yhdessä rahaa tuodakseen maahan silpojan tyttöjen ryhmäsilvontaa varten.
  Ruotsissa kokonaisen koululuokan havaittiin joutuneen silvotuksi.

  Ympärileikkaus suoritetaan islamilaisissa maissa yleensä uskonnollisista syistä Allahin nimeen ja sitä puolustellaan uskonnolla.
  Kaikki neljä islamin historiallista koulukuntaa pitävät tyttöjen genitaalien silpomista vähintään suositeltavana. Monet imaamit puhuvat silpomisen puolesta.

  http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/tyttojen-silpomiseen-ei-uskalleta-puuttua-suomessa

  1. Ehkä Julle on sanonut muslimeille, että sori, tuli suunnitteluvirhe, koettavaa korjata omin päin.

  2. Ei kiinnosta meidän femakkoja tai punavirheitä saati intersektionaaleja ja multikultturisteja.
   Jos yrität otta asiaa esille, olet ”rasisti”.

 10. Tässä teille Marinin ideologiaa ja vähän muutakin. Kirjoittaja Johanna Vuorelma.

  Kannattaa muistaa, ettei Marin pyrkinyt mihinkään pääministerin tehtävään, vaan se tuli pakon sanelemana syliin pyytämättäkin.
  Tuli, hoiti homman ja lähti avarammille vesille, ja harakat räkättää.

  https://yle.fi/a/74-20056287

  1. Ei Vuorelman kirjoitus muuta sitä miksikään, että Marinin hallitus ihan omaehtoisesti ylisti intersektionaalisen feminismin ilosanomaa ja tuon ideologian jäljet näkyvät kuten avauksesta käy selville.

    1. Ei mitään sitten, jos tuo uhrikultin ideologia tuntuu omalta niin sitä vaan rauhassa palvotaan jatkamaan.

     Aikuiset täysvaltaiset oikeustoimikelpoiset ihmiset vastaavat valinnoistaan.

     Mikäli sinua harmittaa kyseisen ideologian seurausten esille tuominen niin muista, että osallistuminen on vapaaehtoista.

 11. Karjalainen, puuteelliselle kyvyllesi ymmärtää lukemaasi minä en voi mitään, mutta menehän nesteidesi kanssa omiin avauksiisi mesomaan.

   1. Voit Karjalainen omissa avauksissasi haukkua ihmisiä ihan niin paljon kuin haluat, niihin minun ei tarvitse osallistua, mutta tee se omissa avauksissasi.

     1. Onko niin, että sinä et ymmärrä haukkuessasi PerusSuomalaisia kusipäiksi, kusipäisiksi rasisteiksi, luku ja kirjoitustaidottomiksi niin haukut ihmisiä, henkilöitä noin 600 000 tuhatta suomalaista.

      Toki olet varmasti niin paljon muita parempi ihminen ihan joka tavalla, että nuot 600 000 ovat silmissäsi jonkinlaisia epäihmisiä.

      Toki tuo ainainen selityksesi ”en minä henkilöitä…” on yksi tyypillinen esimerkki siitä miten verkkotrollit toimivat.

       1. Ensinnäkään sinusta ei kyllä ole takomaan yhtään mitään yhtään kenenkään päähän.

        Toisekseen perussuomalaiset ovat perussuomalaisen puolueen jäseniä ja / tai kannattajia.

        Ehkä tuon ymmärtämiseen ei vaan kapasiteetti riitä, kun se ei riitä ymmärtämään kohteliasta pyyntöä mennä mesomaan omiin avauksiisi.

     1. Onneksi sinä pidät tasoa yllä kuten asian itse esitit ””Minä puhun riippumattoman lehdistön kokeneena ja vastuullisena ammattilaisena niin sanomalehdistössä kuin aikakauslehdistössä.”

      Kovin hyvää kuvaa ei kyllä vastuullisesta ammattilaisesta muodostu.

      Kuten jo aiemmin totesin, meso omissa älykkäissä avauksissasi, mihin minun ei tarvitse osallistua.

  1. Kyuu, mikäli nyt ihan vaan esimerkin vuoksi totean, että demarit ovat kusipäisiä punikkeja, luku ja kirjoitustaidottomia idiootteja jne.jne.

   Niin haukunko puoluetta vai ihmisiä?

Kommentoi