Tänään syödään pizzaa.

Emäntä totesi, että pizzaa pitää tänään saada ja meillä kun ei täällä ole pizzeriaa, eikä pizzan takia viitsi mikään lähteä niin tehdään sitten itse.

Pizzapohja on asia josta riittää mielipiteitä ja onhan se niin, että pohjalla on merkitystä ja jos oikein hifistelee niin pitäisi se tehdä oikean laatuisista jauhoista päivää aiemmin ja antaa levätä yön yli jääkaapissa.

No aina ei vaan jaksa moista joten tehdään heti käyttövalmis ja ihan aidosti pirun hyvä pohja:

8 dl vehnäjauhoja

5 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

5 rkl oliiviöljyä

3 d kylmää vettä

Tee prikulleen ohjeen mukaan ja takaan, että saat erinomaisen pohjan neljälle noin 30cm halkaisijaltaan olevalle pizzalle ja huom.ilman hiivaa eli ei tarvi odotella taikinan kohoamista.

Tomaattikastike, juusto ja täytteet maksimissaan kolmea, mutta mielummin kahta eri sorttia.

Mikäli omistat pizzakiven niin se uuniin noin puoleksi tuntia aiemmin ja lämpötila 300 asteeseen.

Pizza uuniin 6-8 minuuttia ja sieltä ritilälle hetkeksi jolloin kosteus pääsee myös pohjan kautta haihtumaan ja pohja jää rapeaksi.

Eiku hommiin!!!

 

 

 

 

 

22 vastausta artikkeliin “Tänään syödään pizzaa.”

  1. Tässähän muuten hyvä idea, itseänikään kun ei huvita nyt yhtään lähteä minnekään kaupoille pyörimään, ja tuossa aamulla mietin, mitä teen luomunaudanjauhelihasta, jonka eilen otin pakastinlokerosta sulamaan. Hyvin vähän on mitään aineksia nyt jääkaapissa, mutta vegaani-eksän jäljiltä 00-jauhoja löytyy, samoin pizzapohjan muut aineet (oliiviöljyn voisin korvata kookos-öljyllä) — ja tomaattipyreen asemesta menee varmaan ketsuppi.

    Punasipulia, hyvin yrtein maustettua jauhelihaa sekä parmesan-juustoa raastettuna sitten riisutun pitsani täytteeksi; eiköhän silläkin pärjäile ilman krumeluureja. 🙂

      1. Vaihe 1 eli lihat paistettu ja maustettu 🙂 vähän ulkoilua välissä ja numero jatkuu.

    1. Timo, olen vähän sellainen tee se itse tyyppi, enkä juuri koskaan käy missään syömässä.

      Itse asiassa jos oikein muistelen niin kyllä viime kerrasta on vierähtänyt vuosia ehkä joku 4-5 vuotta.

      Teen itse myös ns.pikaruoat eli pizzat, kebabit, hampurilaiset, ranskalaiset ja mitä nyt sitten ikinä mieli tekee.

      1. Hei olisi kiinnostava kyllä, jos joskus teet noita ranskalaisia itse, niin niihin liittyen blogi 🙂 mitään air-fryeriähän en itse omista, mutta jos sinulla joku spessu helppo ohje uunissa tekemiseen… juureksia nyt olen uunissa pellillä yrtein maustettuna tehnytkin joskus, ehkä kerran 🙂

        1. Liisa, kyllähän uunissakin ihan suht koht hyviä ranskalaisia saa, toki uppopaisto tai airfryer ovat lopputuloksen kannalta parempia.

          Kiertoilmauunissa toki onnistuu myös siinä kuin airfryerissä, joka periaatteessa on pieni kiertoilmauuni.

          Perunalajike on tärkeä, riittävän ohuet viipaleet ja ainaki tunnin liotus kylmässä vedessä jonka jälkeen perusteellinen kuivaus talouspaperilla, öljyä pintaan ja uuniin, välissä kääntelyä pari kertaa.

          Kannattaa kokeilla myös esim.bataattia tai vaikkapa naurista.

          1. Hei kiitos! 🙂 olen kokeillut punajuurta, perunaa ja porkkanaa uunissa pellillä, mutta tässä vielä parempi ohje mitä itse väsäilin, ilman liotteluita.

  2. Teen aina pizzani itse kyllä näitä roskiksista raakaaineita kerääviä Tampereella on kun tekee itse saa varmuudella parempaa terv tepivaari

    1. Eikai dyykkaamisessa mitään pahaa ole, parempi se kuin että menevät hukkaan. Itse kylläkään en ole roskiksista, mutta entisessä naapurustossani jo lopetettu lähikauppias antoi / möi erittäin edullisesti vähän ennen sulkemis-aikaa jäljelle jääneet paistotuotteet ym. mikä on huomattavasti hienompi käytäntö kuin tahallaan sabotoida jopa roskiin heitetyt kaatamalla jotakin piimää päälle 🥴

      1. (Lähikauppiasta ei siis oltu armomurhattu, vaan kauppa hävisi. 😅Varjele!)

      2. Ei kait se olekkaan jos syö itse niitä mutta kaupalliseen myyntiin niitä ei saa olla
        Tampereella on jopa jäänyt kiinn roskiksista ottamistaan i ainakin kaksi pizzeriaa nimiä en sano mutta ne vaan noin käynyt
        Mutta ne ovatkin sulkeneet ovensa terv tepivaari

        1. Ai pitsaa roskiksesta myyntiin! 😀 En kestä. Luulin että Teuvo tarkoitit freeganismia (dyykkaamista kaupan jäte-astioista itselle), mutta tuohan onkin hupaisa temppu — aikanaan eräs pikkupitseriassa työskennellyt ihminen kertoi, että kaatoivat asiakkaiden lautasilta salaatteja takaisin salaattibaariin, mutta että roskista pitsaa en ollut kuullutkaan!

          1. No Tampereella on pitzerioita jäänyt kiinni roskiksista keräsivät etupäässä näitä päällisiä
            Kyllä sen pitza levyn tekivät ja päälliset päälle ja uuniin siksi en osta mistään valmista pitzaa teen sen itse terv tepivaari

      3. Nämät tuotteet jotka myydään päivä pari ennen viimeistä päivää on aivan eri juttu se on hyvä juttu kokonaan mutta kun ottaa roskista myyntiin pizzeriaan sellanen ei ole terv tepivaari

    1. Kyuu, suosittelen avaamaan paketin, ottamaan kopin avauksen pizzapohja vinkistä ja eiku nauttimaan🤪

  3. Ostan pitsani kaupasta, kun on ilta-ale. Kertaakaan en ole pettynyt laatuun. Toki arvostan harrastustanne ja kokeilujanne.

  4. Kun ostaa kaupasta niitä ei ole kerätty roskiksista
    Mutta kun tekee itse saa juuri sellasen joka on parempaa kaikilta osaalueilta

    Alkuperä maana kaupasta ostetuissa ne on italian tuotteita niitäkin sitten voi tuunata sitten nekin ovat parempia terv tepivaari

Kommentoi