Kokoomus oivalsi, että vastustamalla vastustaisi vain itseään

Kun esitetään kysymys, että miksi kokoomuksella on Suomalaisessa politiikassa ns. värisuora, eli heillä on niin pääministerin, puolustusministerin kuin ulkoministerinkin ja pian myös presidenttiys Saulista Stubbiin.

Oma arvioini on, joka useimmiten osuu oikeaan, että alkusoitto tälle tapahtui noin viisi vuotta sitten, kun kokoomus otti lusikan kauniiseen käteensä ja tunnusti tosiasiat, eli puolue lopetti perussuomalaisten demonisoinnin, toki siellä edelleen esiintyy sitä, mutta se on vain huutavan ääni korvessa.

Ja jos kokoomus ei olisi tähän mennyt, niin nyt Suomessa olisikin punainen värisuora ja kokoomus toimisi niiden kynnysmattona.

Huvittavaa on, että mitä enemmän muut puolueet ( ei enään kok ) vastustavat perussuomalaisia, niin sitä sekaisemmaksi ja hajautuneemmaksi ne ovat saaneet omat rivinsä.

Ruotsalaisetkin nyt kipuilevat hallituksessa, kun joutuvat ( saavat ) olla mukana tekemässä perussuomalaista politiikkaa ja vastustaessaan oma puolueensa on sekaisin kuin käki kello ja puheenjohtajakin on karkaamassa Brysselin vahanukke museoon.

Demaritkaan eivät ole toipuneet kuningattarensa muutettua kirjansa  vihreämmälle oksalle kapitaalin kammariin ja nyt Iso Antti huutelee korporaatin seläntakana iskulauseita, kuinka hallitus ei enään anna työttömille etuoikeutta olla työtön.  Kuningatarhan se tämän kansakunnan kahtiajakamisen aloitti, jakamalla ihmiset kahteen kastiin, hyviin ja pahoihin ja ei kai ole epäselvää mihin lokeroon hän itsensä tässä asetti.

Kepukaan ei oikein näytä tietävän,  että millä oksalla sitä oikein istuisi kun näyttää siltä, että tekivätpä he sitä tai tätä, niin kaikki tuntuu vain satavan persulaariin. Ei tullut puolueen pelastajaa Suomen pankista ja niin pitkään kun kepun nykyjohto taistelee vain perussuomalaiset voittaakseen, niin prosentit tulee pian olemaan sillä samalla tasolla kuin  ruokakaupan keppanassakin.

Petteri Orpokin voi yönsä nukkua rauhassa, kun Riikka valvoo että vasemmisto ei pääse syömään kuormasta.  Iso Anttikin jo uhkaili tekeväsä välikysymyksen heti kun eduskunta palaa lomiltaan sorvin ääreen, mutta siitä vaan, se kuuluu parlamentarismiin, ei se että vaaditaan korporaatille veetto-oikeutta hallitusohjelman proknooseihin.

Kyllä Suomalainen, demokraattinen vallan kolmijako kestää korporaattien hyökkäykset laillista esi,-ja lainsäädäntävaltaa vastaan ja niin pitkään kun lakkokenraalit soittavat vain soppatykkejään, eivätkä lähde sirpein ja vasaroin tekemään kulttuurivallankumoustaan, niin kyllä maailmaan ääntä mahtuu, huuto ei auta jos kansan mandaatti puuttuu.

On tämä mennyt uskomattomaksi, kun valtakunnassa punaterrorin annetaan mellastaa vapaasti ( vapaana ) ja vaaditaan hallitusta vaihdettavaksi sirkus Finlandiaan ja kuvitellaan, että sirkushuvit kyllä tuovat leivänkin pöytään, vaikka se sirkus tulisi  köyhän suusta sen viimeisenkin laivänmurenen ottamaan., se on taivahan tosi.

Hyvin menee, kunhan ei päästetä vasemmistolaista kättä valtion taskuille mellastamaan, sillä nyt niiden käsien jälkiä paikkaillaan, mitä ne edellisenä neljänä vuotena aikaan saivat, sutta ja sekundaa.

19 vastausta artikkeliin “Kokoomus oivalsi, että vastustamalla vastustaisi vain itseään”

  1. Vasemmisto korporaatioineen ajaa demokratiaa, vaatimalla demokraattista päätöksentekoa itselleen

 1. Niin kuin ihan kaikesta näkee, päin helvettiä Suomilaiva on menossa. Näin sekaisin ei yhteiskunta ole ollut sitten 90- luvun laman.
  Nyt ihan muista eli sisäisistä syistä. Syyt ja sepät on heikossa pääministerissä ja vallan valheiden sokaisemissa persuissa.
  On ihan turhaa uhota ja tuhota saavutettua, se ei johda yhtään mihinkään.

  1. Minusta nyt on Suomella pääministeri, joka tekee mitä lupaa, eikä taitu kovassakaan vasemmistopuhurissa, vaan luovii valtiolaivan ohi sosialistikarikkojen kohti kotisatamaa.
   Olisihan se nyt äänestäjien halveeraamista, jos puoli vuotta virassaan ollut hallitus sanoisi äänestäjilleen että,.. aprillia, jatketaan vaan entiseen malliin hyvinvointivaltion hautaamista vasemmiston opein.

   1. Ei Orpo eikä Purra ole hoksannut sitä, mitä ay vastustaa ihankaikien edunvuoksi, kaksien työvoimamarkkinoiden syntyä, jossa alihankitayritykset voivat tuoda paikallisille työmarkkinoille maahanmuuttaja työvoimaa, halpatyövoimaimana, joiden palkkataso on 7- 10 € / h. Ja, joka
    syö Suomen suurimman työvoimapuoleen leivät suusta.
    Tässä ei auta uho !

 2. Arvilla on pointtia – tosin ei ole montaa kuukautta siitä kun stubb viimeksi totesi, vastoin puolueensa linjaa, että persujen kanssa ei ikinä saa tehdä mitään yhteistyötä. Selkeä peilaus löytyy kun hän koitti hajottaa EPP:n kahtia, myös silloin hän jyrisi miten EPP:n konservatiivinen siipi on kaikkien vihollinen. Lieni aikamoinen virheheitto häneltä, katsoen minkälaisen rökäletappion siitä otti.

  Kokoomus otti lusikan kauniiseen käteen – vaan ottiko stubb? Toisaalta, hän on profiloitunut enemmän RKP:n ehdokkaana, koska sitäkin kuitenkin on. RKP:ssa persujen vihaaminen on paljon suotavampaa.

  Ja voin todeta että jos joku olisi vuosi sitten kertonut että persut äänestävät RKP:ta sankoin joukoin, olisin sanonut että sellaista ei ikipäivänä tapahdu.

  Mutta…

  1. RKP.n tuki Stubilla ei tuo Stubbille presidenttiyttä, mutta perussuomalaisten tuo.
   Uskon Stubbinkin omaksuvan sen linjan perussuomalaisten suuntaan, mitä puoluejohto Orpon johdolla edustaa.
   Ulko,-ja turvallisuuspolitiikassa ei suurempe ristiriitoja ole perussuomalaisten ja Stubbin välillä ja se kai on se tärkein liima kuitenkin tulevan presidentti Stubbin ja perussuomalaisten yhteistyössä.

   1. …..taitaa RKP.ssä olla tuki Haavistolle yhtä suurta kuin Stubbillekin, Elisabet Rehnin johdolla, ”Biudista” puhumattakaan.

   2. No valinta tehdään kuitenkin annetuista äänistä kummalla on suurempi prosentti määrä on valittu

    Kenenkään ns tukia ei asiassa tarvita terv tepivaari

 3. Mukaan lukien myös oikeistokorruption, kun katsoo keitä isolla rahalla tuetaan eikä suinkaan pyyteettömästi?

 4. Stubb ei ole kertaakaan osoittanut sen paremmin sietävänsä, hyväksyvänsä kuin keskustelevansakaan persujen kanssa. Hän on myös haastatteluissa vastustanut kokoomuksen linjaa sekä Orpon-Purran hallituksen toimia. RKP on ainoa puolue jonka linjan hän on allekirjoittanut.

  Mutta persut kannattavat häntä, vain siksi koska hänen ihmissuhteensa ovat sopivampia.

  Tällaisiin typeryyksiin persut kaatuvat. Jos ei ole poliittista strategiaa, ei ole poliittista tulevaisuutta.

  1. Joko taas ollaan persuja hautaamassa, mutta jos kahdesta pahasta presidenttiehdokkaasta on valittava, niin valitaan se pienempi paha ( Stubb )
   Tämä on minun mielipiteeni, sillä en voisi koskaan kuvitella äänestäväni vihervasemmistolaista ehdokasta, olipa se nyt vaikka vähemmän punainen Haavisto.

   1. Arvi, ymmärrän logiikkasi yksiulotteisen kulman, mutta en strategista kulmaa.

    Tämä muotoutuu jotakuinkin näin: ”En halua polttaa sormeani koskemalla palavaan kynttilään, joten pakenen kynttilän kuumuutta juoksemalla metsäpalon keskelle”.

    Tämä on juuri se mitä tarkoitin. Persut keskittyvät Haaviston pinnallisiin ongelmiin, mutta ovat välittämättä Stubbin syvällisistä ongelmista. Ja tämä tulee olemaan persuille melkoinen tuho.

    Noh, en minä persu ole ollut enkä ole joten pitäisi kait juhlia, mutta toisaalta olen demokratian ystävä ja mielestäni persujen kannatus on aitoa ja sitä pitää kunnioittaa.

    1. Stubb olisi katrastrofi, koska hän on jo itse kokoomuksen sisällä ongelma saati ministeriöissä saati ulkopolitiikan tämän päivän vastuuhenkilönä.

   2. Minulla on tunne, että jos kumpaa tahansa äänestän, niin tulen katumaan.

    Joten nyt mietin, mitä piirrän paperille vai uinailenko.

 5. Tuskinpa kukaan alkaa mitään hautaan koska sekin on demokratian perusteita

  On sekin selviö että ylhäältä on vain yksi suunta alaspäin

  Tosin eihän ketään tarvii äänestää jos ei ole hyvää ehdokasta tarjolla sekin on sitä demokratiaa terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *