Rasistista kielipuoluetta voin äänestää, jos sillä päästään Henriksonista.

Suomessa useammilla, tai sanoisinko lähes kaikilla politikoilla on uran täyttymys päästessään mustan auton takapenkille ja en nyt tarkoita ruumisautoa, vaan ministeriyttä, jossa valtio kyydin ja turvamiehet maksaa.

Toki on niitä hautuumaita elävillekkin ja yksi sijaitsee Brysselissä, johon yleensä Suomalaiset politikot ajautuvat, kun edessä ei ole muuta kuin loistava menneisyys, tai on jostakin muista syistä joutunut uraputkestaan sivuraiteelle.

No nyt sinne Brysseliin hautuumaalle näkyy hinkuavan jo nykyinen RKP.n puheenjohtaja Henriksonkin, kun omatunto ei anna yön ei päivän rauhaa istua pelkääjän paikalla hallituksessa tekemässä persupolitiikkaa, josta on koko ajan yrittänyt pestä käsiään milloin mihinkäkin syyhyn vedotaen.

Minäkin ajattelin, että EU vaalit luultavasti jää itseltäni äänestäjänä käymättä, mutta kun kuulin että Henrikson saattaa olla ehdolla, niin perun päätökseni ja lähden äänestämään Henriksonia, jotta hänen tilalleen saataisiin sellainen opetusministeri, joka paneutuu niihin juurisyihin, josta nykyiset Pisatulokset kertovat.

Henrikson näyttää jatkavan edellisen opetusministerin, vasemmistoliiton Anderssonin hur lum hein viitoittamalla tiellä ja jopa oppilaille kännykätkin tunneilla  kuuluvat osaksi heidän ihmisoikeuksiaan.

Itse en ole vähääkään huolissani vasemmiston kiljunnasta enkä heidän lakkoiluistaa, kyllä se työkin alkaa maistumaan hyvälle sen jälkeen, kun suolenmutka tarpeeksi kauan mouruaa ei oota.

Huolissani olen Suomalaisista oppilaista, sillä nykyinen opetusministeri rakastaa heidät hengiltä rajattomuudellaan.

 

 

32 vastausta artikkeliin “Rasistista kielipuoluetta voin äänestää, jos sillä päästään Henriksonista.”

 1. Olet oikeassa, kun sanot, että rkp on rasistinen kielipuolue. Se on juuri sitä. Henriksson ajaa edelleen lisää pakkoruotsia kouluihin. Ruotsin kaltaista vähemmistökieltä ei pidä opettaa kuin valinnaisena. Ja rkp:n verovapaat säätiöt on pantava verolle.

 2. Mutta onko opetusministeri syyllinen Pisa tulosten huonontumiseen, edellisen kautena ainakin lasku taisi vain jyrketä. Andersson on kuitenkin paljon ylistetty hyvästä älystään. Onko opetusministeri hampaaton opetushallituksen edessä? Omiin silmiini ei ole sattunut mitään mainittavaa mediassa sellaista että nykyinen opetusministerikään opetuksen tulosten parantamiseksi olisi tehnyt.

 3. Opetukseen taisi lisätä ruotsinkielen tunteja?
  PSn ohjelmassa taisi olla pakkoruotsin poistaminen,
  joka olisi nyt Purralle yksi säästö ja leikkaustoimi.

  1. Fiksumpi väki puolustele ruotsinkieltä, tiivistettynä että on rikkaus, ei niinkään materiassa mitaten mutta henkiset ja kulttuurilliset arvot.
   Keskustelu ruotsinkielen ympärillä on ikävän mustavalkoista, nähdään vain joko ongelmat tai edut.

 4. … mutta kun ne ovat terveempiä, varakkaampia, ovat luoneet koko Suomen historiallusen perusteollisuuden, monikielisempiä, fiksumpia, asuvat meren sylissä ja ovat paljon onnellisempia, eivät kadehdi ketään niin kuin p….

  1. RKPläisiä on ainakin kahta sorttia, on näitä kansan silmissä varakkaita kulttuuri ja hienohelmaihmisiä ja sitten rasvanahkaiset jotka eivät elämässään erotu muista suomalaisista kuin siinä että äänestävät RKPtä vaikka sisäiseltä ideologialtaan olisivat jotain välillä kommunisti suurporvari.
   Puhun kokemuksen syvällä rintaäänellä koska minulla on elävästä elämästä kokemuksia molemmista ryhmistä.
   Viimeiset 40 vuotta olen asunut suunnilleen umpiruotsinkielisessä 1000 asukkaan kylässä, keskituloista ja vähäväkistä porukkaa pääsääntöisesti ovat.

   1. Olet oikeassa, rannikkoruotsalaiset ovat monikulttuurista väkeä on herraa ja rasvakouraa, maanviljelijää, kalastajaa, virkamiestä tms..kuten Porvoon ympäristö molempiin ilmansuuntiin.

  2. Möllöt ruotsalaiset jyräsivät fennoja puoli vuosutuhatta. Ehkä ruotsalaiset olisi pitänyt häätää Suomesta aikanaan. Tällöin fennoille olisi tullut kunnia.

   Sivistyneistön oli pakko omaksua ruotsin kieli, kun puolihullut arjalaiset painoivat päälle.

   Valitettavasti vain meillä älyä omaavilla on kykyä ymmärtää syitä ja seurauksia

 5. Niin, eihän yksi pääsky kesää tee, eli ei se Henriksonin lähtö Brysseliin pitsiä nypläämään muuta sitä, että Ruotsi on pakollinen aina Hangosta Pet…..Nuorgamiin, mutta jospa se olisi lähtölaukaus sille, että tulevaisuudessa ei enään persuhallituksiin Ruotsiriippaa mukaan oteta.
  Jokainen ääni perussuomalaisille on pois kielipuolueelta tulevaisuudessa, vain siten se PAKKO POISTUU/POISTETAAN.

 6. Tarvittaessa RKP pakittelee kaikissa muissa vaatimuksissaan, paitsi kielikysymyksessä. Senhän takia se hallituksessa lähes jatkuvasti istuukin.

 7. Pakkoruotsi on ollut ja tulee olemaan julkisen rahan hukkaamista vuosikymmenestä toiseen.

  1. Niin on, koska se ei näille hienohelmoille edes kelpaa kielitaidoksi – ainakaan ruotsikiellisten hallitsemilla alueilla julkisissa tehtävissä.

 8. Ehkä olisi syytä, että Pohois Pohjanmaa Vöyri, Mustasaari alas Vaasaan ja edelleen Uuteenkaupunkiin. Sitten kierretään pärekorissa syntyneet ja jatketaan lähes rantaviivaa Turun saaristo Ahvenenmaa, Kemiö, Hangosta Tammisaareen ja Kauniaisiin. Kierretään Espoo, Hesa ja Vantaa. Sipoon rantaa Porvoo, Loviisa Ruotsinpyhtää, Pernaja.
  Tehdään oma valtioliitto, jossa ruotsi on opetuskieli ml. englanti, saksa ja ranska. Venäjä vanhana kulttuurikielenä. Suomi valinnaisena. Verotus kuin Kauniaisissa, josta Grankullasta tehdään valtioliiton pääkaupunki.
  Rajalla kysytään viisumi, jossa pitää olla kaikkien puolueiden logo-leimattua. Persuja ei hyväksytä, vaan heiltä on raja kiinni ellei osoita kokeessa hyväksyttävää ruotsin hallintaa. Puolue on kielletty.

  1. Hmm…mitähän ideologiaa laillisten puolueiden kieltäminen edustaa?

 9. RKP:lla on varuskunnallinen uusia umpikorruptoituneita byrokraatteja valmiina palvelukseen. Henriksson on vain yksi heistä. Spekuloisin, että hän on itse asiassa vain klooni, niin tarkalleen samaa hän puhuu kuin jokainen häntä ennen.

  Pakkoruotsi heikentää suomalaisten osaamista, koulumotivaatiota ja ennen kaikkea kielitaitoamme, haittaa pahasti vientiä.

  Mutta tuo heidän veronkierto saattaa aiheuttaa vielä enemmänkin vahinkoa.

  1. ”Pakkoruotsi heikentää suomalaisten osaamista, koulumotivaatiota ja ennen kaikkea kielitaitoamme, haittaa pahasti vientiä.”

   No tuohan on täyttä potaskaa.
   Minäkin olen ollut tasan keskiverto koululainen mitä pakkoruotsiin tulee.
   Se nyt sentään auttoi kohtuullisesti oppimaan saksan. Englanti tuli itsestään valinnaisena pitkäksi kieleksi Muuta ei ollut tarjolla kuin erityissyistä.
   Niin se ruotsi kehittyi, että pystyin olemaan firmojemme yhdysmies vuosia ruotsiksi. Oli ihan eri asia kommunikoida siellä ruotsiksi. Englanti ei ollut mitenkään itsestään selvää.
   Nykyään latinan tulisi olla lyhyt pakollinen. Se auttaa italiaa, espanjaa ja ranskaa julmetusti ml. tiede ja musiikkisanasto.
   Ongelma Suomessa on opetuksen aloitus liian myöhään sekä kansantauti, ”sisäänpäin lämpiävyys”. Keskitytään oikeinkirjoitukseen ja kielioppiin, kun pitäisi oppia heti puhumaan virheistä huolimatta.

   1. On kuitenkin asioita joiden vuoksi Heikkiä arvostan, yksi niistä on tämä että hän näkee ruotsinkielessä maassamme harjoitettuna myös positiivista.

   2. Jaa juu, ruotsinkieli auttoi oppimaan saksaa.

    Tuskin olisi onnistunut opiskelemalla suoraan saksaa?

    1. Ihan ihmeellisesti työelämässä toimiessani ruotsalaisten yritysten kanssa se englanti oli heidän valitsemanaan yleisempi kuin ruotsi, vaikka sitä osasin ja olin pääosin ruotsinkielisen työnantajan palkoissa.
     Saksan oppimisessa eiruotsimtodellakaan auttanut millääm tavalla, koska sekä sanasto että kielioppi ovat aivan erilaiset.
     Myöskään en englannin opiskelussa huomanut ruotsin auttavan muussa, kuin sinä, että ymmärsin opetella sanaston ja kieliopin englannin mukaan kuten aikanaan ruotsin kielessä sen mukaan.

 10. On aivan päivänselvää, että suhteessa panostuksen, pakkoruotsin tuottamat tulokset ovat suoraan sanoen sysipaskat.

 11. Heikki on väärässä. Tarpeettoman kielen opiskelu on pois tarpeellisten kielten opiskelusta. Suomi on vientivetoinen maa – meidän on puhuttava sitä kieltä mitä kauppakumppanimme puhuvat. Ruotsin kielen osuus viennin kielitaitotarpeesta on hädin tuskin marginaalinen. Ei nolla tietenkään, mutta ei tässä kukaan ruotsin kielen taidon luopumisesta puhunutkaan. Harva tarvii, harva siis opiskelkoon – ja hyvin. Nyt kaikki osaavat huonoa ruotsia, kukaan ei hyvää.

  On väitetty että ruotsin kieli helpottaa muiden kielten opiskelua. Epäilemättä. Vaan jos olisit sen 7 vuotta opiskellut suoraan toista kieltä, osaisitkohan sitä kenties paremmin? Jaa-a, jaa-a.

  1. Olette kuvitelmienne herroja. Lukekaa tarkkaan mitä kirjoitin. Ongelma on suomalaisessa opetusjärjestelmässämme, ei kielien määrässä. No, lopettakaa ruotsin opiskelu ja luovuttakaa paikkanne niille luonnollisille kaksikielisille, jotka sitä tarvisevat töissään, niin sittenhän vasta itkette.
   Meillä on vientimiehiä vaikka muille jakaa, mutta ei ole myytävää

   1. Mitä siinä on itkemistä?
    Englannilla, saksalla, ranskalla ja espanjalla pärjää maailmalla todella hyvin.
    Rantahurrimurteella ei edes Ruosissa.

 12. Tuskin tällä foorumilla ruotsin opiskelu enää montaa koske.

  Latinan merkitys tieteessä on sekin vähentynyt ja samaan aikaan englannin merkitys kasvanut.

  ”Yhdyshenkilönä ” ruotsinkielellä olen minäkin toiminut, mutta ei se minusta pakkoruotsin kannattajaa ole tehnyt.

  Onneksi olen nähnyt myös sen miten henkilö joka ei puhu sanaakaan ruotsia suorittaa ” virkamiesruotsin” eikä kyllä puhu yhtään sen enempää ruotsia sen jälkeenkään.

  1. Miten niin latinan tarve…. ?
   Edelleen tiede, kasvit, eläimet anatomia, andante moderato musiikkitermistössä, pohja espanjalle. ranskalle, italialle.

   Meillä isohkossa kansaivälisessä, mutta tavallisessa perheessämme vilsee latinaa, venäjää, englantia, saksaa, ranskaa, ruotsia, suomea.
   Impivaaran murretta emme osaa, mutta savvoo, stadia, nääsvilleä, turkkuu maar !

   1. Impivaara on edelleen kaupunginosa Turussa.

    En puhunut latinan tarpeesta vaan merkityksestä, se on vähentynyt joka ei tarkoita, että se olisi poistunut tai poistumassa.

    Ihan vaan tarkennuksena mustavalkoisuuden välttämiseksi.

   2. Nyt, harvinaista se on, mutta ropisi minulta pisteet Heikille mutta kyllä hän niiden tarpeessa onkin kirjanpidossani

 13. ”Ei misee puhuta nii selevee Suamee, ku Kylöh, Karkuh, Kankaanpääh ja Ikaalihih”.

 14. 1970 luvun alussa oli eräs perisuomalainen työnjohto johon vaadittiin ruotsin kielen opiskelu ja sitä kieltä ei ko ammatissa tarvinnut. Sekin oli yksi kyykytys ja toisaalta etuoikeus heille jotka kielen osasivat.
  Niin PSn ohjelmassa taisi olla se pakkoruotsin poisto – odotan toimenpiteitä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *