12 vastausta artikkeliin “Oppositiopuolueet ovat julkaisseet vaihtoehtonsa.”

  1. Mitä enemmän ” vaihtoehtoihin” perehtyy sitä huvittavimmilta ne vaikuttavat suhteessa siihen helvetilliseen sirkukseen ja huutamisen, joka eduskunnassa on ollut, kun ihan kaikkea on vastustettu.

    Vasemmistoliitolle pitää antaa kiitosta rehellisyydestä. He vastustavat kaikkea mitä hallitus on tehnyt ja esittävät massiivisia veronkorotuksia ja lisäkuluja, ilman hajuakaan rahoituksesta, ,mutta tekevät sen rehellisesti.

  2. Vuosi takaisin sekä Demarit, että Kepu salasivat vaihtoehtobudjettinsa työllisyys vaikutukset.
    Tämä vuonna eduskunnan tietopalvelussa laaditut vaihtoehtobudjettien laskemista mikään ei ole julkinen.

    Tulokset olivat ehkä liian hyviä🤣🤣🤣

  3. Nyt näkyy demareilla olevan talouspoliittisena ruudinkeksijänä Joonas ”teletappi” Räsänen ja kun kuvittelin että Marinin talouspoliittisen neuvonantajana viime hallituskaudella olleen Matias ”Borat” Mäkysen rimaa ei enään kukaan pysty alittamaan, niin Räsänen tekee sen kyllä ja vieläpä hipaisematta.

    Kepussa taas on kaksi isoa Anttia, Kurvinen ja Kaikkonen takaamassa sen, että kepu pysyy pienenä jatkossakin.

    1. Niilo, SDPllä vaihtoehdoton vaihtoehto.

      Demarien piti ottaa vähemmän velkaa, piti perua sosiaaliturvaleikkauset jne.jne.

      Demarit ovat vastustaneet jokaista hallituksen toimea, mutta miten se näkyy heidän esittämässä vaihtoehdossa?

  4. Olen pettynyt ettei vaihtoehtoja käsitelty laajemmin. Ykkösaamussa 5 minuuttia annettiin taloustuntijalle joka totesi että vähän on heikolla pohjalla. Näistä sietäisi jutella, jo ihan demokratian hyvinvoinnin vuoksi.

  5. Nopealla vilkaisulla opposition vaihtoehdot näyttävät pyrkivän, vasemmistolle tyypilliseen tapaan, vähentämään ahkeruuden kannustimia.

    Kun puhutaan kulutusveroista kaikki puolueet uskovat voivansa vaikuttaa kansalaisten kulutustottumuksiin verotuksen kautta, eli käytännössä esim. alkoholinveron korotuksen uskotaan vähentävän alkoholin käyttöä. Jostain syystä moni puolue kuitenkin näyttää, joko A) uskovan siihen, ettei tuloverojen korotuksilla olisi merkitystä kansalaisten työmotivaatioon ja ahkeruuteen, tai B) pyrkivän vähentämään kansalaisten ahkeruutta ja työntekoa pienentämällä työnteon kannustimia.

    Itse uskon ja myös työpaikallani näen (kieltäydytään ylennyksistä, vaihdetaan lomarahat vapaaseeen, kieltäydytään ylitöistä, …), että työnteon kannustimien alasajo toimii. Koska hyvinvointi kuitenkin syntyy työstä, työnteon kannustimien alasajo johtaa yleiseen hyvinvoinnin laskuun, jonka negatiiviset seuraukset tulevat kohdistumaan erityisesti tulonsiirtojen ja tukien varassa eläviin.

  6. Tällä kertaa demarit saivat sittenkin julkaistua vaikutusarviot vaihtoehtobudjetista ja niiden mukaan työllisyysvaikutukset ovat 1000 henkilöä hallituksen budjettiesitystä paremmat.

    Hieman toki ihmettelen, että onko pääomaverotuksen tuntuva kiristäminen jäänyt vaikutusarviolaskelman ulkopuolelle?

    SDP eikä Kepu ole kummatkaan esittämässä hallituksen tekemiä sosiaaliturvaleikkausten, työttömyysturvaleikkausten, työmarkinauudistusten perumista, ei edes alv noston perumista.

    Mainituilla puolueet ovat ratsastaneet eduskunnassa kuukausi kaupalla 🤣🤣😂

    1. ”Eduskunnan tietopalvelulla teetetyn laskelman mukaan Sdp:n ensi vuodelle esittämät muutokset verotukseen ja sosiaaliturvaan kohentaisivat työllisyyttä aavistuksen eli noin tuhannen henkilön verran enemmän kuin hallituksen esitykset. Sdp ottaisi suurin piirtein saman verran velkaa kuin hallitus, eli noin 12,4 miljardia euroa.”

      ”Sdp:n vaihtoehto perustuu ennen kaikkea yhteen kikkaan. Sdp ei nimittäin yllättäen peruisi miltei mitään tänä vuonna voimaan tulleita tuntuvia leikkauksia työttömyysturvaan, asumistukeen tai esimerkiksi aikuiskoulutustukeen – siitä huolimatta, että puolue vastusti hallituksen esityksiä raivokkaasti.

      Vielä vuosi sitten Sdp olisi perunut ”kohtuuttomiksi” kutsumiaan sosiaaliturvan leikkauksia reippaalla kädellä. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen kuvasi silloin tunteikkaassa puheenvuorossaan, miten Sdp:n politiikalla ”tämän päivän kuusivuotiaat voivat keskittyä leikkeihinsä ilman huolta perheen toimeentulosta”.

      Nyt tuntuvien sosiaaliturvaleikkausten voi kuitenkin tulkita kelpaavan Sdp:lle, sillä puolue ei niitä peruisi.”

      https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010862617.html

  7. Tuskin mikään on huvittava kuin keskiverto demari.

    ” varsinaisesti SDP:n vaihtoehtobudjetti kohahdutti muita puolueita ja politiikan seuraajia yhdessä asiassa: SDP ei lähtenyt kuin pieniltä osin perumaan tänä vuonna voimaan tulleita hallituksen tuntuvia leikkauksia esimerkiksi ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan, asumistukeen tai aikuiskoulutustukeen – vaikka puolue on vastustanut hallituksen toimia voimakkaasti.”

    ”Toiseksi keskustelussa selvisi SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Tytti Tuppuraisen suulla, että SDP yhä vastustaa hallituksen tekemiä leikkauksia, mutta että niiden perumisesta ei mainittu, koska vaihtoehtobudjetti on tehty vain ensi vuoden talousarvioon nähden.”

    Eli demarit tekivät vaihtoehtobudjetin, jossa hyväksyvät hallituksen tekemät leikkaukset, mutta samaan aikaan vastustavat hallituksen tekemiä leikkauksia.

    Ymmärrän logiikan, nimittäin mikäli hallituksen vastustus olisi näkyvissä vaihtoehtobudjetissa tarkoittaisi se miljardi tolkulla enemmän velkaa kuin mitä hallitus on pakotettu ottamaan.

    Nythän demarien höpö höpö vaihtoehdossa velan määrä on sama kuin hallituksella.

    https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/d01212c8-2f14-4809-b639-46eabedfb15f

  8. Monenko oppositiopuolueen vaihtoehtobudjetista löytyy rahoitus soten alijäämien kattamisen pidentämiseen tai kustannusten nousun kasvun välttämiseen? Tätä ovat kuitenkin ajaneet hyvin äänekkäästi niin SDP, KESK,VIHR, VAS.

    Ei yhdenkään, eli kun hallitus lisää soterahoitusta nykymallilla 2,5 miljardia ja se opposition mukaan leikkaa sotesta niin vaihtoehtobudjeteista uupuu pelkästään soten osalta jotain paljon tuosta enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *