Keskustan nolo moka ja viestintälaki

Sähköisen viestinnän tietosuojalaki

5 § Vaitiolovelvollisuus ja hyväksikäyttökielto

”Se, joka on ottanut vastaan tai muutoin saanut tiedon luottamuksellisesta viestistä tai tunnistamistiedosta, jota ei ole hänelle tarkoitettu, ei saa ilman viestinnän osapuolen suostumusta ilmaista tai käyttää hyväksi viestin sisältöä, tunnistamistietoa tai tietoa viestin olemassaolosta, ellei laissa toisin säädetä.”

Kuka eduskunnassa on rikkonut lakia?

Kohu sai maanantaina lisää kierroksia, kun keskustan sisäiseksi tarkoitetut viestit Sipilän ”kiukuttelusta” levisivät kaikkiin eduskuntaryhmiin ja sieltä julkisuuteen.

Lähde: Keskustan nolo moka oli ”rajua kieltä” pääministeristä – Arvio: vuotanut viesti kertoo Sipilästä johtajana | Uusi Suomi

3 vastausta artikkeliin “Keskustan nolo moka ja viestintälaki”

  1. Hmm…oliko viestin leviäminen vahinko vaiko tahallista, Keskustan tilanteessa en ole aivan varma.

  2. Luottamuksellisesti esitän, että politiikassa luottamuksellisuus on vähän huojuva käsite. Jos mennään yksilön suojan juridiikkaan mitä tässä viitattiin, oikeudessa annetaan aivan eri painoarvo henkilökohtaiselle, etenkin arkaluonteiselle, identifioivalle tiedolle – ja aika pieni painoarvo joukkoviestintänä tarkoitetulle tiedolle joka ei ole omiaan kertomaan mitään henkilön arkaluonteista tietoa.

    Tämä vuotanut Sipiläjuttu oli kategoriaa ”julkinen salaisuus” joten oikeustasolla tuossa ei ole mitään käytävää.

    Toki huonoa käytöstä tuommoisen vuotaminen on, ehkä jopa sakotettavaa, mutta ei mielestäni yksityisyysloukkausten pahimmasta päästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *