Ohjeet ja säännöt

Ohjeet ja säännöt

Tältä sivulta löydät Pirkan blogien tiivistetyt pelisäännöt sekä ohjeita ja vinkkejä palvelun käyttöön. Yksityiskohtaisempia tietoja löydät seuraavilta alasivuilta.

Uusille käyttäjille

Palveluun voi rekisteröityä vapaasti joko suoraan palveluun tehtävällä tunnuksella ja salasanalla tai käyttäen Google- tai Microsoft-kirjautumista. Rekisteröityminen on mahdollista tehdä vain Suomesta käsin. Rajoituksen syynä ovat roskapostitus ja haittaohjelmahyökkäykset. Mikäli asut pysyvästi ulkomailla, ota yhteyttä ylläpitoon rekisteröintiä varten.

Uudella käyttäjällä on alkuvaiheessa rajoitetut käyttöoikeudet. Uuden käyttäjän ensimmäiset kommentit moderoidaan, eli ne ilmestyvät keskusteluun viiveellä. Uusi käyttäjä voi myös kirjoittaa blogauksia moderointijonoon. Ylläpito tarkistaa uuden kirjoittajan ensimmäiset blogaukset ennen julkaisua, jonka jälkeen käyttäjä voi kirjoittaa blogauksia vapaasti. Vaihtoehtoisesti voit myös lähettää vapaamuotoisen sähköpostihakemuksen (yhteystiedot alla) uuden kirjoittajatunnuksen saamiseksi.

Pelisäännöt

Sana on vapaa siinä laajuudessa mitä Suomen laki sitä tarkoittaa. Erimielisyys on sallittua ja jopa suotavaa, mutta henkilöön kohdistuvaa asiatonta käytöstä tai minkäänlaista uhkailua ei suvaita. Nimimerkin käyttö on sallittua, mutta se ei poista vastuuta sanomisista. Kaikki oikeudet Pirkan blogeissa julkaistusta sisältöstä jäävät tekijälle, emmekä varaa mitään oikeuksia siihen. Kunnioita tekijänoikeuksia, julkaise vain materiaalia johon sinulla on lupa ja ulkopuolista materiaalia käyttäessäsi tee vain lyhyitä sitaatteja ja referoi aina alkuperäiseen lähteeseen. Lisätietoja tarjoaa vinkkipaketti tekijänoikeusaiheista.

Pirkan blogien kieli on suomi. Luonnollisesti sitaatit muista kielistä ovat sallittuja.

Ensisijaisesti asiattomasta sisällöstä annetaan varoitus ja asiaton sisältö poistetaan. Tämän lisäksi käytössä on määräaikainen ja pysyvä porttikielto. Jos tilanne on erityisen paha, teemme luonnollisesti yhteistyötä virkavallan kanssa. Kannatamme laajaa sananvapautta, emme laittomuuksia.

Mikäli koet sisällön olevan ongelmallista millään tavoin tai esim. rikkovan tekijänoikeuksia, ota välittömästi yhteyttä, ks. tiedot alla. Velvollisuutemme on poistaa sisältö pikaisesti tiedon saatuamme. Pyrimme luonnollisesti havaitsemaan ongelmat myös omatoimisesti viiveettä.

Tarkennuksia

Käyttäjien kanssa yhteisten keskustelujen myötä on määritelty lisäksi seuraavat tarkentavat lisäykset.

  • Kanssablogaajia kohtaan ei hyväksytä minkään asteen henkilöön menevää kritiikkiä. Nämä poistetaan varoittamatta.
  • Linkit haitalliseen sisältöön poistetaan. Haitallisena tarkoitetaan sisältöä, josta ei voi olla hyötyä kenellekään, esimerkiksi pikavipit ja vedonlyönti. Myös referenssikoodin sisältävät kaupalliset linkit poistetaan, mutta luonnollisesti yrityksistä ja tuotteista saa puhua, vinkata, linkata, kertoa kokemuksistaan, kehua hyvää toimijaa, yms.

Kommentointi ilman rekisteröintiä

Blogauksia voi kommentoida rekisteröitymättä käyttämällä WordPress-, Facebook-, Twitter- tai Google-tunnusta. Rekisteröimättömien käyttäjien kommentit käyvät aina moderoinnin kautta, eli ne ilmestyvät pienellä viiveellä.

Ylläpidon yhteystiedot

Otamme mieluusti vastaan rakentavaa palautetta sekä ehdotuksia ja pyrimme reagoimaan nopeasti ilmoituksiin asiattomasta sisällöstä. Muistathan liittää viestissäsi linkki ongelmalliseen sisältöön. Tavoitat moderaattorit osoitteesta:
modetiimi(ät)pirkanblogit.fi

Ylläpidolliset asiat tulisi ensisijaisesti ilmoittaa Säätöyhteisö B2 ry:lle, ks. yhteystiedot tietosuojaselosteessa.

 

Moderaattoreina toimivat:

  • Kyuu Eturautti, puh 050 5950047, email vekotin@gmail.com
  • Pentti Tuominen, email pj.tuominen(ät)pp.inet.fi

Palvelun teknisestä ylläpidosta vastaa Säätöyhteisö B2 ry. Palvelu varapalveluineen pyörii kotimaisissa konesaleissa, joita operoi Pahalammen Verkot.

Pirkan blogien lyhyt historia

Pirkan blogit (PB) perustettiin alkukesällä 2017, kun Aamulehti ilmoitti oman blogialustansa lopettamisesta. Perustajina oli ryhmä AL:n blogialustan aktiiveja. PB halusi jatkaa paikallisen blogialustan tehtävää, jossa käsitellään maailman menon lisäksi myös Pirkanmaan alueen aiheita. Emme ole sidoksissa Aamulehteen, mutta kiitämme heitä upeasta työstä paikallisen blogosfäärin luomisessa. PB on epäkaupallinen, talkoovoimin ylläpidetty ja yhdistystaustalla tuettu blogialusta. Toiminnan avainsanoja ovat epäkaupallisuus ja vastuullisuus. Epäkaupallisuus tarkoittaa, että sivulla ei ole mainoksia, palvelu on maksutonta, eivätkä käyttäjien tiedot ole kaupan. Vastuullisuus tarkoittaa, että pyrimme noudattamaan JSN:n yleisön tuottaman aineiston ohjeita parhaamme mukaan. Emme ole JSN:n jäsen, sillä emme ole yritys.

Vinkkejä ja neuvoja

Kommenttien ja sisällön seuranta

Voit merkitä blogaukset tai kommentit seurantaan blogauksen alareunasta. Voit selata seuraamiasi sisältöjä oikean ylänurkan puhekuplan näköisestä kuvakkeesta. Voit myös käyttää WordPress.com:n lukunäkymää sekä WordPress-mobiilisovellusta.

Tilastot

Pirkan blogien tilastot ovat avoimia kaikille kirjoittajille. Löydät tilastot sivun yläreunan valikosta tai tästä linkistä. Huomaa, että näyttökerroiksi lasketaan vain palvelun ulkopuoliset kävijät, ei palveluun rekisteröityneiden käyttäjien katselukertoja. Totesimme yhteismielin ulkoisten näyttöjen olevan sisäistä käyttöä kiinnostavampaa tietoa.

Nimen tai nimimerkin valinta, muut profiiliasetukset

Kun olet kirjautunut sisään, klikkaa omaa nimeäsi oikeassa ylänurkassa. Klikkaa sitten ”Muokkaa omaa profiilia”. Voit halutessasi kirjoittaa etu- ja sukunimen, tai tyytyä lempinimeen. Tämän alla on kohta ”näytä nimi julkisilla sivuilla tässä muodossa”, jossa voit valita nimesi näkyvän muodon blogausten ja kommenttien yhteydessä.

Sivulla voit myös hienosäätää muita asetuksia, lisätä halutessasi kotisivulinkin, vapaamuotoisen kuvauksen, ym.

Kuvan vaihto

Mikäli haluat käyttää profiilikuvaa, se tulee Gravatar-palvelusta. Gravatar tarjoaa helpon tavan säätää oma profiilikuva, joka näkyy samantien lukuisilla eri sivustoilla, ilman että joka sivustolle sitä täytyy säätää erikseen. Lisää siis halutessasi kuva Gravatariin ja se näkyy pian myös Pirkan blogeissa. Kuvasi tunnistetaan Gravatarista sähköpostiosoitteen perusteella. Jos sinulla on useita sähköpostiosoitteita, muista lisätä Gravatariin myös se osoite mikä on Pirkan blogien tiedoissa.

Mikäli kirjaudut sosiaalisen median kautta, tulee profiilikuva tätä kautta.

Mainostus sivuilla

Pirkan blogeihin ei myydä mainostilaa, sillä palvelu on epäkaupallinen. Paras tuki on osallistuminen keskusteluun rakentavasti tai kiitoksen osoittaminen hyvän tekstin kirjoittajalle.