Vaaliehdokkaille

Pirkan blogit toivottaa tervetulleeksi vaaliehdokkaat esimerkiksi kunta- ja eduskuntavaaleissa, erityisesti Pirkanmaan alueelta. Haluamme toimia terveen demokratian edistämiseksi ja ehdokkaiden kanssa käytävä avoin keskustelu blogeissa on osa sitä. Yleisten pelisääntöjemme lisäksi rohkaisemme ehdokkaita tutustumaan alla olevaan infopakettiin.

Miksi Pirkan blogit?

Pirkan blogit on ainoa merkittävä Pirkanmaan alueen yleinen ja avoin blogialusta. Täällä voit osallistua keskusteluun alueen asukkaiden ja äänestäjien kanssa. Keskustelu meillä on vastuullista, jämptiä ja terävää mutta henkilökohtaisuuksiin ei mennä. Olemme epäkaupallinen toimija ja täysin mainosvapaa, joten sinun ei tarvitse koskaan pelätä löytäväsi sanojasi markkinointikontekstista. Et voi ostaa meiltä mainospaikkaa ehdokkuudellesi – mutta toisaalta, voit olla varma että ei voi rakas kilpailijasikaan.

Jos taas kotimaisuus on arvoillesi tärkeää, mikään muu blogipalvelu ei sitä tarjoa. Maamme johtavat blogipalvelut pyörivät ulkomaisten yritysten konesaleissa, Pirkan blogit on tältä osin täysin suomalainen, varajärjestelmiä myöten.

Ehdokkaiden tarkentavat ohjeet

Yksinkertaiset, lähinnä maalaisjärkeä peilaavat yleisohjeemme ovat voimassa kaikille. Lisäksi meillä on muutama lisäohje ehdokkaille. Koska poliitikon aika on kortilla, tässä asia lyhyesti ranskalaisin viivoin.

  • Esiinny julkisesti ehdokkaana. Käytä omaa nimeäsi ja tee selväksi esimerkiksi omassa profiilissasi, että olet kuntavaaliehdokas. Mainitse paikkakunta ja puolue tai valitsijayhdistys.
  • Osallistu keskusteluun. Blogit ovat paikka keskustelulle, ei julistuksille. Menestyvä ehdokas rakentaa keskustelua, kerää ideoita ja ylläpitää kiinnostustaan. Keskustelunavaus kerää enemmän huomioita kuin täysin pureskeltu linjanveto.
  • Kunnioita demokratiaa. Kunnioita vastaehdokkaita, osoita kunnioitusta muille jotka pelaavat samaa peliä. Kritisoi politiikkaa ja linjauksia, mutta kunnioita ihmistä.
  • Blogi ei ole vaalimainos. Peruslinjaus on, että ehdokasnumeroa ei saa mainita. Muilta osin käytä järkeä. Kerro mitä mieltä olet ja mitä ajat, mutta jätä ”äänestä minua niin…” -tyyppiset latteudet pois. Anna sanomasi vaikuttaa.
  • Kysy jos mietityttää. Moderaattoreihin saa olla yhteydessä, kysyvä ei tieltä eksy.

Kuulostaa hyvältä, miten pääsen mukaan?

Valitse etusivulta ”Rekisteröidy”, joko luomalla tunnus ja salasana tai käyttämällä sosiaalisen median kirjautumista. Ensimmäinen blogauksesi moderoidaan, eli se ilmestyy näkyville vasta moderaattorin tarkastuksen jälkeen. Sen jälkeen voit blogata vapaasti. Syy tälle on ilmiselvä, eli roskapostittajilta suojautuminen. Asiallisia perusteita vastaan voimme myös suorittaa nopeutetun rekisteröintiprosessin, laita sähköpostia yllapito(ät)pirkanblogit.fi.

Tarvitaanko tukijoukkoja?

Epäkaupallisena toimijana, kaikki toimintamme perustuu vapaaehtoisvoimiin. Apuvoimille on aina käyttöä esimerkiksi moderoinnissa, palvelun teknisessä parantelussa, yms. Ota rohkeasti yhteyttä.

Miten voin varmistua, että Pirkan blogit on pystyssä vastakin?

Juridisesti sanoen, et mitenkään. Emme yhdistyksenä voi antaa tällaista lupausta mustaa valkoisella. Taustayhdistyksemme on kuitenkin pitänyt sivustoja verkossa jo 24 vuoden ajan, joten todennäköisyydet läsnäolollemme myös seuraavissa vaaleissa ovat melko hyvät. Harjoitamme myös aktiivista tietoturvavalvontaa, kolmannen osapuolen auditointeja, hajautettuja varmuuskopioita ja muita jatkuvuuden turvaamisen keinoja. Muista silti aina pitää varmuuskopiot blogauksistasi omalla koneellasi, ihan varmuuden vuoksi.