Ay-liike vastustaa jyrkästi kokoomuksen ehdotusta ansiosidonnaisesta kaikille –samoin demarit

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006567919.html

”Ay-liike vastustaa jyrkästi kokoomuksen ehdotusta ansiosidonnaisesta kaikille – Näin SAK:n Jarkko Eloranta perustelee, miksi järjestelmää ei pitäisi muuttaa”

Ay ja demarit, mutta valitettvasti myös pääosa muista ammattiliitoista sekä EK vastustavat oikeudenmukaisuutta.

Kaikki työssä kävijät kuitenkin maksavat työttömyysvakuutusmaksut pakosta.

Syynä on ilmeisen selvästi pyrkimys pakottaa kaikki liittymään liittojen jäseniksi.

Seuraava aalto tulee sanoo Korpisoturi.

Se ei ole tsunami eikä saara aalto,,,covid-19 hiipii vielä takaisin.

Liikkuessani maakuntamatkoillani moottorimarssilla sen jo aistii, ensimmäisestä viruksen aiheuttamasta härdellistä ei tunnu olevan tietoakaan. Ihmiset pakkautuu pieniin tiloihin, markettien jonoissa ei ole turvaväliä, yskitään toisia kohti.

Jo tämä ensimmäinen virus tulee leviämään ja sen perässä tulee sata varmasti toinen aalto. Se kuinka nyt hanskataan tämä vaikuttaa kuinka käy jatkossa.

Itsekin suosin katsomassa syrjäisiä nähtävyyksiä ja käyntejä pienemmissä paikoissa.

Katsotaan kuinka vielä käy…

Korpisoturin perjantai päivitys.

”Marsskikäsky annetaan yleensä koko joukon kuullen” (Oppaasta Johtajankäskymuistio)

Foxa Oy Foxdura 500D varustekangas, M05 maastokuviolla ...

Nurmikot.

Tällä nyt en tarkoita rakennettuja nurmikoita; kyse on ihan pihapiirin kulkuväylistä muun kasvuston keskellä.

Minusta tuo säiliöön keräävä laite on vihonviimeisin. Minun koneeni puhaltaa leikkuujätteen sivulle, karikkeeksi ja nurmikon lannoitteeksi.

Penttikö se oli joka varoitteli liikaa leikkaamasta helteiden aikana, minä sitten leikkailin vaan ja menihän se leikattu alue osittakin keltaiseksi mutta pian palautui; se karike.

Tyytyväinen olen tähän nykyiseen koneeseeni, tarkkaan pystyy ajelemaan alueet ja tuo hydrostaattinen voimansiirto; erinomainen.

Huolestuttava ”tieto” – ollut koko ajan yleisesti tiedossa

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kuntaliitto-suomeen-jaanyt-satoja-kielteisen-turvapaikkapaatoksen-saaneita/7867622

”Suomessa on noin 700–1  100 ihmistä, jotka ovat jääneet oleskelemaan maahan ilman oleskelulupaa saatuaan kielteisen turvapaikkapäätöksen, arvioi Kuntaliitto tekemänsä kartoituksen pohjalta.”

Mikä uutinen tämä on?

Tämähän on ollut koko ajan tiedossa – muilla paitsi ”suvaitsevaisilla”.

Muut painavat hätänappia persupelossaan.

Kyllä minua suoraan sanoen naurattaa, kun seuraa eduskuntapuolueiden epätoivoista taistelua perussuomalaisia vastaan.

Demarit ratsastavat kohti auringonlaskua, kun koronamiljardien lisäksi kansalaiset joutuvat vielä kustantamaan välimeren maiden lahjarahan, josta suomen osuus huitelee lähellä 10miljardia.

Kyllä kansa tietää, että demarit haluavat vaikeat päätökset siirtää vaalikauden loppupuolelle, sillä he joutuisivat kätensä työntämään entistä syvemmälle vähävaraisten ja päähänpotkittujen taskuihin ja uusia vappusatasia ei nyt toverikommuunit kestäisi.

Kokoomus taas haluaa näytellä kodin, uskonnon ja isänmaan suojelijaa, mutta kun vihersosialistit tukea haluavat mailmanparannukselleen, niin kokoomus on ensimmäisenä heittämässä raamattunsa roviolle ja viskomassa rasismipuukkojaan perussuomalaisten suuntaan.

Kepu ei enään tiedä ketä isäntää kumartaisi ja siksi se varmuuden vuoksi kumartaa hallituksessa joka suuntaan.  Kepu pettää aina ja nyt se on tehnyt sen suurimman petoksensa, lähtemällä sosialistien juoksupojaksi.

Vihreistä minulla ei ole pahaa sanottavaa, he ovat meidän paras vaalivankkureidemme vetäjä.

 

Ajatuksia ja vertailua

 

 

Ennen vanhaan kansan suussa haukuttiin virkamiehiä jotka ohjailevat ja määräilevät kokemattomia ja mistään tietämättömiä ministereitä. Puhuttiin kuinka viime hallituksen ulkoministeri Soinia vietiin kuin litran mittaa virkamiesten taholta. Nyt kun ulkoministerinä on henkilö joka tietää ja osaa, eikä anna hyppiä silmille, hänellä voi olla edessä matka valtakunnan oikeuteen.

 

Media sanoo hallituksen olevan ilmiriidassa. Milloin vihreät ovat lähdössä hallituksesta, milloin Keskusta lyö kapuloita rattaisiin minkä ehtii. Ennen tuota kutsuttiin politiikaksi jossa puolueet tuovat näkökantojaan ja omien kannattajien toiveita budjettiriiheen. Nykyään tuollainen tulkitaan hallituksen hajottamiseksi.

 

Sitra tutki ja totesi, etteivät suomalaiset luota puolueisiin, eivätkä poliittiseen järjestelmään. Ei ennenkään luotettu. Mutta silloin meillä oli Urho Kekkonen ja saimme nukkua yömme rauhassa.

 

Helsinkiläisessä ravintola Pata Ässässä oli miehen housuissa lauennut ase. Kyllä ase usein miehillä laukeaa mutta yleensä housut ovat ainakin nilkoissa. Vai ymmärsinkö jotakin väärin?

 

Mihin tämä maailmaa menee. Ennen voitiin luottaa Popedaan ja Pate Mustajärveen. Äijäkööri ei pettänyt. Nyt Pate poseeraa punainen rusetti kaulassa, puku päällä ja tukka hienosti kammattuna, vihkiäiskuvassa. Ei aika mennyt koskaan enää palaa, kuten laulussa todetaan.

 

Ennen vanhaan oli miehille kunnia asia, että oli ruista ranteessa. Nyt kohta kiedotaan ranteeseen ranneke jolla maksetaan laskuja. Joskus muinoin sanottiin: Ääni ei pelota – voimaa olla pitää. Nykyään sanotaan: Ääni ei pelota – ranneke olla pitää.

 

Kummalliseksi on mennyt elämä. Yksi asia on silti joka pysyy. Kokoomus rahavallan asialla. Kokoomus ei halua alipalkkauksesta rangaistavan. Kokoomus haluaa työmarkkinoille joustoja. Joustojen avulla jatketaan alipalkkausta ja orjatöitä.

Thai-poimijat välikäsien luoma bisnes

Lapin hillat eivät jää jängille, jos markkinat olisivat terveet. Eivätkä ne jää jängälle nytkään, jos sato on laadukas ja riittävä.
Hilla on merkittävä pohjoissuomalaisten toimeentulolähde. Viime vuosikymmeninä alalle ovat tunkeutuneet välikädet, joita edustaa markkinajohtajana Polarica Marjanhankinta Oy.

Välikädet poimijoiden ja teollisuuden sekä kaupan keskusliikkeiden välissä tuovat halpatyövoimaa maista, joiden hintataso on kymmenesosa tasostamme. He maksavat poimijoille 8-10 euroa/kilo järjestäen autot, majoitukset ja opastuksen.
Hilloja ei jalosteta välikäsissä. Ne menevät muun muassa Haaparantaan marjojen jalostajalle pulkkitavarana ja sieltä Polarica- tuotteina keskusliikkeille ja vähittäiskauppoihin pakasterasioissa sekä marjateollisuuden raaka-aineeksi.
Poiminta on organisoitu ulkomaalaiselle halpatyövoimalle ja raaka-aine viedään pois lähes jalostamattomana ilman teollisuustyöpaikkoja.

Media on saatu valjastettua tähän mukaan yksipuolisella välikäsi-infolla (marjasato jää korjaamatta, jos thai-poimijoita ei saada Suomeen, thai-poimijat poimivat 92 % teollisuudelle tulevista marjoista, suomalaiset poimivat marjoja vain kotitarpeisiin). Näin marjan sisäänostohinta on saatu ”thaimaalaiseen” poimijahintatasoon.
Suomalaisen ei ole järkeä myydä marjoja hinnalla, jolla ei kateta kuin kulut. – –

Suomalaisten marjanpoiminta on yhä yhteiskunnalle merkittävämpää kuin thai-poiminta. Sitä alan ornganisaatiot eivät halua tuoda esille. – –
Suomalaiset myyvät marjoja torimyyjille tai itse suoramyyntinä. Se ei näy uutisissa, välikäsien tiedotteissa, eikä tilastoissa. Lapin sadoilla elinkautishillastajilla on suorat toimitukset vakio-ostajille eri puolilla Suomea. Näin poimijahinta on 8-10 euron sijasta 16-25 euroa kilolta. ”Markkinahäiriötä” yritetään välikäsien ja jopa hallituksen taholta vähätellä tai nujertaa.

Koronan seurauksena on syntynyt tilanne, jossa suomalaisilla olisi mahdollisuus näyttää kyntensä poiminnasta ja Suomella mahdollisuus tervehdyttää marja-alaa. Edistystä ei synny, jos tällä linjalla jatketaan. Etenkin, jos hallitus valjastetaan hankkimaan taloudellisesti huonosti pärjäävälle maaseudulle halpatyövoimaa yksittäisten eduntavoittelijoiden hyödyksi.
——————————-
Blogini on lainaus Lapin Kansan mielipidesivulta 8.7.2020. Kirjoitttaja on Allan Hamari ja kirjoituksen otsikko on sama kuin tässä.

Partiotoimintaa voisi Suomessa lisätä

Nyt kun matkailukin on lähes tyystin kadonnut suomalaisten osalta ulkomaille ja keskitytään enemmän kotimaiseen matkailuun ja muuhun toimintaan.

Tähän liittyen on enemmän ns vapaa-aikaa nuorilla ja tekemistä voisikin ohjata fiksusti pois pelikonsoleista ja nojatuoli istumisesta.

Joten nyt olisi hyvä hetki houkutella myös nuorisoa mm partiotoimintaan mukaan.  Jokaiselle partiolaiselle jaettaisiin M-05 ”kurkkusalaatti maastopuvut” kotiin. Kaikenlaisia maanpuolustukseen liittyviä harjoituksia voitaisiin myös sisällyttää vapaaehtoisille partiolaisille. Pelkkiä aseettomia koulutuksia. Varautumista ja kriisinhallinta taitoja.

MPK voisi hoitaa muut harjoitukset heille kun ikää on tarpeeksi. Tässä olisi hyvä polku edetä terveellisen harrastuksen parissa.  Nuorempien kohdalla partio olisi hyvä startti jossa olisi polku vapaaehtoiseen maanpuolustukseen. Sekä se jeesaisi armeijaan menijöitä.

Myllyvoima kannattaa, kun vastuut jätetään muille.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/maatuulivoima-tuottaa-jo-edullisinta-sahkoa-suomessa-koska-sen-kannattavuus-on-parantunut-voimaloiden-koko-kasvaa-mutta-maisema-seka-ymparistohaitat-hiertavat/7863290

”– Minkäänlaisia tuotantotukia ei tarvita ollenkaan. Maatuulivoima on kannattavaa jo nykyisellään. Merituulivoimaa varten voitaisiin tarvita jonkinlaista tutkimus- kehitys- tai pilotointitukea, mutta ei tuotantotukea.”

Onhan se varmaan kannattavaa, kun vastuista saa luistaa.

Kannattavuudesta on jätetty pois purkukustannukset.

Samoin säätövoima maksatetaan muilla, jolloin sen kustannuksia ei tarvitse ottaa huomioon.

Ehdottaahan saa – tulosta on turha toivoa – ei poliisia saa paikalle nopeasti eikä aina tarvittaessakaan

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006566054.html

”NOPEIMMIN poliisin pitäisi esityksen mukaan ehtiä paikalle sellaisissa kaupungeissa, joissa on yli 120 000 asukasta. Kyse on Suomen seitsemästä suurimmasta kaupungista eli Helsingistä, Espoosta, Tampereesta, Vantaasta, Oulusta, Turusta ja Jyväskylästä.

Niissä poliisin olisi saavuttava kiireellisissä tehtävissä hälytyspaikalle 11 minuutissa.”

Kovat on tavoitteet.

Tampereella keskustassa lienee mahdollista, mutta muualla aika lienee lähempänä 40 minuuttia.

Tosin viimeksi, kun olisin poliisin paikalle tarvinnut pienen peltikolarin takia, partio olisi tullut aivan keskustaan mahdollisesti tunnin kuluessa…