Ay-liike oli todellinen vaalien voittaja. Punaiset voitti

Raha ja vaikutusvalta se on mikä määrää ja tekee voittajia. Vappumarsseissa on taas PUNAISET marssimassa kaduilla. Oikeisto ei voittanut siksi koska se ei ole yhtenäinen. Ay-liike jeesasi kaikkia vasemmistoon ja punaisiin kuuluvia. Pieni voittaa kun niitä on paljon, näinhän se on muurahaispesässäkin.

Sekä ainut oikea oikeistolainen puolue on enää PerusSuomalaiset Suomessa, muut ovat antaneet myönnytyksiä niin paljon mm Vihreille,SDP:lle ja Vasemmistolle että en näe näitä enää oikeistona vaan ovat jossain välimaastossa valheineen. Nämä muut puolueet vastustaa tätä ainutta oikeistolaista puoluetta koska he elää menneisyydessä ja sinne jäävät. Joko kehityt tai tuhoonnut.

Vappumarsseja on varmasti paljon nyt Suomessa.

SAK:n liitot rynnivät vaaleissa Sdp:n tueksi Vapaiden valtakunta –kampanjalla – 1,4 miljoonasta eurosta kului merkittävä osa https://www.is.fi/politiikka/art-2000006077436.html

Arvo on politiikan slangisana

Arvot toi politiikkaan Sipilä ja Orpo, ,kun eivt keksineet muutakaan veruketta, millä Halla-aho pullautettiin ulos hallituksesta.

On totta, että arvot ovat tärkeitä, kun suoritetaan valintoja siitä, mihin kansalta kerätyt veroeurot käytetään. Mutta silloin puhutaan ihan muista arvoista, kuin uskonnollisista arvoista, joihin Rinne viittaa.

Meillä luterilaisilla on aivan toisenlaiset arvot suhteessa kanssaihmisiimme, kuin muslimeilla. Meille on tärkeätä tasa-arvo naisten ja miesten välillä ja naisten koskemattomus. Muslimeilla on aivan toisenlaise arvot suhteessa tasa-arvoon.

Mutta ei näillä arvoeroilla maata hallita. Rinne yrittää käyttää samaa taktiikaa, kuin Sipilä, mutta unohtaa samalla, että hänellä on omassa puolueessaan muslimeja, joiden arvot poikkeavat paljon kantasuomalaisten arvoista.

Jos Rinne aikoo johtaa maatamme muslimien arvoilla, niin se huomataan pian ja syntyy vakava kriisi.

Mitä jos jätettäisiin persut ….

… yksinään tänne persublogiin kiistelemään keskenään. Ja heitähän riittää täällä haukkumaan joka päivä  yli 80 % äänioikeutettuja ja muita yhteiskunnallisia arvoja arvostavista kuin persuideologiaa.

Saisivat kerrankin ihan ikioman oman saitin aplodeeraaman itselleen.

Demarikansanedustajan Hussein el Taen arvot

”Kurdistanilaistaustainen kansalaisaktivisti Anter Yasa on jakanut blogissaan kuvakaappauksia Facebook-päivityksistä, joita hän väittää al-Taeen kirjoittamiksi. Väitetyissä päivityksissä käytetään kieltä, jonka perusteella Yasa syyttää al-Taeeta muun muassa juutalaisvastaisuudesta ja Iran-mielisyydestä.” US

Ovatko Rinteen arvot linjassa Husseinin arvojen kanssa? Jos ovat, niin nythän se selvisi mikä ero on Halla-ahon ja Rinteen arvoilla, Halla-aho ei ole juutalaisvastainen.

Arvojensa perusteella Hussein el Taee varmaan, otettiinkin demarien ehdokaslistoille.

Arvopohja

”Saksan hallitus hyväksyi lakiesityksen, jonka nojalla kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat pannaan säilöön vankiloihin. Itävalta aikoo rajoittaa ulkomaalaisten pääsyä tuettuihin asuntoihin.”

”Emme me vain uskaltaisi. Meillä on arvopohja.”

(Jussi Halla-Aho Twitter)

https://t.co/G1md7iIbXV

Niin. Koska Suomessa on ”arvopohja” Kokoomuksella, SDP:llä, Vasemmistolla, Vihreillä ja Keskustalla siksi Suomessa ei toimita kuten Saksassa ja Itävallassa.

PS ei voi toimia tälläisen ”arvopohjan” mukaan, en voisi minäkään. Kuka voi jakaa sellaisen ”arvopohjan” ja puoluetaustan mikä ei aja Suomen asiaa pätkääkään.

Siinä näiden eräiden puolueiden kannattama arvopohja.

Kuvassa on ruokajono Suomessa, tälläistä jonoa ei Suomessa pidä olla omilla kansalaisilla. Mutta on ja Kokoomus, SDP, Vihreet, Vasemmisto ja Kepulit on enemmän kiinnostunut ”arvopohjasta”, tämänkö takia isoisämme taistelivat sodissa Suomen puolesta?

Löytyykö Sinisten häviöstä isompaa tarinaa?

Sinistä tulevaisuutta on puolueena haukuttu pettureiksi, selkäänpuukottajiksi, on puhuttu Soinin pohjattomasta himosta ministerisalkkuun ja ties mitä. On toki mahdollista, että kansa ei yksinkertaisesti halunnut nähdä petturin maineesta kärsivää puoluetta, mutta pohdin kuitenkin hetken voisiko rankan vaalihäviön tarinassa olla jotain muutakin kulmaa. Tämänkin puolueen takana oli kuitenkin ihmisiä ja ajatuksia joista hieman jutun juurta löytää.

Vihan teoria on vahva

Kun katsoo sitä määrää järkyttävää vihanpitoa joita pudonneita kohtaan on heitetty, väittäisin että vihan teorialle on vahvat perusteet. Häpeän todella suomalaisuutta tällaisina päivinä kun vaalitulos ei riitä, vaan pitää vielä uhkauksia lähteä latelemaan. Kaikessa kauheudessaan se kuitenkin osoittaa monen kansalaisen olleen äärimmäisen vihaisia sinisille ja heidän toimilleen. Siten kenties ainoa analyysi vaalimenestyksestä on kansakuntamme nuiva suhtautuminen pettureina pidettyihin. Yhtä kaikki, korostettakoon ihan varoiksi, että opetelkaa käyttäytymään! Uhkailuilla ja herjauksilla kylvää vain pahaa, myös itselleen. Puolue voi olla vaikka miten hirveä, mutta jonkin tason ihmisarvo kuuluu kaikille.

Toisaalta, siniset ulostulot olivat vaisuja. Iso lehdistötilaisuus jonka ainoana tarkoituksena oli näyttää todella halvan näköinen logo sekä kertoa että puolue on kehittyvä tai siis ei, kun konservatiivinen, tai siis ei, tai siis kyllä. Muutkin ulostulot olivat samaa tasoa. Oltiin duunareiden puolella mutta kovasti puolusteltiin pakkolakeja. Oltiin maahanmuuttokriittisiä mutta silti kovin -myönteisiä. Seassa oli sinänsä ihan fiksujakin ehdotuksia, mutta niitä tuli ja meni sieltä täältä. Ei ollut mitään selkeää keihäänkärkeä, heiteltiin vain lauseen puolikkaita ilmaan. Vaaliohjelman pitäisi olla terävä, parin avainasian selkeitä ja jämptejä. Pitää kuulla kansan huolia, etsiä niistä pari sopivaa ja muotoilla niihin helposti pureskeltava vastaus. Sinisten poliittiset linjanvedot olivat kädenlämpöisiä, niistä puuttui niin asian terävä kärki kuin myös tunteen palo. Parempi puolueen nimi olisi ollut Sininen virkamieskomitea.

Entäpä sitten henkilöt? Olen yhä sitä mieltä, että Sampo Terho oli leijonaosan ministeriajastaan yksi viime vuosien parhaita ministerejä. Itse en tunne sotilaspuolta mutta ymmärrän Jussi Niinistöllä olleen vankat kannattajansa. Muut ministerit jäivät ehkä vähän vaisummiksi, mutta näkyvyyttä oli heilläkin. Terho pesisi mennen tullen lattiaa vaikkapa LN:n Harkimolla, mutta toki jälkimmäisellä oli paitsi erään naapurivaltion tuki, myös ehkäpä tuhatkertainen vaalibudjetti. Terho myös teki saman virheen kuin puoluekin ulosantinsa osalta. Paljon oli ihan fiksujakin heittoja, mutta fokus oli hukassa. Hän sanoi kaikesta vähän.

Puolueen perustaminen on työtä

Puhun kokemuksen rintaäänellä kun totean miten vaikeaa on perustaa ja ylläpitää pienpuoluetta. Se on kovaa työtä joka on parhaimmillaan todella hyvää yhteishenkeä, pahimmillaan hemmetinmoista lillukanvarsiin takertumista. Toisaalta, ei politiikan pitäisikään olla vailla haastetta eli aivan turha valitella miten ankeaa ja vaikeaa sen tekeminen joskus on. Siniset pääsivät suoraan keskelle kovinta pelikenttää ja totta puhuen he eivät ihan hanskanneet tätä. Heillä oli hirveästi kivoja ideoita puolueen rakentamiseen, mutta ne jäivät lähes järjestäen ideatasolle. Ministereillä epäilemättä oli hyvä hallinnon osaaminen, mutta se on ihan eri homma tehdä kun apuna on virkamiehistö ja sihteerit. Nollan euron budjetilla pyörivän puolueen kanssa haaste on aivan erilainen.

En tiedä kuulemmeko sinisistä enää mitään. Kovasti heillä vielä ääntä on, mutta toisaalta se vähäkin ilmainen näkyvyys mistä he nauttivat eduskuntavaaleissa on nyt poissa. He ovat tyhjän päällä. Tietenkin heillä on mahdollisuuksia, mutta onnistuminen edellyttäisi täydellistä uudelleenajattelua. Jos he siihen pystyvät, olen aina ilahtunut nähdessäni uusia yrittäjiä demokratian kentälle. Jos voimat loppuvat, sekin on inhimillisesti hyvin ymmärrettävää.

Hyvää pääsiäistä blogisteille.

Ostin kerralla pääsiäisherkut ja oluet moneksi päiväksi.

Pari kaveria tulee kylään huomenna. Grillataan , olutellaan ja kuunnellaan musaa. Toki hiljaisella, etteivät naapurit häiriinny. Pääsiäisviiniksi ostin pari pulloa sunrise merlottia.

ps. Olen sen verran lapsenmielinen, että ostin ihan itselleni kolme kinder-yllätysmunaa.

Vantaansanomat v.s. Ilta-Sanomat

Kasi tapausta, kaksi tapaa uutisoida – VS: 56-vuotias Abdullah Rahimun / IS :27-vuotias mies

*

https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/764345-hovioikeus-miehelle-yli-5-vuotta-vankeutta-useista-raiskauksista-ja-lapsen

18.4.2019

Helsingin hovioikeus tuomitsi torstaina 56-vuotiaan Abdullah Rahimun 5 vuoden 6 kuukauden vankeuteen useista raiskauksista ja törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä.

Abdullah Rahimun oli yhdynnässä lapsen kanssa lukuisia kertoja yli viiden vuoden ajan.

*

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006077733.html

18.4.2019

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 27-vuotiaan miehen viiden vuoden ehdottomaan vankeuteen kolmesta törkeästä raiskauksesta ja neljästä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Teot tapahtuivat Roihuvuoressa sijaitsevassa yksityisasunnossa viime vuoden lokakuun ja tämän vuoden tammikuun välisenä aikana. Kaikissa tapauksissa uhrina oli sama 14-vuotias lapsi, joka oli käyttänyt esimerkiksi alkoholia humaltumistarkoituksessa. Myös tupakan polttaminen oli hänelle tuttua.

Asia lähti purkautumaan 12. tammikuuta, kun pojan vanhemmat tekivät rikosilmoituksen, ja poliisit ottivat teosta epäillyn miehen kiinni kerrostaloasunnosta Roihuvuoressa, kuten IS on aiemmin uutisoinut.

Vuoden 2023 vaalien kampanjat käynnistetty

Suuret ja vanhat sekä väsähtäneet puolueet SDP, Kokoomus ja Keskusta ovat aloittaneet jo seuraavien eduskuntavaalien kampanjat.

Kuten kansalaiset hyvin tietävät kaikki mitä em. puoluet sanovat kielteistä persuista, sataa persujen laariin. Se, että kolmen kopla on jo etukäteen päättänyt syrjäyttää persut vallasta ja vastuusta on niin suuri ”rikos” yli puolta miljoonaa suomalaista kohtaan, jotka äänestivät persuja viimeksi, että se tuo seuraavissa vaaleissa lisää kannattajia paljon.

Kolmen kopla on ikään kuin virittänyt hirttoköyden itselleen, kun he jatkuvasi etsimällä etsien aiheita yrittävät nolata persuja, mutta nolaavatkin vain itsensä.

Mihin on kadonnut demokratia ja yhdessä tekemisen meininki? Suomen talous on heikoilla ja taantuma odottaa jo nurkan takana ja nämä surkimukset kolmen kopla eivät tajua, että persut on voimavara, joka pitää olla rakentamassa parempaa Suomea.

Vai pitääkö odottaa neljä vuotta, että persut ottaa  veret seisauttavan vaalivoiton ja muodostaa hallituksen yksin.

Siihen asti persut panevat hallituksen, olipa pääministerinä kuka hyvänsä tosi ahtaalle kovalla oppositiopolitiikalla.