Korpisoturin päivitys

Muistuttaisin mikä ero on kun ostat käytetyn tuotteen liikkeestä tai yksityiseltä, tässä eräs varoituksen sana:

”Käytetyn auton ostaminen yksityiseltä myyjältä on usein autoliikettä halvempi vaihtoehto, mutta yksityisten välisen autokauppaan liittyy omat riskinsä.”

”Yksityisen myyjän vastuu kaupasta on käytännössä olematon verrattuna käytetyn auton ostoon autoliikkeestä. Auton ostajan vastuulle jää selvittää kaikki auton viat ja puutteet. Jos autoon tulee jotain vikaa heti oston jälkeen, myyjä voi aina vedota tietämättömyyteen tai siihen, että ostajan olisi pitänyt huomata vika koeajon yhteydessä.”

Siinä lisää tietoa:

https://financer.com/fi/opas/auton-osto-yksityiselta-myyjalta/

Näiden kanssa niin paljon pelannut jotta olen ostanut lähes 20 vuotta aina auton liikkeestä ja tarkastuttanut sen liikkeen laskuun/ saanut laitettua vielä jopa vuoden päästä vikoja liikkeen piikkiin, näin olen säästänyt hulppeasti rahaa näissä kaupoissa.

Käytetty auto.

Täällä on väitelty siitä, ostaakko auto yksityiseltä vaiko autoliikkeestä.

Minun tuli nyt sitten ostettua yksityiseltä ja katsoin onnistuneeni hankinnassani.

Papereita täytellessämme sain virallisten papereiden mukana myöskin myyjän allekirjoittaman paperin, jossa hän sitoutui kolmeksi kuukaudeksi takaamaan auton kunnon, jos yllättävää ilmaantuisi.

Autoa tuodessani, soitti vielä matkanvarrelle ja kysäisi, toimiiko kaikki kuin pitäisi. Minulle auto sisälsi siin paljon uutta (näppäimet, säätimet yms), kestipä kotvan saada ilmastointi vähän lämpimämpään suuntaan. No, nyt on kaikki opeteltu ja jopa parkkeerausavustin (kuusi ”kameraa” kaikkiaan).

Kyllä se tuo Volvo on ajettavuudeltaan, ainakin minulle, on huippuluokkaa. Polttoaineen kulutuskin on varsin, mukavissa lukemissa, maltillisesti ajaessa. Edes vakionopeussäädin ei tunnu nostavan kulutusta. Hetkellisen kulutuksen pystyy saamaan kulutusmittarista.

Niin, nahkaverhoiluhan tuossa Volvon tapaan on.

 

Koira on usein peilikuva omistajastaan

Olen huomannut saman kuin professori Coren, että koirien piirteet muistuttavat usein omistajiensa piirteitä.

******************************************************************************

Englantilainen psykologian professori Stanley Coren vahvistaa myytin. Corenin tutkimuksen mukaan ihmiset saattavat valita itselleen eläimiä, joiden piirteet sopivat heidän omiinsa. Myös koiran luontaiset imitaatiokyvyt voivat olla suuressa roolissa omistajan ja lemmikin samankaltaisuutta ajatellen.

https://www.tuni.fi/moreenimedia/2019/09/25/oletko-sina-koirasi-nakoinen-tutkimusten-mukaan-koira-ja-omistaja-voivat-muistuttaa-toisiaan/

Musiikki ennen ja nykyaikana

Kun ennen tehtiin musikia se ei aina ollut soitannan puolelta täydellistä osaamista mutta enpä siihen ole laittanut arvostelua

Kun nuot muusikot olivat aikansa sen lajin osaajia niin monasti antoi anteeksi jonkun väärin  soiton

Nyt olemme sellasella tasolla soittajien osalta jota voi jopa pitää hyvänä laulajat tosin ovatin mitä sattuu

Mutta kun kaikella ajalla on oma musikki kulttuurinsa mitäpä noihin sanoisi muuta kun jatkakaa

Noinhan ne soittamiset aina on ollut ja jokaiselle ikä luokalle on oma musiikki siitä ei kanata väitellä

Ennen tehtiin musiikkia ns täydestä sydämestä ja monasti se olikin hyvää ja usein sanotus teki sitä hyvää

Mutta niin muusikko tekee nyky päivänäkin olipa se joidenkin mielestä täyttä skeidaa

Mutta noinkin asiaa pitäisi katsella ja kuunnella mulla tuossa soi taustalla Himmin levy

Ja hyvinpä ne musikkia vie eteenpäin tällästä se elämä on musiikin parissa ollut aina seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

Mitä se auto sinusta kertoo

Monelle tuo auto onkin jokin status sympooli  toisille vain siirto kalu ja nyt kun en suosi julkista kulkuneuvoa

Stä kun ei tiedä mikä pieruperse siellä on aivastanut kerran auto onkin täynnä bakteereja ja sinä menet siihen pilveen asia on aika lailla selvä

Silti et tiedä kuka sen sulle antoi se vaan tuli ilman pyytämättä niinkuin  entselle pääministerille

No aikanaan kaikki kyllä selviää koronakin tosin siihen ei apuja kunnalta tule koska eivät tunteneet vastuutaan Tampereella

Paljonko se tämän viikon lopun jälkeen tulee nousemaan koska sitähän se varmuudella tulee tekeen

missä onkaan ollut kansan terveydestä huolta pitävät poliitkot nyt ei pitäisi olla jakamassa ihan kaikkea

Oliko raha jolle niin monet ovatkin alttiita sortumaan ja seuraamuksista ei sitten välitetä

On koronan jälkeen selvitettävää monessa asiassa mutta aikanaan nekin otetaan tutkintaan kunnolla

Kuka niistä saa sanktiot koska ilman niitä ei voi kaikkia asioita ohittaa noin vaan

Nyt on oma auto paras turvaväline menoissa olkoot merkiltään ihan mikä hyvänsä sllä ei paljonkaan ole merkitystä

Monelle auto on status sympooli jolle ei paljonkaan voi kukaan yhtään mitään  vaikka ne kaikki on ihmisen tekemiä

seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

Taas yksi Rautiainen räksyttää jälkiviisaan Sakslinin tueksi

Yksi Rautiainen räksyttää, kun yksi Sakslin oli jälkiviisas tosiasioista piittaamatta.

Sakslin antoi tuomion, että STM ja THL rikkoivat useita lakja antaessaan ohjeet Astra-Zeneca-rokotteen antamisesta 65-69-vuotiaille eivätkä nämä saaneet valita muuta rokotetta.

Olisihan se asia pitänyt hoitaa niin, että astra olisi laitettu roskiin ja rokottamista olisi rokotteiden muutenkin ollessa vähissä jätetty vain tekemättä ja annettu ihmisten sairastua ja kuolla.

Jos muut rokotteet olisi jouduttu varaamaan 65-69-vuotiaille, olisivat nuoremmat sitten jääneet ilman.

Ilmeisesti Sakslinin mielestä näin olisi pitänyt toimia, vaikka niitä verenhyytymisen todettuja riskitapauksia ei tuolla ikäluokalla havaittukaan.

Tämä kaiken räksyttäjä Rautiainen on puolestaan tekopyhä kirjanoppinut, joka ei koko asiaa sen enempää ymmärrä, mutta räksyttämään pitää päästä.

Äänellä sai tyhjän käden

Persut kyselevät ”suuren vaalivoittonsa” perään eli, saiko annetulla äänellä mitään, aivan kuin kyselin aikaisemmassa blogissani.

Mitään vaalivoittoa eivät persut saneet Tampereella käytännössä, koska VaTan ja Tapun porukka, joka on aikaisemminkin ollut persujen rivissä ml.  kokoomuksen Erkki Axen vain siirtyivät virallisesti, sitoutumattomina, ”persujen leipiin” vastustamaan kaikkea.

Persut pelattiin ulos päätöksenteon koalitiosta vasurien kanssa siksi ettei kokemuksen mukaisesti persuihin muut voi luottaa.

Vasureille taas ohjelma ei ollut hyväksyttävä.

2017: VaTa 1.6%, TaPu 5.0%, Persut 6.2% = 12.8%

2021: Persut (sis. VaTa ja TaPu) = 13.6%
Eli kannatuksen kasvu oli melkein huomaamaton + 0.8 %-yksikköä.
Persut eivät saaneet todellisuudessa mitään vaalivoittoa, vaan muut.
SDP:llä (22.1% => 24.3%), + 2,2 %
Kokoomuksella 21.6% => 24.2%), +2,6 % ml.  rkp:n äänet.

Kuvassa voi olla 1 henkilö ja teksti

Ja Raevaara valehtelee lisää, minkä sylki suusta tulee:

Syyllisenä syntyi hän

Ei syntynyt tässä tarinassa syyttömänä, eikä tarinaan liity työttömyys, perhe ja kirves. Tarinaan liittyy mm. tuorein keskustelu julmasta seksuaalisesta väkivallasta punk-liikkeessä ja sen monet seuraukset. Moni on hermostunut, vihainen, suuttunut, aivan perustellusti, mutta viha ei ole ratkaisu vaan oikeus.

Asiaan liittyisi paljon linkkejä, mutta päätin etten laita niitä tähän juttuun, koska en halua ottaa mitään osaa sormella osoitteluun tai syytteelyyn, ns. maalittamiseen.

Kaksi huonoa sanontaa

Lienemme toivottavasti kaikki samaa mieltä, että on jäätävän typerää huutaa esim. ”mamut on ongelma”. Yhtä typerää on huutaa ”miehet on pahoja”. Edellisen sanomisesta ammutaan jo ennen aamunkoitetta, jälkimmäisen sanomisesta palkitaan etusivun näkyvyydellä. Ihminen ei valitse sitä miksi hän syntyy, mutta silti, Herran vuonna 2021, syyllistämme silti ihmisiä siitä. Sen paremmin maahanmuuttajuus, ihonväri, seksuaalinen suuntautuminen tai mikään osa sukupuolen identiteettiä ei tee ihmisestä automaattista syyllistä. Nämä yhdessä tekevät ihmiset yksilön, kauniin ihmisen.

Ihmisen syyllistäminen synnynnäisen ominaisuuden perusteella on syrjintää hirveimmässä muodossaan. Se on niin kaukana modernin maailman ehkä kauneimmasta aatteesta, liberalismista, kuin olla ja voi. Se on niin kaukana liberalismista, että sinne ei näe edes Hubble. Silti, moni tätä syrjintää harjoittava lasketaan liberaaliksi. Se on absoluuttinen virhe.

Leikitäänpä konservatiivia

Hypätäänpä hetkeksi konservatiiviseen, vanhaan maailmaan. Monelta osin kasvatuksessani oli paljon konservatiivisia arvoja. Siihen kuului mm. semmoisia vanhoillisia sepustuksia kuin ”mies ei koskaan lyö naista”, ”naista kohdellaan aina kunnioittavasti” ja ”lain edessä olemme kaikki tasa-arvoisia”. Tässä teille vuosikymmenten takaisia oppeja, jotka olivat sekä suullisessa opetuksessa että painettuna käytöksen, tapojen ja etikettien kirjoihin. Aikanaan oli absoluuttisen väärin mieheltä tehdä pahaa naiselle. Tänä päivänä on absoluuttisen väärin mieheltä tehdä pahaa naiselle. Pohjoismainen kulttuuri ei moista ole aikapäiviin sallinut eikä salli. Jos joku tätä rikkoo, ei hän ole konservatiivinen tai vanhoillinen, vaan paha ihminen. Hänet pitää saattaa edesvastuuseen, eikä hänen tekoja pidä kenenkään puolustella.

Siinä kohtaa olen muutamien kriitikoiden puolella, että monilla miehillä on peiliin katsomisen paikka. Miehen ei sovi katsoa hiljaa vierestä kun naista kohdellaan kaltoin. Miehen ei sovi hiljaisesti hyväksyä huonoa käytöstä. Joskus tämän vaatiminen on todella paljon vaadittu. Monelle miehelle ystävän puolustaminen vetää kaiken yli ja ajatuskin kaveripiirin sosiaalisen hierarkian sotkemisesta on liikaa. Kynnys on korkea, muttan sen ylittämiseen pitää rohkaista, eikä aloittaa herjauksella. Miesten on otettava itseään ja kaveriaan niskasta kiinni. Meinaan jos nyt vanhoja arvoja kunnioitetaan, mies joka ei puolusta naista ei ole mies ensinkään. Kun sanotaan jotta kaveria ei jätetä, ei myöskään jätetä kaveria vaille huomiota hänen yrittäessään tehdä typerää virhettä.

Miksi yrittää kun on jo epäonnistunut?

Johtavan narratiivin perusongelma on, että siinä ei anneta yhtään syytä asioiden parantamiselle. Jos joka ikinen mies tuomitaan ennalta, miksi yrittää enää? Pelkkä keppi ilman porkkanaa ei ole koskaan toiminut. Kun vain pieni murto-osa ryhmästä on syyllisiä, miksi evätä enemmistöltä mahdollisuus olla osa ratkaisua? Vaikka edelleen ymmärränkin vihan syitä enkä hetkeäkään aio osoittaa sormella ketään, lopputulos on ikävä. Se on yhtälö syrjintää, ahdasmielisyyttä ja ennen kaikkea äärimmäisen vakavan ongelman pahentamista.

Seksuaalinen häirintä eliminoidaan yhdessä. Mitä enemmän on veneessä soutajia, sen nopeammin pääsemme perille.

Saatan katsoa jonkin verran

Tokion kisoja ei sitten peruttu vaikka komitea väläytti sellaisen mahdollisuuden vielä muutama päivä sitten. Mielestäni ihan liikaa lajeja ja siksi olympiamitali on kärsinyt pienen inflaation koska niitä tullaan jakamaan useita satoja. Esim miesten jalkapallossa olympiakisoja ei arvosteta paljon ja siksi Saksa , Espanja ja muut ovat mukana vain b-miehistöllä, kun kaikki huiput puuttuvat. Sama juttu muutamassa muussakin lajissa.