Onko ihan tottakaan

Kun ikäluokat pienenee samalla myös eläkkellä olevien määrä pienenee jotenkin alkaa tuo suurentelu oleen eräiden pelle hermannien tekemää

Onko edes mietitty nuorisojärjestöissä eläkkeitä sen suuremmassa määrin onko vaan arvailuja tai peräti juoruja

Asiassa ei ole minkään asteen vaikeutta eikä tarvitse edes nostella näitä eläkemaksuja

Taidamme elää luuloissa eläkkeiden suuruudesta on olemassa myös asioita joissa ei pidä hysterisoitua

Elälke varannot riittää ja pitkään ja ne ei ole valtion rahaa eikä valtiolle kuuluvia

ja tuon kaiken lisäksi me isot ikä luokat emme niistä saa todellisuudessa kun muruset

Onko sitten asiaa edes tutkittu vai onko vain asia niin että nyky aikaa laitetaan juoru liikkeelle johon uskotaan silmät ummessa

Mutta muistakaa kun teidän aikanne on eläköityä teitä saajia on silloin paljon pienempi määrä kun nyt on

Laskekaa sen mukaan mihin eläkerahat riittää mutta saman verran teille tulee eläkettä kun nytkin

Kunhan pidätte valtion poissa eläkerahoista  seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

Peliongelmat

THL tilastoa peliongelmaisista Suomessa

  • 112000 rahapeliongelmaista
  • 397000 rahapelaajaa riskitasolla
  • 790000 läheistä joita ongelmallinen rahapelaaminen koskettaa

Sellaista tilastoa ei ole mikä kertoisi kuinka suuri osa leipäjonoissa seisovista on siellä oman tai läheisen peliongelman vuoksi.

Puhutaan Veikkauksen voittorahoista kun oikea termi olisi pelihäviörahat. Onneksemme puolueet median aiheuttaman paineen alla ovat vähitellen tunnustaneet tosiasiat ainakin demareita lukuunottamatta, ainakin ovat olleet jälkijunassa ongelmien tunnustamisen kohdalla.

Veikkauksen toiminnalla on rumat jäljet, poliitikkojen etiikka on mennyt ajatuksella että hyvä tarkoitus pyhittää keinot.

Hävettää

 

 

 

Metsämme kasvaa liimapalkkia, oikeaa puuta ei enää ole

Vähän lyhyttä historiaa ja taustaa:

Saneerasin 60-luvulla rakennetun omakotitalon, korotin loivaharjaisen katon jyrkkäharjaiseksi ja sain lisää huonetilaa. Kattotuolit tehtiin paikan päällä 2,5 x 6 tuuman sormiliimatuista lankuista, jossa oli 2 kpl vierekkäin 2 tuuman välillä ja seuraavat tuplapalkit 1, 2 m:n välein. Kesti tuulikuormat, lumikuormat ja vaikka katepillarin. Lujuuslaskelman oli tehnyt insinööritoimisto.

Katajanokan v. 1901 jugend-talon maalatun lattian konehionta ei meinannut onnistua mitenkään, koska honka, joka oli kaadettu 1700- luvulla, jopa ennen, oli niin  kovaa ja tiheäsyistä, etteivät naulatkaan tahtoneet mennä lävitse tiheästä sydänpuusta. Kruunuhaassa, kaverini talon ikkunapokat vaihdettiin uusiin n. 15 vuotta sitten. Vanhat osin lyijylasiset honkakarmit, erittäin hyväkuntoiset ja vain huonossa maalissa olevat heitettiin siirtolavalle, josta pelastin ne. Ovat kironneet tähän päivään saakka hölmöyttään, kun uudet paikalle varta vasten tehdyt eivät kestä mitään ”päivänvaloa”.

Japanilaiset kävivät hankkimassa Suomesta oksatonta erittäin hitaasti kasvanut kuusta jopa vain 60 cm:n pätkissä ja maksoivat markka-aikaan jopa n. 3 000 mk/m3. Menivät kitaran ja pianon kaikupohjiksi.

Venäjä pani Saimaan kanavan kiinni estääkseen jalostamattoman puun viennin Suomeen. Venäjällä kun riittää oikeaa puuta. Hommasin 90- luvulla VR:n tukkivaunujen sivuilla olleita Venäjällä tuppeen sahattuja sivulautoja kasapäin. Olivat ihan sitä ihka komeaa, tuuman vahvuista ja erittäin leveää kuusta, koivua,  mäntyä, joukossa pihtaa, lehtikuusta jne.,  eikä maksanut mitään, kun vain vein pois. Ja minä rakentelin niistä vaikka mitä ja loput polttopuuksi.

Suomen metsät avohakattiin sodan jälkeen ja, nyt siellä kasvaneet puunäreet kelpaavat vain sellukattilaan tai liimapalkeiksi.

Vanhojen metsien suojelu- jatkuva kasvatus ei tule ajoissa, vaan se on jo auttamattomasti myöhässä kunnon tukkipuun osalta. Ja nyt sellutehtaat ajetaan maasta ulos kaukomaihin tai lähelle logistiikkaa ja Suomen metsäteollisuus nostaa jalostusastetta ja keskittyy kunnon puuhun, jota ei ole.

Alla kouriintuntuva juttu samasta asiasta tänään:

Rakentajaa kohtasi järkytys rautakaupassa: laadukkaan lattialaudan sijaan tarjolla oli pehmeää ja oksaista ”mökkilaatua” kovaan hintaan – Sunnuntai | HS.fi

Sunnuntaiaamua.

Tänään sitten -5astetta meillä ja kun eilinen lumikaan ei aivan kaikkialta sulanut; taitaa moni luistella ,,, autolla.

Minullapa on piikkipyörät alla, jos ilmeisestikkään tänään mihinkään lähden. Paha keli suvikumimiehelle.

Tässä esimerkki miksei EU:n ulkorajojen valvonta toimi

Miksei oikeudenkäynnissä kysytä pakolaisia Lampedusan saarelle kuskaavilta hyvisjärjestöillä, että mikseivät he vie ihmisalakuljettajien merelle tuomia pakolaisia takaisin Libyaan.

**************************************************************************

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ec610c5d-0a8f-4ba1-9bcd-e9351cb91625

.Oikeudenkäynti Italian entistä sisäministeriä Matteo Salvinia vastaan alkoi lauantaina Palermossa.

Tapaus juontaa juurensa kahden vuoden päähän elokuuhun 2019. Tuolloin Salvini esti sisäministerinä espanjalaisen avustusjärjestön laivan rantautumisen Italiaan. Laiva joutui jäämään 19 päiväksi Lampedusan saarelle ennen kuin ihmiset evakuoitiin

Pelaammeko uhkapeliä ihmissuhteilla

Kunpa emme sellasta tekisi mutta kun tuo kotiaresti tuntuu vaan jatkuvan niin sellaseksi se aikaa myöten kehittyy

On nyt jo alkanut ilmetä Suomessa erakoitumista ja onko se sitten kenenkään etu emme me vanhemmat siitä paljon kärsi mutta nuorempi polvi kylläkin

Heille aina on ollut hyvinkin tärkeä asia pitää kavereihinsa yhteyttä mieluusti tapaamisilla

Niitä nyt ei ole voinut pitää koronan vuoksi nyt vaan vouhkataan vastuusta joka sinänsä on hyvä asia

Kuten rokotteet vanhempi väki  on hiukan valikoivalla muistilla liikkeellä jos kertoilee asiaa tuolla linjalla

Onneksi ei meistä vanhemmista ole vielä vouhkannut ettei silloin kun me olimme nuoria no ei ne kuitenkaan pidä paikkaansa

Samaa meille sanottiin  kun olimme nuoria mutta ei se silloinkaan pitänyt paikkaansa

Mutta jos asiaa katsoisitte oikein huomaisitte mikään ei ole oikeasti paljonkaan muuttunut elintason nousun myötä

Muistakaa vanhemmat nuorilla on aina omat kujeet olipa sitten kysymys vaikka oman parinsa löytämisessä

Sitähän ne nuoret tekee kun tapaavat omaa ikä luokkaansa milloin missäkin vaikka tanssilavoilla joka on ollut nousu kiidossa jonkin aikaa  seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

Suomessa vakaata

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/fitch-piti-suomen-luottoluokituksen-aiemmalla-tasolla-ja-arvioi-nakymat-vakaiksi/8271690
– Suomen luottoluokitus AA+- vakaalla tasolla.
Talous taantui vähemmän kuin lukuisissa verrakkimaissa.
Työllisyys on palannut ennen pandemiaa olevalle tasolle.
Suomi velkaantui vähemmän kuin…

Säännöt meitä suojelevat

Tuli nyt vaan mieleen, että on se hyvä kun meillä on sääntöjä ja pykäliä. Pysyy joku roti yhteiskunnassa.

Kuten se, että ravintolassa on oltava asiakaspaikkojen mukaan laskettava tietty määrä järjestyksenvalvojia. Määrä on ehdoton ja sanktiot seuraavat sen rikkomisesta heti.

Toki moisista määristä voidaan nyt vähän joustaa paikoissa, joissa ei ole niin justiinsa. Hoitokodeissa ei hoitajien määrä ole turhan tarkkaa, eihän se nyt mikään baari ole! Kiva jos olis muutama, mutta jos ei niin kolmen vuoden päästä tehdään tarkastuskierros ja jos ei homma toimi, sanotaan soo soo ja uhataan tulla vuoden päästä uudestaan.

Jätteistäkin ollaan tarkkana. Jos olet hakenut luonnosta kiuaskivet ja aiot vaihtaa ne uusiin, vanhat kivet ovat ongelmajätettä. Jos viet ne takaisin luontoon, sakot tulee. Ei se luonto nyt mikään kivien säilytyspaikka ole!

Hieman voidaan joustaa, jos viet luontoon vaikkapa kymmeniä romuautoja. Eihän nyt autot mitään jätettä ole, joten suottako tuosta murehtimaan. Ei tämä nyt aivan niin pikkutarkka maa ole.

Talouden pelissäkin ollaan silmät tarkkana. Jos emme vedä tiukkaa rajaa, verotus kaatuu. Siksi erityistä huomiota laitetaankin riskipaikkoihin, kuten villasukkien kutojiin. Onneksemme yhteiskunta pysyy kurissa ja villasukkafanaatikot on pantu tiukasti verolle. Kun sukka puikoista putoaa, euro verottajan kassaan kilahtaa.

Toki pieni jousto sallitaan poliittisilta säätiöiltä. Ei sitä nyt ihan jokaisesta asiasta voi veroja kerätä. Sitä paitsi, puhumme hädin tuskin muutamasta sadasta miljoonasta vuodessa, ei sillä uusia hävittäjiä osteta.

Kohtuus kaikessa, jopa tiukan sääntelyn alaisuudessa, eikös vaan?