Mikä ärsyttää

Kaikilla on tietysti eri asia onneksi en vaan oikein ymmärrä asioita joita nyt näissä vaaleissa on tullut uutena

Enkä nyt tarkoita mitään enkä kenenkään arvostelua jota on aina ollut se vaan pitää kestää kaikkien

Koskapa puoluetta ja ehdokastakin voi kyllä asioissa arvostella se on asian ydintä

Siihen ei toki kuulu jonkun perheen arvostelu siitä voi sanoa ettei asia ole ihan oikea asia jätetään ne pois kokonaan

Mutta se joka ei minulle iske onkin ilmaisu että vaalit olisi velvollisuus sitähän se ei oikeasti ole

Äänestys on oikeasti oikeus äänestää jos se olisi velvollisuus siitä äänestämättä jättäminen

Olisi myös rankaistava teko ja sitähän se ei Suomessa ole

Eikä Suomessa siitä olla edes velvollisuudeksi tehdä vaikka jotkut sitäkin voi ajatella

Jos tuollanen tehtäs vaalilapuissa vois kirkkoveneet lisääntyä sadoissa prosenteilla soommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

Vaalien ykkösjutut

Kovasti nuo tädit ja sedät puolueista pitävät mekkalaa tärkeimmistä vaaliteemoistaan. Meteli on niin kovaa ja päälle huudetaan etten ole edes varma kuulinko oikein mitä sanoivat. Käsittelen nyt tämän mekkalan seasta esiin nostettuja kärkiaiheita.

Yöperäinen maahanmuutto

Tämä onkin hurjan suosittu puheenaihe. Tässä viitataan Suomen pimeisiin talviin, kun on yötä aamusta iltaan ja illasta aamuun, mutta maahanmuuttoa tarvitaan myös talviaikaan. Toinen poliittinen teoria tosin väittää että tässä viitataan siihen, kun aiheesta tehty politiikka on tehty pimeässä. En ole ihan varma miten menee ja mitä mieltä olla.

Menomeikkaukset

Kun ehdokkaat ovat koko ajan menossa niin vaatii hurjaa taitoa pitää itsensä tyylikkään näköisenä. Siitä lienee tullut tämä kova puhe menomeikkauksista, eli miten pitää saada kiireessä, jopa reissun varrella meikit kuntoon. En kyllä ihan ole varma onko tämä äänestäjille niin tärkeää kuin ehdokkaille.

Viilit ruokakauppoihin

Juotavat jugurtit ovat tulleet hurjan muodikkaiksi ja alkaneet täyttämään maitohyllyjä. Vegaaniset vaihtoehdot ovat myös yhä suositumpia. Sen myötä on poistunut moni tuttu tuote ja perinteinen viili pitää hakea erikoiskaupasta. Sinne voi olla pitkä matka ja kaupassa vielä kovin rajalliset aukioloajat. Moni ehdokas näkee viilin ystävät potentiaalisina kannattajina ja ajavat aihetta vimmatusti.

Ilmastonpuutos

Tämän taustalla on yhä kasvava innostus avaruusteknologiaan ja ehdokkaiden halu saada ihmisiä Marsiin nopeasti. Siellä ei ole lainkaan ihmisystävällistä ilmastoa ja tästä poliitikot ovat keksineet termin ilmastonpuutos. Olisi kieltämättä aika ikävää elää ilman ilmastoa. Ei olisi yhtään kivaa.

Kannustinlaukut

Äänestäjiä ja kuluttajia halutaan ostamaan yhä enemmän kotimaista ja yksi osa tätä ovat käsityöt. Muutama ehdokas on halunnut nostaa kotimaisen käsityön arvostusta ja saada ihmiset ostamaan kotimaista halpatuonnin sijaan. Ilmiön symboliksi on noussut kotimainen laukku ja sen kannustava vaikutus kotimaiseen työllisyyteen sekä kestävään kehitykseen.

Odin-energia

Pohjoismainen yhteistyö on aina tärkeä aihe vaaleissa. Juuri päättymässä olevan talvikauden aikana pohjoismaisesta energiayhteistyöstä oli meille suuri apua, kun Olkiluoto ei käynnistynyt ja tuulta ei ollut tarpeeksi. Kunnioituksesta skandinaavisia mytologioita kohtaan ilmiö sai nimen Odin-energia ja lukuisat ehdokkaat haluavat lupsakalla termillä korostaa sujuvan pohjoismaisen energiayhteistyön merkitystä.

Kansalaisvelvollisuus 🇫🇮 suoritettu

Eli äänestämässä käyty. 🇫🇮 Nyt vain jännätellään kuinka käy.

Samalla toista meidän autoa huollossa käytin jossa nyt isompi huolto, mm öljyt, suodatin, ilmansuodatin, sytytystulpat yms,  se maksoi 365,00 € ja käskin samalla tarkastamaan jakohihnan vaikka vaihto olisi ajallisesti joskus syksyllä, selvisi että yksi stefa oli vuotanut hihnalle, eli olipa hyvä tsekata tuo. Nyt ensi maanantaille huolto eli jakohihnan vaihto ja muu laitto töineen n 560,00€.

Kaikki huollot suoritan paikallisessa liikkeessä, kiertää raha paikkakunnalla.

Hyvä palvelu ja maailmanparannusta kahvihuoneessa!

 

Erään moottoripyöräilevän herran matkakertomus 1970-luvun itäblogin maista

Kun ajoi prätkällä itäisen Euroopan läpi Istanbuliin.

Romania oli kuulemma kurjista kurjin paikka ja kovasti oli ihmetellyt miten ihmiset pystyivät elämään siellä. Kaupoissa ei ollut kuin suolakurkkua ja pikkelsiä. Kaiken lisäksi sillä aikaa kun oli pistäytynyt siellä kaupassa niin säilykkeet oli varastettu pyörän satulalaukuista.

Sitä vastoin Jugoslavian rannikko oli kuulemma todella mahtava elämys.

Entä jos Hesari häviää vaalit?

Hesarin harjoittama vaalikampanja näyttää kiihtyvän päivä päivältä, eikä se ole mikään  yllätys. Pikimminkin se on odotetun kaltainen eli sekä kömpelö,  että koominen, mutta kaupallinen media  saa totta kai toimia parhaaksi katsomallaan tavalla.

Mikä sitten vaalitulos on Hesarin kannalta, sehän nähdään ihan lähitulevaisuudessa, viimeinen tappio Hesarille tuli Ruotsin vaaleissa 😂😂😂

”Vaalipsykoosi” Sannulilla

Kannattaa katsoa tämä, siinä näkee kuinka ”vaalipsykoosi” on tarttunut vain yhteen henkilöön, Sannuliin….

(Video by Aki Härkönen), video aukeaa tähän blogiin, ei viruksia eikä muuta kauheaa. Olekee hyvä, saa nauraa 😅

 

Olen oman blogini moderaattori

Kun tulee paljon ihan asian vierestä, sontaa ja henkilökohtaista rankkaakin nimittelyä ml. julkisuuden henkilöistä, alan toimimaan omassa blogissani kyselemättä, selittämättä kuin Seppo Roth Aamulehden lukijapalstalta:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta.
  • Perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa.
  • Ole kohtelias ja rakentava.
  • Älä nälvi, ivaa, leimaa tai vääristele.

Olen syyllistynyt itsekin ”heittoihin” ja  vastannut piruillakseni takaisin.

Mutta ei täällä kaikki toimi nytkään näin, vaan näitä, on vain muutama, joita tämä koskee.

Marin kakku päältä koree, pelkkää sitkoa sisältä.

Kun yleensä maassamme kaikki yritykset ja yhteisöt suorittavat hyvinkin tarkan seulannan, palkatessaan työntekijän firmaansa ja hakija joutuu monen sortin haastatteluihin ja soveltuvuustesteihin, jossa hänet läpivalaistaan, täten vältytään saamasta niinsanoakseni sika säkissä.

Mutta ajatelkaahan nyt arvon Pirkan blogistit, että suomen vaikutusvaltaisimpaan virkaan voidaan valita henkilö, jolla ei ole edellytyksiä johtaa edes ”martta kerhojen” tubbervaara kutsuja ja joka kaiken nyt nähdyn perusteella on narsisti.  Tämän nykyisen toimessaan olevan sopivuuden on todennut vain pieni ideologinen toveriklubi, ei pätevyyden vaan sopivuuden perusteella.

Useinkin sitä tullaan varmasti virhevalintoja tekemään, mutta nyt kun suomen vaikutusvaltaisemman viran haltiaksi on osoittautunut täysin tyhjä kuori, joka on yhteiskuntamme sisäisen turvallisuuden saanut kaikilla hallinnonalojen sektoreilla turvattomuuden tilaan.  Ja on se ollut jumalan lykky, että meillä on ollut presidentti Niinistö valvomassa, ettei tämä bileprinsessa sotke ulkosuhteitammekin juntturaan.

Tässä on nyt neljä vuotta jouduttu seuraamaan pelko perseen ympärillä tämän viranhaltian ihmeellisiä siekailuja, jossa hän lakeijoitaan ja eunikkiarmeijaansa käyttää viestinviejinä mitä hulluimmille idiotismeilleen.

On se siunaus, että tolkun suomen kansa on tässä koronan ja sodan vallitessa säilyttänyt ryhtinsä ja ohjannut kansalaismielipiteellään asiat oikeille jengoille, vaikka tämä sattumajohtaja on hämmentänyt soppaa lakeijoineen.

Ajattelin, että tulisikohan pääministerikin suomessa valita suoralla kansanvaalilla kuten presidenttikin, jos siten voisimme välttää nykyisenkaltaisen katastrofin syntymisen.

Nyt kun näin ei kuitenkaan ole, niin nykyisistä kolmesta kandidaateista Orpolle ja Purralle kyllä uskaltaisin luovuttaa taloni avaimet ja minun ei tarvitsisi pelätä, että sen takaisin saisin huonomassa kunnossa kuin luovutettaessa.  Mutta Marinille en kuuna päivänä taloni avaimia antaisi, sillä kun hän on tämän suomilaivankin ajanut moraaliseen ja taloudelliseen karikkoon ja olipa sitten puikoissa Purra tai Orpo, niin helvetillinen työsarka heitä odottaa, että suomineito pelastetaan takaisin tolkun tilaan, niin henkisine kuin ruumiillisinekin ominaisuuksineen.

Pian se sitten nähdään, että onko suomen kansan silmät auenneet tämän prinsessan kruunun ne sokeistaessa, vain lauletaanko vain että,  ”antaa mennä kun on alamäki vaan”…..

 

Kyllä on ollut hieno seurata

En nyt kuitenkaan usko näitäkään politiikkoja jotka kaikki sanovat etteivät leikkaa pieni tuloisimmilta

Joka kerta kun näin ollaan yksimielisiä ettei tule leikkaan noinhan se ei tule meneen

Pitää olla melkoisen hyvä uskoinen jos tuollasta uskoo taitaa vaan olla se johdetavissa politiikon puheilla

monikin kyllä uskovat heihin kun noin tekevät eivät ole joko tajunneet koko asiaa ovatkin johdettavissa ihan mihin vaan

No vielä jatkuu vaali tentit niillä tuskinpa on vaikutusta mihinkään soommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

Suomi tukee taas Ukrainaa! Hyvä 🇫🇮🇺🇦👍

”Vähän kaikenlaista tässä tänään. Kuten se, että päätimme laittaa kolme kappaletta lisää Leopard 2 -raivauspanssarivaunuja Ukrainaan, joten Suomen Ukrainalle luovuttamien raivauspanssarivaunujen määrä on nyt kuusi.

Paketti sisältää lisäksi raskaita aseita ja ampumatarvikkeita.” (Antti Kaikkonen/ Twitter 23.3.2023)

Hyvä! Oikea asenne! Annetaan juuri sitä mitä meillä on antaa heti eikö 7 vuoden päästä (Marinin Hornetit)

Jokainen maa kun antaa jonkin verran NYT,  se on paljon Ukrainalle!