EU sakottaa Googlea

EUta yleisimmin moitiskellaan näillä sivuilla mutta mitä mieltä pitäisi olla tästä kun EU antaa Googlelle miljardisakkoja.  Viime vuonna 2,4 ja nyt 4,3 miljardia. Pitääkö tästä kehua vai haukkua EUta?

Jos ei EUta olisi niin voisiko vaikkapa Suomi vaatia Googlelta sakkoamaksuja? Entäpäs Romania, Turkki ja Bulgaria?

Mihinkähän EU nuo sakkotulot sijoittaa, saanko minäkin jonkin pienen osuuden kun aika ahkera Googlen kääyttäjä olen.

EUn monet näkevät aivan mustavalkoisena, omasta mielestäni EUssa on paljon hyvää jos toki korjattavaakin.

Särjestä on moneksi.

Joku vuosi sitten minulla oli joulupöydässä puolen tusinaa kalaruokaa. Kaikki särjestä. Graavisärki sai ylivoimaista suitsutusta; en ole koskaan syönyt näin hyvää graavisiikaa, sama limekalasta, hienommin chevitshe. Siis kaikki pöydän antimet olivat särjestä. Savustettua filettä, hiilisärkifilettä, särkeä tomaatissa, purkissa, Kaikki särjestä tehtyä.

Särjestä fileen irrottaminen on todella helppoa, viilto vatsaruotojen ympäri, selästä käsin irrotetaan file, nahka nykäistään pois ja a`vot, siinä mainio kalatuote.

Valitettavasti kalankäsittely lienee katoavaa kansanperinnettä.

Robotit ovat vanhuksien halveksuntaa

Sen verran minulta löytyy ymmärrystä niille että ne on varmaan hyviä ruuan tuojina osastoille,  jossa vanhukset elää ja suurimman osan eloansa elää .

Mutta siihen se minulta kyllä jää,  muualla maailmassa vanhukset hoivaa oikeat ihmiset meillä muka robotit .

Jotenkin tuntuu ettei määrätyn iän jälkeen ole enää edes ihmisarvoa vanhenevalla ihmisellä .

On suoraan sanottuna iroonista kun näitä ns päälikkö tason virkamiehiä on pilvin pimein joka paikkaan .

Onko ne palkattu ostamaan robotteja vanhuksille seuraksi,  ostaisivat vaikka oikeita koiruleita .

Niistä vois moni vanhus sanoa nyt mullakkin on kaveri kun ransu tulee tänään mua katsomaan  .

Mutta ei se käy se pitää olla taiwanissa tehty mekaaninen robotti,  joka vanhukselle seuraa pitää .

Se ei saa olla mikään inhimillenen,  että vanhus ei vaan viihdy mitenkään .

Ja tuossa ei sitten ole hoitajat niitä jotka eivät välittäisi,  ne on tuossa asiassa hoivaamassa sen minkä jaksavat .

Useimmiten uupumukseen asti,  ottaakos sitä kukaan huomioon kun tuo nyyti uupuu .

No ei tietenkään sehän isopalkkainen n 2500 ekellä kuukausi,  kun jotkut pääliköt repii n 10 000 kuukausi tuloja tekemättä oikeasti yhtään mitään seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast

Suomi-areena ja arvopuheet

RKP:n Henriksson puhui arvopuheenaan vapaudesta ja oikeudesta päättää itse elämästään.

Jostain syystä siihen ei edelleenkään kuulu vapaus ja oikeus päättää itse, haluaako opiskella ranraruotsia vaí ei eli se vapaus ja oikeus on vain rantaruotsalaisilla.

Bernerin robottikauppa-autot

Kuvitellaan että Ville 5 vuotias tekee piirustuksen siitä kuinka tulevaisuudessa robotit tuo ihmisille ruoan maaseudulle, varsinkin ukkeleille ja mummoille… Jipii.. BERNER on varmaan varastanut tämän lapsen piirustuksen ja esittää nyt että autioituvalle maaseudulle. .. ruoka tuodaan robottikauppa-autoilla…

Ei vaan pysty… Minä menen nyt nukkumaan.

Lähde :

https://www.iltalehti.fi/autouutiset/201807182201083213_oa.shtml

Mutta totuutta Suomen sodista tuskinpa on olemassa

On aika lailla kohtuutonta sanoa että multa tulee totuus talvisodasta/jatkosodasta .

jos on  reilusti päälle 1950 syntynyt ei ole kun se totuus jota siihen aikaan levitettiin .

Toinen oli voittajien sanomaa,  ja toinen hävinneiden sanoma,  ja matkalla värittyneet kumpikin .

itse olen syntynyt 1940 lopulla ja en minä sotaa silloin enää nähnyt se oli loppunut 1945 mutta se propakanda oli silloin hyvinkin elossa .

Varsinkin maaseudulla se eli kukoistustaan,  kuka mitäkin kertoillen etupäässä sotajuttuja jossa oli osa totta osa täyttä soopaa .

Kuten eräs kirjilija sanoi ei nuot mun kirjat antaisi leipää,  jos en niitä värittäisi puolet on väritystä ja puolet suurin piirtein totta .

Mutta silti niitäkin luetaan ja  pidetään totuutena kun ne onkin kirjoittanut joku tunnettu,  eikä tavallinen kansalainen jota hekin todellisuudessa olivat .

Mutta kaikissa on oma totuus mitä tulee meidän käymiin sotiin, eikä siitä ole paljonkaan sanomista  .

Mutta aina vaan harventuvalla vetraanien piiristä kuulee totuutta,  jos sattuvat olemaan juttu tuulella harva sitä on .

Koska heille se oli todellisuutta joka päivä monen vuoden ajan,  nuoremmat toistaa sodista vain kuulopuheita .

harvalla niistä on vaikkapa puolustusvoimien  kirjoituksia, saatikka sodassa itse olleelta kuultua .

Ja värittynyttä propakandaa on aina liikkeellä sille ei voi mitään seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast

MTV:n puppugeneraattori pörrää Porissa

MTV on keksinyt oivan keinon saada ilmaiseksi esiintyjät, joita ovat pääasiassa julkisuuden kipeät poliitikot ohjelmaansa. On pääministeriä myöten saatu nimekkäitä esiintyjiä, joiden varjolla MTV on myynyt aika paljon kallista mainosaikaa muuten hiljaisena kesälomakautena.

Nyt  kun vaalit lähestyvät on poliitikoille välttämätöntä hyödyntää kaikki mahdollisuudet päästä kuvaruutuun.

Mutta mikä on puppugeneraattorin anti helteessä tuskailevalle kansalle? Puppugeneeraattori suoltaa  pelkkää puppua, sitä samaa puppua, jota on kuultu monet kerrat ennenkin mm. eduskunnan kyselytunneilla. Maikkari on yrittänyt saada hieman kevennettyä ohjelmaa, mutta kun poliitikot eivät osaa näytellä, niin tulos on lähinnä surkuhupaisa.

Kun tämä hellekesä pian taas päättyy ja alkaa arki, niin luvassa on puolueiden omien puppugeneraattoreiden kultakausi vaalien läheisyyden vuoksi. Suuri jännitysnäytelmä on odotettavissa syksyllä heti lomien jälkeen, kun ratkeaa tavalla tai toisella Sipilän hallituksen ja Kepun suuri unelma maakuntauudistus ja sen kylkiäisenä sote.

Jos näin kesähelteellä heittäytyisi ennustajaeukoksi, niin nyt näyttää siltä, että Sipilän hallituksen uudistushanke ja sen mukana hirmuisen iso vino pino paperia menee suoraan kaatopaikalle.

Ja niin on, miltä näyttää.

Merisodan pikkujättiläinen (kirja)

Vuonna 2015 on ilmestynyt kirja Suomen Merisodan pikkujättiläinen. Kirjan on kirjoittanut Jyrki K. Talvitie ja kuvittanut Kalevi Keskinen.

Kirjassa on runsas kuvitus merisotaan liittyvästä kalustosta ja henkilöistä. Yksittäisistä taisteluista ja muista tapahtumista on kohtalaisen hyviä kuvauksia.

Valitettavasti suuremmista ja tärkeämmistä tapahtumista kuten itse sodista on kirjoitettu sitä samaa suomettunutta venäjämielistä jargonia, johon on saatu tottua pitkän, syvän ja synkän suomettumisen aikana.

Vapaussodasta käytetään nimiä Vapaussota ja Sisällissota, viimeksi mainittua selvästi enemmän – vaikka kyseessä oli nimenomaan Suomen ja Venäjän välinen sota, joka päättyi pitkien ja vaikeitten rauhanneuvottelujen jälkeen Suomen ja Venäjän välillä solmittuun Vapaussodan rauhansopimukseen.

Talvisodan syttymisestä kerrotaan taas valhe siitä kuinka Venäjä irtisanoi hyökkäämättömyyssopimuksen ennen hyökkäystään. Valhe siksi, ettei kerrota totuutta, ettei hyökkäämättömyyssopimusta, jatkosopimuksineen voinut noin vain irtisanoa ja heti hyökätä. Oikein olisi ollut kertoa:

Venäjä hyökkäsi rikollisesti Suomen kimppuun 30.11.1939 rikkoen Suomen ja Venäjän välillä voimassa ollutta hyökkäämättömyyssopimusta, Tarton rauhansopimusta ja sopimusta rajaselkkausten selvittämisestä – esittämättä minkäänlaista uhkavaatimusta ja julistamatta sotaa.

Jatkosota kirjan mukaan vastaavasti vain syttyi, eikä sen syttymisestä kerrottu oleellisimpiä yksityiskohtia, joiden mukaan Venäjä hyökkäsi Suomen kimppuun alkaen 22.6.1941 kello 6.05, aloittaen Suomen ja Venäjän välillä käydyn Jatkosodan, joka oli erillissota.

Oikeastaan kaikkein törkeintä on pitkin koko kirjaa toitottaa Venäjän motiiviksi rikoksilleen ”Pietarin turvallisuus”. Ei puolella sanallakaan mainita Venäjän olleen ja olevan imperialistinen valtio ja sen olevan sotien todellinen syy. Venäjän tavoitteista tällä suunnalla voi lukea täältä.

Positiivista on, että kirjassa sentään todetaan Suomen saavuttaneen Jatkosodassa torjuntavoitot ja siksi jääneen itsenäiseksi valtioksi. Torjuntavoitoista voi lukea hyvät kuvaukset täältä, täältä ja täältä.

Tapani Pertun muistolle

Yksi suuri on poissa kun Tapani Perttu poistui taivaalliseen ruokavahvuuteen maanantaina 16pv 07kk 2018 78 vuotiaana .

On myös yksi näkyvä persoona poissa Suomen näyttelijä kaartista

Hiljentykäämme . seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast