Pyttipannu illalliseksi jämistä

Karjalanpaistin jämät ja keitetyt siikliperunat viipaloituina pannulle, johon laitoin reilun kimpaleen voita. Lisäksi pilkoin pannulle keltaisen ja punaisen paprikan. Jääkaapista löytyi vielä muutama nakki ja pilkoin nekin joukkoon paistumaan. mausteeksi valkosipulirouhetta, niin kyllä tämä tekeleeni maistui.

Upea talvipäivä – joten tuulivoimalat eivät tuota

Aurinko paistaa, on pakkasta, eikä juurikaan tuule.

Kun tulin kävelylenkiltä, niin kurkistin mitä Suomen tuulivoimalle oikein kuuluu. 20.2.2018 kello 13.40 Suomen tuulivoimalat tuottivat yhteensä teholla 11 MW. Vuodenvaihteessa rakennettua tuulivoimakapasiteettia oli 2044 MW. Siten tuulivoiman ”hyötysuhde” oli 0,5%.

Kulutus noin 13 GW ja sähkön tuonti Suomeen nettona noin 3 GW.

Haitallisen sattumavoiman tuulivoima tukeminen on lopetettava kokonaan ja on rakennettava lisää ydinvoimaa.

Sekaviesti.

Täytyy sanoa, että kyllä Suomi mielestäni yllätti. Toivanen aloituksessaan ylitti selkeästi tasonsa, Mäkäräinen hieman yli tasonsa, Seppälä ylitti samoin tasonsa eikä ankkurin osaltakaan valittamista.

Suomalaiset pärjäsivät mielestäni yllättävänkin hyvin. Ammunnan osalta kaikilla oli miltei nappisuoritus. Sitä vain jäin ihmettelemään ja ihailemaan Italian aloittajan molempia ampumasuorituksia; uskomattoman hienoja.

Psykoosi

Tämän avaukseni aihe koskettaa minua läheltä.

Mitä psykoosi tarkoittaa?

Psykoosi on yläkäsite useille psykiatrisille sairauksille. Psykoosissa oleva ihminen ei erota mikä on totta ja mikä ei, eli hänen todellisuudentajunsa on heikentynyt. Psykoosissa oleva ihminen saattaa kuulla ääniä ja nähdä näkyjä, joita muut eivät kuule tai näe. Ihminen saattaa uskoa erilaisia harhakuvitelmia esim että hän saa henkilökohtaisia viestejä televisiosta tai radiosta. Tai että toiset voivat lukea hänen ajatuksiaan. Psykoosissa oleva ihminen voi myös tuntea suureuden tunnetta, eli uskoa pystyvänsä mihin vaan.

Mistä psykoosi aiheutuu?

Yksiselitteistä syytä psykooseihin ei yleensä ole. Psykoosin ajatellaan syntyvän usean eri tekijän vaikutuksesta. Erään mallin mukaan psykoosi syntyy biologisen alttiuden ja tressin yhteisvaikutuksesta. Kaikilla ihmisillä on eri aikoina vaihteleva määrä stressiä, sekä oma yksilöllinen haavoittuvuuskynnyksensä. Jos ihmisellä on biologinen alttius ja stressin määrä ylittää tuon yksilöllisen haavoittovuuskynnyksen, voi ihminen sairastua.

Haavoittovuuskynnyksen korkeuteen vaikuttavat persoonallisuuden piirteet, selviytymiskeinot, ympäristöstä saatava tai puuttuva tuki sekä ihmisen aiemmat kokemukset. Lisäksi päihteiden käytön on todettu altistavan psykooseille ja pahentavan psykoosisairauksia.

Yhteenvetona voidaan todeta

-Psykoosi on yläkäsite erilaisille psykiatrisille sairauksille

-Psykoosilla tarkoitetaan sairaustilaa, johon yleensä liittyy todellisuudentajun pettäminen.

–  Psykoosin ajatellaan syntyvän biologisen alttiuden ja stressin yhteisvaikutuksesta

-Akuutti psykoosi vaatii usein sairaalahoitoa

-Sairaudentunnoton psykoottinen ihminen voidaan määrätä tahdosta riippumattomaan hoitoon.

-Psykoosin kestoa ja ennustetta on vaikea tietää etukäteen.

-Tärkeimmät psykoosin hoitomuodot ovat lääkehoito ja puheterapia.

Jälkikommenttini:

Itse sairastin vaikean psykoosin vuonna 2005 ja olin siitä myös sairaalahoidossa psykiatrian poliklinikalla omasta tahdostani. Sairauttani pahensi kahden läheisen ihmisen kuolema lyhyellä aikavälillä. Jokainen päivä oli helvettiä mielialani hyppiessä äärimmäisestä ahdistuksesta yliluonnollisiin tunnetiloihin.

Tiedustelulakipaketti…ja nyt tuli kiire..?

Asiaa käsitellään tänään kiireellisenä eduskunnassa. Miksi kiire? Onko jotain tietoa mikä vauhdittaa tämän lain voimaantuloa….. mitä salataan taas kansalta….vai onko jotain jo tapahtunut tai tapahtumassa. Tämä ei ole ainakaan sattumaa kiristyneen maailmanpolitiikan aikaan. Ja minä kun en usko muutenkaan sattumiin….

Kansalaisaloite jalkaväkimiinojen palauttamiseksi

Sivustolla kansalaisaloite.fi on nyt mahdollista kannattaa aloitetta Ottawan sopimuksesta irtisanoutumiseksi.

Kävin juuri kannattamassa kyseistä aloitetta.

Jalkaväkimiinoista luopuminen oli suuri virhe, mutta sopimus on mahdollista irtisanoa ja sitten jalkaväkimiinoja saa taas käyttää 6 kk kuluttua.

Punaisten lätkien metsästys

 

 

Kuten tiedetään ja on nähty, pääministerimme Juha Sipilän sydäntä lähellä on heikompi kansanosa. Koko hallituskautensa ajan Sipilä on eri tavoin muistanut köyhiä ja osattomia. Köyhien adrenaliinitason ylläpitämiseksi ja siten verenkiertoa edistäen, hallitus on panostanut voimavarojaan keksimällä leikkauksia, jäädytyksiä ynnä muita kikkoja.

 

Sipilän hallituksen sisäpiiristä kerrotaan olleen surullista seurattavaa kuinka osattomat vain sydämet kylmänä odottavat kohtalojaan. Kuihtuvat ja kuolevat pirulaiset vielä pois, keneltä sitten leikataan tai keiden niskoille rikkaita suosiva talouspolitiikka sälytetään?

 

Sanotaan Juha Sipilän eräänkin kerran raapineen päätään ja murisseen, etteihän tässä näin pitänyt käydä. Hallituspolitiikalla kun piti saada sappi ja veret kiehumaan, niin voimakkaat tulonsiirrot hyväosaisille johtikin veret seisauttavaan tekoon. Lohduttivat puoluetoverit Juhaa, ettei verien seisauttaminen Keskustalle ole suinkaan ainutkertaista.

 

Kuinka ollakaan, ihme alkoi tapahtua. Hallituksen toimet saivat vihdoin tuulta purjeisiin. Vihdoinkin kansalaisten ostovoima heikentyi ja kuin pääministeri Sipilän rukouksiin olisi vastattu, taivaan lahjana alkoi kauppojen erilaisiin tuotteisiin tipahdella punaisia ja keltaisia lätkiä. Punaisissa lätkissä luki miinus 50 % ja keltaisissa miinus 30%.

 

Sanan kiiriessä köyhän kansan keskuuteen, sohvilta ylös liikehdintä oli tosiasia. Tyhjiä pulloja haalittiin, centit ja eurot kaiveltiin taskujen pohjilta ja ei kun lätkäjahtiin. Punaisten lätkien metsästys on kuuleman mukaan saanut jo sellaiset mittasuhteet, että se uhkaa jopa kauppojen ilmaisten ämpärien jakojen valta-asemaa.

 

Ongelmitta ostovoiman heikennys köyhälistölle ei ole sujunut. Punaisten lätkien metsästyksen on koettu eriarvoistavan alueellisesti heikoimmassa asemassa olevia. Keskustan hallitusryhmän mielestä kaupunkilaiset köyhät ovat paremmassa asemassa koska kauppoja on paljon ja kävelyetäisyydellä verrattuna maalaisiin. Kokoomuksesta taas puolestaan sanotaan maaseudulla asuvilla olevan etuna, että marja ja sienimetsät ovat lähempänä ja näin tasavertaisuus toteutuu.

 

Hallitus odottaa perustuslakivaliokunnan kannanottoa yhdenvertaisuuteen punaisten lätkien metsästyksestä. Toki hallituksen ministerityöryhmässä asiaa on pohdittu ja yhtenä keinona väläytetty lisäbudjettia harvassa oleville kaupoille, jotta he voisivat merkittävästi lisätä punaisten lätkien osuutta suhteessa keltaisiin lätkiin.

 

Joka tapauksessa hallitus on punaisten lätkien myötä saanut vähäväkisen kansanosan kunnonkohotusohjelmallaan sohvilta ylös liikkeelle. Hallituksen tavoite pitää köyhyys yli miljoonassa hallituskauden aikana näyttää toteutuvan kun punaisen lätkän metsästyksen ansioista osaa kansaa saadaan pidettyä henkihieverissä.

 

Niin ja se aktiivimalli, kuin ässänä hallituksen hihassa jolla saadaan työttömät lurjukset liikkeelle juoksemaan kieli vyön alla paperisotineen kaikkineen. Kuka vielä kehtaa väittää, etteikö tämä hallitus huolehdi vähäosaisista, tiedetään Sipilän todenneen ministeritovereilleen Kesärannan iltakoulussa ylpeyttä äänessään.

 

Jäinen tuulilasi voi tappaa

Tuo on kyllä aika raflaava otsikko ei se tuulilasi siltikään mitään tapa eikä tee sitä edes tulevaisuudessa .

Kyllä noissa asioissa on lähinnä huolimattomuus,  taikka suoraan sanottuna välinpitämättömyys muista tiellä kulkijoista .

Olen kyllä sitäkin kuullut että oli kiire töihin,  ja senhän voi poistaa kello herättään vaikka 10 minuutttia  aiemmin ei pitäisi silti olla mahdottomuus sekään

Mutta ei tuo asia silti ole kun n 1 % luokkaa ettei se vakava ole mutta helposti poistettava asia

Muutenkin nuot ovat kokonaan kiireen tekemiä onko ne sitten todellisia vai onko vaan ettei ihmisillä ole älyä herätä aiemmin kyllä siihenkin riittää n 15 minuuttia .

Mutta tuulilasia on  turha syytellä kuolemista, eikä sitä voi sanoa huolimattomuudeksi,

vaan sen oikea nimike on välinpitämättömyys toisista .

Raapikaa nyt lasi puhtaaksi,  se on pikku juttu siihen toiseen vaihtoehtoon kun makaa kuolleena pakastimisessa . seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast

Irak on turvallinen.

Suomen viranomaiset ovat käyneet Irakissa ja todenneet maan turvalliseksi. Aamu uutisissa TV1:ssä haastateltiin Irakissa asuvia kansalaisia ja he totesivat myös maan turvalliseksi. Suomi jatkaa laittomasti maassa olevien ja kielteisen turvapaikkahakemuksen saaneiden irakilaisten ”turistien” palautuksia kotimaahansa. Eli tämä asia on tässä. Kallista matkailua …. me veronmaksajat maksamme tämän. Toivottavasti vastaisuudessa saadaan mm enemmän kiinalaisia turisteja Suomeen, he kun tuovat matkailulle myös rahaa ja palaavat tyytyväisinä kotimaahansa.