Olen etsinyt antureita oliskos täällä tietoa

Olen laittanut Honda Civicciä 1.4is nyt keväästä asti auton vm on 1999 nyt on vaan niin että tuo ASB laittaa asiat katsastukseen koville

Näitä antureita kun ei löydä ja vain yksi anturi joka on hajalla tyssää kuitenkin leiman

Jarrut toimii ja ovat hyvässä kunnossa ettei se puoli ole lainkaan huonolla tasolla

Pohjastaan auto sai katsastus miehen lausuman mukaan ettei ole nähnyt 21 vuotiasta autoa jossa ei ole ruostevaurioita pohjassa

No nyt sellanenkin on sitten nähty että voi sanoa ruosteeton

Hallinta laitteet ovat hyvässä kunnossa kaikin puolin jopa ajovalot jotka usein sameentuvat ajan myötä

Jos jollain on tiedossa Honda Civicic 1.4is vm 1999  vois kysyä onko siellä ASB anturit ja ovatko toimivat en tarvitse kun yhden

Ja katsastus menisi läpi

Niin kone käy ja toimii hyvin mutta kun sillä ei ole ajettu kun 154 000 ja tuossa näin saman vuotisen toimivan sillä tosin oli ajettu km määrä 543 000

seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

Antaisitko persuille porkkanaa?

Persujen kytköksistä ääriryhmiin on kirjoitettu tusinoittain artikkeleja, useissa medioissa samalla kun persujen nuorisojärjestöä savustetaan pois yhteistyöstä. Ei savua ilman tulta, pätee vanha sanonta nytkin. Leikittelen nyt kuitenkin ajatuksella: voisiko jokin muukin tyyli toimia, jos tavoite on toimia ääriryhmiä vastaan?

Varoitus: tämä teksti on poliittista spekulointia, eli siis ajatusleikki. Ei totuus.

Pohjakysymys 1: mikä on persujen suhtautuminen asiaan?

Perussuomalaiset ovat yhtenä maamme de facto protestipuolueista aina keränneet joukkoonsa jos jonkinlaista tallaajaa. Soinin aikana heitä tuli varsin monesta suunnasta, eikä se selvästikään tuntunut Soinia myöskään haittaavan. Tämä on ihan puhtaasti sivustakatsojan arvio, mutta mielestäni Halla-ahon puheenjohtajakaudella jäsenyyden rimaa on korotettu ylemmäs ja ongelmatapauksista on pyritty ainakin joskus hankkiutumaan eroon. Nuorisojärjestön potkiminen oli mielestäni yksi osa tätä. Kysyin myös itseltäni: miksi näin? Arvelisin, että Soinille jokainen maahanmuuttoa vastustava oli yhtä harmaata paskiaisten massaa. Halla-aho mahdollisesti ymmärtää, että on olemassa parlamentaarista reittiä muutosta ajavia ja natsilippua liehutellen muutosta ajavia, eivätkä nämä kaksi kuulu samaan veneeseen. Halla-ahon aikana on mahdollisesti osattu kiinnittää huomiota oikeaan asiaan. Toimia on siis tehty uusnatsien potkimiseksi pois, joskin nähdäkseni toimia olisi voitu tehdä paljon enemmän.

Pohjakysymys 2: onko suunta oikea?

Rakentaen edellisen oletuksen varaan, voidaan kysyä onko persujen suunta oikea. Jos linja on siis se, että uusnatsit ja muut väkivaltaan vannovat on opittu tunnistamaan ja heitä on hitusen verran siivottu jäsenistöstä pois, onko se linja hyvä? Väitän, että se on. Edelleen, se voisi tapahtua paljon aktiivisemmin ja määrätietoisemmin, mutta nähdäkseni pieni askel parempaan on aina parempi kuin ei askelta ollenkaan. Tämä johtaa punaiseen lankaani: jos suunta on oikea mutta nopeus väärä, miten voisimme tukea tätä suuntaa? Miten pääsisimme tästä siihen, että pienen askeleen sijaan otettaisiinkin suurempi askel parempaan?

Väite 1: eristäminen ei auta (varauksin)

Otetaanpa ensin varaus: persujen eristäminen on ihan perusteltu teko – ei tosin ääriaineisten vastustamiseksi, vaan esim. vasemmiston ydinäänestäjien aktivoinnissa ennen kuntavaaleja. Vastakkainasettelu ja väkevät viholliskuvat ovat perinteinen keino poliittisen aktiivisuuden lisäämiseen, puolueessa kuin puolueessa. Tähän syyllistyy tällä hetkellä jokainen eduskuntapuolue, keinot vain vaihtelevat. Eristäminen ei kuitenkaan auta, mikäli tavoitteena on (onko?) parlamentarismin tukeminen ääriryhmien kustannuksella. Toki vähintään yhtä typerää olisi polvistua Halla-ahon eteen ja kiittää kaikesta hyvästä työstä. Strateginen valinta voisi olla jonkinlainen tuki jatkuvuudelle.

Väite 2: strateginen linjaus jättää riittävästi tulkinnanvaraa

On mahdotonta esimerkiksi vihreiden aktiivilta sanoa mitään persuille, jota ei luettaisi tarkalla suurennuslasilla ennen muuta omien parissa. On siis tärkeää käyttää sellaista sanomaa, jossa huomioidaan miltä sanoma kuulostaa joka suuntaan. Yksi mahdollinen tapa voisi olla kenties yhdistävän ajatuksen rohkaisu, ottamatta kantaa muihin aiheisiin. Jos olisin vaikkapa vihreiden ohjeistamispäällikkö neiti Möttönen Sipoosta, saattaisin sanoa esim. näin.

Puheenjohtaja Halla-aho on ilmaissut pitävänsä väkivaltaisia ääriryhmiä ongelmana. Poliitikassamme on paljon, hyvin paljon asioita, josta olemme eri mieltä, mutta tämä ei ole yksi niistä. Ääriliikkeet ovat meidän kaikkien ongelma. Rohkaisenkin nyt perussuomalaisia myös toimimaan sanojensa mukaan. Ymmärrämme, ettei se tapahdu yön yli, mutta muistutamme samalla, että työn voi aloittaa nyt ja heti. Meidän ei tarvitse olla samaa mieltä poliittista linjauksista, mutta meidän on oltava yhtä mieltä demokratian pelisäännöistä. Niihin eivät kuulu katupartiot, kaatuneiden diktatuurien liput tai väkivallalla flirttailu. Puheenjohtaja Halla-aho, voinemme ainakin tästä olla samaa mieltä?

Ajatuksena siis on, että asiaa pitäisi lähestyä määrätietoisesti, mutta jättäen tilaa muutokselle parempaan päin. Täydellisen demonisoinnin sijaan yritetään etsiä pieniä yhdistäviä tekijöitä, pientä yksimielisyyttä, jonka päälle voidaan ajan myötä rakentaa terveempiä viestintäsuhteita.

Bonuskysymys 3: valitse yksi

Perussuomalaisten vastustajien on nähdäkseni tehtävä tämä valinta, ja se voi ratkaista paljolti demokratiamme suuntaa.

  • Tehdään kaikkemme väkivaltaisten ääriliikkeiden vastustamiseksi.
  • Tehdään kaikkemme perussuomalaisten vastustamiseksi.

Ääriliikkeistä voi löytyä yhteinen yhteiskunnallinen vihollinen, mutta riittävän yhtenäisyyden saavuttaminen edellyttää yhteistyötä poliittisen vihollisen kanssa.

P.S. Ei, minua ei kiinnosta lukea kommenteissa tuhannetta kertaa siitä että mites ne muiden puolueiden kytkökset siihen ja tähän ihmiseen,aatteeseen tai ryhmään. Yksi ongelma kerrallaan.

Suola

On oikein käytettynä tärkeä ravintoaine, väittävät nuo terveysfasistit sitten mitä tahansa. Ylenmääräinen käyttö on tietysti vahingollista, en sitä kiellä. Suolaton ruoka ei ole mielestäni mistään kotoisin ja voin esimerkkinä tässä sanoa että yksi perhetuttumme kuoli suolanpuutteeseen, kun hän ei syönyt mitään, missä on milligrammaakaan suolaa. Vietiin huonossa kunnossa sairaalaan, jossa häntä oli liian myöhäistä auttaa. Sinne menehtyi.

Mitä enemmän ihminen harrastaa liikuntaa tai ruumiillista työtä, niin suolaa tarvitsee ravinnon mukana. Kesähelteillä, kun nestettä poistuu paljon kehosta, kannattaa vesipulloon laittaa muutama rae merisuolaa, niin minä ainakin teen ja olen tehnyt ja terveenä olen pysynyt.

 

Taidetta – koronaa – politiikkaa. Päiväkirja 26.9

 

Eilen teimme taidematkan Bussi – Mannisen kyydissä eteläiseen Suomeen. Pienen osan matkastamme kustansi Virtain Taideyhdistys johon kuulumme, siitä suuret kiitokset. Erinomainen, mutta raskas reissu. Ensimmäinen kohde oli Helsingin Kuusisaaressa sijaitseva Didrichsenin taidemuseo. Näytteillä oli Vincent van Goghin tuotantoa esim. kaksi öljyvärityötä. Esillä oli myös heidän omistamiaan teoksia, muun muassa Salvador Dalia, Picassoa, Helene Schjerfbeckiä, Laila Pullista ja monia muita. Upea näyttely ja aivan ihana taidemuseo.

 

Ruokailun jälkeen kävimme Kirkkonummella sijaitsevassa Hvitträskin museossa. Arkkitehtikolmikko Gesellius – Lindgren – Saarisen perustivat ateljeekodin Vitträskin järven tuntumaan. Eliel Saarinen kai on heistä meille tutuin, onhan hän suunnittelut Helsingin rautatieaseman. Nykyään paikka on valtion omistama. Näkemisen arvoinen kokonaisuus kerta kaikkiaan.

 

Elämä on omituista. Asuin Länsi- Uudellamaalla toistakymmentä vuotta ja ajoin satoja kertoja Hvitträskin ohi miettien, että tuolla pitäisi käydä, mutta niin vain jäi ja nyt vasta täältä kauempaa tuli lähdettyä.

 

Pikkuisen politiikkaa: Taas ovat raharikkaiden pääomien edustajat pääministeri Sanna Marinin kimpussa. Hän ei saisi muka arvostella yrityksiä vastuunkannosta näinä vaikeina aikoina. Ihmettelen, miksi ei saisi? Oletteko panneet merkille kuinka elinkeinoelämän keskusliitto, sen tukijat, lukuisat ekonomit, oikeistopuolue Kokoomus ja oikeistoon kallellaan oleva valtamedia ovat kaiken aikaa pääministerin ja hänen hallituksensa kimpussa!! Vaativat työläisille hallituksen toimesta heikennyksiä, tukipaketteja, verohelpotuksia ja mitä vaan keksivät. He kyllä saavat sumeilematta haukkua ja parjata hallitusta, mutta annas olla jos heitä edes hieman sipaisee, niin johan meteliä syntyy.

 

Korona havaintoja:

  • eilisellä reissulla olimme hyvin tarkkoina ja järjestelyt toimivat hyvin joka paikassa. Korona aika oli hyvin sisäistetty. Toki mietitytti lähteä matkaan, kun joka tuutista pukkaa koronaa ja ihmiset alkavat taas pikkuhiljaa olemaan yhä enemmän varuillaan.
  • epidemian kerrotaan kiihtyvän. Milloin olemme pandemiassa, toivottavasti emme siihen joudu.
  • mielenkiintoista ja jopa vaarallista nähdä, käännetäänkö kelkka kulkemaan talous edellä ja sitten vasta terveys. Siitäkin jo puhutaan, ettei ravintoloita pidä sulkea eikä asettaa rajoituksia liikaa talouden kannalta tärkeisiin kohteisiin. Hurjia ajatuksia joita en missään nimessä allekirjoita. Onneksi meillä on hallitus jolla on humaanit arvot ja epidemiassa edetään terveys edellä.

 

Velipoika oli viikolla kaverina töissä, kun polveni ja muut lihakset olivat kipeinä enkä kyennyt oikein mitään tekemään. Kaivoi laipiolla monttua jotta saan maatuvan jätteen haudattua. Kysyin piruuttaan kuten joskus ennen pomo oli kysynyt Severi Suhoselta, että miten meinaat saada kaiken maan mahtumaan takaisin monttuun? Velipoika vastasi Severin tavoin: Kaivan montun sen verran syvemmäksi.

 

Kevennys:

Muistan kun lapsena juoksin itkien sisälle. Äiti kysyi, miksi sinä Hannu itket? No kun isä löi vasaralla sormeensa. Eihän siitä pitäisi itkeä vaan päinvastoin nauraa? Niin minä nauroinkin.

 

Hallituksen sisällä ei hyväksytä sotemallia.

Lausuntakierros hallituksen sotemallista päättyi eilen ja kuten olemme saaneet lukea, kritiikki on ollut runsasta, huolimatta siitä, että Turussa hallituspuolueiden toimesta asiaa kaunisteltiin hieman mukavammaksi.

No nyt RKP ilmoittaa ettei se hyväksy soten rahoitusmallia.

Siis mikäli nyt ymmärrän oikein on tämä kanta ollut selvillä hallituksen sisällä :

”Hoidon rahoitukseen liittyvässä kysymyksessä olemme RKP:ssä tähän asti tunteneet itsemme aika yksinäisiksi hallituksessa.”

Tästä huolimatta paketti on lähetetty lausuntakierrokselle?

 

 

Suomessa YYA on syvällä veressä ja korruptio ja oman maan pettäminen on yleistä.

Dna on asia jota ei voi välttää ja joka ohjaa ihmisten liikkeitä ja tapaa toimia…Suomessa on edelleen YYA aikaisia päättäjiä joita ei saisi päästää ääneen julkisuudessa koska heistä on harmia läntiselle maailmalle ja hyötyä diktatuurille Venäjällä. Putin jakelee kohta taas mitaleita näille…

Tässä harvinaisen hyvä kirjoitus missä mennään…

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000006649040.html

Pääkirjoitus: Kolme itämaan miellyttäjää – näin Heinäluoma, Kumpula-Natri ja Pekkarinen pelasivat Putinin pussiin

”Suomalaismepit antoivat Venäjälle vähintäänkin vihjeen siitä, kuinka se voi jatkossakin romuttaa europarlamentin yhtenäisyyttä, kirjoittaa Arja Paananen.”

Mikähän siinä on, että Marin ei hallitse sammakoitaan ?

Pääministeri selittelee taas yrittäjävihamielisyyttään, joka sinällään ei ole yllätys kenellekään politiikkaa seuraavalle, mutta  miksi tämä paljon kansainvälistäkin huomiota ennenkaikkea sukupuolensa ja ikänsä vuoksi saanut poliitikko ajautuu kerta toisensa jälkeen tähän tilanteeseen?

No yksi syy on tietenkin se, että hän todellisuudessa ajattelee juuri niin kuin vahingossa joskus puhuu ja verrattain ääriajattelijana hän ajautuu näihin selittelyiden sekamelskoihin.

Toinen syy on se, että koronakevään jälkeen on myös tehty politiikkaa, jossa ideologia on noussut esille ja omalla oudolla tavalla koronatilanteen pahentuminen voisi olla jopa helpotus pääministerille, mutta sekään ei nyt näytä toimivan, kun hallituksen sisäinen dynamiikka vaikuttaa olevan joustojen äärirajoilla.

Tilannetta ei tietenkään helpota sekään, että hallituksen ylväänä esittämä sote-uudistus on saanut varsin kylmää kyytiä lausuntokierroksella, eikä Eu:n elvytyspakettikaan vaakuta ihan jokaista luku, kirjoitus ja laskutaitoista.

Onko kuntavaalien lähestymisellä jotain merkitystä Marinin esiintymiseen ? Voi olla, siinä määrin pääministeri tekee puoluepolitiikkaa.

P.s. Avauksessa ei ole kyse Perussuomalaisista.

Korpisoturin päivitys

Ohjeita jos eksyy, kuinka toimia ja kuinka pärjää. Tässä se

Sata varma että tulee joku viäräleuka vänkäämään.

(Kuva: huumorikuvat)

Vauva

Vauvat ovat ihania. Ei varmaan ole ketään, jonka sydäntä vauva ei saisi.

Vauvat elävät ihanaa elämää. Ei ole murheita, eivät ajattele rahaa eikä tavaraa.

Eivät juokse muodin perässä, eivät kiusaa eikä tule kiusatuksi kaverin taholta.

Vauvat ovat ehdottoman tasa-arvoisia, heillä ei ole ennakkoluuloja.

Eivät alista.

Kaikki ihmiset ovat vauvoille hienoja kokemuksia. Vauvat ovat utelijaita. Nauttivat jokaisesta hetkestä sellaisena kuin se on.

Vauvaa elämä ei ole ehtinyt kolhia, eikä luonnevikoja ole vielä kehittynyt.

Jokainen vauva on kuin oikea aito kommunisti.

Omistamisen himo ja itsetietoisuuden aika on vasta tulossa.

Vauva on hienointa mitä voi olla. Vauva on viaton ja rehellinen. Ja on juuri sellainen kuin on.

Tänään on vauvan päivä. Onnea kaikille vauvoille.

Myös omalle vaimolleni, jota sanon myös hyvin usein vauvaksi.