Vanha koplaaja Kauko Juhantalo (kepu) päässyt pönttöön Eduskunnassa

Muistatteko tämän Kankaanpään miehen, joka aikanaan ministerinä koplasi omat ja valtion rahat keskenään ja joutui valtakunnanoikeuteen. Hänet erotettiin hallituksesta.

Sen jälkeen Juhantalo on ollut hissukseen, mutta ääniä on tullut niin, että on saanut istua Eduskunnan jakarandatuoleilla.

Tänään hän pääsi ”alttarille”, kun hän piti Kepun ryhmäpuheenvuoron budjettikeskustelussa.

Ikuinen koiranleuka Ben ”Risuaita” (kok) ei pysynyt hiljaa tuolillaan, vaan heitti herjaa Juhantalon puheen aikana. Aina, kun kokkarit on hallituksessa Kepun kanssa, niin pieleen menee. Niin menee nytkin. Lähellä on hallituksen kaatuminen ennen, kuin Sote-hedelmät on poimittu. Kepunhan piti saada maakuntahallinnon ja kokkareiden valinnanvapauden yksityisille riistoporvarilääkäreille.

Mutta lausuntokierroksella oleva hallituksen esitys tullee saamaan asiantuntijoilta murskaavat arvostelut.

Kepu ja Kokoomus ovat nyt haukannet niin ison palan uudistusinnossaan, että molemmat tukehtuvat. Luojan kiitos.

Meille tavallisille kansalaisille olisi parasta, että julkista sosiaali -ja terveydenhuoltoa korjattaisiin siellä, missä on korjattavaa.

Lehmänkauppojen aika oli ja meni.

Proffien ja lakivaliokunnan mielestä lain rikkominen ei ole peruste rikoksesta rankaisemiselle?

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201712122200597163_pi.shtml

”allitus haluaa sakottaa alaikäisiä, jotka ostavat alkoholia lainapapereilla – rikosoikeuden professori tyrmää idean

Eduskunnan lakivaliokunta torjui hallituksen ehdotuksen toiselle kuuluvan henkilöllisyystodistuksen väärinkäytön rangaistavuudesta.

– Ehdotetulle kriminalisoinnille ei ole painavaa yhteiskunnallista tarvetta eikä se muutoinkaan täytä yleisten kriminalisointiperiaatteiden vaatimuksia. Ehdotus on myös suhteellisuusperiaatteen vastainen erityisesti siksi, että se kohdistuu lähes yksinomaan alaikäisiin, lakivaliokunta totesi lausunnossaan.”

Tämähän tarkoittaa sitä, että lakia pitää saada rikkoa rangaistuksetta, kun kuuluu sopivaan ryhmään.

Miksi sitten tuollaista lakia yleensäkään on olemassa ja miksi muita väärien papereiden käyttäjiä rangaistaan?

Sää vaikuttaa tekemisiin

Niin vaikuttaa, mutta turha on lyhytaikaisia säätilan vaihteluja pistää minkään ”ilmastonmuutoksen” tiliin.

Virossa on viimeaikoina satanut melkoisesti. Siten maasto on pehmeää ja ”metsäautotietkään” eivät ole parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Tein tiedustelumielessä juuri ennen sotaharjoituksen alkua turneen sotaharjoitusalueella omalla paljon nähnyt farkullani. Osa alueen teistä oli juuri kunnostettu, syvät ojat teiden vierellä ja uutta pintakerrostakin – ei mitään hätää. Osa teistä oli siinä kunnossa, että edessä oli koko tien pitkältä matkalta kattava ”uima-allas” – ei mitään tietoa onko altaassa pohjaa ollenkaan. Ei muuta kuin kovalla vauhdilla läpi, toivottavasti pääsee ”uima-altaan” ylitse. Turnee onnistui ihan kunnolla rapaisella autollani.

Sotaharjoituksessa yksi, toinen ja kolmas jäi maastoon kiinni – mukaan luettuna Pasi. Minun oli tietysti erityisesti valittava reittini, mutta olinhan tehnyt ennen harjoitusta maastotiedustelun – ei sellaista hätää että olisin tarvinnut apua.

Harjoituksen jälkeen minulla ei ollut mitään hätää päästä kotiin, vaikka paremmassakin säässä olen toki ajanut.

Sitten olikin edessä ammunnat nouseviin tauluihin Suomessa. Kuinka ollakaan harjoituspaikkaan menevät pikkutiet olivat melkein käyttökelvottomassa kunnossa. Taas oli ajettava vauhdilla (ja tuurilla). Hitaasti ja varovaisesti ei olisi taatusti päässyt perille. Lunta oli pohjaa korkeammalle, ja ohjaus sen mukaista.

Harras toivomukseni on, että ihan heti ei tarvitsisi ajaa vauhdilla ja tuurilla sellaisissa olosuhteissa. En olisi ollenkaan pahoillani jos olisi pikkupakkasta ja aurattuja teitä.

Tulipa katseltua

Enpä tiedä millä nimikkeellä tuota nimittäsi toisaalta ei ole tarvinnut itse ketään ahdistella .

Asia on kyllä vakava ja siitä pitää päästä eroon mutta varmaan tuollakkin on vaikutuksensa kun parlamenttiin valittiin melkoinen määrä nuoria ihmisiä .

Ennen kun siellä istui muutama mummo ikänen ja loput vanhoja ukkoja eipä tainnut oll sukupuolista häirintääkään .

Osaltaan sen nuorilta ymmärtää mutta silti kannattas pitää käpälänsä omissa taskuissa puolin jos toisinkin .

Kokonaan eri juttu on sitten se joille tuo ei onnistu lainkaan,  eikä kaikki edes usko jos asiasta sanoo se on minun tissini .

Ennen oli miehet herrasmiehiä ja uskoi siitä ettei toinen pitänyt olkapäällä toisen kättä hyvänä asiana  ja se on aivan oikein kun kieltää .

Jos taas ei usko oli sitten kysymys miehestä taikka naisesta tehkööt asiasta rikosilmoituksen

Tai hakekoot lähestymis kieltoa,  sen sitten pitää myös herättää moiset .

Mutt kyllä sitä häirintää tekee myös naiset,  jonka olen henkilö tasolla kyllä huomannut .

Onko nuorella 30-40 v välissä olevalla naisella jokin ruuvi tippunut, kun ei saa 70 v mies olla ja elää rauhassa .

No tuotakin on olemassa,  joskin  sen otan aivan  ns vinolaudotuksena taikka sitten tuo nuori nainen etsii itselleen isää .

Johon en suostu, pitänee sanoa suoraan että painu ??????? ja nopeesti .

Olen tuon hänelle kertonut että en ole kiinnostunut hänestä, ei vaan mene perille .

Minä en enää ole kenenkään ns hyvä saalis, minulla kun on eräs kriteeri on että iän pitää alkaa naisella 6 sella  .

Nuoremmat ovat lapsia minulle .

Mutta sellastakin voi pitää seksuaalisena häirintänä, sitä en tiedä onko se sitä naisien mielestä . seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast

Näin meitä uunotetaan – työttömyysturvalain uudistus

Hallituksen esitys työttömyysturvalain uudistamiseksi, erityisesti uudistukseen sisältyvä aktiivisuusehto, on herättänyt keskustelua. Yksi piirre uudistuksesta kuitenkin unohtuu jatkuvasti.

On totta, että aktiivisuusehdon mukaisen työttömyysturvan leikkauksen (-4,65 % täydestä työttömyysturvasta) ehkäisemiseksi riittää osa-aikatyö tai hyvinkin lyhytaikainen pätkätyö, sillä vaatimuksena on yhden viikon työssäoloehtoa vastaava määrä työtä tarkastelujakson aikana. Tämä tarkoittaa 18 tunnin työmäärää 65 päivän aikana.

Ilmeisen tietoisesti jätetään kuitenkin kertomatta (ja uutisoimatta) se, että jos työttömyysturva kerran leikkautuu, leikkauksen nollaamiseksi ei sitten enää riitäkään mikään osa-aikatyö. Nollaamiseen vaaditaan nimittäin yli kaksi viikkoa kestävä kokopäivätyö.

Käytännössähän tämä tarkoittaa useimpien pitkäaikaistyöttömien kohdalla työttömyysturvan pysyvää leikkausta. Tästä vaietaan.

Hometaloja

Kokkilan taannoinen juttu lehdessä innoitti vielä tänään al yleisöltä:
Suomella ei ole kohta varaa sähköjä joka torppaa?
No ennen ei joka torpassa ollut sähköjä, mutta ei ollut hometaloja.
Nykysuomessa on varaa rakentaa hometaloja taajamat täyteen ja niihin pyritään häätämään maaseudulta väki.
Niin se on että rakentajalla on oma lehmä ojassa.
Taitaapa olla niinkin että taas eräs koulukin on purettava ns hometalona – ?
Olisko nyt vihdoinkin aika saada suunnittelijat-, valvojat ja rakentajat vastuuseen?

Tampereella nääs

A. A. Taas kerran esillä.
Kyllä virkamiehellä pitää olla 10 virkaa ja edustus valtuustossa
niin asiat luistaa ja omatkin siinä samalla.
– Hallintoneuvostot todellinen hyvä veli verkosto.

Suomen eduskunta ja työsuhde

Kun jatkuvasti tulee tuota puhetta että eduskunta olisi työyhteisö voidaan sanoa ettei niillä puhujilla ole oikeaa asiaa .

Kansanedustaja ei ole työsuhteessa mihinkään,  vaan hän toimii mandaatilla jonka kansa on hänelle antanut luottamus toimena

Eikä noin ollen ole työssä vaan aivan muussa toimessa jota ei valheella saa kukaan muuksi sanoa .

Kansanedustajat ovat siis luottamus toimessa jonka mandaatin ovat saaneet kansan vaaleissa antamilla äänillä,  he eivät ole  työsuhteessa .

Lopettakaa työ höpinät . seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast

Tahatonta huumoria, mutta ”totuusmedian” tuottamaa.

Olen pahoillani jo kolmannesta avauksesta samana päivänä, mutta kun huvittuu, niin ei malta:

”Göteborgissa polttopulloiskusta pidätetyt kolme nuorta miestä olivat saapuneet Ruotsiin vasta äskettäin, kertoo ruotsalaislehti Aftonbladet.

Iskun kohteena olivat juutalaisen synagogan tilat Göteborgin keskustassa. Synagogassa oli iskun aikaan joukko nuoria viettämässä iltaa. Kukaan ei loukkaantunut iskussa.

Pidätettyinä on 18-, 20-, ja 21-vuotiaat miehet. Heitä epäillään tuhopolton yrityksestä. Aftonbladetin mukaan epäillyistä kaksi on saapunut Ruotsiin äskettäin Syyriasta ja kolmas Palestiinasta.

Göteborgin yleinen syyttäjä Stina Lundqvist kertoi uutistoimisto TT:lle, ettei mikään viittaa siihen, että synagogaisku liittyisi äärioikeistolaiseen toimintaan.”

Hmm…?

Syyria ja Palestiinalaisperäisten äärioikeistolaisten (natsien) Euroopanvalloituksista on uutisoitu aika vähän 😉

Kotoutetaan syrjäytyneeksi

Yksi suosikkiohjelmiani radiossa, Ylen Horisontti ei pettänyt taaskaan. Ohjelmassa valt. yo Seida Sohrabi pui muun lomassa uskonnon merkitystä kotoutukseen, käyttäen pohjalla sekä pakolaistaustansa kokemuksia että mittavia opintoja aiheesta. Hänen mielestään uskonto on kotoutuksen ongelma eikä hän allekirjoita nykylinjaa jossa uskonto on kotoutuksessa tärkeimmässä roolissa.

Vallastahan siinä kyse

Olemme lukeneet ja kuulleet kaikki tarinat lestadiolaisista, Koivuniemen klaanista ja muista maamme tiukoista uskontoryhmistä. Tiedämme, että tällainen uskontokunta pyrkii tiukasti kontrolloimaan ihmisten elämää. Tiedämme niinikään lukuisista tutkimuksista ja dokumenteista pitkin Eurooppaa että moskeijoissa ohjeistetaan uusia tulijoita olemaan integroitumatta ja varomaan länsimaisia arvoja. Kun yhdistämme nämä taustat ja Seidan kaltaisten ihmisten opit, pystymme hahmottamaan kokonaisuuden turvapaikanhakijan tai pakolaisen edessä. Ei tämä ole uskontokysymys vaan äärimmäisen maallinen valtakysymys. Yhteiskuntaan integroituva henkilö ei ole enää uskontokunnan ohjattavissa ja se on näille uskontokunnille akuutti uhka.

Rahastahan siinä kyse

Kunnia jokaisen pyhäksi pitämille asioille on aksiooma, mutta rahan pyhyyteen en usko. Monet uskonnolliset yhteisöt sekä niiden vanavedessä toimivat järjestöt ovat löytäneet mahtavat tienestit integroitumis- ja kotoutustöistä. He ovat markkinoineet itsensä välttämättömiksi toimijoiksi. Kotimaan ja EU:n uutiset vilisevät tietoa huijauksistaa, välistävedoista ja muista kikkailuista, mutta emme koskaan ole kyseenalaistaneet itse lähtökohtaa. Meille on itsestäänselvyys että uskontojohtoinen kotoutusmalli on kriittisen tärkeää ja siten sitä on aina rahoitettava. Jos mallille kysytään perusteita, ne saadaan samalta taholta joka nauttii ilmaisesta rahasta. Ikiliikkuja on keksitty.

Ihminenhän siinä unohtuu

Minua häiritsee ajatus siitä, että turvaa hakeva voi olla uskovainen vain keskeltä pyöritetyn rahan ja maallisen vallan voimin. Minua häiritsee ajatus siitä, että moni heistä on paennut julmaa uskontoa vain joutuakseen sen armoille uudessa kotimaassaan. Minua häiritsee ajatus siitä, että emme näe tulijoita yksilöinä ja ihmisinä vaan ainoastaan uskontonsa edustajina. Ennen kaikkea minua häiritsee kuinka teemme tällaisia laajoja oletuksia vailla tutkimusta, vailla terveen tieteellistä asennetta. Jos kotosuomalainen haluaa irti uskonnosta, kehumme ja tuemme häntä. Jos maahanmuuttaja haluaa irti uskonnosta, pidämme sitä outona ja ikävänä. Mihinkä se tasa-arvo nyt katosi?

En usko salaliittoihin, mutta uskon tyhmyyden tiivistyvän joukossa. Ennen Seidan radioesiintymistä ei monikaan ollut uskaltanut kyseenalaistaa himmeliämme. Tämä himmeli on vuosikymmenten ajan tuottanut huonosti kotoutuneita, huonosti työllistyviä ja pahasti syrjäytyviä ihmisiä lukuisista maahanmuuttajaryhmistä. Ehkäpä olisi korkea aika terveelle kritiikille.