Lupasin maistaa

Hapansilakkaa kun tuttavani tuo sitä jouluksi Ruotsista. Olen aika kaikkiruokainen mutta nyt olen sellaisen haasteen edessä että luultavasti joudun laittamaan pyykkipojan nenään.

Noinhan sitä ostovoimaa saadaan alemmalle tasolle

Esim voidaan hyvinkin pitää tuota sähkön hintaa joka onkin nyt kolminkeistunut pienellä aikaa

Kun ennen sähkölasku oli n 100 euroa niin nyt se on kuukaudessa 100 euroa kolmelta kuulta nyt  300 euroa 3 kuulta euron pari menee yli

Kun eläkkeet tulevat vuoden taitteen jälkeen nousemaan aika paljonkin niin ne on nyt jo syöty kiitos inflaation

Ei tarvii kehua ketään kun nousua oliskin tullut alkaa oleen tunne ettei ne nousut kata enää mitään

Mitään selko kielistä ei asiassa ole tullut tuskinpa tuleekaan

Mutta tuo esittää sen kaiken raadollisuuden kun kyseessä onkin elä akat ja ukot

mutta kaippa tuostakin selvitään paljon suurempiakin asioita toki on nytkin

Mutta niille emme voikaan varmaan yhtään mitään Suomessa soommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

Tästä ei tarvitse kirjoittaa

Jossain leffassa sanottiin että kun haluat kirjoittajaksi, kirjoita vaan. Älä välitä mistä. Olen kolme viikkoa koittanut kerätä runkoa erääseen tutkimukseen ja se on puisevaa. Tähän blogaukseen en kerännyt inspiraatiota kahvinkeitintä kauempaa.

Tämä on otsikko.

Kaveriporukassa tuossa juteltiin eräästä Hervannassa toimivasta yrityksestä. Heillä työssä tarvitaan mittavaa eri kielten ja kulttuurien tuntemusta, joten työvoimasta on ylivertainen leijonaosa maahanmuuttajia. Heillä on ongelma nimeltä astiakaappi. Eivät niin mitenkään ymmärrä että mitä, miksi se sellainen on. Kuka hullu sinne pistää asioita? Miksi? Se on vain niin väärin, outo paikka, ei sieltä kukaan älyä. Jos sinne kahvimukin pistät, se on kadonnut iäisiksi ajoiksi. Siitä tulee toinen 2400 vuoden mysteeri. Kaikkea me olemmekaan keksineet.

Samaan aikaan jossain muualla kuin Forssassa: sanoivat, että tomaateista tulee luksustuote talvella. Prismassa kävin taannoin enkä nähnyt yhtään aseistettua vartijaa tomaattien ympärillä. Sen sijaan sellerit olivat loppu ja siellä oli kyltti että ei oo, ei tuu. Olisin vastuuton jos en näkisi tässä salaliittoa. Tomaatit ovat liian ilmiselvä kohde. Ensin he vievät sellerit. Sitten he vievät inkiväärin. Sitten hunajamelonit. Pian emme edes huomaa tomaattien katoamista kaupoista. Kukas sitten nauraa? Vai itkemmekö sitten? Nouseeko Nokia Missio taas uusiksi mutta tällä kertaa ei ole homoutta vastustavaa homopappia vaan tomaatteja vastustava ketsuppidiileri?

Väliotsikko. Tää meinaa että haen lisää kahvia.

Lapin sairaanhoitopiirissä on ongelma. Poliittisesti katsoen ongelma on äärimmäisen paha. Taudin nimi on rehellisyys. Ehjä potilastietojärjestelmä tulee kymmenen vuoden päästä. Sen sijaan että rahdattaisiin laivalasti rahaa jenkkilään, nuo pirkuleet ovat päättäneet keskittyä potilaiden hoitamiseen ja terveydenhuoltojärjestelmän ylläpitoon. Ja jos tämä ei vielä riittäisi paheksuntaan, aikovat ottaa käyttöön Oulun seudulla käytössä olleen Esko-potilastietojärjestelmän. Juu, juuri sen, joka on toistuvasti todettu maan parhaaksi ja hoitohenkilökunnan ylistämäksi. Miten ne kehtaa? Voisikohan saamelaislainsäädännöllä estää Lappia hoitamasta potilaita? Olisihan se parempi että tehtäisiin kuten kauniissa Helsingissä. Se on ihanan helppo malli: sori, antaisin lääkäriajan ja määräisin reseptin, mutta järjestelmä ei toimi. Jos vaan menisit kotio kuolemaan?

En ole potilas kuitenkaan juuri nyt. En ole tarvinnut lääkäriä melkein kahteen viikkoon. Sain julman diagnoosin: mortonin neurooma (googleta ite, laiskuri!). Se vaikutti elämääni mm. ei yhtään mitenkään. Siten olen voinut elää normaalia vastuutonta elämää. Olisi ollut ehkä mukavampi saada diagnoosi petihoitoa vaativasta taudista, sillä olen joutunut viikon aikana käymään Helsingissä kaksi kertaa. Se on viisi kertaa enemmän kuin mitä terveen ihmisen pitäisi joutua tekemään. Minulle on vieläkin täysi mysteeri miten siellä voi kukaan elää. Ei ne kait voikaan, kun katsoo eduskunnan menoa. Potilas Kärnä on huutanut tuskiaan kovaan ääneen monet, monet kerrat, mutta hänelle ei ole saatu edes rauhoittavia. Voi raukkaa, tuota se Helsinki tekee Paavo Väyrysen suurimmalle fanille.

Kolmas väliotsikko on jo tuhlausta

Tää blogaus piti lopettaa jo vähän aikaa sitten, mutta ei pysty. Kun kirveen nappaa käteen niin aina pitää vielä se yksi klapi halkaista. Jotta juttu saa tarpeellisen groteskin lopun, tekisi kyllä mieli iskeä sillä kirveellä tuo pikkulintuja häiriköivä orava. Siemenet eivät oravalle kelpaa, mutta lintujen hätistäminen ruokintapaikalta kyllä kelpaa. Luulen, että oravannahat olivat muinoin valuutan korvikkeen lisäksi merkki hyvästä työstä.

Eli siis: lisää naaleja, lisää naakkoja, vähemmän oravia, vähemmän kepulaisia. Se on sitä luonnon ennallistamista jota tarvitsemme. Amen. Älkää tarkoilko tuolle enää kahvia.

Black Friday ostos

Olin ensin tuhannen varma ettei tältä Black Friday tarjouksien sumalta minulle mitään löydy. Mutta sattumalta löytyi SSD kovalevy -40% hintaan…pakkohan se oli. Näiden hinnat varsinkin laatumerkkien kohdalla nousee komponenttipulan vuoksi koko ajan.

Lahjaksi en kylläkään kenellekään löytänyt mitään kuten normaalisti…🤔

Nyt joku kauppias saa minun rahaa ja se pystyy elämään kapitalistisessa maailmassa…vain kommarit kierrättää tai jättää ostamatta …

”Inflaation” monet kasvot.

Kahdelle aikuiselle joilla on tuloja, mutta ennen kaikkea aika vähän menoja, ei nykyisen kaltainen  inflaatio nyt vielä mitään maailmanloppua merkitse, vaikka se harmittaa.

Kun lähipiirissä on nuoria perheitä joilla kahta tai kolmea alakouluikäistä lasta, velkainen talo ja kahden auton pakko niin johan näyttää maailma aika paljon synkemmältä.

Yhtä synkkää on totta kai monilla vanhuksilla, työttömille, työkyvyttömillä jne.eli kaikilla vähävaraisille ja mikä ettei yli varojensa eläneillä.

Inflaatio on myös eri kaupungin keskustassa tai lähiössä asuville kuin mitä se on haja-asutusalueella asuville, niin se vain menee.

No yksittäinen ihminen ei asialle muuta voi kuin sen mitä omalta kohdalta voi menoissaan säästää tai jos mahdollista niin ojentaa auttavaa kättä enemmän tarvitseville ja kun se joulukin on tulossa niin…

Halusiko kokoomus Suomen liittyvän NATO:on, ennen Ukrainan sotaa?

Mediaa seuranneena olen kyllä sitä mieltä, että kokoomus halusi Suomen liittyvän NATO:on jo ennen kuin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan

*
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/158186c2-30ad-46af-b5eb-a630661dd9de

Keskiviikko 9.6.2021 klo 15:07

Kokoomus esittää Suomen liittymistä Natoon – nosti jäsenyyden jälleen vahvasti esille

Kokoomuksen Nato-kanta on ollut jo pitkään myönteinen, mutta puolue ei ole viime vuosina pitänyt asiasta suurta ääntä.

Nyt linja on muuttumassa.

****

Kaikista asioista jokainen voi olla mitä mieltä tahansa.

Fakta vai fiktio?

.

Selvästi todellisuudesta poikkeava väittämä ärsyttää – ainakin minua.

Vielä viimevuonna NATO’n liittymisen kannattavuudesta monellakaan ei ollut varmaa mielipidettä – mistään faktasta ei voida puhua

Onko mikään väittämä faktaa? – ehkei

***********************************************************

Mielestäni tänä väittämä on kuitenkin aika lähellä faktaa: Kokoomuksen piirissa ollaan oltu vuosien ajan NATO:on liittymisen kannalla.

****

Mika , 25.11.2022 12:00

Kokoomuksen NATO historiaa.
https://www.verkkouutiset.fi/a/nain-kokoomus-on-linjannut-suomen-nato-jasenyydesta/#89d0ae6a

Näin kokoomus on linjannut Suomen Nato-jäsenyydestä

Ensimmäistä kertaa puolue asettui jäsenyyden kannalle 16 vuotta sitten puoluekokouksessaan

****

Liittymistä ei vain ole kannattanut ajaa, kun kansan suurin osa ei tätä hyväksynyt.

.

Putinin retoriikan kovantuessa kokoomus otti asian esille.

*******************************************************************

.IL , Keskiviikko 9.6.2021 klo 15:07

Kokoomus esittää Suomen liittymistä Natoon – nosti jäsenyyden jälleen vahvasti esille

 

 

 

 

 

 

YLE- oksennusta kerrakseen

 

Eilen näytettiin kuvaa Ukrainassa olevaa ydinvoimalaa, kun samaan aikaan kerrotaan, että Ukrainan energiainfraa pommittaa Venäjä.

Erityisesti mainittiin Venäjä terroristivaltiona.

Kun USA pommitti Irakia, säälikö USA siviilejä? Ei!

Kun USA pommitti Irakin energia ja vesiinfraa, säälikö Irakin siviilejä? Ei!

Kun USA pommitti Irakia järjestelmällisesti, ja siviilejä kuoli kaikkiaan yli puoli miljoonaa (500 000), säälikö Suomen valtamedia siviilejä, ja nimittikö USAa terroristivaltioksi? Ei!

Toistetaan tämä USAn toimet Libyassa: USA rahoitti, koulutti ja aseisti Libyan kapinallisia.

Libyan kansa ei lähtenyt kapinallisia tukemaan, käytännössä ollenkaan.

USA pisti NATO-maa Ranskan lopulta hyökkäämään Libyaan.

USA ilmoitti tulevansa ”tukemaan” Ranskaa sotatukialuksillaan, ja yhdessä pommittivat Libyaa.

Libya pommitettiin kivikaudelle, joka oli rikkain maa Afrikassa, ja yksi rikkaimmista koko maailmassa. Nyt on rikkaus kaukana, ja maa rutiköyhä, jota ei johda kukaan. On vain eri heimoista koostuvia erilaisia ryhmiä.

Libya oli Afrikan lukuisille köyhille se luvattu maa, jonne haettiin töihin.

USAn tuhottua Libyan kivikaudella, alkoi Afrikan ihmisten tulo Eurooppaan, Libyan kautta.

Osallistuiko USA talkoisiin? Ei!

Irakista pakolaisvirta Eurooppaan USAn pommitusten seurauksena osallistuiko USA talkoisiin? Ei!

USA pommitti Jugoslavian pahemman kerran, sekä hajotti sen, ja laittoi Serbian piikkiin koko kaikki väkivaltaisuudet (joka oli puhdas vale). Muistatteko Milocevichin keissin?

USA nimittää terroristit. Itse USA, joka on pahin ja liki ainoa terroristivaltio koko maailmassa, nimittää itseään demokratiaksi, ja nimittää muita terroristeiksi tai terroristivaltioiksi, kuten nyt Venäjän.

Suomessa mediapooli perustettiin USAn ohjaamana ja organisoimana 2014, johon YLEkin kuuluu, ja joka on kokoomuksen käsissä. Jos ei tiedä, ottaa selvää keitä YLEn johdossa on, Jouko Jokisesta lähtien aina Matti Apuseen….

Ukrainassa alkoi sisällissota 2014, USAn organisoimana ja ohjauksessa, josta ennen Suomen Mediapoolin muodostamista aivan hiven ehti tulla todellistakin tietoa Ukrainasta.

Suomen kansa ehti unohtaa…kuten aina.

Isäntämaasopimuksen USA organisoi 2014 Suomen kanssa.

Kaikki oli hyvin suunniteltua, viimeistä piirtoa myöden.

Vaikka kaikki todisteet Ukrainan tilanteesta , eli totuus, kuinka tahansa läiskitään vasemmiston molemmille poskille, ei suurin osa vasemmistoa usko sitä, saati vihreät tai demarit.

Vasemmisto hajotettiin pieniin kuppikuntiin Suomessa….ja maailmalla. Sitä on liberaalin porvariston helpompi hallita.

Venäjä ilmoitti jo kauan ennen Ukrainan sotaa USAn turvatakeista, ettei Nato laajene Venäjän ympärille enempää.

USA viittaisi kintaalla, ja mm. Suomen valtamedia propagoi, että jokainen maa saa tehdä ihan itse mitä lystää…vaikka liittyä Natoon. Suomen kansa saatiin ajattelemaan niin: jokainen maa saa liittyä Natoon. Mutta sitä ei kerrota edelleenkään, miksi Naton pitää laajentua, ja erityisesti Venäjän ympärille.

YLE on USAn propagandaa Suomalaisille, eli puppugeneraattori.

Venäjä ei ole hyökännyt brutaalisti Ukrainaan. Venäjä ei ole terroristivaltio.

Venäjä ei tapa siviilejä eikä raiskaa Ukrainan naisia.

Tässä lyhyesti faktaa.

Venäjä on ilmoittanut, ettei ole hyökännyt Ukrainaan, ei tapa siviilejä.

Tämä on faktaa.

Mutta Venäjä lopulta 24.2.2022 aloitti erikoisoperaation Donbassin alueella, joka koostuu Ukrainan Venäläisistä, heidän avuksi, että saataisiin 2014 lähtien Ukrainan hallinnon ja sen tukemien fasistien mielivaltainen Ukrainan Venäläisten tappaminen loppumaan.

Venäjä on ilmoittanut, ettei miehitä Ukrainaa. Eikä kohdista iskuja siviilehin. Ukrainan joukot raukkamaisesti ovat käyttäneet ja käyttävät siviilejä ihmiskilpinään. Samoin sairaaloita ym….

Siviiliuhreja tulee vääjäämättä.

Ainoat uhrit on kuitenkin aika tarkkaan ilmoitettu 2014-2022 Donbassissa reilun 14 000 uhria.

Ukrainan sota 2022 helmikuun 24 päivästä tähän päivään, ovat hyvin epämääräisiä. Oletteko huomanneet?

Propagandasodassa USA, ja sen ohjaama Ukrainan ja Suomen mediapooli ym. ovat hyvin niskan päällä.

Venäjä ei ole alkuunkaan kyennyt vastaamaan mediasodan puolella USAlle.

YLE on Suomen ykkös tiedonlähde kansalle. Siksi se on USAn tiukasti ohjaama.

Fakta on se, että Ukrainassa käydään viimeistä USAn ja Venäjä välistä sotaa, proxysotaa, jossa USA ei suoraan sodi Ukrainassa Venäjää vastaan, vaan rahoittaa ja aseistaa Ukrainan hallintoa ja sen fasisteja, sotimatta suoraan itse. Syyria oli lähes tällainen, Afganistaniin ei Venäjä lähtenyt.

Päivälehdet IS ja IL, sekä Hesari ja Aamulehti ym. lehdet ovat osa mediapoolia, ja USAn käsissä.

Suoltavat joka ikinen päivä USAn puppua Ukrainan tilanteesta.

Ne ovat vääriä, valheellisia uutisia.

Näin vain asiat ovat.

Markku Huhtala. Tampere, Rantaperkiö

Mr. Seefeld- jäljet lumessa, Eero Mäntyranta 25.11.TV2 klo 17.50

Mielenkiintoinen dokumentti Eero Mäntyrannasta ja perheestä.

Muistuu mieleen, kun kutsuimme  Eeron Hyvinkään 7-veljeksen hiihdon joukkueeseemme 80-luvun loppupuolella.  Matka oli 45 km. Mukana joukkueessa oli muitakin kuten Erkki Liikanen ( laulaja) ja Seuran toimittaja Isto Lysmä, ym. ja minutkin kelpuutettiin.

Illalla nautimme Hyvinkään Kaupungin juhlapäivällisen juomineen. Lopuksi tarjottiin konjakit. Eero sanoi, että Hessu otetaas toiset, tarvitaan hiukan tasoitusta ja Eero otti.

Lähtöviivalla aamulla klo 9 lumi pölysi. Minäkin sivakoin kuin ”Mäntyrannat” ikään kärkeen. Yritimme porukassa kympin kohdalla katsella, missä se Eero on. Ei näkynyt. Sitten tultiin viimeiselle juottoasemalle 35 km. Eero putkahti porukkaan ja hihkaisi eikös pojat panna hiukan suksiin liikettä ja häpyi lumipölyyn. Siellä maalissa Eero putasasi suksiaan eikä hien pisaraa näkynyt – me puhkimärkänä.

Oli hän mahtava persoona ihmisenä ja urheilijana.

Viisas mies jonka puoluekantakaan ei asiaa muuta

Helsingin Sanomat julkaisi laajan Jussi Halla-ahon Ukraina-analyysin ja haastattelun.

Tässä on tämän viisaan miehen viisaan haastattelun viisain lause: ”Ajatus siitä, että jonkinlainen rauhanoppositio tai älyllinen oppositio pääsisi valtaan Venäjällä, on hyvin sinisilmäinen ja naiivi.”

Se mitä Rudyard Kipling sanoi idästä ja lännestä Intiaa ja Eurooppaa tarkoittaen: “Itä on itä ja länsi on länsi, eikä kohtaa ne toisiaan” pätee myös länsimaisen kulttuuripiirin ja Venäjän suhteen. 

Venäläiset oli eristetty Euroopasta jo kauan ennen Ukrainan sotaa. Eristämisen alkusanat lausuttiin v. 395 jkr jolloin Rooman valtakunta jakautui Länsi- ja Itä-Roomaksi. Jälkimmäisestä muotoutui Bysantin keisarikunta, jonka vaikutus- ja kulttuuripiiriin syntyi sittemmin Venäjänä tunnettu valtakunta. Hyvin ratkaiseva ero lännen ja idän roomalaisvaltakuntien välille kehittyi niiden valtiomuodoista. Itää hallitsi ehdottoman yksinvaltainen jumalakeisari. Lännessä alun pitäen valta jakautui maalliseen keisarin ja uskonnollis-kirkolliseen paavin valtaan. Tälle jännitteiselle ja hedelmälliselle vallan jakautumiselle perustui lännen myöhempi kehitys skolastiikan, renessanssin ja valistuksen kautta parlamentarismiin. Itä, joka oli ensimmäiset tuhat vuotta joka suhteessa länttä kehittyneempi ja vahvempi kunnes länsi pyyhälsi vauhdilla ohi,  jäi kokonaan vaille tätä kehitystä – sen sijaan se sai kokea pitkän lamauttavan mongolimiehityksen yhä kulttuurissa ja nykyhallinnossa  jatkuvine piirteineen ja seurauksineen. Siellä vakiintui jumalallisuuteen rinnastuva despoottinen yksinvalta, mikä hallitsee tämän päivän Venäjällä yhä. Itse asiassa eurooppalaisten Leninin ja Trotskin  raaka bolsevismi oli yritys ravistaa tämä lamaannuttava paino maan yltä ja niin paradoksaaliselta kuin se kuulostaakin, lieventää Venäjän eristäytyneisyyttä lännestä, mutta yritys ei onnistunut paljolti aasialaisvaikutteisen, Leniniä ja Trotskia venäläisemmän Stalinin vuoksi. Venäjällä, Venäjän kansalla, oli etsikkoaikansa lähestyä länttä ja sen sivilisaatiota Neuvostoliiton hajotessa. Mutta venäläiset eivät halunneet omaksua lännen tunnustamia arvoja Liberté, Égalité, Fraternité vaan antoivat tilaisuuden mennä ja valitsivat tutun perinteisen despotian fasistisen putinismin muodossa 

Samoin valitsee Venäjän kansa Putinin jälkeenkin koska haluaa näin tehdä pitäessään itseään ja omia arvojaan läntisiä arvoja parempina. Lännen tehtäväksi jää Putinin kaaduttua ja Ukrainan tilanteen rauhoituttua kärsivällisesti ja kiirehtimättä  vaikuttaa venäläisiin kaupan ja kulttuurisuhteiden muodossa ja ohjata heitä esimerkkien ja -kuvien voimalla ymmärtämään hieman paremmin länsimaisia arvoja. Tässä suhteessa päämäärää ei voida koskaan (näkyvissä olevassa tulevaisuudessa) saavuttaa mutta pyrkiminen sitä kohti on jo arvo ja saavutus.

 

 

 

 

Se on kysymys rahasta

Alfa-tv konkurssiin.
Liikemiesten oma kanava, mutta onko osattu niitä ns liikemiestaitoja?
Vähäiset katsojaluvut kielivät ohjelmien kiinnostavuudesta.
Haluaako oikeasti katsoja katsoa parin kolmen henkilön mielipidekeskusteluja?
Tappioluvut miljoonia ja viimekädessä kansa maksaa?
Julkisuudessa on puhuttu johtamiseen liittyvistä ongelmista?
– Se johtamisen taso koskee montaa yritystä.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009227074.html