Suomeen sopii monipuolue järjestelmä kaikkein parhaiten

Suomelle on hyvä asia kun meillä on monipuolue järjestelmä sillä saadaan aikaan monta hyvää asiaa

Niistä sen enempiä koska aina joka vaali kausi tahtoo asiatkin olla eri asioita kun mitä edellinen hallitus on jo tehnyt

Mutta tuota ns enemmistöä ei yksikään puolue saa omalta vaalikentältään ja ilman yhteistyötä muihin puolueisiin eivät ole määrävässä asemassa

Niin se Suomessa on toiminut ja jatkossakin toimii minkään asteen diktaattoreita ei Suomeen tarvita

Mutta kyllä meillä silti on aina parannettava maan todellisuudessa pitämisessä siihen koko kansan pitää aina tähdätä

Niin vaan voimme pärjätä pienenä kansana kovassa kilvassa maailmaan markkinoilla

Koska vienti tuo meille rahaa jota eniten tarviimme omiin kuluihimme kaikesta muusta joudumme aina maksaamaan

Joskus liiankin kanssa ja monasti tuote maksaa aika lähellä maamme rajaa murto osan meidän hintoihimme nähden

Niissä autot ovat yksi suuri tuote ryhmä ja ilman niitä ei maassamme tulla toimeen

Espalla toki kävelee kauppa toriille ostaan pottunsa ja siitä sporalla kotiin varsinkin kun sähkö tulee seinästä

Mihin me sitten tarvitaan atomi voimalaa  sellasta se logiikka sitten on kun ei ajatus voima ei riitä mihinkään seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast

Löin tänään vetoa

Yhden kaverini kanssa, kumpi pudottaa enemmän elopainoa kesäkuun 1. päivään mennessä.

Lähtökohdat ja elintavat meillä samankaltaiset painoa myöten.

Panoksena lounas Lahden ravintola lokissa: Hävinnyt tarjoaa. Minä uskon aika paljon itseeni kun olen jo tehnyt selvän suunnitelman, mutta ei haittaa vaikka häviäisin vedon, sillä onhan se krediittiä kaverilleni.

Ensi viikonloppuna käydään tarkkuusvaa,alla molemmat ja siitä sitten veto alkaa. Tulee vähän mieleen nyrkkeilyottelun punnitus, mutta tämä kaverini kanssa ei ole yhtä vakavaa.

Koronakeskustelu on kovin kapea-alaista.

Julkinen keskustelu koronasta keskittyy pääosin maskeihin, rajoituksiin ja rokotteisiin.

Se, että asiasta keskustellaan on tietenkin hyvä asia, mutta keskustelua voisi myös laajentaa esim. siihen miten koronapotilaita hoidetaan ja millainen on hoitovaste.

Ruotsin koronatilanteesta kertovassa dokumentissa (löytyy Areenasta) mainittiin esimerkeistä, joissa jo pelkkä lisähappi oli ollut ratkaiseva potilaan toipumisessa.

Peräänkuulutan siis sitä, että julkisella keskustellulla voitaisiin myös hälventää tarpeettomia pelkoja, ilman, että vähätellään pandemian ja viruksen vakavuutta.

 

 

Nyt tulikin sitten sellanen korvaus

Nyt tuli se jota ei varmuudella kukaan kykene korvaamaan kun on jo kolme kuollutta niin milläs valtio ne korvaa

No raha ei riitä korvauksiin joita kuolemat ovat vieneet ne ihmiset ovat kylmenneet eivätkä enää palaa

Noinkin voi käydä kun ei tiedetä mikä meni pieleen  tietysti asiaa voi väittää että heillä olikin tauti jo päällä no eipä sitä kukaan voi toisinkaan väittää

Mutta tuliko tauti rokotteesta sekään ei ole pois pyyhitty ja on ihan todennäköistä kun se muka olis tullut ihmisestä itsestään

Nyt voi henkilöt sitten alkaa korvaamaan kuolleita riittääkö taidot taitaa mennä pikkusen pieleen tai oikeasti kokonaan pieleen

Ja tuohon ei tarvitse kenenkän sanoa ei niitä ole kun kolme no vain kolme mutta kolme liikaa se pn  fakta

Mikään asiaa ei tuhoa THL uskottavuutta pahemmin kun näitä rokotteita onkin sitten jo toinen pieleen mennyt rokote

Kuka niihin voi luottaa ettei mene henki samaan tien seommor tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast

Kunto kasvaa maatessa

Ilmoja pitelee. Vai eikö muka pitele?

Ei kannata hiihtää, ei metsäpolkua kävellä.
Luonnonlatu jäätyy illalla piloille, jos siinä nyt sohjossa hiihtää.

Mutta ei hätää mitään. Maatessa kunto kasvaa, kunhan ei liian pitkään makaa.

Mitenkähän olisi tuon kiekkokaukalon laita? Pitänee käydä tarkistamassa.

———
Huomautan, että tässä vitjassa eivät sitten mensalaiset mellasta järjettömine metkuineen. Mellastelkoot kerhoissaan. Kyllä jämpti on niin. Kaikki mensalaisuuteen viittaava tullaan siivoamaan välittömästi.

Mirrin metkuja.

Aamuisin tietenkin Pikkumirri on oven takana passissa; sitten postipolulle. Aamurituaaliin tietenkin kuuluu kun Pikkumirri kellahtaa selälleen ja on raapivinaan minua; kynnet visusti sisällä

Aamiaisen (minun sekä Pikkumirrin) jälkeen, olen tuosta ikkunastani seuraillut tuon touhuja. Vaanii, hyökkäilee olemattomien saaliiden perässä. Siis muuten viihtyy lumessa, kaivaa joskus lumeen niin isoja koloja, että itse mahtuu sisään; sieltä sitten vaanitaan olematonta saalista ja tehdään uskomattomia hyökkäyshyppyjä yms.

Siis uskottava on, että kissa on erakko ja ei vaadi laumaa.

Vaan mitenpä tietäjät selittävät sen, että kun tulen ulos; Pikkumirri ei jätä minua hetkeksikään eroon. Jos en sitä nyt juuri näe; kutsu ja sieltähän tämä sankari tulee, siis erakkoko?

Pikkumirristä olisi jo näin lyhyen ystävyytemme aikana tuhatkin kerrottaa juttua, no, toistaiseksi olkoon.

Mielenkiintoista etelänaapurista.

Nyt sitten eilen vahvistettiin Eestin uusi hallitus; kaksi puoluetta, lähteä saivat niin Ekre kuin Respublikakin.

Pääministeriksi sitten saatiin nuorehko nainen (43v), no tuskin sentään niin ”huono” pääministeri kuin meillä, mikäli tätä sivustoa on uskominen.

Melko kivuttomasti näyttäisi Kaja Kallas saaneen hallituksensa aikaiseksi ja ilman mitään takiaispuolueita.

Sanoisin suoritusta melko mallikkaaksi; eduskunnassa edustajia 5 puolueesta ja  samoin EU:ssa ja kun ministereitä on peräti 15, kyllä, kyllä se suoritus on.

Sinne jäivät oppositioon niin demarit kuin respublikakin, suuriksi puolueiksi laskettavia. Saas nähdä.

Sinällään minua ei paljon politiikka kiinnosta mutta kylläkin eteläisen naapurimme olot ja elämät. Nykyisen ja edellisen hallituksen politiikassa voi olla melkoisia eroja.

Kaja Kallas

Kuva Valda Kalnina

Kiitos ja kumarrus.

Kaikki työ mikä lisää yhteiskunnan ja yksilön hyvinvointia on tärkeää ja sen tulee nauttia valtion kaikkinaista suojaa, poislukien lattomuudet ja ”harmaalla” alueella toimiminen, josta kärsivät ne, joilla on vain puhtaat jauhot pussissaan.

En aseta mitää ammattikuntaa enkä työntekijä/työnantaja ryhmää muita paremmaksi enkä huonommaksi hyvinvointiyhteiskunnan rakentajana ja yhteisen kakun kasvattajana.

Mutta yhden ryhmän nyt kuitenkin haluan tuoda esiin ja se on omaishoitajat, jotka tekevät työtään läheisiensä hyväksi ja parhaaksi 24/7 ja se korvaus minkä he yhteiskunnan taholta saavat, on häpeällinen siihen nähden, mikä se on yhteiskunnan kokonaisetuun nähden.  Varmasti omaishoitajat tekisivät työtään ( jos nyt työstä voidaan tässä yhteydessä puhua ) ilman korvaustakin ja pääosin omaishoitaja onkin jo vanhempaa ikäryhmää, jossa aviopuoliso hoitaa kumppaniaan rakkaudesta ja monasti omaishoitaja on myös perheen tytär tai poika, jotka antavat mahdollisuuden sairaan olla rakkaan kotinsa suojassa ja kokea sitä turvallisuuden tunnetta jonka kodin ilmapiiri antaa läheisineen laitoksiin verrattaessa.

On varmasti turhaa nyt rahaa nostaa tikunnokkaan, mutta se hyöty minkä yhteiskunta saa, kun ympärivuorokautista hoitoa ja valvontaa vaativat sairaat ovat kotona omaishoidossa, niin varmasti vuosittainen hyöty mitataan sadoissa miljoonissa vuositasolla ( mutu arvio )

Usein saamme lukea lehtienpalstoilla ja kuulemme kahvipöytäkeskusteluissa, kuinka kovan väännön takana on saada yhteiskunnallista tukea omaishoitajien ja sitä voi hyvin kutsua villiksi länneksi, kun ihmisiä pompotellaan vähän joka kunnassa eri tavalla ja jatkuvasti saavat vääntää kättä pienen korvauksen saadakseen.  Näin maallikkona kuvittelisin, että koko maassa noudatettaisiin yhteisiä sääntöjä ja ohjeita omaishoitajien kohdalla, jossa korvaus,- ja kriteerit sen saamiselle olisivat yhteneväiset.

Erikoista läppändeerusta

Trump on perustanut ”entisen presidentin toimiston” Palm Peachiin Floridaan. Se vastaa hänen kirjeenvaihdoista, julkisista esiintymisistä, julkisista lausunnoista sekä virallisesta toiminnasta. Tämä toimisto on hänen mielestä virallinen…entäs nämä muut 4 elossa olevaa ex presidenttiä,,,Carter, Bush, Clinton ja Obama? On tämä ihme venkuli, Paavo Väyrynen tulee mieleen…

(Kuva hänen ”virallisen entisen presidentin sivustolta” )

(Kuva: The Washington Post sivuilta)