Monikansallisen Kokoomuksen lupaukset ja kuinka kävi…

Kokoomuksen teillä kulkevat kahdet rattaat:

-Lupasi paremminvointivaltiota, saimme Attendoja, Mehiläisiä ja hylättyjä mummoja.

-Lupasi tarkkaa taloudenpitoa. Saimme massiivisen velkataakan.

-Lupasi kuunnella. Saimme raivoisaa vihapuhekyttäystä.

Kuvahaun tulos haulle Kokoomus pilakuva

Tiesittekö että ollaan vastuussa haittamaahanmuutto turistien kuolemasta omassa maassaan hamaan tappiin…

Suomi palautti turvapaikanhakijan Irakiin – nyt EIT vaatii Suomelta selvitystä miehen kuolemasta

”EUROOPAN ihmisoikeustuomioistuin (EIT) pyytää Suomelta selvitystä Irakiin palautetun turvapaikanhakijan kuolemasta. Mies tapettiin joulukuussa 2017 kolme viikkoa sen jälkeen, kun hän oli palannut Irakiin saatuaan Suomesta kielteisen päätöksen turvapaikkahakemukseensa.

ALKUVUODESTA 2015 mies joutui erään tutkinnan aikana kiistaan shiiataustaisen kollegansa kanssa. Kollega uhkasi riidan yhteydessä hänen henkeään.” (HS)

Äijällä oli muutakin rähinää siellä ennenkuin tuli Suomeen ja se palautettiin 2017 kotiinsa makoomaan.

Lopulta 2017 joku päästi sen päiviltä.

Voi kyynel, pitääkö näitä hyysätä vielä omassa maassakin hamaan tappiin, näillähän on näitä omia riitojaan ollut vuosituhansia, tuskin ne muuttuu siitä mistään jos lähtee vähäksi aikaa turvapaikkaturistelemaan…

Muistakaa ketä äänestätte keväällä ettei tälläistä paskaa tule lisää meidän ratkottavaksi…tapelkoot omassa maassaan ei se meille kuulu.

Ratkaisu olisi löydettävissä Filippiinejä lähempää ?

72184 sosiaali ja terveydenhuollon koulutuksen saanutta työskentelee jollain muulla alalla kuin mihin on saanut koulutuksen. Asia käy selville THL:n raportista.

Esimerkiksi tehtäväkuvien selkeyttäminen, työolojen kohentaminen ja ns. pätkätöiden minimointi olisivat toimia, joilla mahdollisesti saataisiin ainakin osa valmiiksi koulutetuista henkilöistä hakeutumaan alalle.

Monet heistä ovat alalle olleet, mutta jättäneet sen erilaisten mm. edelläesittämiini liittyvien ongelmien seurauksena.

Aiheesta muutoin keskustellaan tänään A-studiossa TV1 kello: 21.00

 

 

Ihailen nykynuorisoa

Jo muinaisessa Egyptissä kirjoiteltiin nuorison olevan hunningolla. Väärät harrastukset, väärä musiikki, väärä kaikki muukin ovat ajattomia valituksia nuorison suuntaan. Noh, olenpa siis itsekin väärässä, sillä haluan käyttää tämän kirjoituksen kehuakseni nuorisoa.

Greta laittoi lumipallon pyörimään

Luin 18.2.2019 Aamulehdestä pienen jutun ruotsalaisteini Greta Thunbergistä, joka on tullut tunnetuksi koululakosta ilmaston puolesta. Joka perjantai puolen vuoden ajan hän on marssinut valtiopäivätalon eteen. Reilu viikko sitten näin Tampereella myös nuoria samassa hengessä raatihuoneen edessä. Näytin oitis peukkua ja jatkoin vielä hymyllä perään. Eivät he istu valittelemassa sosiaalisessa mediassa, he lähtevät säästä välittämättä julkiselle paikalle, tekevät mietteensä selväksi ja tekevät sen jämäkästi mutta kohteliaasti. Erinäiset aikuiset niin vasemmalla kuin oikeallakin laidalla voisivat ottaa mallia nuorisostamme mitä tulee mielenilmauksen järjestämiseen.

Ympäristötutkimuksesta voidaan toki olla monta mieltä, mutta paljon on myös selvää. Vaikka kaikki vähän kyseenalaisempikin kritiikki nivotaan mukaan, on maailmalla ylivertaisen vahvaa todistusaineistoa sen puolesta että ilmasto voi huonosti. Välittömiä oireita, kuten hengitysoireita ja ympäristömyrkkyjä pystymme aivan itsekin näkemään ja havainnoimaan. Nuorisolla on vahva, opittu, tutkittu ja perusteltu pohja mielipiteilleen ja se on jotain mitä he ovat itse hankkineet. Koulu ei tätä kaikkea tarjoa, tässä on tarvittu omaa päätä ja kykyä hankkia tietoa. Epäilemättä siitä osa on poliittisesti värittynyttä, mutta se on luonnollista. Näytä minulle aikuisten yhteiskunnallisia mielipiteitä joissa ei ole poliittista väriä.

Koska en ole ilmastotieteilijä (ja tuskin tämän lukijatkaan), en pysty puhumaan taustatieteestä varmasti. Pystyn kuitenkin sanomaan, vailla pienintäkään epäilystä, että ilmaston puolesta mieltä osoittavat nuoret ovat tarinan hyviksiä. He ovat hyvän puolella. Heillä on halu tehdä jotain että poliittinen selkäänpuukotus ja kikkailu tekisivät tilaa maailman auttamiselle. Aikuiset tappelevat siitä mitä sanamuotoa julkilausumassa käytetään ja kuka potki hiekkaa toisten kengille. Nuoret eivät pidä machoilua kovin tärkeänä, heitä kiinnostavat teot ilmaston ja luonnon puolesta. He ovat toden totta kertoneet yhtä sun toista keisarin oikeista vaatteista.

Erimielisenäkin mallikelpoista

Ilmastolakosta on tietenkin pitkä matka käytännön toimiin, mutta se on askel hyvään suuntaan. Käsillämme oleva muutos on niin suuri ja päättäjien kadulle jättämä sontaläjä niin valtava, että se paljon parjattu nuoriso on joutunut ottaamaan itse vastuun tulevaisuudestaan. Kun aikuiset ovat nostaneet kädet pystyyn, nuoret ovat muistuttaneet että niin ei sovi tehdä. Tämä ei ole ainoa esimerkki. Olen kulttuuriharrastusten kautta huomannut kerta toisensa jälkeen että nuoret ovat valmiita tekemään paljon työtä saadakseen asioita aikaiseksi. He eivät odota saavansa kaikkea ilmaiseksi. He ovat ahkerampia kuin monet aikuiset.

Ounastelen, että nämä nuoret eivät äänestäisi minua tai puoluettani jos olisin ehdolla (enkä siis ole) ja varmaankin olemme vähän erimielisiä monistakin yksityiskohdista maailman aiheista. Se ei tarkoita ettenkö kunnioittaisi heitä syvästi ja sydämeni pohjasta. Ehkäpä harmaantuvien puoluejohtajien halki kentän kannattaisi lähteä rakentamaan siltoja vielä kun heillä on siihen aikaa.

On oikeastaan turha haukkua pelkästään kokkareita yksityistämisestä – kepulit vievät kuin litran maitomittaa

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/98fcf75b-c115-4932-9508-23c30a54fe3a

”Keskusta 263, SDP 106, kokoomus 62 – näin valtuustopaikat jakautuvat kunnissa, jotka ovat ulkoistaneet sotepalvelunsa terveysjäteille

Sosiaali- ja terveyspalveluiden kokonaisulkoistuksen tehneissä kunnissa mennään pääministeripuolue keskustan komennossa. Keskusta on suurin puolue 20 kunnassa. Kuntia on yhteensä 23.”

On oikeastaan turha haukkua pelkästään kokkareita yksityistämisestä – kepulit vievät kuin litran maitomittaa.

Kepulien Berner on vain näkyvin yksityistämisintoilija, mutta kuntien kepulit näyttävän olevan sitä suuressa mitassa.

Ilmastotalkoot

Nauta teurastetaan Saksassa viedään pakattavaksi Tanskaan tuodaan Suomeen.
Ilmenee salmonellaa vedetään pois myynnistä.
– Kysymys paljonko päästöjä tuottaa rahti?

Loikkareiden nokkamies ääniä ostamassa

Sampo Terho ei saanut Matti Nykäselle valtiollisia hautajaisia. Nyt hän on yrittänyt paikata asiaa kertomalla julkisuuteen, että valtio maksaa 20.000 euroa Matin hautajaiskuluja.

Siis Terho ostaa ääniä 20000 eurolla ja häpäisee samalla Matti Nykäsen muistoa, kun hänen nimellään politikoidaan.

Häpeällistä!

PS: Matti Nykäsen hautajaiskulut lupasi kustantaa eräs hyväntekijärjestö, jossa on jäseninä entisiä huippu-urheilijoita.

 

 

Lasten tekotalkoot Suomessa?

Nyt on uutisoitu asiaa Virosta
ja tuntuu siltä että he ovat suomalaista menoa edellä?
Luin jostakin että eräillä alueilla suomessa on jopa pula lastenhoitopaikoista?
Seuraan lähisuvussa nuorta paria jolla on kaksi pientä lasta
ja voin todeta etten itse ryhtyisi siihen kurimukseen
niillä yhteiskunnan ehdoilla joita suomessa on.
Lapsiperheen arki on vaikea sovittaa työelämään ja työnantajakaan ei ole suopea
lasten aiheuttamiin rajoitteisiin työnteon suhteen.

Vastapuoli ei ole paha, vaikka olisimme eri mieltä

Noin otsikoi Hesa tänään jutun, jossa kehoitetaan keskustelemaan vastakkaista mielipidettä omaavan kanssa. Jos alamme pitää toisiamme vihollisina, Suomesta tule ihan toisenlainen maa, kuin nyt.

Suomessa samoin kuin monissa Euroopan maissa ovat poliittiset jakolinjat menneet uusiksi. Nyt jakolinja on natoinalistit vastaan federalistit eli kansallismieliset ja  ne jotka haluavat integrotua yhä enemmän EU:sa ja joka lopulta johtaa liittovaltioon. Nämä ovat suuria asioita. Siksi niistä pitäisi voida keskustella kiihkottomasti ja toista kuunnelleen.

Mutta kun lähtökohta on se, että toinen osapuoli on jo ennakkoon leimattu ja nimitelty jos vaikka millä nimityksillä.

Yksi nimitys kansallismielisistä on populisti. Kun se lausutaan halveksuvassa mielessä antaa se mielikuvan, että populisti on paha. Kaikki poliittikot ovat populisteja pyrkiessään esim. eduskuntaan.

Eilen illalla oli jälleen kerran esimerkki siitä, miten kansallismielisiä mollaattiin ja väheksyttiin. Kysessä oli MTV:N uutiset, jossa haastateltiin Pariisin kirjeenvaitajaa Helena Petäistöä EU-asiantuntijana. Asiantuntija puhui nationalisteista populisteina, jotka ovat uhka EU:lle. Kansallismieliset eivät ole uhka kenellekään muulle, kuin niille, jotka pelkäävät menettävänsä korkeapalkkaisen virkansa EU:ssa.

Kansallismieliset ovat samoja ihmsiä, kuin kaikki muutkin. Kansallismielisillä on vain se ero federalisteihin, että kansallismieliset haluavat säilyttää kansallisvaltiot itsenäisinä ja pitää päätösvallan itsellään, kun taas federalistit haluavat lisää integraatiota lopullisena päämääränä liittovaltio.

Nyt jo on Suomikin luovuttanut liian paljon omaa päätösvaltaansa EU:lle ja jos sama tahti jatkuu me suomalaiset emme voi puhua enää itsenäisyydestä. Kaikissa keskusteluissa federalistit eli EU-myönteiset välttelevät käyttämästä sanaa itsenäisyys, kun he puhuvat EU:n intgraation eli syventämisen puolesta. Mutta samalla he jättävät sanomatta, että Suomen itsenäisyys murenee pala palalta, kun päätösvaltaa siirtyy Brysseliin. Jos suomalaisilta kysyttäisiin haluavatko he menettää Suomen itsenäisyyden, niin todennäköisesti valtaenemmistö vastaisi ei.

Näistä asioista meidän pitäisi voida keskustella asiallisesti ja kiihkottomasti ja olla nimittelemättä vastapuolta halventavilla nimillä. Jos haluamme olla sivistysvaltio, olkaamme siis sivistyneitä. Hyvä esimerkki on Perussuomalaisten puheenjohtaja, joka esiintyy keskusteluissa aina sivistyneesti ja kohteliaasti.