Riikka Purra puhuu bensan lisäksi julkisesta velasta pa…aa !

Millään ei näytä olevan mitään määrää eli persujen täyden soopan syytämisessä kansalaisille. Nyt kyseessä on Suomen ”hirmuinen” velka, joka on mittasuhteiltaan täysin normaali vrt. mainitut verrokkimaat ja vähän enemmänkin.

Lukekaa juttu. Älkää ottako vertailukohdaksi Norjaa tai Ruotsia. Puhutaan Suomesta, joka on persujen Impivaaraa.

”Riikka Purra kauhistelee nyt Suomen ”jättivelkaa” ja perustelee sillä kovia leikkauksiaan – Tässä on kuitenkin yksi iso ongelma

Velkakauhistelulla hallitus hämärtää käsitystä siitä, mitä se oikeasti yrittää saada aikaan työmarkkinoilla.

SUOMI ei ole erityisen velkaantunut valtio, ei EU-valtioihin eikä muihinkaan valtioihin verrattuna. Suomen julkinen velka on viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana kasvanut, mutta maltillisesti verrattuna useimpiin muihin maihin.

Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen lopussa Suomen julkisyhteisöiden bruttovelka oli 72,6 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi Ranskassa (115 prosenttia), Yhdysvalloissa (122), Kiinassa (77) tai Kreikassa (160), puhumattakaan EU-maiden julkisyhteisöjen velasta, joka on 85 prosenttia suhteessa koko EU:n bruttokansantuotteeseen.

Ongelmalliseksi Suomen julkisen velan kehityksen tekee se, että velan määrä yhä nousee lähivuodet. Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ennustaa Suomen julkisen velan kasvavan vuoteen 2028 mennessä 82 prosenttiin suhteessa bkt:hen. Samaan aikaan IMF ennustaa koko EU:n alueen yhteisen velkasuhteen laskevan 80 prosenttiin. Ennusteen toteutuessakin Suomi olisi yhä kaukana ”Kreikan tiestä”, joka on paljon käytetty kielikuva velkaa kauhisteltaessa.

Velkaannuttava hallitus

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) on kuvannut korkokuluja ”karmaiseviksi” ja velan kehitystä ”rumaksi perusuraksi”, jota halutaan muuttaa. Tällä hallitus perustelee vähävaraisiin kohdistuvia sosiaaliturvan heikennyksiä, ensimmäisen sairauslomapäivän palkattomuutta, irtisanomissuojan heikentämistä, työttömäksi joutuvien ansiosidonnaisen porrastamista ja lakko-oikeuden rajoittamista.

Ongelma on se, että leikkauksilla tuo ruma perusura ei käänny, vaan jatkuu.

Samalla hallitus jättää käyttämättä sen ainoan perusuraa kaunistavan ja karmaisevia korkomenoja hillitsevän keinon: työperäisen maahanmuuton huomattavan helpottamisen ja lisäämisen. Suomessa on yhä liian vähän hoitajia ja lääkäreitä ikääntyvää väestöä varten sekä työvoimapula myös useilla muilla aloilla, mikä hidastaa investointeja. Siksi Suomessa on yhä liian vähän veronmaksajia.

Perussuomalaisten mukana pysyttämiseksi hallitus päinvastoin vaikeuttaa maahanmuuttoa ja maahanmuuttajien maassa pysymistä. ”Se on helvetin tyhmää”, sanoo Pantzar. ”

Velkakauhistelulla hallitus hämärää käsitystä siitä mitä se oikeasti yrittää saada aikaan työmarkkinoilla – Kotimaa – Aamulehti
Tämä persujen harhaanjohtavien juttujen määrä alkaa täyttämään kaikki manipulaatioin pahimmat vaarat.

Murhasta tuomittu vankikarkuri saa elää vapaana.

”NORJALAISEN vaimonsa palkkamurhasta tuomittu irakilainen vankikarkuri elää vapaana Suomessa, kertoo Helsingin Sanomat laajassa selvityksessään.

Lehti kirjoittaa, että mies pakeni kymmenkunta vuotta sitten irakilaisesta vankilasta. Itse murha tapahtui jo vuonna 2004 Irakin Kurdistanissa. Paon jälkeen mies katosi. Hän saapui eri vaiheiden jälkeen Suomeen vuonna 2014 ja esiintyi täällä valeidentiteetillä syyrialaisena pakolaisena ja sai oleskeluluvan. Sittemmin mies jäi kiinni väärästä henkilöllisyydestä.”

”Miestä ei voi karkottaa Suomesta, sillä oleskelua Suomessa suojaa muun muassa palautuskielto. Siksi häntä ei voi luovuttaa maahan, jossa häntä voisi uhata kuolemantuomio.

Miehen siirto hänen entiseen kotimaahansa Norjaan puolestaan ei näytä mahdolliselta lakiteknisen ongelman takia.

HS päättelee, että mies on onnistunut tekemään täydellisen paon: Jos syyllistyy murhaan valtiossa, jossa teosta saa kuolemanrangaistuksen ja onnistuu pakenemaan Suomeen, viranomaisten kädet on sidottu.”

Että sellainen tapaus.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009891304.html

Eksynyt pääsi vihdoin kaltaistensa joukkoon.

Nyt kun saamme seurata päivittäin edellisen pääministerimme sauhuamista pitkin maailmaa monen sortin pintaliitäjien ja muotomogulien kanssa, niin nyt hän on osaamisensa  ydinalueella ja olen varma, että hän kiittää mielessään Suomen kansaa siitä, että eivät enään uudeksi nelivuotiskaudeksi häntä löysään hirteen valinneet, se oli onni hänelle ja onni Suomen kansalle.

Huonon perinnön hän jätti jälkeensä ja taloudellinen katastrofi on pientä sen rinnalla minkä hänen pääministerin kautensa aikaan sai moraalin ja arvojemme alasajossa ja se tulee olemaan ylisukupolvista kun seuraa tätä hulinointia oppilaitoksissamme, työpaikoilla ja jopa päiväkodeista lähtien.

Jos syyllistä etsitään tähän yhyteiskuntamme kahtiajakoon hyviin ja pahoihin, niin suurin hajoittaja ja alkuunpaneva voima oli Marin ja vaikka hän nyt onkin karistanut taantumuksen pölyt jaloistaan, niin kultti jäi elämään ja nyt se onkin haavoitettuna vaarallisimmillaan ja nyt tuleekin demokratiamme ottaa itselleen se mikä sille kuuluu, eli valta ja voima minkä se on kansalta saanut.

Sitä minä kaikista enempi ihmettelen, että vakaasta ja harkitsevasta Suomen kansasta osa hairahtui tähän Mariinin kulltiuskoon ja olisi ja on yhä valmis kumartamaan vieläkin sitä toteemia ja esittämään sadetanssia kuivuuteen tuomitussa autiomaassaan.

Republikaanit esti Bidenin Ukrainan apupaketin

Trumpin johtama MAGA ryhmittymä esti Ukrainalle suunnitellun apupaketin myönnön, nyt tämä republikaanien meininki alkaa olla selvää. Jos Trump pääsee ensi vuonna valtaan se tietää lopun alkua Ukrainalle ja vaaran aikaa Euroopalle. Putin mielinen republikaanien puolue on iso ongelma kun ja jos pääset valtaan Trumpin johdolla.

”Budjettiin ei lopulta kirjattu Bidenin vaatimaa Ukrainan-apua. Ukrainan tukeminen on ollut Bidenille keskeistä politiikkaa, mutta rahan kylväminen ulkomaiseen sotaan ei ole miellyttänyt kaikkia kovan linjan republikaaneja.

Republikaanien edustajainhuoneen puhemies McCarthy sanoo, että Ukrainalle ei voi tarjota avointa sekkiä, vaikka Venäjän hyökkäys hirvittääkin häntä.”

Lähde:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d58941e6-3046-41e5-b51d-f4ae19635227

”Yhdysvallat vältti hallinnon sulun viime tipassa – Biden ei saanut haluamaansa Ukraina-apua”

Hyvä auto on myös isäntänsä ja emäntänsä näköinen

Mikä auto on hyvä- käytettynäkin ? Ei mikään sähköauto, vaan ”tusina-auto”, tavallinen, kaikkialla näkyvät menopelit, joihin löytyy edullinen huolto ja varaosat.

Vain ”talousnerot”, lottovoittajat tai muuten isolla egolla varustetut pienet miehet, haluavat kiiltävän, paremman kuin naapurilla, ison pankkitilin,  velattomalla setelinipulla, ostetun korealaisen ”limusiinin” nököttämään  pikkuajoon, kauniille pihalle( ei autotalliin), jossa nurmikkokin on pinseteillä nypitty.

Tämä juttuni ei koske työ- tai työsuhdeautoja.

Tv:stä tuttu autokauppias kertoo suosituksensa – tällainen käytetty auto kannattaa hankkia nyt: Mukava ohjelma, jossa alan harrastaja nauttii, miten vanhasta autosta kuin autosta tehdään osaavasti hieno kulkupeli.

———–

Wheeler Dealers -hittisarjan juontaja Mike Brewer tuntee autokaupan kuin omat taskunsa. Tästä syystä hänellä on myös vahva näkemys siitä, millainen auto kannattaa hankkia ja millainen sivuuttaa.

Mike Brewer (vasemmalla) on luotsannut Wheeler Dealers -sarjaa 20 vuotta. Oikealla sarjan pitkäaikaisin mekaanikko, Edd China.

Wheeler Dealers -sarjan Mike Brewer kertoo suosituksensa – tällainen käytetty auto kannattaa hankkia nyt – Autot – Ilta-Sanomat (is.fi)

”– Tätä nykyä käytetyn auton hankkimisessa ei ole juurikaan riskejä, koska kaikki autot ovat aivan samanlaisia. Jos ostat vaikkapa Volkswagen Golfin, niin se on pitkälti sama auto, kuin joku Audin tai Seatin malli, Brewer sanoo.

Tästä huolimatta Brewerillä on myös omia suosituksia.

– Lähtökohtaisesti kaikki japanilaiset autot ovat erittäin luotettavia. Mikä tahansa Toyota tai vaikkapa Subaru on lähtökohtaisesti luotettava menopeli.

– BMW:n 3-sarja myy syystäkin niin hyvin: Se on todella hyvä ja luotettava auto.”

———–

No, minulle kelpaa noilla ohjeilla vain ranskalainen, italialainen tai sitten oikein vanha merkkiauto kuten ruotsalainen tai amerikkalainen.

 

Vasemmiston anarkialle on laitettava suitset ja kuolaimet suuhun.

Nyt kun ammattiliitot yksi toisensa perään marssivat kesken työpäivän ulos työpaikaltaan ja olipa se ulosmarssi sitten miten pitkä tai lyhyt tahansa, niin portti pysyvästi kiinni niin pitkään niiltä kaikilta, jotka sopimuksien voimassaolon aikana lähtevät osittamaan mieltä hallitusta vastaan.

Tehköön sen vapaa-aikanaan, mutta ei yrityksien ja yrittäjien kustantamana työ aikana.

Eiköhän se pian routa porsaat aja takaisin työpaikalleen, kun ovet ovat säpissä ja palkkakuitti näyttää ei oota.

Olkoon vaan Suomessa lakko-oikeus, mutta se ei ole sellainen oikeus kuitenkaan, että anarkia pääsee kuin koira veräjästä.

 

 

Soita torvea, älä suutasi!

Aina joskus huomaa, että sitä löytää peilistä harvinaisen fiksun ja nöyrän ihmisen, kun jälleen pystyin ymmärtämään mitä ruotsalaiset ajattelevat. Toisaalta vähän pelottaa, sillä he saattoivat ratkaista yhden aikamme suurimmista yhteiskunnallisista ongelmista. Voi veljet!

Todistusaineisto 1

Eilen ihmeteltiin kovaan ääneen, kun Ruotsin valtionjohto on löytänyt selityksen maataan repivälle jengisodalle: se on ganstarap-musiikki. Eli siis se sama mitä esimerkiksi Tampereen blockfest-festareilla soitetaan. Se on lyyrinen yhdistelmä äärimmäistä omakehua, rankan elämän markkinointia hienona ja suositus tappaa kaikki muut. Vähän kuin rakennusyhtiö Kreaten mainos, siis.

Mitään uuttahan aiheessa sinänsä ei ole. 1980-luvulla USA:n viisaat olivat löytäneet metallimusiikin syyksi kaikkiin yhteiskunnan huoliin.

Vaan ei tässä vielä kaikki!

Todistusaineisto 2

Jos gangstarap on syy niin ratkaisu on myös selvä: armeija kaduille. Rauhaa rakastavalle maalle pieni muistutus sotilasdiktatuureista tekee ehkäpä ihan hyvää.

Mutta.

Kukaan ei älynnyt laskea tätä pidemmälle. Jos ongelma on huono musiikki, mitä armeija sille voi tehdä? Takavarikoida lasten vinyylit ja c-kasetit? Ehei. Hyvät ystävät, tässä on paljon, paljon raaempi keino mielessä.

Se keino ovat armeijan soittokunnat.

Luit oikein. Ruotsi aikoo lähettää jokaiseen ongelmalähiöön armeijan soittokuntia partioimaan. Torvet ja rummut ovat heti valmiudessa, jos yksikin nuori meinaa kävellä punaisia päin. Jokainen väärä sävellaji korjataan reippaalla marssilla. Armeijan täsmällinen tahti marssittaa lapset kouluun askel askeleelta. Lavean tien kulkijat saavat saman tahdin askeliinsa, marssien jämptisti poliisilaitokselle antautumaan. He voivat myös halutessaan soittaa ja tunnustaa Jerrylle sovinnolla.

Näin. Jengiväkivalta on ratkaistu, eikä siihen tarvittu kuin vähän instrumentteja sekä soittotaitoisia varusmiehiä. Kuten Atlantin toisella puolella on jo pitkään tiedetty: All it takes are a few good men.

Talouspolitiikkaa

Hallitus toteuttaa talouspolitiikkaa joka on kirjoitettu vuosikymmeniä sitten viinipäissä myöhäisillassa lautasliinalle. Oppi on todettu aiheuttavan haitallista vahinkoa!
Purra ja Lafferin käyrä joka on museoitu:
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009880524.html
Meillä ei keksitä uutta vaikka hallitusohjelmaa oli laatimassa iso joukko kuukaudenpäivät?
Oppi toimii Orpon kokoomustavoitteen mukaan eli rikkaat rikastuvat,
mutta maamme ajautuu taantumaan.