Hyvä naapuri

Hyvä naapuri on kultaakin arvokkaampi.
Meillä on hyvä naapuri joka järjestää ajoin yllätyksiä
kuten nyt rajalla
ja kun paperia tutkitaan väliin tuntikin ylimääräistä.
Pitäiskö muuten toisinkin päin
tulijat syynätä vähän tarkemmin?
Tulee mieleen että kuka on luonut kiireen?
Meillä oli aikanaan omakotialueella hyvä naapuri
joka seurasi kaikki toimemme
jopa epäillen yhtä ja toista.

14 vastausta artikkeliin “Hyvä naapuri”

  1. Juu, ryssät syynää rajan yli tulevia autoja, taitaa yksi syy olla se että mm Danske Bank ja Santander on laittanut pakotteita Venäjälle ja kun auto on näiden rahoitushtiöiden nimissä ei ole Venäjälle menenistä….

    1. Taidat muuten puhua käytettyjen autojen kauppiaana; tietänet silloin osamaksukaupan, kuin myöskin osamaksuautolla ulkomaille menon.

  2. Kaksi syytä; rahoitusyhtiön autolla ulkomaille, valtakirja. Toinen syy Venäjällä harjoitettu autobisnes. Tuodaan lännestä autoja ja myydään eteenpäin. Ei koske kumpikaan minua.

    1. Tuo, että ei koske minua, perustuu siihen, että kaikki autoni, mönkijäni, ym kulkuvälineet olen ostanut käteisellä; en osta osamaksulla mitään, jos ei ole rahaa, en osta.

    2. Kallista leikkiä,,,ei taida venäläinen rajamieskään tietää mitä pitää tehdä..

      Esimerkiksi tullimaksujen määrä on toistaiseksi epäselvä. Se riippuu todennäköisesti auton mallista ja moottorin tilavuudesta. Ahtiainen kertoo kuulleensa tapauksesta, jossa vuosimallin 2009 Kiasta olisi pyydetty 20 000 euron tullimaksua.

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201809082201188074_u0.shtml

  3. Meille kävi hyvin kun kaikki naapurit on rauhallisia.
    Jos heitä kiinnostaa meidän tulemiset ja menemiset, sille ei voi mitään.
    Me annetaan naapureille tilaa eikä kommentoida heitä lainkaan.

    1. Minulla on hyvä naapuri; koulu, jota kyllä uhkaa lopettaminen. Ala-asteen oppilaat käyvät usein meillä kyselemässä mm kanoista, nytkin toistakymmentä untuvikkoa, lapsia kiinnostaa.

  4. Venäjä on hyvä naapuri. Antoi itsenäisyyden meille ja tulee vapauttamaan meidät EU:n orjuudesta.

    1. Ei niiden tarvitse edes rajan yli tulla kun on agenda asuttaa lisää venäläisiä tänne ja sitä ei estä kukaan, eiköhän aika ole heidän puolella…

  5. Ymmärrän muuten John:n sarkasmin, mutta; yli 1300 km yhteistä rajaa, pätee sama kuin ruutukaava-alueen naapureihinkin, toimeen on tultava heidän kanssaan; uhoilematta.

    1. Juurikin näin, eihän tuota olisi ollut syytä tänne tulla 1939 mutta sieltä tultiin ja vauhdilla. Nälkäkö niitä tänne silloin ajoi, tuskin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *