Työttömille koulutusta

Miljoonia työttömien erilaisiin koulutuksiin
ja sitä me kaikki puolustamme.
Aihe on ollut esillä jälleen viimepäivinä.
ja esim tänään IS.
Kouluttaja luki kalvolla esitettävää sanasta sanaan.
Työnhakukurssista oikein teatteriesityskin.
Surkuhupaisaa mutta totta ja vielä puolustellaan.
– Koska ymmärretään että työ ei lisäänny koulutuksella työttömälle
vaan tarvitaan työnantaja joka sitten voisi kouluttaa omaan tarpeeseensa.
– Sokos vähentää- Valio vähentää- Veikkaus vähentää väkeään.
– Purso kouluttaa itse omaan tarpeeseensa – onneksi edes yksi.
– 60-täyttänyt työtön istuu valmennuskurssilla säilyttääkseen vähäisen työttömyysrahansa.
Päättääkö asioita ne jotka eivät tiedä päätöksiensä tuloksista
eivät ainakaan halua myöntää olevansa väärässä?

16 vastausta artikkeliin “Työttömille koulutusta”

  1. Uusi hallituksemme päätti taannoin myös että maahanmuuttajien kielikursseista muutetaan kotoutuskoulutuksia kautta linjan. Suomen kieltä ei enää opeteta, näin esim.Tampereella tämän vuoden alusta.

    Tarinan hupaisuus on se, että tämä ”näin toimii länsimainen yhteiskunta” -koulutus on pakollista kaikille. Eräässä luokassa on yksi senegalilainen joka kertoo todella pitävänsä tästä kurssista ja arvostaa sitä. Sitten siellä on virosta, puolasta, ranskasta, tanskasta ja USA:sta tulleita. Heidän jokaisesta kansallisesta kielestä löytyy sana ”turhautuminen”, joka on melko hemmetin vahvassa käytössä tällä hetkellä. Ja rahaa palaa…

  2. Turhuuden suuruutta kuvannee lienee hyvin se, että työuransa tietotekniikan parissa tehnyt pakotetaan ”tietokoneen ajokorttikoulutukseen”…

  3. Kun näitä ”koulutuksia” tuli niin kas kummaa hallituksen päätökset ajaa työttömiä pilipali kursseille ei kukaan kyseenalaistanut, nythän valtio pitää nämä miljoonafirmat täynnä ”työhön koulutettavia ja oman suunnan etsiviä”, valtio maksaa näille firmoille ja helppo on arvata mistä puolueista nämä firmat hyötyy… Kokkareet ja Kepulit, kunnon kökkötraktori touhua ja lisää pitäisi näitä koulutuksia saada missä kerrotaan kuinka syöt terveellisesti ja kuinka säästät kun et joka vuosi osta uutta tietokonetta, itsestäänselvyyksiä. Mutta jos työtön ei noihin mene tulee karenssia ja raippaa.

  4. On myös huvittavaa kun moni mamu kysyy että voisiko hakea nyt töitä, kun on käynyt kielikurssit ja käynyt työharjoittelut hyvin pistein – mutta ehei, TE-toimistolta terveisiä, nyt menet lisää kursseja käymään. Kursseja pitävät sitten kouluttamattomat opettajat, silloin kun pitävät, joka toinen peruuntuu, kurssia pitävät laitos ei ilmoita tietoja Kelalle jolloin tulee taas lisää veronmaksajan maksamaa byrokratiaa…

    Mutta nyt, Marko, Juha, Niilo ja muut. Kuka teistä olisi koskaan voinut arvata, että mamujen koulutukset ja kotoutustoimet ovat lähes yksinomaan poliittisia puolueita lähellä olevien kaveridiilien tuloksia, ja puoluekirja on oikeastaan ainoa millä on väliä?

    1. Jokinhan tässä yhtälössä mättää kun tiettyjen puolueiden toimenpiteet on nämä ”koulutukset” aikaansaaneet sekä koulutuksia pitäviä yrityksiä oli jopa valmiina ennen asiakkaita,,,, sattumaa, minä en usko sattumiin, tottakai siellä oli ennestään firmoja jotka koulutti, muttei todellakaan valtakunnallisesti. Se on katsokaas raha,,,,

  5. Näin pelaa liikemiehet, kun löytävät markkinaraon. Eihän se ole tyhmä joka myy, vaikka mätiä perunoita, se on tyhmä joka niitä ostaa ja maksaa. Olisikohan valvottava paremmin, lähinnä maksajan.

  6. Työministerillä täytyy olla paksu nahka kun jaksaa vielä viimemetreilläkin puolustaa yhteiskunnan rahojen käyttöä tuollaiseen.
    Jos halutaan oikeasti valtion taholta auttaa, niin haetaan ensin yritys jolla on todellinen tarve saada osaavaa työvoimaa ja kouluttajan pitää olla osaava sillä alalla jolle kouluttaa vieläpä koulutettavat tulisi valita ennakkotestillä ko tehtävää ajatellen.

  7. Verovarojen ryöstörahastusta koko työvoimahallinnon kurssitoiminta. Nyt olisi hyvä saada näkyviin firmat ja henkilöt, jotka harrastavat tätä ryöstörahastusta. Valtamedia vaikenee, kun se on ”ohjauksessa”. Löytyiskö mistään tutkivaa journalistia?

  8. Kun olen ns. sitkeä sissi, päätin heittäytyä tutkivaksi journalistiksi harrastelutasolla. Ja jotakin löytyi työttömien ns. koulutuksesta.
    Yksi suurimmista työvoimahallinnon käyttämiä koulutus firmoista on Amiedu.
    Sen johtajana ja rehtorina toimii mies, joka on myös EK:n hallinnossa mukana. Tästä voi päätellä, että jäljet johtavat Kokoomukseen, sillä Kokoomus on EK:n poliittinen siipi.

  9. Niin nyt työllistetään koulutusfirmoja ja tuotto saattaa olla hyvällä tasolla kun käytetään opettajia jotka lukevat monisteita?

  10. Ei mitään uutta 30 vuoteen. Sama meno on jatkunut 90-luvusta alkaen. Työvoimakursseille osallistujat voisivat kouluttaa enemminkin humpuukikouluttajia.
    … ja tuosta humpuukista joku TE-toimisto vielä maksaakin.

  11. TE-keskus puolustaa toimintaansa. Onhan siitä se hyöty, että kävijän työttömyystuki ei laske sano eräs kuusikymppinen-koulutettava.
    Hän on toki monesti pätevämpi kuin koulutettava aihe ja kouluttaja?

  12. TE-toimiston on ostettava siltä firmalta mitä kaupunki käskee, ei siellä järkeä saa käyttää vaikka haluaisivat. Eri kunnissa se on eri taho. Tampereella toimijat ovat Vihreitä lähellä, pohjanmaalla RKP:ta, monissa isoissa kylissä Kokoomus/EK, yms.

  13. Olen tätä työnhakukoulutusta ihmetellyt sikäli, että se on nollasummapeliä.
    Siinä ei saatavilla olevat työpaikat lisäänny, mutta yksi työtön menee jonossa toisen edelle, mikäli onnistuu kirjoittamaan pätevämmän hakukirjeen.

  14. Yksi suurista työvoimakouluttajista on Amiedu jonka johtaja ja rehtori on myös EK:n hallinnossa mukana. Siitä voi päätellä, että Kokoomus , jota pidetään EK:n poliittisena siipenä on mukana suhmuroimassa v erovaroja. Työvoimakoulutustahan on pidetty suurelta osaltaan ala-arvoisena ja tarpeettomana sekä väärin kohdennettuna koulutettavien näkökulmasta.
    Mutta hyvä bisnes se on mm. Amiedulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *