Suuret yhteiskunnalliset muutokset mahdollisia vain kriisien avulla

Suomessa on eletty koko pian päättymässä oleva vaalikausi erilaisten kriisien varjossa. Yksi suurimmista kriiseistä on ollut jo pitkään valtion talous. Siihen vedotaan jatkuvasti, jolla yritetään saada kansa kriisitietoiseksi. Siten on helpompi perustella mm. leikkaukset vähäosaisiltakin.

Monet päättäjät toivoivat muutama vuosi sitten Suomeen lisää kriisitietoisuutta, jotta muutos nopeutuisi. Tuloksena oli pysäyttävä lamaannus.” Lainaus Taloussanomista 2.9.2015

Huomatkaa, että juuri samoihin aikoihin, kun Taloussanomissa julkaistiin juttu kriistietoisuudesta alkoi maahan tunkeutua hallitsemattomasti haittamaahanmuuttajia laumoittain kaikkian n.33 000 henkeä.

Siitä alkoi suuri kriisi maassamme, joka jatkuu edelleen. Kriisitietoisuus suomalaisten keskuuteen levisi hitaasti ja yhtenä ja merkittävimpänä syynä oli ja on edelleen valtamedian pidättyvä uutisointi haittamaahanmuuton haitoista ja ongelmista.

Oliko se massamaahanmuutto sovittu asia Ruotsin kanssa, sillä Ruotsihan on turvallinen maa? Se maahanmuutto sai aikaan kriisin, jota päättäjät eli Sipilän hallitus toivoi. Siksi hän uhrautui luovuttamaan talonsakin haittamaahanmuuttajien käyttöön.

Kriisitietoisuuden kyltymätön jano kuvastaa suomalaista johtajuutta. Positiivisuus on unelmahöttöä, negatiivisuus on realismia. Pelko on euroakin parempi konsultti. Siksi päättäjät ovat valittaneet yhteen ääneen jo muutaman vuoden ajan, että maasta puuttuu kriisitietoisuus.
Kun tällaisen kansan keskuudessa herätellään kriisitietoisuutta, ei kansa ala ohjata alusta uuteen suuntaan, vaan pukea pelastusliivejä ylleen. Siksi suomalainen mielenosoittaja kantaa ylpeänä lakanaa, jossa lukee ”tunkekaa innovaatiot perseeseenne”. Lainaus Taloussanomat 2.9.2015

Tuttua tekstiä. Sipilän hallitus on juuri kriiseillä ja pelolla yrittänyt saada kansa hyväksymään hallituksen epämiellyttävät ratkaisut.
Muistettakoon esim. paljon puhuttu kiky. Se sopimus saatiin lopulta allekirjoitettua työmarkkinajärjestöjen kesken, kun pääministeri Sipilä oli monta kertaa uhannut, että hallitus säätää asiasta lait, jos työmarkkinjärjestöt eivät pääse sopimukseen. SAK taipui uhkauksen edessä, koska piti sitä pienempänä pahana, kuin lakeja.
Suomen kansan kriisitietoisuus on samanlaista, kuin rintamajoukoissa oli viime sotien aikaan. Kun joukkoja käskettiin ylittämään vanha raja v. 1941, niin rintamajermut kieltäytyivät. Lopulta sitten lähdettiin, mutta jupinaa ja narinaa sekä purnausta jatkettiin.
Nähtäväksi jää, milloin Suomen kansan kriisitietoisuus puhkeaa kukkaansa eli massamielenosoituksiin, kuten Ranskassa.
Kansalaisten on hyvä valmistautua odotettavissa oleviin kriiseihin. Ne eivät aina ole todellisia vain johonkin tiettyyn asiaan ”tilattuja”, jotta päättäjät saisivat rauhassa päättää asioista, jotka eivät ole kansan mieleisiä.

Kuunnelkaa tarkkaan nyt vaalien edellä Sipilän ja Orpon puheita. Tehtyjä päätöksiä perustellaan kriiseillä ja kriisejä lietsotaan lisää. Em. herrojen puheet voi jo etukäteen kertoa. Niissä todistellaan, että vain me, siis he voi luotsata Suomea onneen ja monikultturisuuden rikkauteen.

7 vastausta artikkeliin “Suuret yhteiskunnalliset muutokset mahdollisia vain kriisien avulla”

  1. Hajota ja hallitse metodi?
    Kriisin keskellä hallitus on vaivihkaa saanut omia asioitaa läpi kuten vakuutuskuoret verottajalta turvaanja. Yritys on menossa
    antaa terveytemme pörssiosakkaiden rahastettavaksi
    sekä maakuntahallinto johon sitten niitä palkkiovirkoja?
    – Toivoa sopii että kansan silmät aukeaisi viimeistään vaaleihin mennessä:..

  2. Kiky oli ilmiselvä devalvointi, sisäinen devalvointi. Sisäisessä devalvoinnissa on se ero ulkoiseen devalvointiin, että sisäisessä kärsii duunarit heti ja kovin, kun taas ulkoisessa vähitellen, hintojen nousun myötä.

    1. Sekä kikyily että devalveeraus parantavat kilpailukykyä.
      —————————————————————-

      Väittävät jotkut, että euron tehtävänä onkin Euroopan talouden kriisiyttäminen, jotta voitaisiin edistää liittovaltiopyrkimystä.

  3. Liittovaltio kokenut vastatuulta kun ihmiset ei ole tykännyt siitä että EU ei ole huolehtinut ulkorajoista. EU hajoaa lopulta siihen että kansat haluaa olla itsenäisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *