Erään vanhan herran mielipide

Juttelin kerran ja hänen mielestään eri kulttuurien pitäisi elää eri paikoissa ja eri maissa. En ole ihan samaa mieltä kun tykkään aika usein käydä Lahdessakin etnisissä kaupoissa. Ens viikolla ajattelin käydä eesti-marketissa joka sijaitsee Lahdessa vesijärvenkadun yläpäässä. Jos sieltä vaikka löytyisi hyviä juustoja ja kestomakkaroita.

9 vastausta artikkeliin “Erään vanhan herran mielipide”

 1. Varmaan kumpaakin Eesti kaupasta löytyy nuot saaenmaan juustot on muuten hyviä lähes kaikki terv tepivaari

 2. Maassa maan tavalla on hyvä neuvo.

  Se ei tarkoita että maassa suljettujen seinien sisällä. Voit hyvin myydä suomalaisen lainsäädännön piirissä falafelia tai intialaisia mattoja, katsoa kiinalaisia scifielokuvia, kuunnella norjalaista kirkonpolttoheviä, yms.

  Kulttuurit voivat yhdistyä, mutta kovin montaa eri juridista mallia ei samaan sovi.

  Moniarvoisuuden vastakohta on tasa-arvo.

  1. Juu toki maahanmuuttajien pitää noudattaa suomalaista lainsäädäntöä, eikä mitään muuta.

 3. Olen samaa mieltä sen vanhan herran kanssa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että eikö voisi olla tekemisissä muidenkin etnisten ryhmien kanssa.

  Virolaiset kuuluvat samaan ryhmään suomalaisten kanssa.

  Asukoot afrikkalaiset Afrikassa, ryssät Venäjällä, jne.

  Tulin vähän yli viikko sitten Virosta ”sotimasta”. Ostin taas mm. savujuustoa ja aivan herkullista perusteellisesti savustettua kinkkua (tällä kertaa RannaRootsi). RannaRootsin lihasäilykkeitä ostin melkoisen määrän.

  1. En minäkään kannata ja tykkää monikultturismissa, vaan pointtini oli se että tykkään Suomessakin käydä muunmuassa eestiläisten ja thaimaalaisten kaupoissa.

   1. Oikein. Siinä ei ole mitään väärää, jos joskus tutustuu muihin kulttureihin vaikkapa sapuskan avulla. Esimerkiksi georgialaiset osaavat tehdä aivan loistavia sapuskoja, vaikkapa grillata erinomaisia lihavartaita.

 4. ”Juttelin kerran ja hänen mielestään eri kulttuurien pitäisi elää eri paikoissa ja eri maissa. ”

  *
  Kulttuureista höyrytään aivan liikaa.

  On myös väärin, että muualta tulleet vaativat koko yhteiskunnan noin vain automaattisesti hyväksyvän heidän lähtömaansa tavat.

  1. Juu mutta esim aasialaisista thaimaalaiset omaksuvat nopeasti suomalaiset tavat ja kuten vastasin jo Juhanille en minäkään kannata monikulttuurisuutta.

   1. ”Juu mutta esim aasialaisista thaimaalaiset omaksuvat nopeasti suomalaiset tavat ja kuten ..”

    Olen kuullut samaa.

    Heille on ilmeisesti tärkeämpää halu tehdä töitä kuin esimerkiksi uskonoliset kysymykset.

Kommentoi