Veroista puhe myös vaaleissa

Palkkaveroa maksaa kaikki työssä käyvät jotka tekevät työtä toiselle.
Mutta onko oikein Firma Oy omistajien nostaa palkkansa osinkona vero 7,5%?
Pitäiskö työläisten perustaa firma ja ottaa palkkansa omalle firmalle?
Juu miten käviskään valtion veropohjan?
Niin miksi jotkut saavat nostaa palkkansa pienemmällä verolla verotettuna?
Hiihtäjä ei olekaan pelkkä hiihtäjä sillä hän hiihtää firmalleen!
https://www.iltalehti.fi/talviurheilu/a/4d62fc15-916a-4ac3-8e2d-8f26051ac2e7

10 vastausta artikkeliin “Veroista puhe myös vaaleissa”

  1. Keskimääräinen ansiotulo on luokkaa 3300 EUR/kk (~40000 EUR/vuosi), josta veroprosenttilaskurin mukaan menee veroa 19.5%, joten yhteiskunta kerää tuosta summasta ansiotuloverona 7800 EUR.

    Mikäli tuo sama kuvitteellinen summa 40000 EUR olisi Firma Oy:n voittosta omistajalle alennetulla verokannalla maksettavissa oleva osuus, menisi siitä ensin 22% yhteisövero ja sen päälle 7.5% pääomavero. Tällöin yhteiskunta saisi tuosta 40000 EUR ensin 8800 EUR yhteisöverona ja jäljelle jäävästä 31200 Eurosta 2340 EUR alenettua pääomatuloveroa, eli kaikkiaan yhteiskunnalle tuosta kertyisi 11140 EUR.

    Näyttää siis siltä, että yhteiskunnan verotulot tn. jopa nousisivat, mikäli kaikki kansalaiset nostaisivat palkkansa oman yrityksen kautta alennetulla 7.5% pääomatuloverolla.

  2. Miksi ei sitten koroteta pääomaveroa niin että kaikki nostaisivat oman ansionsa palkkaverotettuna?

    1. 90-luvun laman jälkeen Suomessa on kärsitty yrittäjäpulasta, jonka seurauksena meillä on kärsitty myös massatyöttömyydestä. Yritysten määrä on pudonnut ja varsinkin perheen ulkopuolisia työntekijöitä palkkaavien yritysten määrä on vähentynyt huolestuttavasti. Alennettu pääomavero on yksi keino, jolla valtio on yrittänyt houkutella ihmisiä yrittäjyyteen.

      Yrittäjyyteen liittyy merkittäviä riskejä. Moni aloitteleva yrittäjä joutuu esimerkiksi panttaamaan perheen talon ja omaisuuden yritystoiminnan aloittamiseen tarvittavan alkupääoman hankkimikseksi. Suurin osa meistä ei ole valmiita ottamaan sellaista riskiä, mutta yrittäjiä tarvitaan, jotta meillä olisi työpaikkoja ja verotuloja, joilla yhteiskuntaa voidaan pyörittää. Mikäli verotuksellisilla ratkaisuilla poistetaan yrittäjyyteen liittyvät taloudelliset kannustimet, yhä harvempi on valmis ottamaan riskiä ja perustamaan yrityksen.

      1. Yrittäjyyden pitää noudattaa samaa politiikka verotuksessa kuin muutkin. Se ei voi olla vapaaehtoista, kuka maksaa tuloveronsa osinkoina tai palkkaverona. Kaikille samat säännöt.

        1. Virossa käytössä oleva tasavero olisi juuri tällainen malli, jossa kaikilla olisi samat säännöt

          1. Ei missään tapauksessa Viron tasaveromallia, vaan aivan normaali palkkaveromalli progressioineen niin pääomatuloista kuin palkkatuloista, joitakin poikkeuksia lukuunottamatta.

  3. Jokin ei täsmää, kun tulot edelleen kannattaa ottaa osinkoina palkan sijaan.
    Tätä tekevät mm. lääkärit eivätkä taatusti ole niin tyhmiä, että maksaisivat enemmän veroja tarkoituksella.

  4. Kun ansiotulovero nousee päälle 30%, tuo alennetulla pääomakannalla nostettu osinko alkaa muuttua edullisemmaksi. Verolaskurin mukaan tällöin ollaan 5500 – 6000 EUR/kk tuloista.

  5. Harvalla alalla on niin paljon veronkiertäjiä, valtion rahojen väärinkäyttäjiä ja petkuttajia (myös: huumekauppiaita) kuin urheilualalla. Onneksi tuleva hallitus lapioi heille miljoonia lisää ettei käy huonosti. Noin käy aivan varmasti, oli hallituksessa mitkä puolueet vaan.

  6. Kun saatas kaikki myös maksaan veronsa olis varmuudella valtiolle hyödyksi
    Nyt kun ei niin ole mm eläkeläinen maksaa saman veroprosentin vaikka tulot ovatkin paljon pienemmät
    Ja hänellä ei ole mahdollista veron kiertoon terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *