Oolantilaishurrit ja rasistiset rantaruotsalaiset vetivät herneen nenään tosiasioista

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806132201012102_u0.shtml

”Näkökulma: IL:n reportaasi suututti ahvenanmaalaiset – voiko arvostelun yleistää kaikkeen keskusteluun syrjinnästä?
Tänään klo 16:27
Kuvaus siitä, minkälaista syrjintää osa suomenkielisistä kokee, kuohuttaa Ahvenanmaalla. Arvostelijoiden mukaan samalla pitäisi tuoda esille se, miten mainiosti isolla osalla menee, kirjoittaa Iltalehden päätoimittaja Perttu Kauppinen.”

”Pitääkö vähemmistön kohtaamasta syrjinnästä vaieta sen vuoksi, että osa vähemmistön edustajista kohtaa ongelmia ja osa ei? Pitääkö syrjinnästä uutisoidessa aina kertoa myös kaikista niistä asioista, joissa vähemmistöä ei syrjitä?”

Ahvenanmaalla syjitään suomenkielisiä, mitä ei voida mitenkään kiistää.

Myös kokemuksien mukaan palvelun saaminen suomen kielellä on aika usein asennevammaista.

Ahvenanmaalle syydetään vuosittain henkeä kohden moninkertainen määrä rahaa valtiolta muihin alueisiin verrattuna.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001669973.html

”Ahvenanmaalla valtion menot ovat 13 225 euroa asukasta kohden, kun muualla maassa euroja kuluu 6 997 euroa per henkilö, selviää Tilastokeskuksen tuoreista luvuista. Myös suhteessa valtiolle takaisinpäin virtaaviin tuloihin Ahvenanmaa on selkeästi nettosaajana.”

”Ahvenanmaa saa itsehallintoonsa budjettituloista 0,45 prosentin tasausmaksun. Viime vuosina noususuhdanne kasvatti siirtosummaa vauhdilla. Tilastokeskuksen luvut ovat vuodelta 2008, jolloin valtio siirsi Ahvenanmaalle keskimäärin 8 428 euroa asukasta kohden. Suomen keskiarvo oli tuolloin 1 785 euroa, joka sisältää kuntien valtionosuudet.”

Suomi voisi lopettaa oolantilaisten rasistien tukemisen.

 

Jaa käyttäen:


7 vastausta artikkeliin “Oolantilaishurrit ja rasistiset rantaruotsalaiset vetivät herneen nenään tosiasioista”

 1. Juha sanoo että ahvenanmaalla syrjitään suomalaisia.

  Minä sanoisin että ahvenanmaalla terrorisoidaan suomalaisia. Olen nähnyt tätä lähempää ja tämä IL:n juttu oli vain kaunis ja koristeltu kirsikka kakun päällä.

  Kymmenen pilkku viisi. Se on se määrä kuukausia vuodesta, jolloin Ahvenanmaa ei pärjää omillaan vaan me manner-suomalaiset ihmishirviöt maksamme heille kaiken. Nelinkertainen määrä lääkäreitä ja opettajia vrt. meidän tilanne, massiiviset erivapaudet ja oikeudet, suuret tuet ja pienet vastuut.

  Psykologisesti ilmiö on helppo ymmärtää. Kun on saanut kaiken, haluaa lisää. Ahvenanmaalaiset eivät joudu tekemään mitään onnensa eteen. Heidän olisi syytä opetella tosielämää. En halua väkivaltaista ratkaisua, mutta ratkaisun kyllä.

 2. Lienet aika oikeassa, joten se rahan syytäminen oolantiin saa loppua.
  Toki voivat itsenäistyä ja elää omillaan – ilman suomalaisten rahoja.

 3. Ahvenanmaa pitäisi myydä Ruotsille ja myötämielisyyttä kaupalle voitaisiin Ahvenanmaalla lisätä leikkaamalla niitä maakunnan tukia, jotka eivät ole lakimääräisiä vaan tulkinnanvaraisia.

 4. Mitä sitten siihen syrjintään tulee, niin syrjintämyönteiset puolueet, kuten sos.dem. , ovat auttaneet isoruotsalaisia äärinationalisteja eli freudentalisteja luomaan syrjintälakeja vastoin Suomen perustuslakia. Demarit haluavat ilmeisesti samaistua ”germaaniseen valtiasrotuun”. Näin myös Tuomioja, koska on ollut onnesta mykkänä.

  Demarien mielestä köyhemmän finne-virtasen syrjintä vauraamman finländare-janssonin hyväksi on pelkästään hienoa ja kultturellia.

 5. Ahvenanmaalaiset ovat ”kaksinaamaisia”, jos ei
  sitten niitä naamoja satu olemaan useampikin. Käytännössä ollaan niin ruotsalaisia ja vihataan yli kaiken suomalaisia.

  Muutama vuosi sitten eräs tuttavaprofessori kirjoitti Kanava- lehdessä, että myydään Ahvenanmaa halvalla Ruotsille. Sen jälkeen palautetta tuli postiluukun täydeltä ja puhelin oli tukossa monta päivää. Hekö muka ruotsalaisia ja siihen suuntaan eivät lähde ikinä, he kun ovat täysin suomalaisia. Siis aina tilanteen mukaan.

 6. Inhokki kielivähemmistö. Tuttavapiiristä nainen avioitui ahvenanmaalaisen kanssaja muutti miehensä reviiriin – on joutunut syrjityksi kaikessa mahdollisessa.

Kommentoi