Rokotevastaisuus

Rokotevastaisuus nostanut päätään – onko viisasta?
Itse olen ottanut kaikki mahdolliset rokotteen työhistoriani aikana
ja ne saattoivat olla hyödyksi kun liikuin paljon ihmisten joukossa.
Nyt on jäänyt muutama influenssarokotus väliin.
Olisko rokotusvastaisuuteen syynä se taannoinen narkolepsia,
johon sairastui muutama ja vastuun ottajaa ei tahtonut löytyä?
Oliko ostettu kehno rokote?
Aina rokotteissa on joillekin omat haittansa
ja siinä kohtaa ei pitäisi jättää asiaa ko henkilön omalle kontalle.
Ministerin pakkokeinoehdotus ei ole tätä päivää.

Jaa käyttäen:


13 Replies to “Rokotevastaisuus”

 1. Tuo rantaruotsalainen Linda Karlström pitäisi pistää syytteeseen lasten pahoinpitelystä ennenkuin joku lapsi kuolee.
  Sivustolla on todella paljon valheita ja vääriksi todistettuja väitteitä mm. rokotusten aiheuttamasta autismista ja jäykkäkouristusrokotteessa annetusta sterilisointiaineesta ja paljosta muusta.

  1. Kun vain yksi uskon lahko käyttää herranhuoneestaan nimeä Rukoushuone on helppo arvata mikä se sitten on terv tepivaari

 2. Monenlaista pakkoa on kansalaisille asetettu ja jos ei tottele niin rangaistus seuraa. On liikennesäännöt, veronmaksu, lukemattomat lait ja asetukset, lähestymiskiellot jne jos et tottele niin maksat tai kiikutetaan linnaan.

  Rokotuksiako ei saisi yhteiskunta edellyttää kansalaisilta?!

 3. Narkolepsiatapaus oli kyllä ikävä. Kyllähän se tutkittiin lopulta varsin kattavasti.

  Toisaalta, nyt ei puhuta valinnaisista kausirokotuksista vaan perusrokotuksista. Eihän influenssarokotusta edes kaikille tarjota. Perusrokotuksesta ovat kaikille.

  En itsekään usko että pakko asiaa parantaisi, mutta puoskarilaki tarvitaan. Lisäksi rokotteen kieltäytyminen pitäisi vahvistaa kirjallisesti, nimi alle, ja siinä samalla sitoutuu vastaamaan päätöksensä kuluista muille osapuolille. Siiän kohtaa kun pitää koti myydä typeryytensä hintana, alkaa varmaan pohtimaan että kannattiko luottaa suomenruotsalaiseen perinteeseen.

  1. Tuo kulujen maksaminen saattaisi vaikuttaa.
   Toki typerimmät eivät siitäkään piittaisi.

 4. Jonkinlaisen ammattillisen näkökulman asiaan omaavana, en ymmärrä rokotevastaisuutta juuri ollenkaan.

  Narkolepsiaa aiheuttanut ”sikaflunssarokote” oli hyvä esimerkki siitä kuinka ajoin jopa turhauttavan hitaalta tuntuva lääketutkimus/testaus on kuitenkin tarpeellista ja sen kohdalla sitä ei tehty, kuten olisi ollut toivottavaa.

 5. Olen yksi niitä ihmisiä joka on kärsinyt rokotteista. Olen saanut haittavaikutuksia, parikin kertaa ja suoraan sanoen se on aiheuttanut jonkin asteen kammon.

  Mutta en kieltäydy tärkeistä rokotteista. Selitän vain lääkärille tilanteen, minulla on siitä lausunto, ja he voivat ryhtyä tiettyihin lisätoimenpiteisiin jos minua pitää rokottaa tai muutoin piikittää. Se muuttaa parin minuutin prosessin kymmenen minuuttia kestäväksi, mutta se hoituu.

  Mielestäni se on oikea asenne. Jos jollain on huolia rokotteista, siitä pitää päästä keskusteluyhteyteen lääkärin kanssa. Silloin pitää kiire unohtaa hetkeksi.

 6. Asiat pitää hoitaa ja selvittää kunnolla lääkärinkin kanssa.
  On myös ihmisiä, joille se rokottaminen metallineulalla itsessään aiheuttaa jonkinlaisen reaktion, mutta sekin on hoidettavissa mm. antihistamiinilla.
  Typerää on väittää, ettei haittoja voi olla.

 7. Jäykkäkouristus kannattaa jokaisen pitää voimassa: kesällä voi tulla haava tai koira purra. En haluaisi kuolla tetanuksen kynsissä. Entä kuinka moni jättäisi rabies -rokotuksen ottamatta, jos epäilisi vesikauhuisen eläimen purreen?

  Tietyt rokotukset on helppo mieltää välttämättömiksi,mutta sitten on joukko sellaisia, joista seuraava tauti on harvoin kuolemanvakava ja rokotus voi mietityttää. Influenssa rokotetta en ole ottanut, varmaan osin saamattomuuttani ja toisaalta siksi, että se ei suojaa flunssalta eikä edes kaikelta influenssalta. Mutta jos kuuluisin riskiryhmään, ottaisin sen ilman muuta. Narkolepsia tapaukset hieman romuttivat uskoa terveydenhuollon luotettavuuteen.

  Joskus kauan sitten alkoi olla uusia polio tapauksia ja niitä vastaan vaadittiin uusi rokotus, joka oli sokeripalassa. Niissä ilmeni jonkinlaisia sivuoireita: lieviä halvauksia jne. Silloin hieman arvelutti se ottaa, mutta otin kuitenkin.

  Tuhkarokko sairastettii ennen pois, ilman rokotuksia, niin myös sikotautti. Lapsia taidettiin oikein tahallaan tartuttaa, koska nuo sairaudet kannattaa sairastaa mieluummin jo lapsena, kun ne ovat lievimpiä. Sivuvaikutusten takia niihinkin on nykyisin rokotteet.

Kommentoi