Puhutaan Suomalaisesta köyhyydestä

Köyhyyttä Suomessa on yhä vain enemmän ja enemmän. Vaikka samaan aikaan mukamas työttömyys pienenee.

Kai se pienee, mutta enenevässä määrin siitä ei makseta palkkaa, ja jos maksetaan maksetaan niin vähän, ettei sillä tule toimeen.

Toisaalta pätkätöiden määrä on kasvanut rajusti.

Nykyinen hallituksemme on toimillaan ajanut oikeastaan kaiken umpikujaan Suomessa.

Syntyvyys on rajussa laskussa, koska perheet eivät voi suunnitella elämää eteenpäin, kun huomisesta ei tiedä, onko rahaa, tai ruokaa, tai töitä.

Vanhukset ovat jätetty heitteille, josta itsellänikin on aivan omakohtaisia kokemuksia, kun jaoin hyvää hyvyyttäni ruokaa heille.

Kaikki se hyvä minkä työväenliike on Suomessa saanut aikaan on kovalla kädellä purettu, ja mallia otettu USA:sta, josta ei koskaan oikein ole noussut mitään muuta hyvää kuin ehkäpä aurinko…

On selvää, että keskusta tulee häviämään, vaikka ei ole se suurin syypää tilanteeseemme Suomessa.

Suurin syy on taustalla häärivä suurpääomien eduspuolue kokoomus.

Toinen vakava syy köyhyyteemme on liittyminen EU:hun joka viimeisteltiin liittymällä EMU:uun, eli rahaliittoon.

Suomen hallitus on hankkimassa mielettömät asehankinnat, vaikka ne rahat voitaisiin käyttää Suomen hädänalaisten hyväksi, lyhentämättömänä.

Uhkakuvia on luotu ja luodaan Venäjältä, joka ei ole uhannut Suomea missään vaiheessa.

USA sitä vaistoin on uhka koko maailmalle, mutta Suomemme porvariston pää on juuri USA:n peräpeilissä, niin syvällä ettei järjen ääni sinne kuulu.

En ole vielä tavannut ainuttakaan köyhää joka sitä olisi vapaaehtoisesti.

Työläinen tekisi mielellään töitä, jos niitä olisi.

Tampereeltakin on hävinnyt tehtaita, ja paljon, muistomerkkejä on Tampereen keskustakin täynnä, vaikka Finnlaysonista lähtien, jossa itsekin olin töissä 70-80 luvuilla.

Tilalle ei ole tullut uusia työpaikkoja.

Edelleen kehitetään autoja, jotka kulkevat kokonaan ilman kuljettajia, jotka tulevat varmasti toteutumaan, ja edelleen työpaikat vain vähenevät.

Kaikki ihmiset eivät koskaan tule opiskelemaan kuin sen mikä on pakko.

Mutta heille ei sitten millään enää tahdo löytyä töitä.

Muistan itsekin kuljetusalalla olleena, kun repsikat (apumiehet)myytiin pois autoista (kuljettajien palkkoja nostettiin).

Huoltosemilla tankattiin auto, ja pyyhittiin vielä tuulilasi ja pyynnöstä vaikka kuskin nenä…

Tekniikka menee eteenpäin, ja työpaikat vähenevät entisestään, se on kylmä tosiasia.

Meillä on tasan kaksi vaihtoehtoa: köyhyys lisääntyy, tai työt jaetaan tasaisemmin ja työaikaa vähennetään kuuteen tuntiin.

Työajan vähentäminenkin 6:teen tuntiin on vain väliaikainen ratkaisu, koska työntuottavuutta edelleen vain kehitetään, joka edelleen vähentää työtekijöiden tarvetta.

Palvelualoilla olisi työtä tarjolla, mutta kun julkinen sektori ajetaan alas juurikin kokoomuksen toimesta alibudjotoimalla, jotta yksityinen sektoria saa jalansijaa, ja onkin saanut ja paljon.

Yksityisellä puolella vanhukset näkevät nälkää, eikä terveydenhoitajat, lähihoitajat ehdi sitten millään joka paikkaan, kun väkeä on liian vähän, kun yksityinen bisnes haluaa vain voittoja…

Tottakai tämä voi hyvnkin räjähtää porvariston omille silmille, kuka tietää.

Työväen pitää yhdistyä, kommunistisen liikkeen pitää löytää toisensa, ay liikkeen pitää ryhdistäytyä.

Silloin köyhäkin voi nähdä tässä mielettömyydessä jotain toivoa paremmasta.

Ei oikeuttaa saa jos sitä ei vaadi… Työväki yhdessä, joukkovoimalla.

Jaa käyttäen:


10 Replies to “Puhutaan Suomalaisesta köyhyydestä”

 1. Suomessa ei ole köyhyyttä, sijoittakaa niin rikastutte, Kokoomus on oikeassa:

  ”Valtiovarainministeriö suunnitelman eri sijoitusmuotojen verotuksen uudistamisesta ja sijoitussäästötilien perustamisesta, jotta kansakunnan varallisuus saataisiin nykyistä tehokkaampaan käyttöön. Orpo toivoo, että jopa miljoona suomalaista ryhtyisi käyttämään uudenlaista sijoitusmahdollisuutta.”

  ”Tiedämme erittäin hyvin, että Suomessa on pienituloisia, joilla on tiukkaa tai mahdotonta tulla toimeen. Näiden ihmisten ei kuitenkaan kannata mennä siihen halpaan, että joku voisi antaa heille lisää rahaa. Me voimme huolehtia heidän palveluistaan ja eläkemaksuista myös tulevaisuudessa vain jos pidämme työllisyyden korkealla. Silloin me pystymme myös vahvistamaan näitä toimeentulon elementtejä. Takuuvarmasti me ymmärrämme (köyhiä). Olemme niin paljon seisseet torin laidalla ja markettien auloissa ja kuunnelleet tätä puhetta, että ymmärrän hirveän hyvin sen pienituloisen eläkeläisen murheen.”

  (Kauppalehti 3.5.2018)

  Ei ole köyhiä, te vain kuvittelette, sijoitelkaa.

 2. Kylläpäs Markku Suomen tilanteen näkee synkkänä. Onneksi kaikki on suhteellista, ainakin kun vertailemme miten erilaiset maat ja yhteiskuntamuodot ovat onnistuneet hyvinvoinnin rakentamisessa ja köyhyyden torjunnassa.

  Tokihan Suomessakin paljon paremmin menisi jos vasemmisto pääsisi valtaan ja todella ONNISTUISI toteuttamaan kaikki vaalilupauksensa. Siinäkään tapauksessa usko että köyhyys Suomesta häviäisi.

 3. Köyhyyttä lisää myös maahanmutto kuluineen.
  Se jolla on pätäkkä ja hyvä toimeentulo ei osaa asettua köyhän asemaan.
  Maailmassa on toki vielä köyhempiä toki he eivät asu näillä leveysasteilla.
  Päättäjämme ovat hyvin toimeentulevia ja he tekevät päätöksiä omista lähtökohdistaan.

 4. Kieltämättä viikko viikolta oppii enemmän siitä miten Suomessa isketään lujaa sitä vastaan jolle on jaettu elämässä huonot kortit. Tukehdutamme ihmiset sosiaaliturvan viidakkoon, eväämme heiltä mahdollisuuden pärjätä itse.

  Mutta ei siitä voi syyttää nykyhallitusta tai edellistä. Se on vuosikymmenten projekti jossa syyllisyyttä on ihan tarpeeksi jaettavaksi.

 5. En koe olevani rikas, en edes varakas jos en aivan köyhäkään. Suomessa sentään ei kukaan kuole nälkään, yhteiskunta edelleen huolehtii. Todrllista köyhyyttä löytyy tuolta etelä-naapuristamme.

 6. Ranskassa on polttoaine- ja muiden verojen korotukset köyhdyttäneet kansan niin perusteellisesti että lähtevät kaduille riehumaan. Suomalainen köyhäkansa nurisee, äänestää parhaat vaalilupaukset tekeviä, kiristää vyötä ja lottoaa.

  1. Mitähän Marko nyt meinaat? Jos tarkkoja ollaan niin ihan joka ainoassa maassa on köyhiä, niin aineellisesti kuin henkisestikin.

   1. Se oli vitsi. Itseasiassa rikkaiden ja köyhien kuilu kasvaa koko ajan Suomessa. Se on kapitalismia parhaimmillaan. Vahvat säilyy, heikot taipuu taipaleellaan.

Kommentoi