Uusi Hansa-liitto hajoittaa EU:n

Uusi Hansa-liitto on syntynyt käytännössä, kun kahdeksan pohjoisen  EU-maataa on muodostanut allianssin vastustamaan Ranskan  ehdotusta euro-maiden yhteisestä budjetista. Brysselin byrokraatit ovat syystäkin huolissaan. Etelän ”vetelät”, joita johtaa Ranska haluaisi EU:lle yhteisen budjetin ja yhden valtiovarainministerin. Tätä hanketta pohjoisen alliassi vastustaa.

Alliansiin johtajana on ollut Hollanti, mutta myös Suomi on ollut aktiivinen. Ja hyvä niin. Myös  Saksaa, joka on suhtautunut Ranskan aloitteeseen nuivasti on kosiskeltu mukaan Pohjoisen allianssiin. Kun Merkel jättää Saksan littokanslerin tehtävät on odotettavissa, että tilalle tulee henkilö, joka on Merkeliä tiukempi suhtautumisessa Ranskan ehdotuksiin.

Näyttää siis siltä, että EU on repeämässä tai on jo revennyt kahtia pohjoiseen ja etelään. Se olisi EU:n loppu. Näin käy kun alettiin   kehittämään EU:sta liittovaltiota.

EU olisi pitänyt säilyttää vapaakauppa-alueena ei muuta. Mutta kun Etelän ”vetelät” alkoivat kuppaa Pohjoisen rahoja (tapaus Kreikka), niin tulos on nyt tässä. Kreikka opetti Pohjoisen allianssimaille, että kuppaaminen vain jatkuu, jos ei panna rahahanoja kiinni.

Euroopan rahaliiton (EMU) perustaminen oli suuri virhe. Yhteisvaluutta euro on kaiken pahan alku ja juuri. Kun kaiken muun lisäksi vielä EMU:un hyväksyttiin maita, kuten Kreikka, joilla oli talous jo silloin  kuralla, oli selvää, että päin helvettiä mennään. Meillä suomalaisilla on kovia kokemuksia siitä, kun pääleikkaaja Sipilä pääsi leikkurin hoitajaksi.

Kun EU kaatuu, niin ei syytä huoleen. Vielä on olemassa vapaakauppaliitto EFTA.

Jaa käyttäen:


5 Replies to “Uusi Hansa-liitto hajoittaa EU:n”

  1. Toivottavasti tuo saa sen rosvouksen pysäytetyksi ennenkuin Italia kaatuu syliin.

  2. Taisipa alkaa Briteistä? Italia kaatuu tai kaataa velkansa syliimme eikä Ranskakaan ole vahvoilla mellakoineen sekä Kreikka tulee uudelleen jaolle.
    Ainoastaan Venäjän pelko pitää meitä hatarasti koossa sillä se haluaa laajeta jälleen kuten Ukrainaan ja mitä seuraavaksi? Valitettavasti heillä on Suomessakin monta ns sillanpääasemaa.

  3. Parasta tässä on, että vastaliike on erittäin siisti, demokraattinen ja avoin, eikä sitä voi oikein demonisoida niillä klassisilla ”pölhöpopulistisen äärioikeistolaiset” heitoilla.

    Macron on kusessa.Yllättyneitä ovat…?

  4. Saa nähdä miten liittovaltiohanke etenee tästä eteenpäin. Suomi on jo luovuttaut päätösvallan EU:lle. Kaikki muut ei ole vielä eikä taidakkaan.

Kommentoi