Ylös ulos ja lenkille

Aurinko paistaa risukasaankin
ja ulkona on pakkasta vajaat 10 astetta.
Kaikki ulkoilumuodot ovat sallittuja.
Kiistaa on vain hiihtäjien valtaamista ulkoilureiteistä
joille on ajettu latu-ura
ja sitten se ns luistelupaana jolla voisi toki kävelläkin,
mutta mikä saa aikaan etuoikeuksien vaatimisen sukset jalassa
sillä se luistelupaana kestää hyvin kävellä
ja suksilla voisi hyvin kurvata ohi kävelijän.

14 vastausta artikkeliin “Ylös ulos ja lenkille”

  1. Tuo kommentti ruokkii vain lisää ”purkauksia”.

    Kyllä asia on niin, että hiihtoladuilla ei kävellä tai ulkoiluteta koiria. On kunnan tehtävä rakentaa viereen tms. muille ulkoilijoille omat reitit.
    Nimimerkillä; on liiankin paljon ähkykokemusta asiasta molemmilta puolilta.

  2. Olen Heikin kanssa jyrkästi samaa mieltä. Riippumatta siitä mikä on oikein ja hyvä ratkaisu niin riita kävelijöiden ja hiihtäjien välillä samoja latuuja käytettäessä on loputon ja ratkaisematon.

  3. Meilläpä ei lenkille tarvitse lähteä ei kuntopolulle, ei hiihtoladulle; kumpiakaan kun ei ole. Me Mokan kanssa lähdemme lenkille, minä hiihtäen ja Moka valjaissa edellä. Ei ole skitsoa kenenkään kanssa.

  4. Olin Helsingissä vapaaehtoishommissa viikonlopun. Teki illasta mieli lähteä kävelylle, se oli jossain Pasilan lähistöllä. Löysin merkityn kävelytien (jalankulkijan ja pyöräilijän kuva liikennemerkissä). Kävelin sitä muutaman sata metriä ja yhtäkkiä huomasin että kävelytie päättyi T-risteykseen jossa meni hiihtolatu. Ei siitä varoitettu aiemmin – ja näemmä paikalliset eivät olleet moksiskaan vaan kävelivät siellä.

    Noh, esitin turistia ja kävelin sitten reitin vieressä metsässä, oli minulla sentäs talvikengät. Pöhkö systeemi.

    Loppuviikosta menen pois taajama-alueelta ja siellä on helppoa mennä järven jäälle valitsemallaan metodilla.

  5. Joo kyllä me iraplikan kanssa lenkkeilemme mutta tykkään tuosta plikasta niin paljon etten sitä vie laduille mutta kyllä meillä on ihan hyvin hoidettuja puisto polkuja .
    Pakkasen määrästä sitten on lenkin pituudet 25 miinuksessa on plikalla se raja kun asiointi puskaan on rajana .
    Sitten katsoo palataan jo kotiin, multa tuli kakka matkalla sitten kirjoitellaan pojille rakkaus kirjeitä terv iraplikka ja tepivaari

  6. Kyllä ne hiihtopaanat usein vedetään ulkoilureiteille joissa on myös jalankulku – mietin vaan että keiden päätöksillä niistä tehdään yksin hiihtäjien paanoja sillä yhteiskunnan rahoillahan niitä ja kaikki eivät voi hankkia hiihtovälineitä.

    1. Pyöräväyliäkin risteilee siellä sun täällä eikä kaikilla ole varaa ostaa pyörää ja on jopa on heitäkin jotka eivät edes osaa pyörällä ajaa. Jalankulkijat saavat huolttioiden pyöräilijöiden vuoksi henkensä kaupalla taakseen pälyillen peloissaan kävellä.

  7. On turhaa sanoa että kun kävelee hiihtoladuilla ei ole ihan kaikki kotona jos siellä sitten törmätään .
    voi olla varma ettei kumpikaan säily mustelmilta niitä tulee vuoren varmaan .
    Oman turvallisuutesi vuoksi kierrä ladut vaikka n ovatkin kävely poluillesi Tampereella ne on talvella vain hiihto käyttöön . terv iraplikka ja tepivaari

  8. On erinomaisen helppo ratkaisu ongelmaan josta on lukuisia hyötyjä.

    Laita jalkaan talvikengät. Tai vaikka saappaat. Vaikka ne halvimmat kiinalaiset halpamarketin saappaat ja niihin ne 30 vuotta vanhat villasukat. Sitten voit kävellä metsässä, ei tarvitse mennä ladulle. Samalla kuntosi paranee hurjasti.

  9. Ne miehet jotka kävelevät omia polkujaauraamattomia ja matka voi olla lyhempi ja saa monipuolista liikuntaa. Ennen hiihtäjätkin pääsivät ilman valmiita latuja.

  10. Vielä sitä Niilo hiihdetään umpisiakin. ”Hän latuja ken vaeltaa, on latujensa vanki, vapaa mies kun vaeltaa on eessä umpihanki”. Muistatkos kenen kynänjälkeä?
    Minun sukseni kun eivät mahdu nykyladuille, ei ole vaihtoehtoja jos en kaipaakkaan.
    Tämän päivän säässä(-20,4 nyt) on se hyvä puoli, etteivät jalat hikoa. Minulla on muuten sellaiset siteet suksissani (otin lumukengistä kun en sellaisia tarvitse), että mikä tahansa jalkine sopii, minulla lapikkaat lammasnahkavuorilla, oikein roikovartiset ja valmistaja Parkanon jalkine, edesmennyt jo ties kuinka kauan sitten. Norjalainen villapaita taas takaa, että vaikka lämmittää, en silti hikoa. Tämä ”norski” on aivan uskomattoman hieno ulkoilmaihmisen vaateparsi. Paksu mutta ilmava, siis toimii.
    Ei muuten minulla näilläkään ilmoilla ole kuin normaalit pitkäpiippuiset kalsarit, villasukat (vaimon kutomat) jalassa, pelkästään, yläpäätä peittää ruotsin armeijan paita ja puuvillapaita ja sen päällä tämä ”Norski”, käsissä lammasnahkaiset ohuet kintaat, päässä alpakkavillainen korvaläpällinen pipo. Siis ei mitään varsinaista (sitä kuuluisaa) kerrospukeutumista.
    Oikeita pakkasia varten sitten minulla kyllä löytyy untuvaparka (Suomen Joutsen), sekin jo liki kolmekymmentä vuotta vanha, koivistolainen saukonnahkainen karvalakki ja supikarvasta kintaat. En vaan ole tarvinnut vuosiin pakkasen takia.

  11. Sattuvasti lainasi Kalle Leinon Einon hiihtäjän laulua.
    Mukava lukea että löytyy vielä näitä vanhankansan tavoin lumessa ja kylmillä liikkumiseen suhtautuvia omien latujensa kulkijoita, jopa umpihankeen suksensa sujuttavia. Eivät rikastuta nämä urheiluliikkeitten kauppaamia kalliita muotivaatteita ja varusteita.
    Uskon että menonsa on vakaata, eivät höyrähdä hiihdossa luistelutyyliin, eivät ylämäen kohdatessaan vassulle tai kuokalle hyppää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *