22 vastausta artikkeliin “Rajansa se on rajallakin”

  1. Hänellä ei ole selitystä, miksi hän minut potkii ulos, muuta kuin ”huono käytös”, kun en hyväksy hänen historiantutkimuksiaan ja yksipuolisia lähteitään.

    1. Minua tuo Putkisen ”puhdistusvimma” haittaa. Todellisuuspohja monessakin kertomuksessaan ja kommentissaan on mielestäni vähintäänkin häilyvä.

  2. Potkitaanhan noilla areenoilla minutkin kun kuulemma valehtelen vaikka olen vain eri mieltä. Vaikeaa on keskustella monologin kanssa…. Ei ymmärrä ei.

  3. Onhan se hullua jos toistemme ”kimppuun” näillä blogeilla käydään. Tietenkin jos joku ei halua toisen juttuja kuunella blogillaan niin ei se minua haittaa. Tässä on isompiakin murheita kuin nettitietäjän tittelin ylläpitäminen. Toisaalta on sääli että ei saada hyvää opponentti porukkaa aikaiseksi kun tuntuu monasti asiat sitten tappelevan, veikkaan ettei täällä oikeasti kukaan henkilönä mikään paxkakasa ole.

  4. ”Pirkan blogit” ei ehkä automaattisesti ole aina samaa mieltä kuin Putkinen, mutta erityissuojelussa Putkinen epäilemättä on. Uusi Suomi hänet takavuosina potki pois öykkäröimisen (valehteleva punikki, ryssän perseen nuolija, maanpetturi) takia ja palstan taso parani kielenkäyttöä myöten..

    1. Ei täältä ketään pidä potkia pois. Eikä tämä kenenkään ihmisjahti paikka ole, onhan täällä minuakin jahdattu. Eikös tämä olisi fiksumpi olla paikka missä voidaan olla eri mieltä myös. Haukkuminen pitää kitkeä pois. Se ei edistä mitään. Arvokasta olisi reilu meininki. Ja jos menee välillä perziilleen niin pyytää vaikka reilusti sitten anteeksi. Minä en nauti kenenkään kiusaamisesta.

      Yhtä totuutta ei ole, ei pelkkää vääryyttä, on vain kasa sattumia.

  5. Minä en allekirjoita Putkisen mielipidettä, mutta en sitä voi kieltää. Onhan tuo kieltämättä todella rankkaa, vähemmän rakentavaa ulosantia, mutta organisaatiot eivät ole ihmisiä. Organisaatioita saa haukkua aika rankasti, semminkin sellaisia jotka ovat aktiivisia poliittisesti.

    Jos antaisin potkut taholle joka on kanssani eri mieltä, rikkoisin sitä vastaan mitä pidän itselleni ja keskustelulle tärkeimpänä – eli siis juurikin oikeutta olla täysin eri mieltä.

  6. Hallitus aikoo antaa lakiesityksen irtisanomisen helpottamisesta tietyn kokoisissa yrityksissä. Ammattiyhdistysliike lakkoilee tätä hallituksen AIKOMUSTA vastaan ja yrittää painostaa hallitusta olemaan antamatta sitä. Hallituksen aikomusta vastaan voi täydellä oikeudella lakkoilla. Vasta sitten jos aikeesta tulee laki, ei sitä vastaan voi lakkoilla.

    Hallitus antoi äsken eduskunnalle selonteon siitä työllisyyspolitiikasta mitä on harjoittanut ja sai selontekonsa johdosta eduskunnalta luottamyslauseen.

    Eduskunta antoi siis luottamuksen hallituksen tähän asti harjoittamalle politiikalle. Hallituksen mahdollisille tuleville toimille ei eduskunta tietenkään voi luottamusta etukäteen antaa. Tällainen hallituksen mahdollinen tuleva toimi on tämä irtisanomislaki. Hallitus on kertonut aikovansa tällaisen antaa mutta ei vielä ole varmuutta antaako ja missä muodossa. Kukaan ei tätä tiedä, ei hallitus itsekään.

    Tätä hallituksen aikomusta vastaan ammattiyhdistysliike lakkoilee – siis aikomusta vastaan, ei lakia tai lakiesitystä vastaan jota ei ole vielä olemassakaan. Kun eduskunta ei ole käsitellyt,ottanut ja ilmaissut mitään kantaa täta vielä olemassa olematonta hallituksen aietta kohtaan ei mitenkään voida sanoa että ammattiyhdistysliike hallituksen ilmaisemaa tulevaa aietta vastaan toimiessaan toimisi eduskunnan tahtoa vastaan perustuslaista puhumattakaan.

    Hallitus on saanut eduskunnalta luottamuksen tähän saakka tekemistään työllistämistoimista. Mahdollisesti tulevista toimistaan se ei mitään sellaista luottamusta ole saanut. Ei voi saadakaan kun ei kukaan tiedä mitä työllistämistoimia hallitus tulee vastaisuudessa tekemään vai tekeekö mitään.

  7. ”Hallituksen aikomusta vastaan voi täydellä oikeudella lakkoilla. Vasta sitten jos aikeesta tulee laki, ei sitä vastaan voi lakkoilla.”

    Mielenosoituslakko on valitettavasti sallittu, mutta hallituksen painostamista ja uhkailua lakoilla ei ole sallittu. Panisin käyntiin valtiopetoksen tutkinnan. Mielestäni laki tällaista edellyttää.

    Nyt kun eduskunta on hyväksynyt lain valmistelun, niin lakkoilu olisi kapinaa eduskuntaa vastaan. Gustafsson järkyttyi, kun hänen suutaan ei ole 31 vuotisen edustajataipaleensa aikana tukittu yhtä ovelasti. Mutta olisihan Gustafssoninkin cv:ssä syyte osallisuudesta valtiopetokseen ehkä ylpeilyn aihe.

    1. https://fi.wikipedia.org/wiki/Valtiopetos

      ”Suomessa valtiopetos on rikos, jolla väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkaamalla, oikeudettomasti pakottamalla taikka valtiosääntöä rikkomalla yritetään kumota tai muuttaa Suomen valtiosääntö taikka muuttaa valtiojärjestystä.”

      ———————————
      siis: ”…oikeudettomasti pakottamalla…”

    2. ”Mielenosoituslakko on valitettavasti sallittu, mutta hallituksen painostamista ja uhkailua lakoilla ei ole sallittu.”

      Ei tätä ole koskaan eikä missään kielletty. Eikä tulla kieltämäänkään ainakaan niin kauan kun Suomi kuuluu länsimaiseen arvoyhteisöön Euroopan unioniin.

  8. Jos yritetään vaikuttaa hallituksen yksittäiseen, vasta aikomuksen asteella olevaan hankkeeseen lobbaamalla tai lakkoilemalla, ei sillä ole mitään tekemistä Suomen valtiosäännön kumoamis- tai valtiojärjestyksen muuttamisyrityksen kanssa.

  9. ”Ei tätä ole koskaan eikä missään kielletty.”

    Laissa on kielletty, mutta jos Viljo haluaa pyyhkiä persettään Suomen lailla, on se hänen asiansa. Jos ei vallankumousta tai vallanriistoa olisi laissa kielletty, olisi laissa selvä puute.

    Mäntsälän kapinassa vuonna 1932, johon oli sekaantunut kokoomuksen ministereitäkin ja kenraalikuntaa, annettiin melkoisen pieniä tuomioita, vaikka pyssyilläkin räiskittiin. Häkit kyllä heiluivat ja lusimaankin päädyttiin, mutta villaisellakin painettiin. Aarne Sihvon systeemillä olisi tullut vainaitakin.,

    https://fi.wikipedia.org/wiki/M%C3%A4nts%C3%A4l%C3%A4n_kapina

    ”Kapinan alkupäivinä kapinallisten taktiikka näytti toimivan. Hallitus, suojeluskunta ja armeija eivät olleet yksimielisiä siitä, kuinka kapinan suhteen tulisi toimia. Vanha itsenäisyys- ja heimoaktivisti ja sotaväen päällikkö Aarne Sihvo olisi halunnut murskata aseellisesti lapualaiset täysin.”

    Tässä Aarne Sihvon veljen, Sam Sihvon, laulu:

  10. Kemin kapinan rangaistukset olivat suhteellisesti ottaen kovemmat:

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Kemin_veritorstai

    ”Kemin tapahtumien jälkeen SKP:n johtajiin kuulunut Hertta Kuusinen määräsi Moskovasta annetun käskyn perusteella lakkoliikkeet Suomessa lopetettaviksi. Kemin tapahtumista joutui syytteeseen 127 ihmistä, joista 63 tuomittiin eri mittaisiin kuritushuonerangaistuksiin kapinasta.[2] Surmansa saaneen Felix Pietilän omaiset velvoitettiin korvaamaan valtiolle Pietilälle tehdystä ruumiinavauksesta aiheutuneet kulut. Myöhemmin kaikki tuomitut armahdettiin erillislailla, mutta lakkolaisten mainetta ei silti puhdistettu.”

    1. Arvopohja-Ana kaavaili yleislakkoa jo kolme vuotta sitten.

      https://seura.fi/asiat/historia/vuoden-1956-suurlakko-suistaa-suomen-kaaokseen-poliisien-konepistoolit-jo-tulivalmiina/

      ”Yli 300 lakkolaista saa oikeudessa syyteet mellakoinnista, ilkivallasta ja poliisien väkivaltaisesta vastustamisesta. Tuomiot ovat pääosin ehdollisia, mutta Turussa kovimman päälle: 18 tuomiota kapinasta. Ankarin on vuosi ja neljä kuukautta kuritushuonetta. Helsingissä raastuvanoikeus langettaa 26 henkilölle ehdottoman vankilatuomion väkivaltaisesta mellakoinnista bensiiniasemilla.

      Armahduslain perusteella presidentti Urho Kekkonen armahtaa useimmat tuomitut parin vankeuskuukauden jälkeen.”

  11. Kuten Markku Savikiven kolme viimeistä Wikipedia linkkiä osoittaa, tässä asiassa halutaan ilmeisen tietoisesti vääristellä asioita. Sekoitetaan puurot ja vellit keskenään käyttäen apuna vuosikymmeniä vanhoja tapahtumia.

    Nykyiset lakot eivät ole osoitus valtiopetoksesta ja vielä vähemmän niillä on mitään yhteyttä kapinointiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *