Eläkeläinen ja kuntouttava työtoiminta

Pieneläkeläisenä olen kartoittanut mahdollisuuksia päästä kuntouttavaan työtoimintaan, josta olisi pehmeämpi lasku takaisin työelämään.

Takuueläke ei tahdo riittää elämisen kuluihin, mutta tänään luonani käynyt sosiaaliohjaaja sanoi, että kuntouttava työtoiminta, josta saa 9 euron ylläpitokorvauksen/päivä on tarkoitettu vain työttömille työnhakijoille ja pitkäaikaistyöttömille. Eläkeläisille sellaista mahdollisuutta ei ole tänä päivänä suotu.

Ihmettelen.

9 vastausta artikkeliin “Eläkeläinen ja kuntouttava työtoiminta”

  1. No, ei tuolla 9€ päivä paljoa juhli, markka-aikana se olisi ollut n 50 markkaa ja sillä olisi jotain saanut, mutta älä huoli, samaan aikaan kun sinä kärvistelet euroja niin haittamaahanmuuttajan kustannus / hlö on n 290€/ päivä. Onneksi heille riittää. 🙂

  2. Kyllä se 180 euroa kuussa takuueläkkeen päälle olisi minulle iso lisä.

    1. Eipä aleta törsäilemään siellä, kapitalistien mielestä joutaisit varmaan kuolla nälkään koska et tuota yhteiskunnalle vaan nautit ”etuisuuksista”. Minulle on henkilökohtaisesti ihan sama mitä kukakin tekee ja missä, mutta nälkään ja kurjuuteen ei tarvitse yhdenkään suomalaisen alistua maailman onnellisemmassa maassa.

  3. On olemassa monenlaisia ”työpajoja”, eikö niihin mihinkään pääse?

    Ellei, niin sitten johonkin harrastajaporukkaan, joka vaikka rakentaa jotakin. On kumma jos vapaaehtoinen käsipari auttamaan ei kelpaa.

    Sitten mihin hyvänsä työhön, olkoon palkka miten pieni hyvänsä – se olisi aina askel eteenpäin hyvän työpaikan suuntaan.

    1. Just noin kuten Juhani edellä ettei halukkaille edes jotain pientä soveltuvaa työtä saa mutta eläkkeeltä tmv.johonkin työhön pääse tuntuu tosi ohdakkeiselta.

      Ei pelkällä takuueläkkeellä nykysuomessa tahdo elää, etenkin jos sairastaa.

  4. 9 euroa päivä annetaan myös maahanmuuttajille jos eivät opiskele suomen kieltä.

    Voi kun voisinkin keksiä tuon päästäni, mutta kun itse olin tulkkina TE-toimistolla vieressä ja varmistin vielä asian.

  5. Liekkö se olisi parasta perustaa kommuuneja joissa voivat tehdä kösitöitä ja muita vallan mainioita tuotteita. Myyjäiset aina alku ja loppuviikolla torin kulmilla, hyvin sillä Suomessa elää kun talvetkin lämpenee voi yöpyä taivaan ja tähien alla. Silloin tällöin kun kantaa porvarin roskia pois marmoriportaiden luota voi saada armonpaloja, vanhoja leipiä ja ehkä punaviivitilkan pullon pohjalta. Tämähän olisi Kokoomuksen toive vähäosastien elämiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *