Antti Rinteellä on hankala paikka

Honeymoon on pian ohi Rinteen hallituksella.

***

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/286626-hallitusneuvottelija-ja-talousvaikuttaja-antti-rinteella-hankala-paikka

30.7.2019

Hallitusneuvottelija ja talousvaikuttaja: Antti Rinteellä on hankala paikka – ”Työllisyystavoite ei ole saavutettavissa ilman ikäviksi koettuja toimia”

Työelämäprofessori, ekonomisti ja talousvaikuttaja Vesa Vihriälä arvioi, että Antti Rinteen (sd) hallituksen on käytännössä pakko turvautua ikäviksi koettuihin keinoihin, jos työllisyystavoite halutaan saavuttaa. Vihriälä oli keskustan edustajana mukana hallitusneuvotteluissa Kestävän talouden Suomi -ilmiöpöydässä.

Rinteen hallituksen tavoitteena on 75 prosentin työllisyysaste ja vähintään 60 000 uutta työllistä vuoteen 2023 mennessä.

”Poliittinen ongelma on, että työn tarjontaa ja kohtaantoa parantavat, mutta vain vähän kustannuksia aiheuttavat toimet ovat monelta osin ikäviä: työn ulkopuolella olevien etuuksien heikennyksiä, tukien ehdollisuuden kiristyksiä jne.  Hankalia ne ovat etenkin sdp:lle ja vasemmistoliitolle, jotka oppositiossa arvostelivat jyrkästi Sipilän hallituksen vastaavia toimia ja enemmän tai vähemmän selkeästi irtisanoutuivat kaikista ’heikennyksistä’”, Vihriälä kirjoittaa blogissaan.

3 vastausta artikkeliin “Antti Rinteellä on hankala paikka”

  1. Ohi on ja katkera hampaiden kiristely alkaa äänestäjillä, kun hallitus aloittaa pakkotyöllistämisen kepillä ilman porkkanoita.

  2. Rinne totesi Ylelle että hän ”uskoo ettei aktiivimalli auta”.

    Hän voi olla oikeassa tuosta, mutta hemmetti vieköön jos hänelle työpolitiikka on uskon asia eikä tiedon…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *