Törmääkö 4 suurta armeijaa…

Suomi on mukana 10 Eurooppalaisen valtion kanssa perustamassa yhteistä puolustusta tai ainakin samassa rintamassa asian kanssa kuten kaksi Euroopan suurinta… Saksa ja Ranska… Macron on ajanut tiukasti Euroopalle Natosta riippumatonta puolustusta…nyt näyttää vahvasti siltä että Suomea ollaan viemässä tähän leiriin…

”Ranskan presidentti Emmanuel Macron oli kutsunut Pariisiin kollegansa niistä maista, jotka osallistuvat hänen ajamaansa puolustusyhteistyöhön eli interventioaloitteeseen.

Presidentti Sauli Niinistö istui aitiossa yhdessä Saksan, Belgian, Tanskan, Espanjan, Viron, Hollannin, Portugalin ja Britannian edustajien kanssa.

Mukana yhteistyössä on tällä hetkellä kymmenen maata, mutta keskusteluita käydään Niinistön mukaan uusien maiden mukaantulosta.” (MTV)

Tuleeko maailmaan 4 suurta… EU:n Armeija, NATO, Kiina ja Venäjä… Törmääkö nämä intresseissään…?

Vai liittoutuuko kaksi kahta vastaan… mene ja tiedä mutta usemman vuoden ajan kaikki on varustautunut…

3 vastausta artikkeliin “Törmääkö 4 suurta armeijaa…”

  1. Niinistö on itse myötämielinen yhteisestä puolustushankkeesta, onhan selvää kun emme kuulu Natoon, täytynee meidän johonkin kuulua, ettei käy kuin 1939….kun jäimme yksin…

    ”Ranskan vetämän puolustusyhteistyön sisältö on vielä hahmottumassa. Aloite ei ole osa Euroopan unionin puolustusyhteistyötä, minkä takia se on herättänyt myös kysymyksiä.

    – Siitäkin keskusteltiin jonkin verran, kuinka paljon Eurooppaan mahtuu erilaisia ja eri tavalla vedettyjä turvallisuushankkeita. Itse en näe suurta ongelmaa ainakaan tällä hetkellä, Niinistö sanoi päämiesten lounaan jälkeen toimittajille.

    Hän kertoi keskustelleensa Macronin kanssa kahden kesken kahdesta asiasta: interventioaloitteen uusista jäsenmaista ja Venäjä-suhteista.” (MTV)

    Natoon meidän pitäisi pyrkiä, mutta onhan tämä tyhjääkin parempaa, pelkkä kravaattiarmeija EU:lla ei suojele kuin kyniään, jos sitäkään….

  2. Varusmiehetkin valmistellaan EU:n armeijaan….

    ”Puolustusvoimat uudistaa koulutustaan rajusti. Koulutus 2020-projekti ottaa entistä tarkemmin käyttöön varusmiesten osaamisen jo kutsuntavaiheessa. Suomalaiset myös kannattavat EU:n puolustusulottuvuuden laajentamista. Puolustusvoimissa ollaan valmiina.” (MTV)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *