Vihreää, vihreää, vihreää

”Täällä on niin helkutin vihreää” sanoi muuan Hesalaismies, joka meni Suomen maaseudulle kesälomailemaan, kun vaimo soitti ja kysyi kuulumisia.

Näin se on. Kesällä Suomi on vihreä. Talvella Suomi on valkoinen paitsi sitä pientä plänttiä, joka koostuu Vihreiden naisvaltaisesta puolueesta. Mutta se vihreä pläntti pitää kovaa melua itsestään ja etupäässä moittii muita siitä, kun muut moittivat heitä.

Tällainen tavallinen rahvaan edustaja tulee kysyneeksi, onko nämät vihreet naiset kuinkakin hyvin perillä vihreytensä syistä. Miksi he ovat vihreitä? Vain onko vain niin, että kyseessä on joukko naisia, joiden itsetehostustarve ja pätemisen tarve on niin suuri, että se panee pitämään meteliä asiasta, joka on ollut koko maailman tiedossa jo kauan ennen Emma Karin syntymääkin eli ilmaston lämpeneminen.

Suomen vihreet naiset kuvittelevat, että he yksin voivat hoitaa maailman ilmasto-ongelmat päätellen siitä, kuinka äänekkäitä he ovat.

Sitten, kun joku rohkenee kritisoida heitä, he pillastuvat ja osoittavat olevansa tosi herkkähipiäisiä.

On nimittäin syytä todeta, että politiikassa pitää ottaa vastaan myös kritiikkiä. Jos ei pysty, niin uhriutuu ja tekee itsensä lähinnä naurettavaksi.

 

Jaa käyttäen:


7 Replies to “Vihreää, vihreää, vihreää”

 1. Tässäkin on monta kantaa.

  Kyllä, kritiikkiä pitää sietää eikä aina vain olla teatraalinen.

  Ei, herjaamista ei pidä sietää vaikka olisi paavi.

  Kyllä, maassamme on tapauksia jossa ihmisiä käsitellään epäoikeudenmukaisesti sukupuolen pohjalta, molempiin suuntiin, eikä ole väärin mainita niitä.

  Kyllä, aika moni äijämies huutaa vihaisena ja pahentaa tilannetta, kun kultainen keskitiekin on tunnettu.

  Ja kyllä, aika moni nainen on myös vihastunut tavasta tehdä kaikista naisista heikkoja uhreja, koska he ovat mielestänsä vahvoja ja tasapäisiä miesten kanssa eivätkä halua tukipyöriä koska ne näyttävät rumilta.

 2. Olen jokseenkin samaa mieltä Kyuun kanssa. On tärkeätä pitää mielessä, että perustuslaillinen sananvapautemmekin lähtee siitä, että mitä korkeampi yhteiskunnallinen status, sitä rankempaa voi kritiikki olla. Kansanedustajan yhteiskunnallinen status on korkea.

 3. Ilmeisesti vihreät ovat huolissaan nuorista naisista-että miten heitä tullaan kohtelemaan, niin sanoin että teoin julkisesti.
  Kans.edust.voi että saakin ja pitääkin arvostella poliittisessa mielessä.
  Sanojen kuin tekojen vastakaikua kansalaisilta.
  Puolin ja toisinkin kohtuus olisi hyvästä mutta onko se sitä ?

  1. Ei taida olla, kun märkäkorva vihreä nainen ensitöikseen alkaa osoittaa muille, miten vakiintuneita termejä pitäisi hänen mieleisellään tavalla muuttaa, koska hän on ”oikeassa” ja perinteet väärässä.

 4. Sinänsä hän on yhdessä pointissa hyvin oikeassa: miehiä ei ahdistella samalla tavoin kuin naisia. Keskivertomies ei voi ymmärtää naisen kokemaa ahdistusta koska siinä ei ole mitään tuttua.

  Sama toki pitää kääntää toisinpäin ja sen hän myönsikin.

Kommentoi