Vastuullisuutta.

Näin kauniina kesäpäivinä kun ulkoillaan; pitäisi muuten muistaa, että varsinkin koirat tulisi omistajansa mukana ollessaan olla kytkettyinä, lainkin mukaan. Ei suinkaan riitä, että koiran jopa kahden kanssa ulkoileva vakuuttelee; koirani ovat hallinnassani.

Elämme metsäkanalintujen parasta pesintäaikaa; ympäriinsä hulmuileva koira tai kaksi ovat pesäjättöisille kanalinnuille todella tuhoisia. Koira ei ole aina omistajansa näkyvissä, saatikka tottelisi käskyä kanalintupesueen lähtiessä pakosalle; se saalisvietti.

Vastuullisuutta tulisi olla vaikkapa  kuinka korpisoturi olisi mielestään, kuin muillakin koiran kanssa maastossa liikkuvilla.

Metsäkanalinnut muutenkin ovat vähentyneet ja jos vielä välinpitämättömät koiranomistajat vaikeuttavat  metsäkanalintujen elämää; se kuvannee omistajan välinpitämättömyyttä luonnosta ja sen hyvinvoinnista.

2 vastausta artikkeliin “Vastuullisuutta.”

  1. Menee hiukan pieleen, mutta menköön kun juuri kuulin. Radiota kuuntelin ja siinä naistoimittajan höpinöitä, jotka nekin menivät pieleen. Hän kehotteli lähtemään jokaista retkeilemään ja kannattaa olla ihan yökunnissa teltan kanssa. Teltta on niin helppo pystyttää, kun sen voi laittaa ihan mihin tahansa. Sen voi siis laittaa ihan mihin vaan, ” tietysti voi jokamiehenoikeus antaa luvan”. Sillälailla, hiukan voisi YLE kouluttaa toimittajiansa, ettei nyt sanottaisi ihan mitä tahansa.

  2. Eipä sitä telttaa ihan mihin vaan saa laittaa; avotulen teko toisen maalle on ehdottomasti kiellettyä. 150m on raja asutusta kiinteistöstä; pihapiiri. Leiriytymisestä esim luonnonsuojelualueille löytyy paljonkin rajoituksia. Luonnossa tulisi jokaisen liikkua, ei omistajana vaan vierailijana.
    Jokamiehenoikeuksista meillä suomalaisilla alkaa kyllä olemaan melko venyvä käsitys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *