Valvontayhteiskunta voi olla todellisuutta ennemmin kuin arvaammekaan

Kyllähän minuakin tökkii ajatus valvontayhteiskunnasta – tosin en tarkkaan ottaen tiedä miksi

Jotakin positiivitkin se voisi tuoda mukanaan. Veroja kiertämään tottuneille valvontayhteiskunta saataisi olla todella ankea paikka. Koko väestön kattavan dna-tiedoston avulla monien rikosten selvittäminen sujuisi joutuisasti.

Jos ei nyt kuitenkaan ..

****************************************************************************************************************

https://www.is.fi/digitoday/art-2000008009861.html

1984-kirjan valvontayhteiskunta voi olla todellisuutta ennemmin kuin arvaammekaan, Microsoftin korkea johtaja varoittaa BBC:lle.

 

10 vastausta artikkeliin “Valvontayhteiskunta voi olla todellisuutta ennemmin kuin arvaammekaan”

  1. Siihen suuntaanhan ollaan menossa ja sananvapautta koitetaan rajoittaa erilaisilla tekopyhillä rajoituksilla, joilla enemmänkin rajoitetaan eri mieltä olevien ääni kuin suojataan sananvapautta.

  2. Englanti on ollut valvontadystopia jo pitkään, siellä kansalainen joutuu äkkiä ongelmiin vääristä mielipiteistä joita kuvittelee sanovansa yksityisesti, tai olemalla jonkun mielestä väärässä paikassa, yms. USA on siitä erilainen että se vakoilee ennen kaikkea muita, ei niin paljon omiaan.

    Mutta paljon on meidän omissa käsissä.
    – Käytkö naapurin K-kaupassa vai asioitko amazonissa?
    – Viestitkö kavereille Signalilla vai Whatsappilla?
    – Blogaatko Pirkan blogeissa vai Sanoman palveluissa?

    Jokainen meistä voi tehdä mm. tällaisia valintoja.

  3. Eemeli, Englanti on monessa kohtaa paljon pahempi kuin diktatuurit. Englannissa kun on huipputeknologia ja hurjasti rahaa tähän valvontaan – huvittavaa kyllä, vaikka tutkimus toisensa perään osoittavat että massavalvonta on äärimmäisen tehotonta rikollisuuden torjunnassa.

    Monella diktatuurilla ei ole rajattomasti uusimpia teknologioita käytettävissään, eikä halua pistää niin paljon rahaa valvontaan.

    Tässä kohtaa olisi kiva jos EN olisi tietoturva-alalla. Tieto lisää tuskaa. Paljon tuskaa.

  4. Englannissa ”wokeismi2 on pahempaa kuin Suomessa, rasimista syytetään naurettavista syistä. Mutta kyllä Kiina on valvonnassa se Orwellin valtakunta. Kasvojen tunnistus ja tekoäly tuotttavat valtavasti dataa. Maantiellä kulkevien autojen kuljettajien kasvoja kuvataan taukoamatta. Kommunismi tarvitsee valvontaa pysyäkseen vallassa.

  5. Joka maalla on omat kanavat millä saa tietoa muista maista aika hyvinkin ja eipä Suomessa ole vielä suurenpa sanan vapautta kielletty
    Kenenkään parjaaminen ei tosin ole sanan vapautta se pitää osata erottaa terv tepivaari

  6. Minä viittasin tuonne kaukaiseen valtavaan itäiseen maahan. Siellä on valvonta ulotettu äärimmilleen.

  7. Kiinassa on melko jymäkkää valvonta, mutta on silti vaikea vertailla Englannin-Walesin (ei niin paljon Skotlannin) ja Kiinan väliä. Kiinassa on enemmän kameroita ja enemmän tietynlaista analytiikkaa, Englannissa on korkealaatuisempia kameroita ja kompleksisempaa analytiikkaa. Käyttökohteet ovat erilaisia.

    Tässä on vähän se että haluatko autoosi lommon oikealle vai vasemmalle puolelle? Mieluiten olisin ilman.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *